Header

Idag åkte jag & mamma till Falkenberg & förbi Solhaga stenugnsbageri där vi åt lunch. Åt en supergod Vegansk macka.
Vi köpte även med oss brownies med salta mandlar som var helt amazing.

Vi kom tillbaka runt 22.00 och nu kan jag verkligen inte sova. Men jag säger godnatt ändå.


Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är en person som tänker på allting lite för mycket. Vad folk ska tro om mig och om deras uppfattning ska ändras

till de sämre om jag delar med mig något som är lite känsligt för mig.

Jag har två sidor, en sida som kan säga "alla mår dåligt och när någon annan berättar något känsligt ser jag annorlunda på personen då? -nej! Jag behandlar alltid personen likadant för det som hänt och det ändrar inte hur hen är som person. Den sidan tycker att jag är smart, duktig och tillräcklig.

Min andra sida är den "mörka" sidan, precis som en liten djävul och en ängel sitter på mina axlar säger den här personen till mig att jag är svag när jag visar mig ledsen, otillräcklig när jag inte presterar 100%, tråkig när jag jobbat sent och inte vill festa fast jag jobbar kl 8.00 dagen efter. Det är som en röst ifrågasätter allt jag gör och vill trycka ner mig tills jag inte finns mer. Såklart förstår jag att jag aldrig kan prestera 100% och att jag inte är en tråkig och svag människa om jag mår dåligt och är ledsen.

Något jag ständigt jobbar med är hur jag skyller på mig själv, hur jag lägger all skuld på bara mig när det kanske inte ens var mitt fel. Som den första gången jag var med om ett sexuellt övergrepp, en våldtäkt vid 14-års ålder.


Vi skulle till en fest med en kompis storasyster och hennes kille, vi skulle dricka med äldre och det var ju "såå coolt". Vi hamnade i en lägenhet i Malmö. Det var bara jag, min vän och hennes storasyster som var tjejer och mer än 15 killar där. Vi spelade drickspel och dem ville få oss så fulla som möjligt genom att ge alla "straffar" (shots) till oss. Såklart gav vi igen, men det var en specifik kille som bara gav mig shots om och om igen och jag gav tillbaka... Han tog väl det som en hint att jag flirtade vilket jag absolut inte gjorde för han var säkert 10 år äldre.

Plötsligt behövde jag springa på toa och jag reste mig upp och då började allt snurra så killen som gett mig shots hela kvällen hjälpte mig till toan för att vara snäll...trodde jag.

Jag kommer ihåg hans äckliga bara fötter, gula fotbollströja och hur han bara kunde engelska. Han stank Absolut Citron Vodka och cigaretter. Han hade ett par mörkblåa jeans och ett brunt skärp. Han tog mig till toaletten och när jag tackade och skulle stänga in mig trängde han in sig på toan och låste. Jag blev stum. Han tryckte upp mig mot badrumsväggen och försökte hångla med mig samtidigt som jag upprepade gånger sa "nej", och försökte komma ur hans grepp om mig. Han höll mig hårdare om midjan och runt handleden och sa "English only". Jag började istället säga "no stop it" och vädja "please". Hans gensvar var att putta ner mig i badkaret och då fick jag världens smärta i bakhuvudet och allt blev svart... Jag slog i huvudet i kranen.

Jag vaknade av att han låg ovanpå mig. Mina strumpbyxor var nedhasade till knävecken och klänningen låg bredvid mig. Allt snurrade och smärtan var hemsk. Hela kroppen gjorde ont och jag kände mig alldeles lam. Han tog på mina bröst under min bh som hade rosa små hjärtan och först då såg jag hur hans skärp och byxor var uppknäppta, hur han låg naken mot mig.

Förskräckt puttade jag bort honom med mina fötter kravlade mig ur badkaret och drog på mig kläderna blixtsnabbt. Jag märkte hur ont det gjorde i benen och hela underlivet sprängdes av smärta. Jag sprang ut genom toadörren där mina vänner stod, sa att vi måste gå nu för han tvånglade mig. Mer sa jag inte.

Jag kommer ihåg hur trygg jag kände mig så fort vi kom ut i kylan. Men då började också spelet. Att ingenting hänt och att jag var glad och full. För vad skulle alla tro? Vad skulle min dåvarande pojkvän säga ? Och tänk hur alla pratar på högstadiet. Det var så otroligt jobbigt att inte kunna prata om det här och hur skamsen jag kände mig, hur jag skyllde allt på mig. På att jag sminkat mig för mycket, hade för kort klänning eller hade jag kanske tillochmed flirtat med honom?

Om någon sagt till lilla 14-åriga Åse att det inte var mitt fel att en 25+ man tvingat sig på mig och att jag var trygg nu hade nog mycket ändrat sig i hur jag ser på vissa saker och ting och att slippa spela glad hela tiden.

Jag har otroligt länge haft problem med att ha sex, säga nej och känna mig trygg med sex. Så många killar som tjatat med att få komma innanför mina byxor och börjat skylla på mig att jag är tråkig. Ja men om ni bara vetat varför kanske ni hade haft en annan inställning och mer respekt? I vilket fall som helst ska man aldrig övertala någon till sex eller tvinga personen. Det ska vara ömsesidigt. #metoo är en bra början och vi ska fortsätta i den riktningen. Vi ska anmäla, vi ska hänga ut dem som gör brott och vi ska aldrig skylla på offret, varken klädsel, hur mycket man druckit eller om man inte sagt nej. Det är aldrig vårt fel.


kramLikes

Comments

Truls hade inflyttningsfest med halloween-tema förra helgen & jag bestämde mig sista minuten och fick bli en korthårig sailormoon.

På fredagen såg jag och Emma Lorentz och jag älskar verkligen att gå på konsert på mejeriet i Lund .

Kram

Likes

Comments

Träffade Sofia och Carro på frukost i Lund och tiden bara flög förbi, var så längesen vi satt vi tre och bara pratade. Det var behövligt efter att ha varit sjuk sen torsdags.

Likes

Comments

Om ni ser människorna längst ner i dalen, det är vattenfallet som är på bilden ovanför. Vi klättrade alltså en bit.

Atlas-bergen var verkligen supeerfint, vi hade en guide som tog oss på en två timmars hike/klättring och det var verkligen wow. Efteråt tog vi oss en bit ner från bergen för att äta lunch, och utsikten var även där pretty great, haha!

​Kram

Likes

Comments

Självklart blev jag sjuk. Måste ha varit efter gårdagens trip till bergen.

Jag kunde knappt få i mig någon mat i onsdags kväll och har fått ligga inne på hotell-rummet hela dagen idag. Har så ont i halsen att jag inte kan prata och näsan går inte att andas genom då jag är så täppt. Magen den gör det inte bättre då jag har vääääärldens magknip. YAY.

Men jag var på Yves Saint Laurent museet och vi åt en supergod kvällsmat samma dag. Tror detta var i tisdags, blir så förvirrad här nere för dagarna är så långa och vi gör så mycket olika saker att jag glömmer när & var.


​kram 

Likes

Comments

Det här stället var massivt, mest ruiner för tydligen bestämde sig (någon, kommer inte ihåg vem) för att flytta hela palatsets interiör mm. till en annan stad. Vilket var något av det mest onödiga jag hört. Palatset heter " El Badi palatset" och är från 1500-talet.

Likes

Comments

Tycker marrakech är en ganska intressant stad. En regel de har är att alla byggnader måste ha färgen röd/rosa/brun då det är så mycket sol. Det är för att det inte ska bli så varmt och ljust.

Det finns allt från gamla palats till Disney-street art.

Likes

Comments

Måndagstrött, tror förkylningen kommer ikapp mig för jag är så trött idag. Täppt i näsan är jag också.
Idag har vi besökt "maison de la photographie" ett fotomuseum med gamla foton från 1800-talet och tidigt 1900-tal. Köpte en poster och en magnet därifrån som var så fina. Vi gick vidare till ett gammalt universitet från 1500-talet. Och sen hade vi lunch.

Vi gick vidare till "le jardin secret" som är den äldsta i marrakech. Jag har filmat massor alla dagar och kommer förhoppningsvis klippa ihop till en bra vlogg. Yay!

Kram

Likes

Comments