Tråkigt väder idag :/ Det har regnat hela dagen här i Stockholm och varit typ 14 grader ute. Så jag har inte gjort särskilt mycket. Men jag och en kompis har bakat! Och ojojoj vad dåligt det gick.

Vi gjorde cupcapes för min farfar fyller 70 år imorgon så jag skulle fixa en present. Vi försökte verkligen och gick genom regnet för att handla, tittade på 20 tutorials om hur man gör frosting fint men det blev kaos. Vi gjorde nog dubbelt så mycket frösting som behövdes och den blev jättelös så vi hade i mer socker och färskost. Men då fick vi ännu mer frosting och den blev inte fastare. Förvänta er inga bakrecept från mig för jag är inte bra någonstans haha :)

Nu ska jag packa för imorgon åker vi till Norge på skidläger! Känns jättekonstigt att åka skidor på sommarlovet. Men jag tror det kommer bli kul och förhoppningsvis så tar jag många fina bilder som jag kan lägga upp här och på instagram!

Ha det bra så hörs vi nästa vecka <3 //Ada

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!! Förlåt för dålig uppdatering i veckan, hoppas ni gjorde något kul nu när det äntligen är SOMMARLOV.

Jag var sjuk hela förra veckan, och det är verkligen jobbigt. Det kan vara skönt typ första dagen om man inte är jättesjuk, men sen är det bara förfärligt jobbigt och tråkigt. Och eftersom att det är så tråkigt, och man ofta inte har så mycket energi för att göra kul saker så har jag gjort en lista på 10 saker att göra om man är sjuk.


1. Sova. Låter jättetråkigt kanske men ofta mår man bättre när man vaknar och kan göra lite roligare saker. Ibland är det det ända man orkar göra, förutom att äta och då är det bäst att bara koppla av

2.Läs. Läs en bok! Om du är en person som inte gillar att läsa långa böcker så läs serietidningar från när du var liten. Bamse, kalle anka, vad som helst! Att läsa är (jättekul) faktiskt väldigt bra för man behöver inte anstränga ögonen så mycket. Det gör att man blir ganska trött och avslappnad så man, om man har det, får mindre ont i huvudet vilket beror mycket på mobil- och datoranvändning (tack för informationen professor Ada). Jag vet inte varför men det har något med att skärmar typ påverkar kroppens hormontillverkning.

3.Googla varför ^. Om du blev jättenyfiken. (Troligen inte men jag hade bara 9 saker på listan.)

4.Filmmarathon! Klassiskt, men bra. Nu finns det ju tid och precis rätt mängd ork för att se klart massa serier och se filmer som du länge velat se. 

5.Rita. Rita! Det är inte så kul om man inte är en kreativ person, men då kan man till exempel rita av något, utan att titta på pappret. Eller rita alla glassar som finns, eller alla djur, eller alla något annat!

6. Gör superbra spellistor! ​Om du har Spotify eller liknande så är det här faktiskt ett jättebra tips. Ta tid att hitta de absolut bästa låtarna som finns. Lyssna igenom allt, alla spellistor som Spotify har, fråga kompisar, kolla vad som är nytt, kanske något gammalt, toplistan osv. Gör även flera olika, typ en träningslista, en chill och en vanlig.

​7.​Plugga. ​Jag vet att det inte är det bästa som finns, men det är väldigt bra att göra om man missar skolan. Dessutom kan man ju prioritera, och alla timmar man jobbar i skolan motsvarar inte så mycket som behövs läggas ner så ta i alla fall en förmiddag till det så du inte hamnar efter.

​8.Hemma-spa.​ Ibland är det faktiskt en jättebra idé, speciellt om man är sjuk att ta hand om sig själv lite extra. Duscha eller ta ett bad länge och tvåla hela kroppen, raka benen, använd typ 50 hudsalvor, tvätta ansiktet.

​9.Internetshoppa ​utan att faktiskt köpa någonting. Jag gör alltid det här, går in på massa butikers hemsidor och lägg till massa snygga outfits och kläder i korgen utan att bry dig om vad något kostar för du kommer ändå inte köpa någonting. 

​10. Skriv ett blogginlägg om 10 saker man kan göra när man är sjuk. 


Hoppas att ni fick någon inspiration!! 

Puss //Ada <3

Likes

Comments

Asså vädret?! Det är jätteskönt men det är sååå varmt. Idag har det varit typ 30 grader i Stockholm och det blåser ingenting utom vid vattnet. De flesta tycker nog att det är underbart men då har ni inte tränat, ute. Jag gjorde det. I långa byxor.

Men mitt träningspass började med att jogga 1,5 km som uppvärmning. Sen sprang jag fem intervaller upp för en backe, kanske 50 meter lång och gjorde utfall tre gånger upp för samma backe. Sen gjorde jag grodhopp upp för backen och joggade hem. När jag kom hem var jag så galet svettig! Lite äckligt kanske fast när man tränar är det egentligen bara bra att vara svettig, för det betyder att att man tar i. Aja, jag tränade i kanske 45 min??? Inte så långt pass men bättre än inget, eller hur?

Nu ska jag äta frusen mango, rekommenderas starkt. Det är jättegott, om om man äter den frusen så är det som glass. Det är jättebra efter ett träningspass för det är fräscht, och det är man inte efter träning. Och det är kallt, för att det är fruset, och jag är varm. Perfekt kombo!

Kramar  //Ada <3

Likes

Comments

Hej. Jag heter Ada, jag är 14 år (15 i höst) och bor i Stockholm. Mina föräldrar är skilda men båda bor nära varandra och skolan jag går i. Jag har en hund, Saxon som är en vit kungspudel och det sötaste som finns. Jag gillar att träna, åka skidor, läsa (om någon har läst pjo, så bae.), musik, mode och att umgås med mina kompisar. Jag är vegetarian men äter fisk för att få i mig proteiner medan jag växer och tränar. Jag tycker inte om skolan (EDIT: som de flesta innan sommaren oj vad originellt Ada wow.) även om jag har hyfsat lätt för de flesta ämnena. Just nu ska jag egentligen skriva om återvinning. Det går jättebra! (nej)

I framtiden har jag ingen aning om vad jag vill göra. Jag vet att jag vill gå skidgymnasium om jag kommer in men sen har jag ingen aning. Om jag inte kan leva på min skidåkning så kanske skulle jag vilja bli fotograf för National Geografic så jag kan få resa runt jorden och fota, men i så fall behövs det mycket övning haha jag önskar jag kunde ta fina bilder, verkligen, men nej.

Jag vill börja blogga typ för att dela med mig av mitt liv och för att det är kul. Jag älskar att skriva och att fota, redigera bilder och jag hoppas och tror nog att det skulle kunna bli bra. Så jag testar och ser om det blir bra och hoppas på att fler tycker det också.

Puss och hoppas vi ses igen!

Likes

Comments