Sitter just nu på flygplatsen och väntar på flyget som ska lyfta om en dryg timme. Tänkte att vi kunde skriva ihop en liten sammanfattning om resan:

Antal mil körda: 1425,7

Antal timmar bakom ratten: 168,6

Antal stater vi varit i: 21

Topp fem höjdpunkter: helikopterturen i Grand Canyon, showen i Las Vegas, vandringen i Zion, Disney World, körningen på highway 1.

Antal kronor spenderade: ca 75 000 per person.

Antal Filip & Fredrik podcasts lyssnade på: 75

Topp fem knasiga grejer i USA: deras skatt är aldrig inkluderad i priset som visas så det läggs alltid på (gäller i princip allt, mat, shopping, taxi osv), man får svänga höger med bil på rött ljus, vägfiler kan plötsligt försvinna och gå in i en annan fil utan förvarning eller helt plötsligt bli en "exit only" fil, dom har "drive through" för allt tex för apotek, att många har skor på sig inomhus.

Minimum temperatur: 12 grader, på toppen i Rocky Mountains. 

Max temperatur: 45 grader, Las Vegas 

Finaste vägarna: route 89/98 mellan Arizona och Utah, Highway 1, Blue Ridge Parkway, Uppe I Rocky Mountaina. 

Ses snart Sverige!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dag 51 (26 juli):
Sista dagen med Nisse! Vi började med en välbehövlig biltvätt innan vi körde in till New York City (!!!!) sista stoppet på vår road trip. Adam fick äran att köra inne i Manhattan, Maddis hade fått panik! Galet mycket trafik, alla tutar och gångare går lite som de vill. Sedan lämnade vi tillbaka Nisse, vår trogne följeslagare som har tjänat oss mycket väl. På kvällen tog vi en promenad i Central Park och åt en fantastiskt aning försenad födelsedagsmiddag på en jättefin restaurang i Central Park precis vid vattnet. Somnade sedan gott på 23:e våningen med grym utsikt hos vår AirBnb värd. Känns helt galet att vi är i New York nu!

Antal mil: 15.2
Antal timmar bakom ratten: 3.0
Dagens söta: Airbnb värden hade två katter varav en var en kattunge, så söta!


Dag 52 (27 jul):
Vi började dagen med att åka till vårt andra boende som vi ska bo på tills hemresan på söndag. Det är också ett AirBnb-rum med grymt läge! Väldigt nära till times square och midtown. Efter incheckning gav vi oss ut för att utforska NYC! Vi började med att gå på Broadway ner till Times Square, såååå coolt! Vi gick sedan till Grand Central Terminal som är den stora centralen här - väldigt cool byggnad. Fortsatte sedan till New York Public Library som inte var så mycket bibliotek utan också en cool byggnad. Sedan gick vi vidare till Empire State Building och Flatiron building. Även detta var - i brist på andra ord - coolt! Promenaden fortsatte sedan till The High Line som är ett gammalt tågspår som byggts om till en jättelång "park". Det är typ en "walkway" som går bredvid det gamla spåret med planterade träd och växter, mysigt. På kvällen åkte vi till Citi Field - Mets hemmaarena och tittade på baseball. Fattade inte riktigt först men vi kom in i det och det var en rolig upplevelse!

Dagens söta: denna airbnb värden har en hund som är supersöt och väldigt social.


Dag 53 (28 juli):
Efter lite sovmorgon började vi dagen med en sen frukost och begav oss sedan ner emot Downtown Manhattan för att titta på One World Trade Center och Ground Zero. One World Trade Center är en riktigt maffig byggnad! Där The Twin Towers tidigare stod finns nu två monument för att hedra de som dog i attacken. Vi gick även på 9/11 Memorial Museum, som hade filmer och utställningar om händelsen. Det var spännande och såklart lite sorgligt att gå omkring där inne. Efter detta tog vi gratisfärjan till Staten Island och sedan direkt tillbaka eftersom den går förbi Frihetgudinnan! Tyvärr började det mulna och även regna en del, menmen vad ska man göra. Vi gick sedan och tittade på "Charging Bull" som ligger i Financial District och ska symbolisera ekonomisk välfärd. Det blev även en kort promenad på Wall Street och utmed vattnet för att titta på Brooklyn och Manhattan Bridge. Kvällen avslutade på 70:e våningen i Rockafellar Center Observation Deck "Top of the Rock" med en fantastiskt 360 graders utsikt över Manhattan - grymt!!

Dagens konstigt turister: de som tog bilder på Charging Bull medan de tog på tjurens pungpunga...


Dag 54 (29 juli)

Dagen började med en stor och god brunch följt av en promenad i Chinatown. Efter det gick vi till Washington Square Park som är en mycket mysig Park i West Village, vi fortsatte sedan att promenera i West Village. Vi titta på Carrie Steps som är trappingången som används i Sex and The City som Carrie's lägenhetstrappa samt på lägenhetshuset som används i Vänner där Monica och Rachel, Joey och Chandler bor. Man filmar bara fasaden, själva avsnitten är inspelade i LA (ifall någon undrade). I alla l fall coolt att se! West Village är förövrigt ett väldigt mysigt område! Det blev även en kort visit i Central Park innan vi spontant bestämde oss för att boka biljetter till en broadway show. Det blev Finding Neverland och den var riktigt bra! På kvällen tog vi en sväng på Time Square vilket var mycket häftigare att se på kvällen!

Dagens konstiga: att flera tjejer gick runt nakna på Times Square och hade kroppsmålat sig med amerikanska flaggan ochoch ville få betalt för att ta bild med dem.


Dag 55 (30 juli):
Shopping shopping shopping är vad denna dagens bestod av. Fyndade en massa på bl a Adidas och Victorias Secret. På kvällen blev det bio, Ghostbusters som var ganska dålig faktiskt. Sen packade vi.

Dagens fynd: Adam - en ny plånbok och Maddis - ett par Adidas superstar skor.


Dag 56 (31 juli):
Dagen har spenderats på American museum of natural history. Det var stort, 4 våningar, och innehöll massa olika utställningar. Det var dock mycket faktarutor så mycket att läsa, men vissa saker var väldigt intressanta.

Dagens hjälte: mannen som lät oss låna ett av hans paraplyn i kön till museumet där det ösregnade.

Likes

Comments

Dag 48 (23 juli):
Dagen bestod till den största delen av bilkörning till Niagarafallen. Vi kom fram på kvällen och åkte då för att titta på fallen från den amerikanska sidan. De är verkligen enormt stora och häftiga! Tog en del bilder och åkte sedan tillbaka till campingen igen.

Antal mil: 66.6
Antal timmar bakom ratten: 7.5
Dagens nationalitet: Indier! De är definitivt överrepresenterade vid Niagarafallen! Var man än tittar är det minst 50% indier, knasigt.


Dag 49 (24 juli):
Dags att utforska fallen lite närmre. Vi köpte biljetter till Maid of the Mist, som är en båt-tur som åker ända in till fallen. Vi fick till och med regn ponchos, och det behövdes verkligen! Det kändes som om det ösregnade när vi kom nära fallen. Det var riktigt coolt att komma så nära och känna vilken kraft det är. Riktigt häftigt upplevelse! Efter detta gick vi över till den kanadensiska sidan av fallen där det är mycket bättre vy över fallen eftersom de "kommer ner" i från den amerikanska sidan. Åt även lunch med en fantastiskt vy över fallen. Sedan var det dags att köra vidare mot New York City, men först ett stopp i Woodbury.

Antal mil: 58.8
Antal timmar bakom ratten: 7.0
Dagens skojjiga: polisen vid den kanadensiska gränsen som kollade på våra pass och nöjt sa "Ah Switzerland"...


Dag 50 (25 juli) - MADDIS FÖDELSEDAG!
Födelsedagsfirandet bestod av en shoppingdag på Woodbury Premium Outlets. Vi gick runt här hela dagen, ca 9 timmar! Shoppade en himla massa. Outlet-en var som en egen lite mini-stad där varje hus var en butik/ett märke. Med andra ord - en riktigt bra dag! Avslutade med italiensk middag och en chokladmousse efterrätt efter att servitrisen sjungit "Happy Birthday".

Antal mil: 5.7
Antal timmar bakom ratten: 1.0
Dagens köp: för Adam blev dagens köp en Ralph Lauren skjorta och för Maddis blev det ett par Nike-skor för ynka $50 (ca 430kr).


Likes

Comments

Dag 43 (18 juli):
Befinner oss i Savannah, här har vi gått runt lite i staden,bl.a. i en jättefin och stor park samt var vi inne i en mäktig och stor kyrka.Vi hann även med en promenad utmed Savannah River och ett stopp vid ”Wormsloe HistoricState Park” som var stängd men vi fick lite foton på uppfarten som var en allémed en massa ekar – väldigt fint! Efter detta körde vi vidare upp mot NorthCarolina.

Antal mil: 55.2
Antal timmar bakom ratten: 6.0
Dagens godaste: lunchen som blev en Ceasar sallad – den godaste ever!


Dag 44 (19 juli):
Vårt andra stopp på väg mot Washington skulle bli stadenAsheville som ligger i bergen i North Carolina men vi bestämde oss för att körain i Great Smoky Mountains National Park först så där spenderade vi denna dag.Vi började med att köra på Blue Ridge Parkway som är en ”senic route” som gåruppe i bergen. När vi väl kommit in i nationalparken körde vi på en annan vägsom också gick i bergen rakt igenom parken. Här stannade vi och tog foton ochnjöt av utsikten, vi gick även en kort men brant hike till Clingmans Dome som är denhögsta punkten i Smoky Mountains på 2025m. Vi hikade även till två olikavattenfall och badade i bäcken vid ett tredje. Så himla fin natur! Efter dettakörde vi in i Asheville!

Antal mil: 38.1
Antal timmar bakom ratten: 5.0
Dagens spontana: när vi körde förbi ”Smoky Mountain Alpine Coaster” ochbestämde oss för att åka. Det var väldigt roligt!


Dag 45 (20 juli):
Vi fortsatte att köra på Blue Ridge Parkway även idag. Vistannade till på en del olika ställen för korta hikes och fotografering. Bl.a.körde vi till Mount Mitchell och gick upp till toppen som är den högsta punkten österom Mississippifloden på sina 2037 meter – himla fin utsikt härifrån! Vi stannadeäven till för att titta på ett vattenfall. Det var väldigt coolt att köra påBlue Ridge Parkway som går upp och ner i bergen och ger en fantastisk utsikt! Heltplötsligt när vi kör så springer något ut lite längre fram på vägen, och viinser at det är en björnunge! Så coolt att se! När vi kände oss nöjda påbörjadevi bilresan mot Washington D.C. – stannade till när vi var trött och tog in påett motell.

Antal mil: 40.4
Antal timmar bakom ratten: 5.15
Dagens söta: ungarna som lekte ”titt-ut” med oss på restaurangen.


Dag 46 (21 juli):
Washington D.C. var nästa stopp! Vi kom fram påeftermiddagen och begav oss då till Georgetown för att kolla på universitetetdär eftersom det ser coolt ut (liknar typ Hogwarts) med sin arkitektur ochhöga torn.

Antal mil: 48.0
Antal timmar bakom ratten: 4.75
Dagens skönaste: vår tupplur vi tog när vi kommit fram till Washington, varhelt slut efter bilkörning och värmen.


Dag 47 (22 juli):
Idag har vi gått runt i National Mall som är ettrektangulärt område med massa olika byggnader, museum och monument i WashingtonD.C. Vi har tittat på Lincoln Memorial, Korean War Memorial, Martin Luther King Jr Memorial, RooseveltMemorial, Jefferson Memorial, Washington Monument, Vita huset, World War IIMemorial och United States Capitol. Alla väldigt häftiga att se! Det varextremt mycket folk vid Vita Huset, man kom inte så nära utan alla trängdes påtrottoaren utanför, och alla var typ hysteriska när de skulle ta foton. ICapitolet gick vi en guidad tur som var väldigt intressant. Det är alltså härsom kongressen håller hus med senaten och ”House of Represenitives”. Det var enväldigt varm dag med mycket gång så efter detta var vi ganska slut, menbestämde oss för att även besöka Arlington National Cemetery som är enkyrkogård där krigsveteraner är begravda, även John F Kennedy är begravd här såvi var och kollade på hans familjegrav. Kändes lite sådär, kyrkogården varenorm och de flesta gravstenarna var vita och exakt likadana och det var såoerhört många.

Antal mil: 0.9
Antal timmar bakom ratten: 0.15
Dagens äckliga: hur mycket vi svettades…

Savannah

Smoky Mountains


Blue Ridge Parkway

Washington D.C.

Lincoln Memorial

Roosevelt Memorial

World War II Memorial & Washington Monument

Vita Huset

Arlingtonkyrkogården

Likes

Comments

​Dag 40 (14 juli):
​​Dagen har endast bestått av bilkörning från Fort Lauderdale till Orlando.

Antal mil: 35.4
Antal timmar bakom ratten: 3.75
Dagens trögis: servitören som inte visste vad "fried egg" var för något..


Dag 41 (15 juli):
Äntligen dags för DISNEYWORLD! Maddis har ju längtat en aning till denna dag kan man säga. Walt Disney World i Orlando består av fyra parker (till ytan lika stort som San Francisco) och är som en egen liten stad typ. Vi valde den mest klassiska parken nämligen Magic Kingdom. De flesta attraktionerna var för barn men det var roligt ändå och vi fick se Askungens slott också, så coolt! Nästan alla åk-attraktioner gick ut på att sitta i en vagn och så åkte man långsamt igenom olika rum där de byggt upp karaktärer och scener från den filmen det gällde. Det var riktigt bra gjort och väldigt häftigt. Vi åkte bl.a. "Seven Dwarfs" från snövit, "Ariel", "Nalle Puh", "Peter Pan", "Lilo & Stitch", "Buzz Lightyear", "Pirates of the Caribbean". Under dagen såg vi på två parader, en på dagen och en på kvällen där en massa olika disney-karaktärer åkte i olika vagnar. På kvällen var alla vagnar och karaktärer iklädda lampor. Dagen avslutades med väldigt spektakulära fyrverkerier över Askungens slott. 

Antal mil: 2.7
Antal timmar bakom ratten: 0.5
Dagens trögis: Maddis när hon anvönde hotell-låskortet i stället för Disney World inträdes-kortet för att gå före kön (ingick tre st "gå före i kön" i inträdespriset). Tjejen bakom disken tittade konstigt och sa att det där var ju fel kort.. Pinsamt.


Dag 42 (16 juli):
På dagens schema stod ett besök till Kennedy Space Center. Här gick vi på olika exhibits och lärde oss en himla massa om rymden och om hur astronauterna lever i rymden, vi fick testa en "launch simulator" för att känna på hur det känns när en raket lyfter, flera exhibits hade även andra simulatorer där man kunde testa olika saker som ex att landa en "space shuttle" eller utföra någor jobb kollade på en IMAX film som var filmad av astronauter i rymden och fick även se området där NASA arbetar och bygger raketer, launchar och kontrollstationen. COOLT!

Antal mil: 12.9
Antal timmar bakom ratten: 2.0
Dagens tröga: att vi inte planerat vår visit till Kennedy Space Center så bra utan bara gick omkring. Dock hade de olika shower med specifika hålltider som vi helt missat. Detta ledde till att vi inte hann med allt, utan fick köpa ett inträdespass till morgondagen också...


Dag 43 (17 juli):
Ännu en dag på Kennedy Space Center. Idag såg vi den andra IMAX filmen, fick lyssna på en föreläsning av en pensionerad astronaut samt en kort presentation av vad NASA jobbar med just nu, en film om teleskop och ett par exhibits till. Spännande!!!! Efteråt körde vi vidare mot Savannah, Georgia.

Antal mil: 47.9
Antal timmar bakom ratten: 4.15
Dagens smarta: att vi planerade dagen noggrant!

  

Likes

Comments

Dag 36 (10 juli):
Tanken var att gå lite i ett shopping-centrum idag, väl framme vid Lincoln Road Mall insåg vi snabbt att det inte var ett shopping-centrum, utan en stor gata med en massa butiker = utomhus = VARMT. Vi spenderade någon timme här - flydde från butik till butik för att få tillgång till A/C men bestämde oss sedan för att gå tillbaka till hostlet, byta om till badkläder och lägga oss på stranden. Stranden på Miami - den kända South Beach - var väldigt fin. En riktigt stor och bred strand med vit fin sand och riktigt klart vatten.

Antal mil: 0
Antal timmar bakom ratten: 0
Dagens roliga kille: Hostel-rumskamraten som högljutt sjöng med till Beyonce-låtar i badrummet.


Dag 37 (11 juli):
Vi började dagen med att gå upp tidigt för att kolla på soluppgången över havet vilken givetvis var väldigt fin. Efter en riktigt god och fancy frukost (inte vana vid detta, vi brukar äta bröd, skinka, yogurt och lite granola - extremt trötta på denna frukost och brödet här är inte gott..) med pannkakor, ägg, toast och juice spenderade vi även denna dag på South Beach. Vi spenderade även ca 700 kr för att åka Jet Ski i 30 min. Detta var dock sjukt roligt!! Jet Ski'n kunde åka riktigt fort och hoppade över vågorna - så himla kuuul, dock även lite läskigt. Maddis hade träningsvärk dagen efter efter att ha kramat sönder Adam när han körde... På kvällen åt vi middag och njöt av en liter frozen strwberry daiquiri - no biggie. =)


Antal mil: 0
Antal timmar bakom ratten: 0
Dagens teori: vi har en noterat en gemensam nämnare när det är dålig service på restauranger, nämligen att service-avgiften (dricks) läggs på notan automatiskt (18-20%). Teorin är att personalen inte behöver anstränga sig för att få dricks och ger då sämre service.


Dag 38 (12 juli):
Eftersom vi ligger lite före i vår resplan så bestämde vi oss för att köra ner till Key West (som vi alltså egentligen inte tänkt göra) som är USA:s sydligaste stad. Det går bara en väg dit och det är typ som en ända jättelång bro med en del små samhällen på vägen. När vi kom fram åkte vi direkt till stranden Fort Zachery Taylor Beach och chillade där ett tag. När vi var nöjda gick vi till Southpoint - den sydligaste punkten i USA med endast 90 miles till Cuba. Sedan gick vi vidare till deras huvudgata - Duval Street - där det fanns massa roliga affärer, gallerier och restauranger. Kvällen bjöd även på gatuartister och en molntäckt solnedgång över havet.

Antal mil: 27.0
Antal timmar bakom ratten: 4.5
Dagens besvikelse: när vi ivrigt köpte en kokosnöt med sugrör för att släcka törsten med lite kokosnötsvatten - det var icke gott tyvärr.


Dag 39 (13 juli):
Dagen började med att besöka Key West Butterfly and Nature Conservatory där vi fick gå omkring i ett rum med en massa fjärilar som flög runt oss, det fanns även fåglar, kycklingar och två flamingos - väldigt häftigt och kul att fota! Efteråt åkte vi till Bahia Honda - en state park i The Keys. Här låg vi på stranden (ovanligt), det var väldigt fint och klart vatten =). Sedan körde vi tillbaka till fastlandet och övernattade i Fort Lauderdale.

Antal mil: 30.9
Antal timmar bakom ratten: 4.25
Dagens överraskning: när vi badat ett tag och skulle gå tillbaka till stranden och vattnet vid strandkanten var så varmt att det brände.


Miami


Key West

Likes

Comments

Dag 32 (6 juli):
Vi vaknade upp på vårt boende som låg typ precis vidstranden i Treasure Island (såg inte så mycket igår när vi kom eftersom det varmörkt) och gick direkt ner för att sola och bada. Det var väldigt varmt ochskönt i vattnet, till och med skönare att hänga i vattnet än på stranden därdet är för varmt. Vi hyrde även solstolar och parasoll – mycket skönt!

Antal mil: 0
Antal timmar bakom ratten: 0
Dagens smidigaste: Dominos (pizzeria) hemkörning till rummet på motellet. PSAdam råkade sno deras penna.


Dag 33 (7 juli):
Efter gårdagens lyckade stranddag bestämde vi oss för attsöka efter en ny strand att chilla på. Vi åkte därför till St. Petes Beach somligger en bit ifrån den strand vi var på igår. Här låg vi ett par timmar ochbestämde oss bland annat för att ta en ”simtur” några hundra meter ner påstranden till ett stort fint hotell där ”The Little Couple” gift sig (ja,maddis är besatt av dessa kortväxta människor). Denna dag hade vi ingetparasoll så man märkte verkligen hur varmt det var och hur skönt det var medparasollen under gårdagen. VI käkade lunch på ett ställe maddis läst om somhette ”Caddys on the Beach” som var tämligen mediokert men kan säkert varajättetrevligt om man vill sitta vid stranden och sippa på drinkar. På kvällenåkte vi in till downtown St. Petersburg för middag och tog även en mysigpromenad på deras gigantiska pir.

Antal mil: 6.4
Antal timmar bakom ratten: 1
Dagens random: tjejen vid strand-duscharna som började fråga oss hur man saolika saker på svenska, först enkla saker som ”Hej” och ”Hej då” sen ville honveta hur man sa ”fuck you” på svenska, både skällsordet och i sexuell mening.Mycket knasigt.


Dag 34 (8 juli):
Idag har vi varit på stranden, igen. Här är väldigt fintpå Floridas västkust, stora vita sandstränder och kristallklart vatten. Vikörde till ett nytt ställe idag nämligen Sarasota och Siesta Beach för attspendera dagen där. På eftermiddagen körde vi vidare till Fort Myers där vijust nu befinner oss.

Antal mil: 21.6
Antal timmar bakom ratten: 2.75
Dagens godaste: pommesen på Siesta Beach – mums!


Dag 35 (9 juli):
Även denna dag spenderades på stranden. Vi körde övertill Sanibel Island om ligger precis utanför kusten vid Fort Myers. I våratankar skulle detta vara en idyllisk paradisö (typ som Rottnest Island var iAustralien) så vi blev lite (läs väldigt) besvikna när stranden var grusig ochvattnet fyllt med något okänt, typ små alger. Men det blev ändå en mysig dag påstranden, vi köpte dessutom ett parasoll – i princip en nödvändighet här då detär fruktansvärt varmt. När vi kände oss färdiga med beachen åkte vi vidare tillMIAMI!

Antal mil: 33.7
Antal timmar bakom ratten: 4.5
Dagens roliga inredning: på lunch-restaurangen där degäster som ville fick häfta upp en en-dollar sedel med egen text påväggar/taket – coolt!

Likes

Comments

Dag 30 (4juli):

I New Orleans gick vi mest runt i French Quarters, som ärett av de mest kända kvarteren i New Orleans, och tittade. Vi gick bland annatpå den kända gatan Bourbon Street, som var väldigt turistig med massa barer,restauranger och små butiker. De flesta husen och byggnaderna i French Quatershade fina balkonger som är kända från festivalen Mardi Gras då människor kastarner pärlhalsband från dessa. Eftersom det var extremt varmt gick det knappt attvara ute hela dagen så efter att ha ätit lunch bestämde vi oss för att åkatillbaka till boendet en sväng innan kvällen. Senare åkte vi tillbaka in tillFrench Quarters och åt Beignets på det berömda Café Du Monde. Det var typ friteradebrödbitar med en sjuklig mängd floursocker på. Det var gott men det blev förmycket av det goda. På kvällen var det dags för fyrverkerier eftersom 4 juli ärUSA:s nationaldag. Det blev storslagna fyrverkerier över Mississippifloden –coolt!

Antal mil: 0
Antal timmar bakom ratten: 0
Dagens mest hjälpsamma: vår AirBnb värd som hade förberett broschyrer, egnaerfareheter/tips och kartor över New Orleans.


Dag 31 (5 juli):

Hela dagen bestod av körande från New Orleans tillFlorida och körde då även igenom både Mississippi och Alabama.!

Antal mil: 112
Antal timmar bakom ratten: 11
Dagens räddning: när Maddis tar upp mobilen för att söka på Maps efter ettställa att äta på och inser att Janet (GPS rösten) är avstängd och att viprecis då skulle svänga av motorvägen… Utan Janet är det väldigt svårt attavgöra när man ska svänga av eftersom de senaste hon sa var ”fortsätt på dennaväg i 400 miles.” Iaf, utan Maddis räddning hade vi kunnat köra länge på felväg…


New Orleans


​På väg till Florida

Likes

Comments

Dag 26 (30 juni):
Först ut på dagens schema var att besöka Cadillac Ranch, som är ett gängCadillac bilar som är nergrävda i marken. Från början var det ett konstverk mennu har det blivit en sevärdhet (framförallt för de som road trippar på route66) där man målar på bilarna med sprayfärg, så detta gjorde såklart vi också.Det var roligt! Efter detta körde vi vidare i Texas mot Austin som ärhuvudstaden i Texas. På kvällen åkte vi för att kolla på fladdermöss som bliviten turistattraktion i Austin. Fram emot skymning är det 1,5 miljonerfladdermöss som flyger ut från en bro för att jaga föda och det var fullt medfolk på bron och i parken nedan för att skåda detta fenomen. Det tog väldigtlång tid innan de flög ut men det var häftigt att se denna enorma ström medfladdermöss, dock var det ganska mörkt och de var så små att de knappt syntes(= fick inga bra bilder på detta).

Antal mil: 83.2
Antal timmar bakom ratten: 8.25
Dagens godaste: glassen i Austin på ett ställe som heter Amy’s Ice Cream där deär kända för att ha massa olika toppings, såsom M&M, brownies,marshmallows, jordgubbar, nötter, gelebjörnar m.m.


Dag 27 (1 juli):
Dagen började med att gå och titta på Texas State Capitol (som såklart är detstörsta i hela USA). Sedan åt vi fajitas från en trailer, vilket var lite av enbesvikelse – ganska lite mat och inte så värst gott. Vi bestämde oss sedan föratt köra till ett köpcentrum som låg på väg till Houston. Här köpte vi båda endel saker och det var roligt. På kvällen kom vi fram till Houston.

Antal mil: 26.4
Antal timmar bakom ratten: 3.0
Dagens nice: när vi kom äntligen kom fram till State Capitol i Austin (efter ca20 min promenad) och fick gå in där det fanns AC – det var såååå varmt ute.


Dag 28 (2 juli):
Houston är en väldigt stor stad och det var svårt att komma fram till vad viskulle hitta på här. Det finns inget som är direkt ”detta måste du göra när duär i Houston” utan de har en massa olika saker mest museum och liknande som viinte riktigt var intresserade av. Istället promenerade vi runt lite i HermannPark som är en väldigt stor och fin park i Houston. Efter det var vi litestalkers och åkte för att titta på ”The Little Couple” - stjärnornas hus, detvar roligt att se, dock såg vi ingen av dem. Sedan åkte vi till Rocky &Maggie’s som är Bills (från The Little Couple) affär fylld med saker förhusdjur. Här köpte vi lite smått och gott till våra fyrbenta vänner. Dagenfortsatte med … trumvirvel… IMAX. Det blev ”The Legend of Tarzan” som var grymtbra! Och IMAX är gryyyymt häftigt =). På kvällen åkte vi tillbaka till HermannPark för att kolla på Johnny Rivers (tydligen en stor musikstjärna på 60- och70-talet) som spelade på Houstons utomhus teater där de anordnar olika eventsom är gratis. Vi satt på en filt på gräset och hade lite picknick, det varmysigt.

Antal mil: 6.2
Antal timmar bakom ratten: 1.5
Dagens trista: att Adams mobil helt plötsligt bestämde sig för att slutafungera..


Dag 29 (3 juli):
Efter att vi checkat ut från vårt hostel i Houston åktevi till Galveston som är en stad som ligger ca en timme söder om
Houston,precis vid havet. Här låg vi en stund på stranden och badade i det väldigtvarma vattnet, svalkade inte när man gick i, men det var skönt. Sedan åkte vividare till New Orleans där vi nu befinner oss.

Antal mil: 69.1
Antal timmar bakom ratten: 7.25
Dagens överraskning: när vi gick i vattnet och det varvarmt

Cadillac Ranch

Austin

Houston

Likes

Comments

Dag 23 (27 juni):
Idag gick vi upp vääääldigt tidigt för att kolla på soluppgången vid MonumentValley. Efter lite problem med att hitta ett bra ställe att parkera bilen på såblev det en fin soluppgång. Efteråt åkte vi in i Monument Valley (som är ettreservat med en massa stora stenformationer) för att köra en väg runt bland deolika monumenten. Det var väldigt fint och häftigt att se. På vägen därifrånvände Maddis sig om och såg då vyn över Monument Valley med vägen som går emotdet och blev överlycklig (detta är en väldigt känd vy och bild över MonumentValley) så vi stannade till och togextremt många bilder på detta. Resten av dagen bestod av bilkörning tills vikom fram till Rocky Mountains och satte upp vårt tält på en jättefin och mysigcamping bredvid skogen.

Antal mil: 80.0
Antal timmar bakom ratten: 8.5
Dagens lilla lycka: När vi körde ut från den riktigt kassa grusvägen ValleyDrive i Monument Valley och bilen inte hade gått sönder.


Dag 24 (28 juni):
Vi vaknade upp och frös som tusan i tältet, inte roligt men men så är det.Efter att vi packat ihop våra saker åkte vi vidare in i Rocky MountainsNational Park. Vägen gick upp i berget och vi fick se oerhört vackra vyer överbergen som fortfarande hade snö på topparna. När vi var högst upp på ett bergvar det till och med snö och is utmed vägkanten där vi körde. Efter vi kommitner från berget igen kom vi fram till vårt mål – National Park Gateway Stablesdär vi bokat in en horseback riding tur. Det var ett väldigt roligt sätt att seRocky Mountains på. Vi var iväg i två timmar och red på en stig runtom i skogen– coolt! Dagen fortsatte med att sätta kurs mot Denver, väl där fick vi letasom galningar efter ett ställa att sova på för natten men lyckades inte så vifick köra vidare och stannade sedan på ett motel i Colorado Springs.

Antal mil: 30.7
Antal timmar bakom ratten: 4.0
Dagens sötnos: Servitören på middagsstället som blev överlycklig när han insågatt vi var från Sverige och att han nu fick anledning till att öva på sin Svenska.Under hela kvällen sökte han anledningar till att komma fram till vårt bord ochdra en replig på svenska: ”Smákade matten braa?”, ”Skolle do vilja há lit merPepsi?” osv… Skön kille!


Dag 25 (29 juni):
Efter flera nätter på en 90cm uppblåsbar madrass i ett tält var det väldigtskönt att få sova i en stor king-sizesäng, därför tog vi lite sovmorgon denna dag. När vi väl checkat ut påbörjadevi den långa resan ner mot Houston, Texas som tar ca 19 timmar. Första stoppetblev i Santa Rosa, New Mexico där vi stannade vid ”Blue Hole” som är som enstor (väldigt djup – 24 m) pool som har bildats på något sätt i utkanten avstaden. Här badade vi i det grymt kalla vattnet men det var riktigt skönt attsvalka sig lite. Efter detta fortsatte vi att köra och stannade för natten iAmarillo, Texas. Lite coolt att vi under denna dag var i tre olika stater(Colorado, New Mexico och Texas). Middagen intogs på Big Texas Steak Ranch (därman får en 72oz (2kg) stor stek gratis om man äter upp den på 60 minuter). Detvar en rolig upplevelse. Maten var god och restaurang var väldigt stor och detvar bullrigt och högljutt.

Antal mil: 80.8
Antal timmar bakom ratten: 7.0
Dagens mes: Adam som hela tiden gnällde över att vattnet var kallt i Blue Hole.

Monument Valley

Rocky Mountains

Blue Hole

Restaurangen Big Texan Steak Ranch

Likes

Comments