Nu är vi på södra Bali i Uluwatu! Bali är härligt men det är lite svårt att ställa om och vänja sig med det lite mer ostrukturerade Asien. Igår när vi kom fram så undrade vi lite vart vi kommit nånstans... Det var så mörkt och det fanns inga gatlyktor så det kändes helt öde. Men det var det ju såklart inte! Uluwatu är litet och även om det är mycket turister så är det ingen stad direkt.

När vi vaknade, gick till stranden och fick se omgivningen så kändes allt mycket bättre och vi har haft en toppendag! Solat och badat på en jättefin strand som hette Padang Padang och som låg nedanför en klippa. Man fick gå på en trappa som gick mellan en smal springa i klippan för att komma dit.

Vi kommer sova en natt till på stället där vi bor nu, men imorgon kommer vi åka vidare!

Puss och kram 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har vi gjort Singapore! Imorgon ska vi bara checka ut och åka till flygplatsen. De här dagarna har varit hur härliga som helst! Ingenting krånglade med flygen eller så, men när vi kom fram så hittade vi verkligen inte till hotellet så vi gick runt med våra stora ryggsäckar i säkert en timme och letade och frågade efter vägen... Var vääääldigt skönt när vi äntligen kom fram sen!

På den första riktiga dagen så åkte vi till shoppinggatorna och sedan ut för att se alla häftiga byggnader. Däromkring kändes det verkligen som att skickas rätt in i framtiden!

På Marina Bay Sands åkte vi högst upp till 57:de våningen till en bar som fanns där uppe. Där drack vi en varsin drink och såg ut över hela staden. Superhäftigt! Man kunde betala för att åka upp till en utsiktsplats men då tyckte vi att det var mer värt att åka upp gratis till baren. Vi tyckte redan från början att utsikten var sjukt häftig men sen när solen gick ner blev det nog ännu bättre!


I lördags var vi på Universal Studios och åkte lite bergochdalbana och hade en riktigt rolig dag! Det är nog aldrig under 30 grader här, men till skillnad från gårdagen som var molnig så var det istället gassande sol hela dagen. Vi var verkligen helt slut när vi kom hem till hotellet...

Efter Universal Studios så vilade vi i en timme och gjorde oss i ordning och sen åkte vi till en stadsdel som hette Clarke Quay som vi hade fått tips om. Där var det fullt av livliga barer och restauranger så vi drack lite gott och var där tills sent på natten.

När vi skulle åka hem till hotellet sen så var det stängt ner till tunnelbanestationen. Tydligen har den stängt hela natten för städning, vilket vi inte hade en tanke på. Buss hade vi aldrig åkt och det systemet såg lite annorlunda ut. Vi fattade ingenting men frågade om hjälp och hamnade på nån oklar buss som tog oss till en stadsdel nära den där hotellet låg. Så mitt i ett ösregn hoppade vi av bussen och överraskade oss själva med hur bra vi hittade. Kändes lite hopplöst ett tag men det gick ju hur bra som helst tillslut!

Likes

Comments

Imorgon åker vi! Om allt går som det är tänkt så kommer vi vara på resande fot i 25 timmar med mellanlandning i London och sedan i Hong Kong.

Ryggsäckarna är packade och står och väntar på oss. Så nu är det pirrigt och förväntansfullt här! Vi har hotell bokat i Singapore för fyra nätter och sedan flyger vi vidare till Bali. Där kommer vi nog stanna ett tag! 

Uppdatering om Singapore kommer sen! Puss och kram så länge 

Likes

Comments

Det här är en blogg som är till för familj, vänner och er som vill veta lite mer om vad vi är med om och var vi befinner oss när vi är bortresta. Det är även för vår egen skull som vi kommer blogga då det här förhoppningsvis blir lite av en dagbok för oss att bläddra tillbaka i. Utan att lova för mycket ska vi i alla fall försöka komma ihåg och ta oss tid att uppdatera så ofta som möjligt. Här på bloggen kommer det läggas upp massor av bilder och berättas om allt det som vi kommer att uppleva. Håll till godo!

Likes

Comments