Handlat så mycket skivor under de senaste månaderna. Alldeles för mycket.. I Barcelona fanns det skivaffärer i varje gatuhörn, och i helgen var det skivmässa

Så nu tänkte jag dela med mig av lite skivor jag handlat på senaste tiden

Beatles - Revolver

Favoritlåt från albumet - Eleanor Rigby

The Rolling Stones - Let it bleed

Favoritlåt från albumet - Gimme shelter

Beirut - No No No

Favoritlåt från albumet - Gibraltar

The velvet underground - Nico

Favoritlåt från albumet - Sunday Morning

Jimi Hendrix - Electric Ladyland

Favoritlåt från albumet - All along the watchtower

Black Sabbath - Paranoid

Favoritlåt från albumet - Planet Caravan

David Gillmour (Pink Floyd) - About Face

Har endast lyssnat igen albumet en gång så har ej hittat någon favorit

Pink Floyd - Delicate Sound of Thunder (liveinspelning)

Favoritlåt från Albumet - Wish you were here

Jethro Tull - Stand up

Favoritlåt från albumet - we used to know

Beatles - Rubber Soul

Favoritlåt från Albumet - In my Life

Jefferson Airplane - Surrealistic Pillow

Favoritlåt från Albumet - somebody to love

Bestles - Sgt. Pepper lonely hearts club band

Favoritlåt från albumet - Sgt. Pepper lonely hearts club band / a day in the life

The Zombies - Odessey Oracle 

(Verkligen ett bra album, både utséendet på albumet och namnet på gruppen verkar lite flummig, men verkligen så bra! Påminner om The Beach Boys)

Favoritlåt från albumet - Time of the Season / Care of Cell 44 / Beecwood ParkBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagsresor fick vi inte nog av. Jag orkar ej skriva om varje utflykt vi var på, det skulle bli för många inlägg, därför lägger jag upp lite bilder och sammanfattar dem

Tibidabo var ett berg vi var till fler än en gång. Det var nära och bra, inte så turistigt. Därifrån såg man hela staden. Oftast gick vi dit, satte oss på en bänk och njöt av utsikten. Uppe på berget låg det en cool kyrka där man kunde ta hissen upp till toppen. Verkligen mitt favoritställe av hela barcelona

Likes

Comments

Barcelona är omringad bland stränder, berg & olika sevärdheter. För att det inte skulle bli så enformigt under resan så såklart besökte vi sjukt häftiga ställen.

Våra kompisar som spelar i bandet Jetbone var på Europaturné och deras sista stopp var Barcelona, så det var självfallet att vi skulle gå och se på dem. Även vår gemensamma kompis Arvid kom ner hit till oss just för att se på Jetbone

Alin Riabouchkin under den fullproppade spelningen


Dagen efter spelningen så stannade Erik kvar, & då passade vi på att bestiga berget montjuic

Från vänster: Olle, Emil, Erik, Arvid & Jonh

Likes

Comments

Efter en vecka skulle vi utforska vårt trapphus. På dagarna kunde det glimta solljus ner i det mörka trapphuset så vi skulle kolla vart det ljuset kom ifrån.

Vi gick upp en våning och upptäckte en dörr ut till taket. Vi traskade ut och såg oss omkring, vår takvåning var nästan helt tom, endast en stol och några växter stod där, medan grannhusets tak var mycket fräschare. Så vi "lånade" några stolar från dem och gjorde taket till våran egna lya.

Så på dagarna efter vi skejtat satt vi till mestadels på taket och bla. lyssnade på musik, åt mat, drack öl, solade, kollade på solnedgången, etc.

Om det är något jag saknar med vår lägenhet är det takhänget vi hade

Vy från vårt tak

Likes

Comments

Första helgen var kommen i Barca och det skulle vi fira. 10 meter från vår lägenhet låg det en dansk ölbar som heter Ølgod, där de endast serverades vegetarisk mat och 30 olika kranar fyllda med smaskiga ölsorter. Vi tog en vegoburgare utan höga förhoppningar, men det kan vara den godaste burgaren jag ätit. Önskar att jag frågat om recept... till burgaren tog jag en svensk öl som smakade passionsfrukt, Poppels hette den, Supergod!!

Efter Ølgod drog vi vidare till ett ställe ovanför Macba som heter Nevermind. Vi hörde att det skulle vara en bra skatebar.

När vi kom fram så var det fullsmockat med folk. Mitt i krogen låg det en hel skatebowl där folk skejtade runt. Så vi satte oss på kanten och kollade på, även skejtade lite. Det var verkligen så coolt ställe, fullt med trevliga människor, supercool miljö och bra musik.

När alla var klar med att skejta lades det ut bänkar i bowlen, där satt vi och surrade, träffade nya kompisar och kollade på en skatefilm som visades från en projektor.

Efter nevermind drog vi till en pizzeria nära vår lägenhet som tydligen skulle vara jättegod, Pizza Circus. Till skillnad från här hemma i Sverige där man köper hela pizzor köper man stora pizzaslizes där. Pizza Circus hade fått bra betyg från trip advisor, och bra betyg får dem av mig med. Godare pizza har jag aldrig ätit!

Har haft många sjukt roliga kvällar under tiden jag var i Barcelona, men ingen av dem slår den här kvällen!

Likes

Comments

Vi har alla fått frågan varför vi valde Barcelona av alla ställen? Inom skateboardvärlden så är Barcelona som vår Mecka. Barcelona är alla skejtares drömstad. Det är nästan som att hela staden är till för att åka skateboard på. Skateboardåkare reser från hela världen Just för att åka skateboard på stadens gator. Den stora skateboardtävlingen Street Leauge hyllade Barcelona som skatestad och byggde en helt ny skateboardpark åt Staden just för stadens Skatestatus.


Vi har drömt om att få se denna stan med egna ögon. Denna resa var som en skate-semester, dock turistade vi mycket också, men själva baktanken bakom denna resa var just skateboard.


Vart man en går möts man av människor som rullar förbi med deras skateboard. Från att komma från lilla Sundsvall där det knappt är 15 stycken skateboardåkare som åker regelbundet till en stad som Barcelona är Mäktigt.

Macba (Museu d'art Contemporani de Barcelona) är skejtarnas mötesplats. På macbatorget är det alltid fullt med skejtare dygnet runt. Det är svårt att hålla räkningen på hur många skatefilmer man sett där det minst funnits ett skateklipp från macba. Det som var så sjukt för oss är att vi bodde 3 minuter från macba

Jag på macba

Likes

Comments

När vi klev ut ur taxin i Raval så var vi vettskrämda. Vi hade läst mycket om avskyvärda gränder man bör passa sig för, och där stod vi, framför den ruggigaste gränden i Barcelona. Carrer d'En Robador (vilket betyder Rånargatan). Det enda som gick igenom alla våra 4 huvuden var "vi kommer att bli rånade här".

Vi möttes av vad vi uppfattade som ovänliga blickar, så vi backade och kvickt gick åt andra hållet. Vi fick syn på en relativt fin resturang och sprang in dit i panik. Inne i Restaurangen ringde vi vår värd och bad hen att komma och leda oss till lägenheten vi hyrt. Vi var alldeles för rädda för att vingla runt ensamma i Raval och försöka hitta porten till lägenheten själva.

Efter några minuten kom vår värd skrattandes och sa att detta område är en av de säkrare områdena, det var svårt för oss att tro på det då. Men vi följde efter hen till vår port, på andra sidan porten låg det ett trapphus, smalare trapphus har jag aldrig tidigare sett. 4 våningar av krångligt bärande var vi framme i lägenheten. Där vi fick en liten housetour. Rädslan började lägga sig och det var inte så illa som vi trodde. Lägenheten var nyrenoverad och fräsh vilket var en lättnad.

Dagen efter vaknade vi tidigt och bestämde oss för att ta ett varv och köpa lite frukost. Precis utanför vår gränd så låg det en fruktaffär, där jag och Emil fick syn på 2 stora Mangos, som vi senare åt till frukost. Men först så gick vi runt lite för att se Raval under dagsljus och utforska ifall Raval är så farligt och läskigt som vi trott

Likes

Comments

Eftersom barcelonaresan pågick i drygt 2 månader så kommer jag att dela upp resan i flera inlägg.

Jag börjar med de första dagarna, vilket var i början av Januari

Resan sattes igång den 5e Januari 2017 då jag, Olle, Emil & John tog oss ner till Arlanda för att sedan ta flyget till Barcelona. Vi hade pratat om denna resa i över 2 år men den har alltid skjutits upp pga olika faktorer. Men till slut fick vi nog på allt uppskjutande. Allting var ganska spontant (känns det som), vi bokade lägenhet och flyg 2 veckor innan och den 5e Januari kl 23:12 stog vi med resväskorna mitt i hjärtat av Barcelona. I Raval...

Likes

Comments

Hej på er, nu är det dags! Jag ska börja blogga, haha. Det hade jag aldrig trott, men aja..

Och som första inlägg tänkte jag prata lite och visa upp ett fåtal bilder från den barcelonaresan jag nyligen kom hem ifrån!

Likes

Comments