Hejsan och välkommen till min blogg!
I detta inlägg kommer jag berätta lite om mig själv❤️
Jag är en tjej på 14 år som bor i Stockholm och som ni kanske märker så har jag valt att hålla mitt namn hemligt tillsvidare❤️
Denna blogg kommer alltså handla om min vardag och hur det är att leva med diagnosen ADD! Mer om ADD kommer i nästa inlägg, så om det är någon som läser detta och har några frågor är det bara att fråga så svarar jag i nästa inlägg!!

Så när jag fick min diagnos så var jag 10/11 år gammal om jag inte mins fel (gick i 4:an eller 5:an tror jag).
Mina lärare/ föräldrar hade under en lång tid märkt att jag haft det lite svårt i skolan och så och det var då jag fick påbörja mina utredningar på BUP! Jag fick göra allt ifrån lösa olika uppgifter till att sitta ner och prata med en psykolog och jag var där ca 2-3 ggr/månad.
Efter kanske 7 månader konstaterade dom att jag hade ADD och detta besked förändrade hela mitt liv framöver.
Nu påbörjade jag en resa som jag kommer vara med om resten av mitt liv. Nu skulle jag få börja behöva ta starka mediciner som skulle hjälpa mig att koncentrera mig bättre och jag skulle även få extra hjälp av skolan.
Medicineringen gick väll sådär jag fick dåliga biverkningar så jag slutade med den en stund.
Hjälpen från skolan gick inte bra alls, jag fick absolut ingen hjälp alls men som tur var skulle jag ändå byta skola och lämna kvar alla "vänner" och påbörja en ny resa som bara skulle visa sig bli bättre!
Jag hamnade på en jättebra skola där jag fick jättebra stöd ifrån tex att göra alla prov (nationella proven i 6:an samt att jag kommer få göra nationella muntligt eller skriva på dator i 9:an också) jag hade en speciallärare som jag kunde gå till under lektionerna och få sitta ner i lugn och ro med!
Detta var verkligen superbra och mina resultat på prov osv blev bättre och bättre!
Nu går jag i årskurs 8 och när jag började i 7:an fick jag en helt egen dator som jag skriver på varje lektion!
Jag vill verkligen säga att jag är super tacksam över dessa möjligheter som jag fått❤️

Likes

Comments