Kan säga att besöket på Tokiga ture tog sin lilla tid. Jag är faktiskt inte så speciellt stort fan av godis, äter hellre en god vego burgare ifrån max eller plank stek med bea.

Men hade tänkt att spela in ett klipp då jag käkar godis som vi åt på 90 talet.

Minns ni flinta chokladen? Eller klubban man käkade som hade tuggummi inuti.

Detta var de närmaste jag hittade, lär somna direkt efter jag har smakat detta. Socker gör de med en.

Och dessutom plasten är de enda man betalar för när de gäller godis hah ;)

Likes

Comments

Jag har växt upp då Disney prinsessor som Jasmine, Belle och Ariel rockade. Älskar att Jasmine har mellanöstern utseende, att Belle är lite nördig och att ariel är rödhårig. Men disney borde göra 3 former av prinsessor.


1. En handikappad prinsessa. Tänk er själva vilken rörande historia och vinkel de skulle vara om en disney prinsessa som blev/ föddes handikappad och kanske sitter i rullstol bla. De skulle behövas så unga kvinnor och barn kan få en bättre bild av handikappade.


2. En korthårig prinsessa. De skulle behövas nog sagt.


3. Och en Kurvig prinsessa de hade varit skönt om man kunde se en prinsessa med lite mer midjemått än de tidigare. Likes

Comments

​Okej min redegirings skills är inte på topp men lär lära mig. Och ja jag brukar ha mer energi var exreemt obekväm men lär bli bättre sen hah :)

Likes

Comments

Igår var en riktig bit mig i skit dagen. Men fredag ny dag nya tag. Hälsade på min lilla bebis. Hon är så himla vacker. De gulliga var att hon blev så glad när jag kom. Öronen rakt framåt och gick fram och hälsade. Eftersom hon är ny skodd kunde jag inte rida men imorgon tänkte jag rida i vinter kylan.

Tänk vilken fantastisk förmåga djur har, de är experter på att trösta en och få en lugna. Jag är verkligen så tacksam över mina fina djur.


Likes

Comments

En sak som jag nyligen fick veta är att Walt Disney faktiskt hade riktiga modeller till sina tecknade prinsessor.

Här har vi Alice i underlandet modellen och Ariel. Och helt ärligt hur lik är inte Alice ?! Helt sinnes sjukt lik. Även i Lejonkungen hade man ett riktigt lejon i studion som man tecknade av, men när de vrålar? Är de faktiskt tigrar . Sorry not sorry.


Men detta är väl kanske exemplet på varför disney var bättre tecknat förr, allt var för hand de hade modeller innan och nu gör man de mesta i datan. Vilken skillnad, men disney företaget är minst sagt intressant. Walt disney har tex fryst ner sig för att om man i framtiden kommer på ett medel som gör att man kan leva för evigt så ska man tina upp han. I know de är sjukt..

En annan sjuk grej är kvinnan som fick rollen och modellen som snövit förbjuds att ta något annat jobb under hela hennes livstid. Hoppas hon kunde försörja sig genom en filmroll för resten av livet.. :)

Likes

Comments

Lovar ska köra skriva ett inlägg om jul och nyår men inte nu.

De har gått 2 dagar sen jag tog bort min Facebook eller tog "Paus" ifrån den och snapchat. De känns på något sätt befriande, men mår jag bättre? är min ångest bättre eller mer okej? Nej snarare sämre. I söndags hade jag verkligen ett break down utan dess like, de skrämmer mig hur nedstämd och ledsen jag kan vara.. Men jag tog mig igenom den attacken.

Men en sak som jag måste erkänna ångesten drabbar alla, den drabbar nog inte mig hårdast utan folk i min omgivning. Visst jag är en jävligt lojal vän, och skulle gå i strid för dem jag älskar men är jag världens bästa vän? Nej. Kan jag alltid ses på en fika? Nej. Ibland är ångesten som världens största fotboja som håller ett stadigt grepp om en. Klart som fan de är svårt att vara kompis med mig de förstår jag. Och jag mår dåligt och känner skuld för alla vänner jag har haft som man inte har kontakt längre delvis pga av detta..

De finns så många människor jag har sårat pga av min ångest, jag blir sjuk när jag bara tänker på det.

Men, de kanske var menat att de skulle bli så och de riktigt bra vännerna stannade.

Funderar på att köra min Youtube kanal men är lite rädd över att de ska finnas folk som känner mig sen innan som ska skriva massa elakheter.. oh well.

På en bättre dag så ska jag starta,.


Likes

Comments

​Imorse tog jag en promenad på en och en halv timme, var ute och gick vid havet med mina hundar. Snacka om frihet, lilleman tog ett litet dopp dessutom. 
Helt ärligt jag skulle lätt kunna bo såhär, bort ifrån stan. Drömmen är att bo såhär, nära havet,  på en liten gård med mina framtida hästar, de kommer väl nån dag. Ska inte ge upp den drömmen för den typen av frihet. 

Likes

Comments

Imorse vaknade jag med lite träningsvärk ifrån gårdagen, gjorde mitt bästa för att försöka få en bra dag. Men nej, några timmar senare kom den där känslan. Ångest, ensamhet, stress. Grät framför snapchat, inte för att få sympati utan bara för att försöka förklara för andra hur jag mår.


Hoppas veckan vänder, och att jag mår bättre. De är målet.


Likes

Comments

Tredje Advent och kanske årets mysigaste dag, jag sov inget inatt för jag var så jäkla nervös för idag. Sov lätt som en fjäder. Själv var jag utklädd till isprinsessa , hade fixat egen tröja och makeup. Är rätt nöjd med tanke på budgeten.

Lillasyster blev så fin, och hon var så duktig! Så stolt över henne hon får mitt hjärta att smälta. Var i stallet i nio timmar, så ja jag lär nog sova gott inatt.

Hoppas ni får en trevlig söndag <3

Likes

Comments

Och så levde de lyckliga i alla sina dagar. Disney är en av de största och framgångsrika företagen i hela världen. De finns nog inte en unge på hela jorden som inte har sätt en disney film.

Det är svårt att växa upp utan att få inflytandet av någon av karaktärerna undermedvetet.

För den största delen sänder disney ett budskap att om sina karaktärer som är positivt lagd. Eller de är vad de vill att du ska tro.


Efter noggrant undersökning har jag kommit fram till 10 karaktärer som inte har så bra inflytande. Trots vad disney har fått oss att tro.

1. Belle ( Skönheten och Odjuret.)

Belle är den enda disney karaktär tjejen som är lite nördig med stort bokintresse. Hon säger nej till mannen som tror att han kan få vilken tjej som helst att falla med ett leende och stora muskler. De måste vi ge henne plus för. När hon väljer att bli odjurets fånge för att rädda sin pappas liv. Detta beslutet gör att hon lever ett väldigt kontrollerat liv med mental misshandel. De båda råkar i luven på varandra i explosiva scener i filmen. Men de slutar med att Belle blir kär i odjuret i slutet, detta påminner väldigt mycket om Stockholm Syndromet. Eftersom att Belle blir kär i mannen som håller henne fånge. Misshandel är inte något som vi vill att våra barn ska se i filmer..2. Aladin : Aladin är en av de mest uppskattade disney klassiker med fantastisk musik och mycket humor. En del föräldrar har dock ifrågasatt om Aladin verkligen är ett sånt bra inflytande på deras barn trots allt. Aladin var en tjuv och gjorde de coolt att bryta mot lagen. Han var fattig och hemlös. Men om du tänker efter en stund kommer han undan med de genom att dansa och sjunga. Desperata tider kräver desperata handlingar. Sen kan vi tillägga att Aladin är en mytoman och ljuger under största delen av filmen.
3. Ariel Lilla sjöjungfrun. Ariel har länge varit omtalad om att vara den disney karaktär som har sämst inflytande på unga flickor. Den största förklaringen till detta är att Ariel själv ändrar sig helt för Prins Erics skull. Men den riktigt sjuka detaljen är vad hon är villig att ge upp för att detta ska kunna ske. Hon ger upp sin röst, de som hon behöver för att kunna kommunicera med prisen. Eftersom att kunna kommunicera med varandra är det viktigaste i ett förhållande , så är inte detta precis ett respekt för ett lyckat förhållande. I slutet av filmen gifter sig Ariel 16 år gammal och har ändrat sig helt för Erics skull. Detta medelandet kanske vi inte ska skicka till unga flickor.


Törnrosa/Aurora :

Relativt snabbt kan man nog faktiskt förstå varför karaktären Aurora kanske inte är den bästa förebilden för våra barn. Kanske för att hon sover nästan genom hela filmen, faktum med att hon bara är med 18 min av HELA FILMEN. Trots den kosta tiden hon är med hinner hon visa en hel del visa en hel del ifrågasättande saker. Hennes hela personlighet verkar sitta i att hon blir kär i en prins, hon är ett dåligt inflytande eftersom att prinsessan själv inte har någon form av identitet igenom hela filmen. Mer än att hon är vacker att titta på, i vår värld då vi behöver starka kvinnor ska vi nog kanske inte se upp till just Aurora.


Askungen: De är svårt att ge för mycket kritik till denna prinsessan eftersom hon försökte göra de bästa i en svår situation . Jag menar tjejen fick genomlida en hel del, allt ifrån hårt arbete men gjorde de alltid med en sång och ett leende. Tyvärr finns de andra aspekter till henne som gör att hon inte är den bästa förebilden för barn. För de första hon är helt okej med att gifta sig med någon hon knappt känner( varpå nästan alla disney prinsessor är ) . För de andra så verkar inte Askungen göra något drastiskt för att ta sig ur sin livssits under hela filmen. Om de är den goda fen som hjälper henne på traven eller hennes mus vänner. Så är de alltid de andra karaktärerna i filmen som sätter bollen i rullning medan hon väntar på att något ska hända. Något vi inte borde lära våra barn är att vara åskådare, utan alltid ta saken i egna händer.


Tingeling: Tingeling är den söta lilla älvan som vi gärna klär ut oss till. Men om vi är observanta så kan vi snabbt lära oss varför vi inte ska försöka ta del av tingelings inflytande. Hon är överbeskyddande mot peter, extremt svartsjuk. När Peter tar med Wendy till Landet ingenstans, så säger Tingeling till pojkarna att Windey är :" Monster, som borde sjudas ner". Tingelings inflytande får faktiskt dessa pojkar att göra just detta. Om de inte vore för Peter kom till undsättning hade Wendy fallit ner till sin egna död. Så kort och gott försökte Tingeling mörda Wendy eftersom hon inte gillade all den uppmärksamhet Peter gav henne. Denna kriminella handling och hennes negativa attityd gör de väldigt klart och tydligt att hon inte är en bra förebild för Unga disney fans.Pinocchio : Pinocchio är den klassiska berättelsen om den lilla leksaks dockan som kommer till liv tack vare en god fe som lovar att göra han till en riktig pojke om han kan bevisa att han är ärlig , modig och osjälvisk. Vilket låter som bra positiva regler att följa för unga barn. Något som ens föräldrar säkerligen vill att ens egna barn ska ha dessa egenskaper. Men under hela filmen ljuger Pinocchio konstant. Kanske är de för att han är en tvångsmässig lögnare,

Inte ens av hans inflytande av hans samvete Benjamin Syssla kan få den lilla dockan att berätta sanningen. På något sätt i slutet löser sig allting som de alltid gör i disney filmer och Pinocchio blir faktiskt en riktig pojke. Detta sänder meddelandet till barn att ljuga är okej och att saker oftast löser sig i slut ändan.


Elsa: Drottning Elsa är en väldigt älskvärd karaktär. Hon har blivit super populär av väldigt många unga. Hon föddes med magiska förmågor att skapa/manipulera is och snö. Trots sina magiska krafter är hon kanske inte den bästa förebilden att ha för unga. I hennes unga ålder när hon tappar kontrollen över sina magiska krafter kostar de nästan hennes syster Anna livet. Efter detta lider hon av ett nervöst sammanbrott och psykisk ohälsa. När hon blir äldre utvecklar hon paranoia. hennes paranoia gör henne livrädd att råka använda sina magiska krafter för att råka göra fler olyckor. Sen lider hon av social forbi vilket gör att hon utesluter sig ifrån resten av omvärlden. I slut endan slutar allt bra när Elsa kommer ut ur sitt skal. Men man kan undra undermedvetet vad denna filmen säger till sin unga publik.


Likes

Comments