Header

Contains affiliate links

Tittade på lite gamla semester foton från september 2016 och var tvungen att ta en ny bild som visar resan jag gjort sen första oktober 2016 och fram till nu. Jag är så stolt över vad jag presterat och överkommit under denna tiden. Innan jag hittade träningen hade jag dåligt självförtroende och såg inte på mig själv som speciellt bra. Nu känner jag mig både självsäker och bra. Träningen är inte längre kämpigt att ta sig till gymmet eller jobbigt med maten eller liknande. Alla timmar man spenderat i köket och på nätet för att hitta bra mat och även hittat övningar till gymmet, men det är så värt det i slutet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ny dag och nya tag. Var verkligen en bra dag på gymmet, kändes fantastiskt att vara tillbaka på gymmet där jag började min resa i oktober 2016. Mycket har hänt på liten tid och jag har valt att slipa på formen för att sedan kunna vara med att tävla kanske redan i vinter annars får jag utveckla mig tills våren och ahlströms.

Nu ska jag ner till stranden för lite sol.

Likes

Comments

Det har hänt så sjukt mycket sen senast jag skrev ett inlägg på denna bloggen. Jag har så svårt att hålla igång då jag tycker själv att mitt liv inte är speciellt intressant och känner att jag har något att erbjuda er, men tänkte ge det ett nytt försök och skulle önska att ni där ute kunde ta del av min resa och även ställa frågor och sedan önskemål om vad ni vill läsa här.

Well, senaste inlägg var någon gång i oktober om jag inte minns helt fel. Sen dess har min träning ökat markant och jag har även blivit wild purpose athlet och sponsrad av dem, ni borde kolla in dem, klicka på länken. Utöver detta har jag spenderat tid med vänner. Kolla även in min instagram adajohansen för dagliga uppdateringar av min vardag.


Likes

Comments

Det är helt sjukt vad man saknar träning och värmen som fanns på playitas nu när jag var där igen. Hade nog glömt hur jäkla fantastiskt det stället var alltså. Att bara ta på sig en sportbh och ett par träningsshorts och springa ner på pass var helt gudomligt. Har ni träningsintresse och även gillar sol och värme borde ni åka dit. Jag skämtar inte när jag säger att det är det finaste och bästaste stället jag har varit på. Åk till Playitas Sport resort på fuerteventura du också för en semester du aldrig kommer glömma. 

Likes

Comments

Nu är man igång med del två av min första termin på idrottsvetenskaps utbildningen jag började i höst. Alltså jag måste bara säga att detta kan vara det svåraste med samtidigt roligaste jag gjort, valet var helt fantastiskt, jag är så nöjd och glad över att jag vågade att tacka ja till denna möjligheten.


Likes

Comments

Contains affiliate links

​Alltså, vilka skor. 

​Detta kan vara de absolut snyggaste skorna i världen, och de är så himla lätta på foten, det är verkligen som att gå på luft. Inte nog med att de är obeskrivligt sköna, de är snygga som tusan med, kommer definitivt användas till de flesta outfits jag kommer bära den närmsta tiden. 

Jo, nu när jag är tillbaka, vad vill ni läsa om?  Träning? Vardag? Shopping? Skolan? Det är helt upp till er. 

xoxo

Likes

Comments

Att leva med hjärtfel, hur påverkar det ens vardag? Kan man träna som alla andra? eller kan man festa och dricka alkohol varje helg? 


Jag föddes en höstdag i september år 1992, de hittade inget fel på mig, så efter några dagar skickades jag hem med min mamma och mormor. Vi bodde hemma hos momor för hon hade fått cancer. Jag var världens lugnaste bäbis, jag varken skrek eller gråt. Något min mamma och mormor tyckte var väldigt konstigt. Efter några dagar tog de mig till sjukhuset och de tyckte inte det va något fel nu hellre så de skickade hem oss igen. Några dagar till gick och min mamma och mormor var överbevisade att något var fel så de åkte in igen, och då visade det sig att jag hade hjärtfel. 
 
När jag var 16 dagar gammal kördes jag in på operationsbordet för min första hjärtoperation, det gick riktigt bra.
Jag hade då coarcation av aorta, det innebär en förträngning av stora kroppspulsådern. Aorta är den stora artären som bär syre-rika (röd) blod från den vänstra ventrikeln till kroppen. 
Efter min operation låg jag länge i kuvös, innan jag fick komma hem igen. 
 
Tiden gick och jag blev 3-4 år gammal och fick brutal astma, något som är väldigt vanligt att ha när man har en medfödt hjärtfel. Under tiden började jag även med idrott, barn dans. Denna astma la sig vid 7-8 års ålder, då gick det över till ansträngnings astma. 
Som hjärtopererad går man ofta på undersökning så man ser att allt ser bra ut och att allt har växt med från operationen. För mig såg det bra ut redan som barn. Att hålla på med idrott är ingen självklarhet när man har denna typ avv hjärtfel. 
 
Som femåring började jag spela fotboll och fortsatte spela fotboll tills jag ar 15 år gammal. Jag hade tur, mitt hjärta tillät mig att hålla på med sport och idrott, vissa med samma operation kunde inte ens vara med på idrottslektionen på skolan. Mitt hjärta tillät mig spela fotboll på hög nivå, friidrott och annan sport jag ville. Jag hade aldrig problem att leva som vem som helst. 
 
När jag blev 16 år gammal träffade jag andra ungdomar i samma ålder med exakt samma sjukdom och operation. Då insåg jag verkligen att jag var lyckligt lottad, jag var den enda som enbart behövd opererats en gång, de andra hade fått operera flera gånger. Minns speciellt en tjej, hon hade opererats 4 gånger redan, hon skulle operera igen. Fattar ni vilken tur jag hade, jag var helt frisk jämfört med de andra. 
Under detta seminarie vi var på fick vi även gå igen alkohol intag och tatueringar. Tatueringar skulle man iallafall inte skaffa och alkohol skulle man vara riktigt försiktig med. 
 
Idag är jag 23, och lever mitt liv som vem som helst förutom att jag kolla blodtryck vart 5:e år och ansträningsundersökning vart 10:onde år. Jag tränar 5 dagar i veckan. Jag har jobbat på kärnkraftverk och jag har 6 tatueringar i dagens läge, och jag har valt av träningsskäl att inte dricka alkohol. Jag har haft en sådan tur med min operation och jag är evig tacksam för att kunna leva exakt som alla andra. 
 
xoxo

Likes

Comments

Nu är det verkligen länge sedan jag skrev på bloggen, för det första har jag varit fram och tillbaka på om jag ska ha min blogg kvar på nouw eller om jag ska ha kvar den på blogg.se. Jag är fortfarande i tvivel på vart jag ska ha den. Men tänkte berätta vad som hänt sen sist.

Jag har både börjat plugga och börjat spela amerikansk fotboll. Så bor ni i halmstad området, kom och testa det. Har ni frågor, skriv en kommentar eller ett mail.

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka. Har haft en rejäl skrivkram om har inte kommit på något bra att skriva om, och känner inte för att bara skriva för skrivandets skuld, det ska ju va intressant också, tycker ju jag. 

Jag har ju glömt att skriva att jag har både sökt högskola och fått mig jobb, detta är första veckan på nya jobbet och det är mycket trevligt. 

Men nu är det så att jag skulle behöva eran hjälp, jag vill veta vad ni tycker är spännande att läsa eller se på en blogg.  Kom med era tips och råd i kommentarsfältet. 
Tack i förhand

Likes

Comments

Nu har det gått 2 månader sedan jag skadade min fot och den har nu blivit sämre igen. Jag blir så besviken. Alla sommarens aktiviteter är liksom förstörda. Jag kan inte göra något denna sommaren, den är förstörd. När man ser fram emot sommaren och alla planer man lägger bara sakta försvinner. Jag är verkligen så sjukt ledsen.

Inte nog med att min fot är trasig igen så har jag min första dagen på nytt jobb. Det ska bli så kul. 

Likes

Comments