Eftersom jag lider av ångest eller ja väldigt mycket ångest så är jag oftast rädd. De har lugnat ner sig nu jämfört med i höstas när det var kaos. Kunde knappt klara en dag utan att få panik att tänka om detta händer osv. Min häst skänker mig så mycket glädje så glad att jag köpte henne. Nu har hon en period då hon testar mig väldigt mycket, men det är inte för att hon tycker illa om mig utan för att hon lär känna mig. Hon har börjat bland annat börja galoppera när jag inte vill, det enda jag tänker är sitt kvar luta dig tillbaka och efter några steg stannar hon. Får väldigt mycket beröm av min lärare att jag har en fantastisk balans, och att det ser inte alls okontrollerat ut. Men visst känns det lite läskigt? Jag har trillat av på syster förut men endast när hon har snubblat aldrig i galopp, det har jag bara gjort med andra hästar att de galopperar i full fart.

Men jag sitter på min häst för rädslor sitter i huvudet, jag är stolt över att jag har börjat få tillbaka mitt självförtroende.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har ni svårt att läsa om Mens och andra naturliga saker? Bra läs inte vidare nu har jag varnat er.


Jag fick min mens väldigt tidig jag tror jag var 10 och skylla fylla 11. De var inget firande med de utan jag hade fått de. Minns att jag kände mig "stolt". Över att yey jag Agnes har fått mens. Då var min mens såklart inte regelbunden utan den kom typ en gång i halvåret. Och jag märkte inte av den så speciellt mycket.

När den blev regelbunden där emot? Vilket helvete. De kunde börja med att jag vaknade oftast mitt i natten och hade ont i magen, svetten rann oftast ner för pannan och hjärtat slog i 190 , tog en värktablett försökte lägga mig. Men gick oftast upp för att duscha till varmvattnet tog slut och kräktes oftast samtidigt. Detta gjorde att jag var tvungen att va hemma en gång i månaden i ungefär 3-4 dagar ifrån skolan. I mitt skick kunde jag inte gå, jag orkade knappt resa på mig. Oavsett vetekuddar choklad tabletter så mådde jag inte bättre. Jag testade att ligga i alla ställningar du kan tänka dig för att försöka somna på något sätt måste de göra mindre ont. På mage på rygg, sidled med benet mot magen. Inget funkade.. De kändes som att jag skulle dö, jag grät och skrek av smärta. De gjorde så ont, jag visste att jag var tvungen att äta. Men min mat kom upp bara nån halvtimme senare och gallan där på. Inga tabletter i världen hjälpte.


Nångång hade vi sex och samlevnad i skolan, vår vuxna lärare kvinna i 50 års åldern talade om mens. Att man som tjej oftast har ont de första åren men inte mer. Jag minns att jag tänkte: Vilket hån, de måste va fler som har de lika illa som jag.


Min syster har aldrig haft lika illa mensvärk som jag hon har fått migrän men jag har fått den exreama varianten. När jag var 14 funderade jag på om jag skulle bli gravid så jag slapp dessa månader och dagar med intensiv smärta.


Gick till en gynekolog när jag var 15 för att få P piller, beskrev min smärta . Hon gav mig ett par p piller som gjorde mig väldigt aggressiv och trött. Jag kände att detta funkar ju inte heller och la av. Nu är jag 24 och har haft de värsta 23 timmarna i mitt liv.

Från 16.30 till 14.14 har jag legat i sängen, kräkts upp allt. Kräkts galla , kräkts blod.

Nu mår jag bra, nu har jag fått behålla min mat i ett par timmar. På tisdag måste jag till doktorn, jag hoppas att något hjälper. Pstav eller något. detta är så illa. Såhär ska ingen behöva ha det.Likes

Comments

I fredags hände det, vi har känt på oss att de kan hända efter dåden i övriga delar av Europa som Paris, Nice, London , Berlin, Bryssel. Jag var ute med min mamma i fredags när de plingade till i hennes telefon, hon stannar och vad är de svarar jag? Hon säger att en lastbil har kört i en folk massa på drottnings gatan.

Vi höll oss uppdaterade så gott de gick under promenaden. Jag sa till mamma: De känns som ett dött offer kommer vara ett barn mellan åldern 9-12 jag hoppas att jag har fel. Våra släktingar skrev på Facebook att de mår bra och inte har blivit skadade.
Såg att min kompis inte hade varit inne på 14 timmar på Facebook som bor i stockholm. Så jag skrev att jag måste bara kolla så du lever ungefär. Hon loggade in rätt snabbt och sa att hon mår bra.
Många beskriver svenskar som trångsynta och kalla. De sista ordet jag skulle beskriva sverige med efter i fredags är just de. Folk öppnade upp sina hem, fixade mat och sovplats för människor. Körde folk hem, man visade sån stor kärlek.

På tal om Kärlek, all kärlek vi har fått om omvärlden. De ger mig hopp trots de läskiga som sker för att citera kungen:" de är fler som vill oss GOTT än ont".

Jag kan inte släppa att detta har hänt att fyra människor faller offer för ondskan. Jag skänker all min kärlek till dem och deras anhöriga. Och ni som spred bilder på kropparna.. ni borde skämmas..

Jag ska inte ljuga jag är rädd, jag är rädd för min egen del att jag ska vara vid fel plats vid fel tillfälle eller någon vän eller familj. Men de sista jag tänker göra är att leva, då vinner dem. Om vi låter deras hat få oss att leva i fruktan. Onda människor finns överallt men hopp är starkare än rädslan!

Likes

Comments

Min första födelsedag för 23 år sedan fick jag en Nalle. Som min syster valde, hon var inne i affären och kramade de flesta nallarna och valde en brun mjuk nalle med stora ögon. 23 år senare har jag kvar honom han är rätt sliten nu , är inte lika mjuk längre, hans ögon syns knappt längre.

Många av mina leksaker har jag gett bort under tiden men denna nallen har jag kvar. Jag kommer ha kvar honom hela livet.
Han har följt med på många resor, skolresor sovöver och gråtfester. Han heter Nalle puh, jag minns inte om jag ska va ärlig om de var min syster eller jag som döpte honom till det.

Men ska bli spännande och se hur han ser ut om 10 år och samma sak för mig.


Likes

Comments

Jag minns när jag var fyra och var på ett cafe där de stod en burk där man kunde lägga pengar i den för barncancer. Vad är de frågar jag mamma? Min mamma förklarar vad cancer är och jag la hela veckopengen där i. Minns att jag tänkte att ge man en slant får man inte cancer. Tror många har gett slantar till cancer fonden men ändå drabbas.
Jag kan inte se barncancerfonden galan, de är kanske viktigt att jag gör det. Men jag kan inte jag tycker de är så hemskt att se hur unga lider av denna vidriga sjukdomen. Men jag har hört talas om Alexander Falk. Idag har jag tittat och läst hela hans instagram, jag såg klippet ifrån Cancer galan och från hans youtube kanal.


En sak som jag kan säga utan att aldrig att ha träffat honom är att vilken fantastisk människa han verkar vara. Hans glädje humor och omtanke. Hans krigande sätt att kämpa han vet att han ska snart kommer dö men är mer orolig för folk i hans närhet än rädslan för att dö. Han sa på klippet att han är glad att de var han som drabbades av cancer i familjen istället för någon av hans föräldrar eller syster för de hade han inte klarat av. Hur många andra människor skulle ens säga så? Vilket hjärta! Vilken Krigare!

Hopp är större än rädslan, jag hoppas och vill våga tro att en dag. Ska vi människan lyckas hitta ett botemedel mot cancer så alla som drabbas kommer att överleva. Forskningen de vet jag. Alla vi vill nog hitta medlet för att bota denna sjukdomen, man som anhörig eller drabbad ska ha veta att jag kommer överleva de vet jag.

Tänker på alla just nu som har drabbas av cancer och deras familj. Men extra mycket när de drabbar ett barn. Alexander jag är säker på att du vakar över din familj och dina vänner och väntar på andra sidan. Tack för att du har delat med dig av din historia sov gott <3


Likes

Comments

En sak som alla med riktigt dålig psykisk vet. Är att de finns dagar då man bara ser grått och svart. Inga andra färger, man ser bara ner på sig själv intalar sig att man inte duger att man inte duger och att livet suger. Eller panikattacker då de känns som att man inte kan andas. Mycket av min ångest just nu hindrar mig ifrån saker, som andra tycker är en baggis.
Men de finns saker som gör mig lycklig forfarande som gör att jag mår bättre än vad jag tidigare har gjort.

1:

Min häst, de känns nästan sjukt att skriva att jag har en egen häst. Som jag har drömt att ha sen jag var liten. Jag betalade henne med mina egna pengar, mina päron har inte bidragit med en enda krona som en del kanske tror. Hon är de bästa jag har investerat. Jag älskar att umgås med henne, borsta henne rida ut i skogen. Målet är att vi ska lyckas tävla inom två år. Får jobba mycket med tölten. Hon fuskar gärna och jag är lite för snäll tycker min tränare.

Men hon är en ängel, du kan inte rida på en tryggare häst än min. Hon är inte rädd för bilar skällande hundar eller något annat. Envis är hon men de hör ju till när hon är så perfekt på alla andra sätt.


2:Smink.

Denna saken kanske är lite konstig. Men jag har alltid älskat att teckna och smink kom som en naturlig grej. Jag var väldigt ung när jag började tror jag gick i femman , då körde jag hel blå ögonskugga eller svart. De var inte snyggt för fem öre men jag är faktiskt stolt över att jag körde på de. Ingen annan tjej i min klass hade börjat på samma mått som jag. Och när jag sminkar mig blir jag lugn. Jag mår bra av att experimentera med mitt utseende se hur jag ser ut i olika färger och är inte rädd för att testa nya looker. Och en sak som många tror om man gillar smink är att man är osäker eller vill va någon annan detta är bara korkade fördomar. Nej jag går faktiskt utan smink 80 procent av veckan. Har inga problem med att handla helt utan jag tycker att jag är lika fin utan.


3:

Att tatuera mig. Varje gång jag lyckas spara och har råd så tatuerar jag mig. Varje tatuering är en form av någon historia som står för de liv jag hittills har levt.


4:

Att resa.

Jag är flygrädd som tusan men jag älskar att resa. Älskar att spara och se nya platser. Har varit i :

Italien, Kroatien, Tyskland, Österriket, Norge , Damark, Island.

Inget når upp till Island, bästa landet jag har varit i. Helt magiskt fantastiskt och så vackert så man får gåshud.

I sommar ska jag till Paris , de ska bli spännande!

Likes

Comments

Jag står fast vid en sak, ingen människa är ful utseende mässigt. Inuti kan vara en helt annan femma och ibland är de som uppfattas som mest vackra de ruttnaste inuti.

Jag tycker att alla har skönhet , även om jag kanske inte tycker i frågan är attraherande tycker jag ändå inte att någon är ful. Förutom jag själv då hah :)


Men ibland frågar mina vänner och bekanta mig vad har du för "typ". Den frågan får alltid samma bleka tråkiga svar inte för att jag försöker va hemlighets full utanför att jag har helt enkelt ingen "typ". Har ingen box av saker en man måste fylla utseende mässigt för att jag ska finna han attraherande att han tex måste vara lång och vältränad som visa tjejer tycker.

Men om jag ska ge några exempel på folk som fråga har vi först


Mikel TornvingEnligt min åsikt är detta Sveriges sexigaste man, tycker att han är så jävla fin att titta på och lyssna på. Hans dialekt är fin och dem där ögonen dom kan man drunkna i.
Han är ett år äldre än mina egna föräldrar men. Han är verkligen eye candy!


2: Patrick Dempsey

Ska erkänna en sak jag har inte sätt ett enda avsnitt av Grey Anatomy. Men de hindrar inte mig från att ha en crush på denna puddingen. Här är en riktigt riktigt snygg man!

Första gången jag såg han var i förtrollad, sen dök han upp i Briget Jones baby jones. Och vi kan väl alla säga en sak? Han är en riktig dilf.

3. PARADISE HOTEL HUNKEN..

Många tycker att snubbar i Paradise hotel och ex on the beach big brother ect. Själv har jag inte tyckt en enda säsong så länge jag har sätt att någon av männen från dessa serier har varit speciellt snygga. Inte ens Samir Badran som alla tjejer forfarande dreglar efter. Men denna säsongen wow.. En snubbe inne på hotelet är så fin och snygg att jag vill gråta. De är såklart Wiktor Axborn. Som kom in som joker.

Hans ögon hans leende klockren 10 i mina ögon!

Hade jag varit inne på hotelet hade jag förmodligen eller med största sannolikhet hoppas att ha han som panter. Och skulle inte bli för ledsen om han skickade ut mig eftersom vi skulle ha sovit i samma rum hah.


Likes

Comments

En sak som jag har blivit mer tacksam för ju äldre jag har blivit är mina fina föräldrar. Jag har verkligen haft tur för de finns många som drar samma vinstlott som jag har gjort.
Hon har alltid stöttat mig hjälpt mig och hon älskar verkligen mig villkorslöst de märks.

Ibland har jag dåligt samvete för hur jag betedde mig som tonåring när jag mådde som värst. Då kunde jag skrika på henne, säga saker och jag blir fan helt ledsen när jag tänker på detta. Men jag tror de finns ett skede i livet då alla döttrar har massa mamma bråk.

För två år sen blev hon sjukligt deprimerad hon låg mest i sängen var trött hela tiden och var inte sig själv. Jag mådde fruktansvärt dåligt av att se henne må sådär. Men hon är en krigare idag mår hon bra och är sig själv igen.


Min Mamma är den typen av människa som om du ligger ner på marken och har trillat skulle hon springa och hjälpa dig. Hon har en barnslig sida och kan sjunga med i bilen och spela högstavolym i bilen.


Blir jag mamma nån dag hoppas jag blir hälften så fantastisk som min egen mamma är.

Här är lite love note från över hela världen till min mamma.

Likes

Comments

​Hela dagen idag har jag kollat massa snygga tatueringar som jag ska göra. Har bestämt mig att göra en över bröstet som många snubbar har. Hittade några sjukt snygga ska boka så fort jag har råd, vilket förmodligen är i Maj..


Likes

Comments