View tracker

Min helvetes natt , vaknade vid halv fem huvudet ville gärna somna om men kroppen sa nej. En värktablett som tog 2 timmar innan den började värka och en dusch på en halvtimme så varmvattnet tog slut.

Lyssnar sönder nu på Charlie Puth , texten melodin får flachback. De finns så många personer som man brukade va vänner med, kanske växte man ifrån varandra eller så var de inte menat att vänskapen skulle hålla livet ut. Eller en gammal crush som man tänkte då att man skulle ha kontakt livet ut så blev de inte. Mina närmaste vänner har jag känt snart i nio år, jag hoppas aldrig att vi tappar kontakten.. Känns som de är svårare att hitta bra vänner som "vuxen". Men de finns en del personer som kommer på ens närminne och man tänker: Undrar vad den personen gör nu, minns den mig? Om vi hade varit vänner hade vi fotfarande varit bästa vänner?.
Så många frågor, så få svar.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Så var de dags för de sista Elementet i denna lilla serie. 

De tecknen som har vatten som element är : Kräfta, Skorpion, Fiskarna.

Dessa tecken är de mest känslosamma. De kan enkelt plocka upp hur andra mår framför allt om de är någon närstående. Fast Kräftan, skorpion , fiskarna. Hanterar sina känslor olika och handskas med de på sina olika sätt.

De är väldigt omhändertagande, de trivs i sina hem. De är oftast lite försiktiga i början och observerar innan de tar plats motsatsen till Tvillingarna och Vattumannen. Kräftan framför allt trivs i sitt hem, de är han/hennes lugna plats i livet. 

Skorpion och fiskarna är väldigt intuitiva tecknen båda två, nästan som ett sjätte sinne. De kan som sagt känna på sig saker och plocka upp folks känslor rätt enkelt.


Alla dessa tecknen är väldigt kreativa , fantasifulla. 

Men de kan vara känslomässigt väldigt osäkra, lite överkänsliga.  Tex du har nog förolämpat en fisk flera gånger men utan att fisken har sagt något. Kräftan vill att du själv ska veta vad du har gjort fel istället för att behöva förklara de ;)

Det är väldigt beskyddande mot sig själva och deras egna känslor men ännu mer mot sin familj.  Sen när någon av dessa tecknen är på ett dåligt humör då smittar de av sig. Tänk ett hav när de blir en liten våg och sen större, ja så funkar de. Har någon av dessa en dålig dag eller är arga rent generellt då smittar de av sig på ALLA. 


Och jag kan säga så, både min pappa och syster är Skorpionen så jag vet vad jag talar om ;)

Likes

Comments

View tracker

Dags för de näst siste elementet i denna lilla mini serien. När jag skaffar youtube blir allt enklare att förklara istället för att försöka få fram allt i skrift.

Så jordtecknen är : Oxe, Jungfru, Stenbock.

Jordtecknen är lite som planeten jorden själv, de är väldigt självständiga och pragmatiska människor.

Precis som den egna marken man själv står på. Samtidigt behöver dessa människor samma trygghet och handfasta relationer med andra människor som de själva ger omvärlden. ( om ni förstår)

Så de söker sig till : trygghet, stabilitet. Så de är lite kända som de materialistiska tecknen, de behöver känna sin framgång i sina saker om de är någon dyr data, hemmabio eller resa.

De värdesätter RESPEKT något oerhört högt. De är viktigt för dem att du som person vän eller panter respekterar dem annars så känner de sig otillräckliga.

De är väldigt inne i sin egna lilla värd, och när de är inne i ett arbete eller projekt jobbar de hårt och ger sig inte förens de är helt klart. De är inte som väduren som kan starta elva projekt och avsluta ett.

I sitt egna huvud är de väldigt organiserade och har koll på läget, hur saker ska vara och inte. Men oftast är de inte lika ordningssamma i handling.

Det kan vara lite långsamma för känslor släppa fasaden och att starta igång med sina projekt.

Det är inte de typen av folk som bara sätter sig på ett plan för att åka utomlands utan att ha planerat noggrant.

Det kan oftast vara lite trångsynta. Om dessa människor har hittat något de gillar om de är en maträtt eller ett levnadssätt och de ska förändrads? Nej tack de gillar samma saker och hatar nästan saker ändrads framför allt om de händer för fort.


Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva lite om de andra elementet vilket är luft.

De tecknen som har luft som element är : Tvillingarna, vågen, vattuman.

Luft tecknen brukar man säga är det som grubblar och funderar mest. De är det mest sociala av alla tecknen. De gillar att träffa folk de gillar att ha många olika relationer och har många olika trådar av olika relationer.

Det ÄLSKAR att lära sig nya saker, de är väldigt förstående duktiga på att anpassa sig och förändringar till skillnad från jord tecknen.

De har som sagt väldigt bra sociala koder, träffar du en tvilling så har dessa människor inga problem att kallprata i hissen. De behöver träffa folk för de blir väldigt enkelt rastlösa.

Luft tecken är oftast de trevligaste typerna av människor men

De kan vara väldigt känslokalla, sakna lite sympati ibland. En del tycker att dessa människor är för mycket för deras smak, de pratar väldigt väldigt mycket.

Likes

Comments

Andra Advent.

Idag åkte jag till vad som måste vara den mysigaste julmarknaden jag någonsin har besökt. Handgjord glaskonst, egen odlad äppelmust med massa annat.

De känns som att man åker i en annan typ av era, marknaden ligger i ett gammal lada. Och i ett hus med öppenspis kan man fika egna bakande lussebullar och pepparkakor. Bor man i Kalmar, är detta mer värt att besöka än Skälby och de andra enligt mig. Kan tillägga att alla glas grejer är väldigt prisvärda 200 kr kostar de dyraste.


Likes

Comments

Tänkte köra lite Astrologi lektioner för er alla.

Och idag tänkte jag skriva om de olika elementen. De finns 4 olika element

Eld= Väduren, Lejon , Skytt

Luft= Tvillingarna, Våg, Vattumannen

Jord= Oxe, Jungfru, Stenbock

Vatten=Kräfta, Skorpion , Fiskarna.

Tänkte beskriva alla elementen och deras drag på oss människor. Idag så tar jag mitt element som mitt stjärntecken har Eld.

Folk som har eld som element är oftast gillar att vara först i täten , de har inget emot att bestämma ledet. Det gillar att ta kommando och gillar att leda folk. Väldigt " in u face " typ av människor.. Vi kan också vara rätt så dramatiska, rätt så känsliga. Väldigt energiska och har mycket energi, framför allt när vi gör något vi gillar. Då är vi som duracell kaniner, väldigt varma omhändertagande människor.

Men med de sagt är vi EXTREMT otåliga, ibland rätt så själviska. Tanklös, impulsiva som bara den.


Likes

Comments

Tror de var längesen jag grät i offentligheten, men idag kunde jag inte hålla mina ögon torra under demonstrationen i Kalmar. De handlade om LLS och att assistansen ska dras in. Alla föräldrarnas berättelse om deras vuxna barn, som har bott på hem blivit psykisk sjuka pga av de. Och att försäkringskassan tycker att om man kan äta själv klarar man att överleva själv, de var så mycket förtvivlan och så känslosamt. Såg en unge tror han var fem han hade en cp skada och satt i rullstol på hans skylt stod de :" Jag vill leva inte bara överleva".

I vårt samhälle har vi så länge pratat om att vara öppen sinnade allas lika värde. De las till och med en budget på jämställdhets plan i skolorna för flera miljoner.

Alla människor har rätt att leva, föräldrar måste kunna få hjälp. De är inte rimligt att de ska avsluta sina jobb för att ta hand om deras barn. Skäms politiker, skäms..

Jag är villig att lägga alla mina skattepengar på att bidra till detta, alla har rätt att leva. För alla är de inte en självklarhet att de kan gå på toa själv, en del behöver två händer extra.

Sist men inte minst, den kvinna som satt i rullstol vars assistans blev indragen och hon skulle gå på en offentlig handikapps toa men fasande och dog där.. Är de värt de politiker? Medan ni ger feta skadestånd till folk i häktet eller till Andreas eklund på 200 tusen . Och drar in detta? Nej. Jag tänker kämpa för de som jag tycker är en självklarhet i vårt demokratiska samhälle. Familjer och folk med funktionsnedsättningar ska ha hjälp, de ska få leva. Precis samma liv som du och jag!

Likes

Comments

Som de flesta som känner mig vet är jag en astrologi nörd. De har varit kaos nu på nätet. Att man har bytt stjärntecken, folk gråter nästan i panik och säger:" nej jag känner mig inte som en oxe".

Lugn och fin, ska förklara så gott jag kan nu hur de egentligen ligger till. Men som Elle ett inte orkar skriva och förklara om. Så nej du har inte bytt ditt stjärntecken.

Nasa kom fram till 2011 att de finns 13 stjärntecken istället för 12. Och tecknet heter bläckfisken om jag inte minns fel.

De som inte Elle eller nyheter24 orkar förklara i sina reportage är att de finns två typer av astrologi. De där tecknen har bytt plats och de 13 tecknet finns följer hjulet sidled utanför. Som en klocka med fast utanför ringen,
Sen finns de västern astrologi vilket är det de flesta av oss känner till och kan förstå lite av.

VÄSTERN ASROLOGI HAR INGET MED DEN ANDRA ASTROLOGIN ATT GÖRA, de är sysslingar rent ut sagt.


Västern astrologi är inte byggt på massa hokus pukus utan på en hel del massa grejer.

De är byggt på våra årstider, planeterna, planeternas effekt på oss. tid och de olika husen.

Detta är inte den andra astrologin byggd på som följer hjulet sidled utanför.


Problemet är alla dessa nya källor och tidningar som skriver att stjärntecknen har bytt plats är inte tillräckligt pålästa om de olika typerna av astrologi. De är förmodligen de typerna som kanske har läst dagens horoskop i Aftonbladet där de kanske står:" kära tvilling du kommer träffa kärleken den 12 november", Och så händer de inte så är de som : Jaha de var de jag sa astrologi är fejk.


De största missförståndet eller som gör att folk är skeptiska är för att de tror att astrologi säger att de bara finns tolv olika personligheter för de finns tolv olika tecken. Tänk vad sjuk de vore, alla miljader människor på jorden i bara 12 olika personligheter ni fattar hur orealistiskt de låter.


Du är aldrig bara ett tecken, du är flera olika. De finns så många element till dig som gör dig unik. Så de går inte att dela in folk i 12 olika personligheter. Allt handlar om vart du föddes, vilken tid på dygnet och hur planeterna stod just då.


Zodiac hjulet är en exakt cirkel som är indelad i 360 grader precis som alla cirklar. Detta i sin tur är indelat i tolv delar, vilket gör att de finns 3 exats stora delar av varje stjärntecken.


Och nu kanske ni undrar: Hur kan jag inte har bytt stjärntecken men forfarande vara massa olika tecken? förstår inte.

Jo jag ska förklara:

Jag föddes den 9 April, mitt soltecken är väduren. Gör detta att jag har alla egenskaper som en vädur har? Nej. Verkligen inte. Väduren är alltså mitt soltecken.

Mitt måntecken där emot, och månen står för känslor och ens självkänsla. Vilket är rätt enkelt att förstå tänk såhär. Vilken effekt månen har på jordens vatten, den påverkas något enormt. Våran kropp är till 50 eller 60 procent gjord av vatten vilket gör de rätt enkelt att förstå att mån tecknet står för ens känslor.

Varje planet, varje aspekt står för olika saker och är en liten baserad del av din personlighet.

Astrologi är inte bara ett dagens horoskop du läser, eller någon kort beskrivning av ditt stjärntecken.

De är så mycket mer och väldigt svårt att förklara. Ska göra en video på youtube och försöka förklara mer och tydligare.

Så ditt stjärntecken har inte ändrats, var du en stenbock förut är du forfarande en stenbock nu. Västern astrologi hjulet har funnits den fornnordiska greklands tid. Längre än Kristendomen. Och kommer aldrig ändras.

Och igen har inget med den andra astrologin att göra.

Så kära Elle och nyheter24 var lite mer pålästa,. De är bara pinsamt.

Hoppas ni förstår puss på er"


Likes

Comments

Igår blekte jag håret nu har jag samma nyans på håret som jag hade förut, de är verkligen blont igen. Trodde jag skulle känna mig fin i de, men icke. Ser lika tråkig och blek ut som vanligt, har inte kunnat se mig själv i spegeln på länge och gillat de jag ser.

Just nu försöker jag att inte gråta och hålla mig vaken medan jag ser film. De som händer när man är deprimerad är att man lätt blir trött, de är rätt läskigt. Kan ha umgåtts med en kompis tränat lite och sen är jag helt slut.

Ska göra saker som får mig att må bra idag, ska till hästen.

Lär nog må bra, en stund ifall.

Likes

Comments

Trevlig första Advent. Äntligen lite julmys storstädning och fixat julstjärnor och druckit årets första Glögg.

Shit vad jag älskar julen, för mig förknippas julen bara med förväntningar och kärlek.

Älskar nästan julen lika mycket som Disney. Har lyckas samla på mig en rätt bra samling.

Old school när de är som bäst!

Likes

Comments