Som rubriken sager sa ar min Au Pair tid snart over. EN vecka. hur sjukt?? Hur fan kan sju månader ga sa har fort? Kan inte forsta det själv. Aven om jag nu pa slutet har kant att jag och min familj har haft lite onödiga diskussioner och att vi ar mer olika an jag från början trodde sa kunde jag inte fatt en bättre familj. Och det kan jag vara 100 % ärlig med. Jag har verkligen kant mig som en i familjen sen forsta dagen och kommer sakna dem något enormt. Jag och Cath har gråtit varje kväll tillsammans for att jag ska fara snart haha.


Vad ar planen nu da undrar ni? Det ar nu mitt andra äventyr börjar, resa!!! Kommer resa från den 15 Maj till 22 juli, eller sa långt pengarna racker haha, har inte riktigt haft tid att rakna pa en budget ännu.

Den 15 Maj kommer en tysk kille och hämtar upp mig for att sedan kora med hans bil till Alice Springs!! Vi kommer även hämta upp en fransk tjej pa vägen. Jag ar sa satans nervos men anda sa himla himla taggad. Jag har aldrig träffat dessa två da vi bara hörts pa Facebook men förhoppningvis kommer vi överens någorlunda bra och överlever resan. Vi ska bo i tält tillsammans två veckor dessutom sa jag far bara hälla tummarna att vi fixar det. Vi kommer da kora från Adelaide till Alice Springs pa cirka en vecka, med stopp i bla Coober Pedy. Vi kommer även besöka Uluru och sant man ser i the Outback. Sedan kommer vi fortsatta bilturen upp mot Darwin förmodligen genom Kimberley och liknande.

Om allt gar som planerat kommer vi vara uppe i Darwin i slutet pa maj/borjan pa juni. Ar lite ledsen att jag kommer fa spendera min 20 årsdag ensam någonstans...men ska nog ga bra.

Tänkte förmodligen flyga någonstans efter Darwin, antingen Bali eller Sydney. Svart val! Om jag flyger till Sydney tänkte jag gora en klassiker och gora "East Coast" men kanna tråkigt just for att det ar det som alla andra gor. Men att da gora sträckan Sydney - Cairns och se klassiker som Byron, Noosa, Brisbane, Gold Coast och liknande.. far se!

Har ju varit i Darwin en gang tidigare och kan saga att det ar Amaziiiing. Skönt och lugnt tempo typ.

Det enda jag egentligen vet om var roadtrip ar att vi ska kora en Land Rover, Campa och Kolla in Coober liksom. Men det blir nog bra, jag far halla hoppet uppe!!!


Var for ovrigt pa Green Days konsert förra veckan tillsammans med Blair och det var hur grymt som helst!!! Hade helt glömt bort hur bra dom faktiskt ar.

Ska försöka njuta sista veckan har nu tillsammans med min familj och i Adelaide men blir svart da mycket jobb star pa schemat och jag inte har några vänner kvar har haha.

Nu har jag två skrikande ungar hängandes pa mina ben sa måste nog avsluta. Ha det bra!!

Skriver detta pa familjens dator sa har inga bilder har, poster eventuellt ett separat inlägg med bilder senare, hade!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Imorse vaknade jag av att familjen spelade musik, något som hander ganska ofta. surt men samtidigt kan jag inte tvinga dom att vara tysta till jag gar upp. Skriver for övrigt pa familjens nya dator, marker att den korrigerar vissa ord och vissa inte, men tror ni forstar anda.


Stod en easterbunny av choklad utanför min dörr imorse. Blev glad. Aven fast det ar svart det har med högtider när man befinner sig sa långt hemifrån. Idag ar easterday och vi ska ut och ata lunch. lär bli sa kul det kan bli med tre ungar pa restaurang. haha. Har pa morgonen tittat pa hakans konsert pa svt play, han ar sa fin. önskar jag kunde fa se honom pa ullevi, men kanske någon gang.


Min tid hos familjen börjar även ga mot sitt slut. Mindre an en manad kvar nu, helt sjukt. Pa torsdag åker jag till darwin vilket kanns väldigt roligt att fa se något annat liksom.


Just nu sitter jag och vantar pa familjen sa vi kan aka till restaurangen, men dom ar sena som vanligt. Varför lär jag mig aldrig det? Aja. Har sagt upp mitt gymkort nu också ifall jag inte sagt det. Känns bra an sa lange. Far se hur det kanns senare haha.


Nu ska jag iallafall avsluta detta, vem vet dom kanske droppar in snart, sa hade dom bara varit 45 minuter sen. haha.

Hoppas ni har en fin pask och kanske tanker pa mig liiite iallafall även fast ni har nara och kara och ingen anledning till det.


puss och kram.

Likes

Comments

Ibland tänker jag på att hur fan ska jag kunna lämna Australien?? Detta är ju mitt andra hem.... samtidigt som jag saknar Sverige och människorna där. Samt mina barn?? Är lite lite less på dom nu men lär ju sakna dom efter en vecka haha.

Har nu en månad kvar på min placering sen ska jag förhoppningvis hitta ett jobb och tjäna lite pengar. Sen ska jag resa är planen :-)

Har kanske inte sagt det, men ska till Darwin den 20 april!!! Är så jävla taggad!! Jag och Cath ska ta med twinsen och hälsa på Anne, hennes syster som precis fått en bebis. Jag har även bokat kakadu tour som jag ska göra själv?? Är måttligt nervös, ska alltså vandra och sova i tält med främmande människor?? Men ska nog gå bra.

Vet inte vad mer jag ska skriva, vad vill ni veta? Kom gärna med förslag då jag inte har någon blogginspo som ni kanske märkt hehe ;-)

Här nedanför är en lista på saker jag kommer sakna med Australien samt vad jag saknar med Sverige.

* Att alltid säga "Thank you, see you" till busschauffören när man går av bussen

* Att alltid köra bil i flip flops. Kommer även sakna att köra automat...iallafall lite. Är tacksam dock att jag sluppit en manuell bil här på vänster sida hehe, har nog mycket att fokusera på.

* Att någon packar ens påsar när man handlar hehe, även om dom är sämst på att packa hehe

* Kommer sakna utelivet. Finns så många fler klubbar att välja på. Samt att alla är så trevliga. Dock klär alla upp sig sjukt mycket?? Trodde det skulle vara tvärt om men icket :-)

• även om jag inte tänker på det så mycket nu så kommer jag sakna den australienska engelskan. Är charmigt på något sätt. Jag älskar att det är ett "laid back" språk och att vem som helst oavsett ålder kan vara en mate, haha.

5 saker jag saknar med Sverige

* Att kunna gå barfota/sockar inomhus. Här använder man som bekant skor inomhus plus att vi har småbarn... så går man utan skor är det rena självmordet och man klistrar fast i golvet..

* Tv program.Går inget vettigt på tv här (married at first sight är ett tecken på det) samt att jag inte kan titta på allt på t.ex. SVT play pga min geografiska position

* Att äta middag tillsammans med vänner/familj.Finns ingen "myskultur" ofta äter man på två minuter sen lämnar man bordet, alla veckans dagar. Saknar att sitta i mer är två minuter en fredagkväll med vänner och familj och äta tacos <3

* Saknar svensk yoghurt/kvarg Finns dåliga alternativ här, allt innehåller hur mycket socker som helst??

* Cykla/kortare avstånd. Saknar att cykla! Vem trodde det? Haha. Saknar även att bo nära allting, här bor jag som sagt 2,5 mil från stan vilket är en bit.

Likes

CommentsVissa saker kommer ni känna igen från tidigare inlägg men då får ni en sammanfattning :-)

1. Man dricker te HELA TIDEN. Minst 4 koppar om dagen, och utöver detta dricker man kaffe. Dom är dessutom helt amazed hur jag kan dricka mitt kaffe svart, dom vill helst ha ett halvt kilo socker och mjölk i.
2. Man har på sig skorna inomhus. Sjukt dumt då det blir smutsigt på en gång, i kombination med alla heltäckningsmattor. Men har man inte skor så blir man smutsig.
3. Man tycker om att förkorta ord. Ord som biscuit, breakfast och tradesman blir bikkie, brekkie och tradie. För att ta upp några.
4. Man dricker mer alkohol än hemma. Här är det inte alls konstigt om man dricker 1-2 öl per dag.
5. Man är positiv. Generellt sätt kan svenskar gilla att klaga, på vädret eller på vad som. Det gör man inte här! Här ska det vara positiva miner hela tiden.
6. Man använder sina thongs överallt! Thongs är då Flip flops, och dom är okej att ha på sig överallt, på restaurangen, mataffären ja u name it!
7. De tror att fett är boven till all viktuppgång. Detta är självklart inte fallet då man äter kakor och kex jämt och häller i sig alkohol och softdrinks.
8. Det är alltid kallt inomhus. Under varma dagar kör man aircon på högsta effekt så det blir svinkallt och under kalla dagar låter man det helt enkelt vara kallt..ingen skulle komma på tanken att sätta på heatern i huset.
9. Man använder mycket slang och aussie utryck. Jag trodde det var lite överdrift att man skulle använda dessa ord, men inser nu att man faktiskt gör det, det är mate och g'day och arvo och esky mest hela tiden.
10. Huvudvärks tabletter och liknande är svinbilligt. Vet inte exakt vad dom kostar i Sverige men här kostar dom iallafall 1$ vilket är typ 7 spänn för ett paket.
11. Man är ALDRIG i tid. Detta är vad som stör mig mest. Säger man 10 minuter är det minst 20 och säger man en timme är det två, skärp er för fan.
12. Man är inte helt ärlig. Hör ihop med att vara positiv, man vågar oftast inte säga sin fulla åsikt.
13. Man får perspektiv över saker. Folk som man trodde skulle bry sig och sakna en gör inte det helt enkelt.

Likes

Comments

Hur är det att ta hand om tvillingar?

Jag resonerade faktiskt aldrig över den frågan riktigt innan jag for hit, något jag kanske ångrar liiite idag haha. Jag ångrar absolut inte mitt val av familj men det finns många grejer som är jobbigt med att ha två barn istället för ett (eller tre som jag har för den delen) tänkte skriva lite positiva och negativa saker med tvillingar som jag som Au Pair känner, många av dessa saker skulle jag ha annat perspektiv på ifall jag var förälder.

Positivt
* dom har alltid någon att leka med. När jag kom hit var dom endast 9 månader och brydde sig inte alls om varandra, men nu busar och leker dom jämt (och slåss haha.)
* Lite samma som ovan, men är otroligt rörande att se hur tvillingar integrerar med varandra. Ofta när den ena gråter försöker den andra tvillingen gosa även om den också gjort illa sig.
* Man får dubbelt så mycket pussar!

Negativt
* detta behöver inte vara något negativt men jag tycker det är jobbigt att folk ska komma fram och prata när jag är ute med kidsen. Tvillingar drar till sig folk, ibland säger folk bara "double trouble" och ibland kommer dom med någon historia om några andra tvillingar. Jag tycker det är jobbigt.
* Dom är två. Är svårt att göra saker just pga detta. Ifall man bara haft En unge hade det varit lättare att åka iväg till stan, träffa andra etc. Nu måste jag nästan ha med mig en annan vuxen för att fixa det...tråkigt.

Här under en vanlig morgon, river ut allt ur skafferiet..
Tur dom är söt iallafall.

Likes

Comments

Idag vakande jag med en otrolig ångest. Har inte orkar lämna sängen än och klockan är snart ett. Cath och barnen är hemma hos några vänner, så slapp jobb på förmiddagen. Orkar egentligen inte skriva något, orkar ingenting just nu. Visar er lite bilder så ni får något iallafall.

Likes

Comments

Det här är egentligen första gången här nere som jag verkligen känt hemlängtan. Tror att det till 95% är att jag umgåtts med Anna, en tjej från Växjö hela veckan. Blir naturligt att man pratar mycket om vad man saknar och generellt om Sverige vilket jag inte pratat med någon om innan. I övrigt var det en bra vecka med Anna, sjukt egentligen hur fort man kan knyta ann till en person, kommer sakna henne så mycket :-( hon skrev ett sånt fint meddelande till mig när hon skulle åka att jag började gråta hehe.

Annars har jag väl i princip annars bara hängt med noora. När vi sågs sist sa hon

"jag vill inte ha några andra kompisar än dig, när någon annan skriver ignorerar jag bara för vill enbart umgås med dig"
Kommer sakna henne så!!

det är väl enda anledningen jag haft till att bloggen legat på is, att jag umgåtts med noora och Anna konstant, och när jag inte gjort det har jag haft hemlängtan och varit deppig haha.

Har även bestämt mig för att sluts dricka Cola zero. Sen jag kom till Australien har jag druckit ca en halv liter Cola zero per dag...
Tror att det när jag slutade snusa, ville ha något annat istället. Men ska försöka få bukt på detta beroendet också (för det är ett beroende, får huvudvärk om jag inte dricker Cola zero nu haha)

Men för att övertyga mig själv och er om hur bra jag har det här borta kan jag berätta att just nu promenerar jag hem från ett grymt benpass på gymmet i enbart shorts o sport bh i 30 gradig värme.
Ska för övrigt enbart bli 24 grader på lördag, hur kallt?? Får hitta på någon inne aktivitet eller så. Är van att det alltid är 30+ nu hehe.

Vi har också hängt mycket på fringe. Vilket är en stor festival typ?? Med en massa olika uppträdanden och shower samt mat och sånt. Bästa på länge. Älskar fringe.

Ikväll ska jag och noora på bio, lion tror jag filmen hette. Ska bli mysigt. På fredag "flyttar" hon in igen och sover hos mig tills söndag eller måndag. Mina värdföräldrar samt ungrarna är på bröllop så dom är borta 10 dagar.

Nu är jag svinhungrig så jag orkar inte skriva mer.
Hade!

Likes

Comments

Hahndorf

Igår var jag och en finsk tjej som heter Noora uppe i Hahndorf.

"Hahndorf is a small town in the Adelaide Hillsregion of South Australia. Currently an important tourism spot, it has previously been a centre for farming and services. It is accessible from Adelaide, the South Australian capital, via the South Eastern Freeway. The town was settled by Lutheran migrants largely from in and around a small village then named Kay in Prussia and now known as Kije, Lubusz Voivodeship in Poland. Many of the settlers arrived aboard the Zebra on 28 December 1838. The town is named after Dirk Meinhertz Hahn, the Danish captain of the Zebra. It is Australia's oldest surviving German settlement."

Detta säger Wikipedia om Hahndorf och det är precis vad det är, en gammal "tysk" stad typ?? Jag hämtade i vart fall upp henne i Parkside där hon bor och körde sedan dit vilket tog typ 40 min.

Tyvärr hade vi otur med vädret och det regnade HELA tiden haha men sånt får man väl ta. Jag som hatar att köra bil här i Oz hade panik över hur jag skulle lyckas med parkering då det var smockat med folk trots det dåligs vädret samt att det enbart fanns fickparkeringar?? Till slut hittade vi iallafall någonstans att parkera, men kan inte säga att det blev en bra en :-)

Själva Hahndorf stad består egentligen bara av en enda lång gata med affärer, caféer och restauranger. Många affärer säljer typiskt tyska hantverk och liknande, hittade dock en affär som hette German pentry som sålde svenskt pärlsocker och Leksand knäckebröd hur sjukt??

Vi åt lunch på ett ställe som heter copenhagen eller något? Är egentligen en glassbar som finns på lite olika ställen i Australien, men på de större ställena har dom även mat. Vi gick även och kollade i massvis med stearinljus butiker och typ tvålshops sånt jag älskar hehe. Har dock inga pengar för tillfället så blev inga inköp.

På vägen hem tänkte jag att jag skulle visa noora Mt lofty view vilket är en jättefin utkiksplats man kommer till efter att ha gjort Mt lofty hike, eller som vi gjorde, tog bilen dit.
Tyvärr var det så jävla kasst väder och sjuk dimma så vi såg inte mer än 10 meter framför oss?? Noora tyckte det var som en skräckfilm och jag var mest nervös över att köra över en känguru haha. Appropå kängurus såg vi faktiskt två stycken!! Bara man åker en bit från stan är chanserna faktiskt goda att man får syn på dom vilket är rätt coolt.

Men i det stora hela var det en bra dag, noora är så himla rolig!

Likes

Comments

Tjena!

Som ni kanske förstår i rubriken var jag alltså och såg Bruce förra veckan. Jag bestämde mig i julas för att köpa biljetter till mig själv i julklapp, och sagt och gjort blev det så.
Hade inga speciella förväntningar på konserten, Bruce börjar ju bli en gammal man..;) men det var helt amazing!!

Det enda negativa jag har att säga om spelningen var väl i princip att den var FÖR lång haha. Han spelade i över tre timmar?? Gjorde ont i mina fötter efteråt som hade ståplats haha.
Konserten höll alltså hus i Adelaide entertainment centre som är en inomhusarena som tar ca 12.000, och tror det var slutsålt??

Tanken var ju förövrigt att jag skulle hinna läsa ut Springsteens bok innan konserten, men för att vars ärlig har jag knappt kommit någon vart då språket är så himla svårt haha. Kanske fixar det efter mina månader i Australien vi ser väl.

Har väl inte mycket mer att säga om konserten mer än att den var fantastisk. Försöker förgäves få upp videos men tydligen går det bara att ladda upp en?? Är iallafall en video på första låten han spelade, American land, som han körde efter att han snackat lite amerikansk politik och dissat Trump (heja!!)
Han tog även upp många i publiken på scen, bland annat några utklädda aussies som han körde Brow eyed girl med.

Enough with the talking, här kommer lite bilder iallafall!
Länkar även tre klipp från youtube som någon annan filmat från konserten!

Och att jag fick stå bredvid denna snubbe?? Så typiskt aussie haha.

Aja! Ha det bra :)

Likes

Comments

morgon är det Australia Day vilket jag självfallet fira.

Jag frågade Blair igår vad det är man firar under nationaldagen, och tydligen så är nationaldagen (26:e januari) egentligen invasion day, alltså när britterna invaderade Australien. Denna dag är därmed väldigt debatterad då många tycker att det är fel att ha nationaldag på en dag som egentligen enbart handlade om att auberginerna blev bortförda från sitt land och att "nya" Australien bildades.

Jaja, jag ska fira iallafall ;)
Jag ska hänga med Chris, en tysk tjej, och vi ska antingen på strandparty eller någon hemmafest vi är inte helt hundra ännu.
Eftersom dagen infaller som en public holiday är Blair hemma från jobbet och jag slipper jobba, skönt :-)

Ska för övrigt vara fortsatt varmt och skönt här borta, över 30 grader veckan ut. Har slutat uppskatta det varma vädret nu för att vara ärlig haha. Är en riktig aussie och är inne under dagens bästa soltimmar..hehe.

Vad har jag gjort sen jag skrev sist då?

1. Jag och Cath åkte till den lokala puben en fredagkväll i januari. Var välbehövligt och känns skönt att prata med varandra utöver jobbet haha. Åt även god fish n chips och drack öl

2. Jag har tittat klart på skam, lite efter alla andra :-)

3. Hängt på Glenelg Beach med två holländska tjejer och sett volleyboll tävlingar.

4. Ätit mängder av grönsaker, för er som känner mig lär ni bli lite förvånade iallafall??

5. Gått på promenad med girlsen och bakat chokladbollar :-)

Ha det så bra nu, saknar er❣️

Likes

Comments