Hej, idag har det vart begravning för min farmor som dog i förrgår (eftersom att det var sabbat dagen efter hon dog så begravdes hon två dagar efter hon dött, egentligen skulle hon att begravtsdagen efter) hon har varIt frisk hela sitt liv men helt plötsligt så fick hon något konstigt anfall och dog:(Jag gillade min farmor väldigt mycket och det kom så plötsligt att hon dog. Jag har vart väldigt ledsen och som sagt så var begravningen idag och jag ska berätta lite om den.

när vi kom till synagogan så träffade jag min släkt och min , alla var väldigt ledsna och chockade eftersom att det kom så plötsligt att hon dog. Men när själva begravningen började så läste en bönen quaddish, sedan var det inte så mycket mer där mer i synagogan utan vi alla åkte till mormor och morfars hus och där kommer vi nu vara och sörja i sju dagar och det kallas för shiva. i framtiden kommer vi inte lägga blommor på hons grav utan vi kommer att lägga stenar till minne av mormor och varje år på dödsdagen kommer vi att läsa quaddish igen. kommer jag gå in i ett års sorgeperiod som man gör när man är jude och det kommer att hålla på i ett år.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej, idag så har jag konventerat från hinduism till judendom!!!

Så nu kommer jag att skriv om mitt liv som jude

Likes

Comments

Hej bloggen :( Nu ska jag berätta en väldigt tråkig nyhet att min pappa har dött:(( Det var rätt så väntat och jag var förbred på det eftersom att han har varit sjuk väldigt länge. 

Pappa skulle begravas på ett ställe som låg 1 timme bort (på samma ställe som min farbror blev begravd på) men det gick snabbt för att jag satt bara i mina egna tankar.

Det började med att den äldsta sonen skulle Adag skulle kremera pappa på bål (bränna hans döda kropp) på bål och medans han brann så sjöng vi sörjande och heliga texter, efter kremering så väntade vi i tre dagar för sedan på tredje dagen samla ihop askan och då fick vi alla anhöriga strö ut hans aska i ganes. Det var bra att vi gjorde det så att pappa kan komma ur reinkarnationen och komma till moksha. Jag tror att han kommer ur reinkarnationen efter som han har varit jättesnäll och hjälpt folk så att han har fått bra karma. Jag tror att han är på ett bättre ställe nu när han har dött och att han slipper att födas om


Likes

Comments

Hej bloggen, nu så ska jag skriva om min systers bröllop som hon hade förra året.

Det började med att mamma och pappa skulle leta efter någon som Aahna kunna gifta sig med, jag tycker att det är väldigt bra att mamma och pappa bestämmer vem vi ska gifta oss med för att dem vet bäst och hittar en bra man till min. Först hittade dem en person som dem tyckte var bra men dem hade inte samma kast som oss så att mamma pappa sa nej till dem, men sedan hittade mamma och pappa en familj som hade samma kast som oss, dem hade samma traditioner, social ställning och språk, och mamma och pappa tyckte om dem så att mamma och pappa bestämde att Aahna och Parminder skulle gifta sig.

Bröllopet var i tempel (men det kan också vara i en festlokal) men pappa har samlat pengar i många år (för att det är pappan till bruden måste betala bröllopet) så Aahna kunde få ha sitt bröllop i ett tempel. Bröllopet började med att pappa kom in med Aahna och skulle lämna över hon till brudgummen (Parminder), När Pappa hade lämnat över Aahna fick hon presenter av Parminders familj för att välkomna henne till deras familj, paraminder gav också Aahna ett svartpärlhalsband som hon ska ha på sig hela tiden tills paraminder dör. Sen efter en lång ceremoni så tände dem äntligen den heliga elden och sedan gick dem 7 steg runt den, och sedan på sent på kvällen satt dem och titta på polstjärnan och lovade varandra evig trohet. Det var det finaste bröllopet jag har sett i hela mitt liv!

Likes

Comments

Hej!

Igår så hade min syster Alia bröllop:) Det var ett vanligt judiskt bröllop och jag var jätte glad för hennes skull, hon var väldigt fin och såg väldigt glad ut under bröllop!:):) Men nu tänkte jag berätta om bröllopet!

Vi åkte till synagoga på vid 15:00 eftersom att vigseln var kl 16:30. När vi kom fram till synagogan så träffade jag mina släktingar, och vi stod och pratade lite utanför synagogan innan vi gick in och satt oss. Det var väldigt spännande och roligt eftersom att jag aldrig vart på ett bröllop.

Efter en lång väntan kom dom äntligen in, dom var så fina men såg också väldigt nervösa ut! Dem stod under en baldin som är ett sorts tak som symboliserar ett hem, där lästes det sju välsignelser och när dem hade lästs så gav Doron(han som Alia gifte sig med) Alia en vigsel ring och ett bröllopslöfte på hebreiska efter det så drack dem ett glas vin som Alia krossade, det symboliserar att man ska minnas förstörelsen av templet år 70 och att påminna om att svårigheter kan drabba ett äktenskap! När själva bröllopet var klart så var  det fest och det var cirka 150 personer där! Så det var väldigt mycket person så det blev en väldigt stor fest. Det var ett väldigt fint och bra bröllop som jag aldrig kommer att glömma

Likes

Comments

Hej, jag heter daza och är en 15 årig hindu. Min familj består av min bröder: Aadi, abhay och adag, och mina systrar: Aadarshini, Aahna och Aaleahyan och min far, Aakesh och min mor, Aarushi. Vi bor i ett hus i varanasi. I den här bloggen kommer att jag att prata om min systers bröllop och min farfars begravning.

'

Likes

Comments