Hej bloggen :( Nu ska jag berätta om min pappas begravning som vi hade förra månaden..

Det började med att den äldsta sonen skulle Adag skulle kremera pappa på bål (bränna hans döda kropp) på bål och medans han brann så sjöng vi sörjande och heliga texter, efter kremering så väntade vi i tre dagar för sedan på tredje dagen samla ihop askan och då fick vi alla anhöriga strö ut hans aska i ganes. Det var bra att vi gjorde det så att pappa kan komma ur reinkarnationen och komma till moksha. Jag tror att han kommer ur reinkarnationen efter som han har varit jättesnäll och hjälpt folk så att han har fått bra karma. Jag tror att han är på ett bättre ställe nu när han har dött.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej bloggen, nu så ska jag skriva om min systers bröllop som hon hade förra året.

Det började med att mamma och pappa skulle leta efter någon som Aahna kunna gifta sig med, jag tycker att det är väldigt bra att mamma och pappa bestämmer vem vi ska gifta oss med för att dem vet bäst och hittar en bra man till min. Först hittade dem en person som dem tyckte var bra men dem hade inte samma kast som oss så att mamma pappa sa nej till dem, men sedan hittade mamma och pappa en familj som hade samma kast som oss, dem hade samma traditioner, social ställning och språk, och mamma och pappa tyckte om dem så att mamma och pappa bestämde att Aahna och Parminder skulle gifta sig.

Bröllopet var i tempel (men det kan också vara i en festlokal) men pappa har samlat pengar i många år (för att det är pappan till bruden måste betala bröllopet) så Aahna kunde få ha sitt bröllop i ett tempel. Bröllopet började med att pappa kom in med Aahna och skulle lämna över hon till brudgummen (Parminder), När Pappa hade lämnat över Aahna fick hon presenter av Parminders familj för att välkomna henne till deras familj, paraminder gav också Aahna ett svartpärlhalsband som hon ska ha på sig hela tiden tills paraminder dör. Sen efter en lång ceremoni så tände dem äntligen den heliga elden och sedan gick dem 7 steg runt den, och sedan på sent på kvällen satt dem och titta på polstjärnan och lovade varandra evig trohet. Det var det finaste bröllopet jag har sett i hela mitt liv!

Likes

Comments

Hej, jag heter daza och är en 15 årig hindu. Min familj består av min bröder: Aadi, abhay och adag, och mina systrar: Aadarshini, Aahna och Aaleahyan och min far, Aakesh och min mor, Aarushi. Vi bor i ett hus i varanasi. I den här bloggen kommer att jag att prata om min systers bröllop och min farfars begravning.

'

Likes

Comments