Mat, Vardag, Recept

Som jag lagar risotto och det blev skitgott! :)

Ja, ser kanske inte så aptitligt ut på bilden men det blev grymt gott!



Recept:

4-6 portioner

250 gram färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 knippe grön sparris
margarin
1 liter grönsaksbuljong
4 dl arborioris
salt och peppar
timjan
1,5-2 dl sojagrädde

Hacka lök och vitlök, rensa och dela svampen, dela sparrisen.
Fräs allt i generöst med margarin. Lägg i riset på slutet och låt fräsa med en stund. Sänk värmen och späd med grönsaksbuljong lite i taget, rör ofta. Fortsätt späda och låt puttra tills riset är nästintill genomkokt, en liten kärna skall finnas kvar och risotton skall vara krämig. Smaka av med salt, peppar, timjan (gärna färsk) och sojagrädde.


Ciao

Likes

Comments

Lilleman 0-6 månader, Recept, Vardag

Jajjemen, dags för ett nytt recept på barnmat. Denna gång dags för morotspuré :)


RECEPT

1 morot
ev. Bröstmjölk/Ersättning 1 msk
Till servering: 1 tsk osaltat smör/kokosolja/rapsolja

GÖR SÅHÄR:

Jag gjorde på ett kilo morötter.
Skala morötterna, skär upp dem i mindre bitar, lägg dem i en kastrull och koka dem tills de är mjuka. Mixa dem till en slät puré.
Om det behövs kan man späda purén med lite av det kokta vattnet eller bröstmjölk/ersättning till de allra minsta! Servera sedan gärna med valfri tesked fett.

Morotspuré går att frysa och håller sig i 12 månader i frysen.


Smaklig måltid för era småttingar

Ciao

Likes

Comments

Vardag

Jag som trodde att våren var påväg, så fel jag hade..haha..

Likes

Comments

Lilleman 0-6 månader, Recept, Vardag

Tänk vad tiden går, känns som att jag var gravid igår typ! #stoppatiden

Jag har tänkt att introducera lite puréer och mosmat till lilleman nu när han blir 4 månader.
Så igår bestämde jag mig för att göra egen plommon & päronpure.

Du behöver:

200g ekologiska torkade plommon
1-3 päron
2-3 dl vatten

Gör såhär:

Skala och kärna ur päronen, koka päron och plommon tillsammans i 2-3dl vatten tills de blir mjuka. Häll av kokvattnet, men spara det.
Mixa plommon och päron, ha i kokvatten till önskad konsistens. Sila sedan purén genom en sil för att få en så mjuk konsistens som möjligt.
Skeda upp purén i ischokladformar, in i frysen för att sedan lägga de frysta formarna i en zippåse eller annan förvaring i frysen.

Glöm inte att datummärka purén, den håller
i ca 12 månader.


Hur tänkte/gjorde ni med matintroduktion?
Började ni vid 4 månader med smaksensationer?


Ciao

Likes

Comments

Lilleman 0-6 månader, Vardag

Två kalas på två dagar, jo ja tackar :) i lördags var det 1års kalas för lilla D och idag har vi firat lilla H som fyllt 2år!

Jag har även hunnit med att träffa en av mina äldsta vänner, tror vi känt varann sen vi gick i förskoleklass. Vi tog en mysig promenad runt sjön och snackade massor :)

nu ska vi sussa!

Ciao

Bakade cupcakes till lilla D's kalas.

Likes

Comments