Header

Fy fan vad jag hatar nätter.. Det är inget kul alls. Jag sitter vaken länge trots att jag är trött. På natten ska det vara tyst, i alla fall enligt mig. Men ibland händer det något ljud och om inte jag kan identifiera det eller om katterna reagerar på det då drar det igång. Jag hamnar på helspänn och sitter tyst och lyssnar om det kommer mer ljud. Håller koll på om katterna reagerar på något mer. Sätter i mig i flykt position och sedan med hjärtat bultandes kanske jag kan lugna ner mig efter en stund för att sedan bara sitta och vara rädd med gråten i halsen.

Detta är fan inget liv att leva. Att vara rädd för allt är inget jag direkt föredrar. Jag är så medveten om att det inte är något farligt och även om jag intalar mig själv är hjärnan där och säger att det ändå är bäst att vara på sin vakt. Tänk om det kommer någon? Den här skiten tar musten ur mig snart. Jag ser allt som är med mig just nu är ett öppet sår, en skada jag fått med mig från attentatet men som inte syns, som inte är ersättningsbar i hjälp av samtal från bolag man betalar för att finnas där vid olyckor med mera. Jag som student har inte råd att sitta här och betala en massa för samtal på VC. Det finns inte på kartan men nu måste jag. Jag kan inte sitta här och bara vara, för det är inte hållbart.

Men är så rädd. Sätter mig här och skriver för att tänka på annat eller bara få ut känslorna på något annat ställe än i min kropp. Jag blir distraherad från det som skrämmer mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har två stadier av stress nu för tiden. Antingen gör jag INGET eller så gör jag ALLT. Igår gick jag igenom båda faserna. Det började med att jag låg livrädd och stressad hela dagen nästan men på kvällen så drog jag igång och började städa och packa ner saker jag inte behöver den kommande månaden.

Idag känner jag att jag kan fortsätta. Jag blir stressad av att vara stilla idag så blir att dammsuga igen då katthåren kommer fram lika mycket som igår, och jag känner att det kan vara bra och göra en rensning och försöka arbeta bort så mycket som möjligt redan nu så slipper jag stressen sedan när vi redan har mycket med skolan efter som vi precis ska avsluta med mera. Det kommer vara mycket nog med städning och packning av det sista.

Nej nu sätter jag fart, behöver få lite utlopp av känslor och tristess!

Likes

Comments

Det är två veckor sedan. Min tid har stannat lite, det känns inte som två veckor.. Men det är det. Såklart blir det lite funderingar som:
"Har jag blivit bättre?"
"Är jag lika stressad?"
"Är jag verkligen så rädd fortfarande?"

Jag fick svar på frågorna i alla fall. det senaste har jag inte utsatt mig för så mycket stress och det är ganska svårt att hamna i pressade situationer när man bor på ett sånt litet ställe som Vindeln. Men jag vet nu att jag är lika stressad som innan, men bara i pressade situationer och jag är lika rädd när något händer som jag var då.

Jag bor på skolans internat och det står i kontraktet att de får gå in i de allmänna utrymmena utan tillsägelse men vi har sagt att det funkar inte i det huset vi bår i då vi har djur som kommer känna sig otrygga om främmande människor ska komma och gå som det behagar. Jag har en litet lägenhet för mig själv om man säger så. Men när jag vaknar idag exakt 2 veckor efter händelsen så vaknar jag av att någon pratar utanför min dörr och kommer in i den. Det är låst men de har ju nycklar och går in. Ställer sig sedan och knackar på innerdörren. tror ni att jag blir rädd?! Här ligger jag och sover och någon kommer in i min lägenhet. Har dessutom sagt SÅ många gånger att de MÅSTE säga till mig och speciellt nu innan de går in för jag klarar inte av det. Detta händer TVÅ gånger nu på morgonen och jag börjar få hjärtklappning och börjar gråta.. Yes så rädd är jag. Jag ligger i min säng och skakar och börjar må illa. Jag vill här ifrån. Känner mig inte trygg eftersom jag vet att folk kommer in även om det är låst.

Jag har inte en ANING om vad det är de vill fixa, det finns inget här som ska fixas vad jag vet. Jag kollade upp vad det är de ska fixa (hos den ansvariga för internaten) och fick till svar att "vet inte". Känns tryggt och så.. Sitter nu här och är rädd för alla ljud utanför då jag tror att någon ska komma in hit när jag går runt här i t-shirt och trosor...
Men ja jag är lika rädd, lika lättstressad men kanske lite bättre eftersom jag är lite lugn där emellan..

Likes

Comments

SÅ trött, igår åkte vi in till Umeå för att köpa grejer till vårt inredningsprojekt. Det blev en heldag där vi stod och velade mellan vilken färg vi skulle ha på sprayer eller vilken burk vi skulle ha till dekoration med mera. Vi kom hem rätt sent och jag körde hem. Dock så otroligt trött innan men skärpte till mig när jag körde, älskar den grejen med mig. Jag kan skärpa mig när det väl behövs men då får man se till att inte störa mig för mycket för jag blir lätt distraherad..

Idag gick jag upp till stallet efter att jag lagat en egen pastasås. Den blev så god! Det var ändå rätt härligt att ta en promenad och lätta på tankarna lite. Det behövs ibland. Och att kunna pyssla med Pricken ensam i lugn och ro gjorde att jag faktiskt glömde allt runt om mig ett tag. Jag hörde inget annat, fokus låg bara på att pyssla med Pricken. Skrittade honom i ca 25 minuter, det är så befriande att sitta på hästryggen och kunna glömma allt och dessutom på en sådan trygg häst som Pricken! ❤

Likes

Comments

Jag har ibland lite problem med att sova nu förtiden. Så då sätter jag mig mitt i natten och pysslar. Jag har varit så trött att jag har så mycket sladdar och grejer på mitt nattduksbord. Så jag pysslade ihop en liten förvaringsbox mått anpassad för platsen den ska stå på. Här i har jag mina kalendrar när jag är hemma, en bok, hörlurar, minnsekortläsare och hårddisken. Alla dessa saker vill jag ha nära till hands om jag behöver dom men ligger dom huller och buller på nattduksbordet blir jag galen.

Men nu är det löst. Jag gjorde ingen steg för steg i bild tyvärr. Men jag ska försöka förklara så gott jag kan. den är inte så svår. 😊 Ni får dock leva med halvdåliga bilder.. Gjorde en prototyp så ni förstår vad jag menar. Känner att jag inte är så bra på att förklara haha..

Du behöver:
Kartongbitar, en bred tejp, sax eller skapell, linjal och något att klä in den med.

Gör så här:

  1. Mät ut platsen där den ska stå så du får den i rätt storlek.
  2. Klipp/skär ut alla delar, 4 sidor och 1 botten.
  3. Ta den breda tejpen (i mitt fall hade jag bar silvertejp) och tejpa ihop alla sidorna till en lång bit som bara är att vika sedan så det blir en fyrkant. Tejpen hamnar på på insidan och så kan man tejpa på utsidan så blir det lite stadigare och snyggare hörn.
  4. Tejpa sedan på botten. Den ska ju vara så stor att den går att lägga på utan att åka igenom din "ram" då är det inte så svårt att fästa den med tejp.
  5. När du fått din förvaringsbox är det bara att klä in den i valfritt. Jag valde min marmor dekorplast som jag har kvar till min verkliga förvaringsbox.


2.

3.

3 fors.

4.

5.

Likes

Comments

Idag lyckades jag ta mig ut en sväng med mina vänner. Vi gick ner till älven och hade lite picknick. Jag hade inte mycket till picknick med mig men det gick bra ändå. Släpade med mig en kamera och tog lite bilder. Jag får inte ricktigt till det just nu. Eller det blir väl okej bilder men vet att jag kan bättre. Men sämre bilder betyder mer träning i Photoshop för att försöka rädda dem. Jag har idag suttit timmar i PS och redigerat några få bilder och gjort flera olika varianter på dem. Men kommer inte lägga upp de jag verkligen vill visa innan jag fått godkännande av modellen.

Men det var väldigt härligt att vara ute och få kraft från älven. Den har väl inte vaknat i sin fulla kraft än misstänker jag, men ändå får jag sån kraft av den. Så om det kommer fler härliga dagar kommer jag nog att ta mig ner till den igen. Har saknat mina små promenader på broarna runt och vid älven. Men resten av dagen har som sagt spenderats vid datorn och photoshop.

Nu borde jag egentligen gå och lägga mig för ska orka upp i tid i morgon då jag ska till vårdcentralen och försöka få till mig tips hur jag ska ta mig igenom den ångest som jag har just nu. Så alla mina fina får sova så gott! 😘

Likes

Comments

Jag funderar en hel del på vad man ska införskaffa för objektiv nästa gång man köper ett. Till en början vill jag ha ett bra att fotografera hästar med men det får vänta. Dom objektiven hamnar på ca 30 000 nya och det är inte att börja med känner jag.

Jag är mer inne på ett vardagsobjektiv. Något man kan ha på kameran och bara använda det under en dag men ändå få fina bilder. Så har kikat lite och kan tänka mig ett Nikon AF-S 50mm f/1,8. Det var inte heller jättedyrt så det blir ju inte svårt att spara in till när man skaffat sig ett jobb efter skolan sedan eller kanske som födelsedagspresent *hint hint*. 👼 Detta är bra till porträtt också och jag vill nog på något sätt slutföra mitt projekt som jag tänkte med eller utan stipendie.

Finns även ett Nikon AF-S 35mm 1.8G DX som kan vara av intresse. eftersom jag inte har en fullformatare blir detta som ett 50 mm. Det kunde man även använda till macro vilket fick mig att bli intresserad ganska fort. Sätter detta på önskelistan. Inte heller så dyrt! 👼

Likes

Comments

Läste om sjukaste trenden nämligen feather brows. På riktigt?! Ser väldigt underligt ut om jag ska säga det själv och inget jag skulle göra på mig själv. Tycker det var en riktig tumme ner på det! 👎 Ska jag säga vad det verkligen ser ut som eller påminner om i alla fall så är det en hårig fiffi, inget jag skulle vilja ha i pannan direkt. 😂

Likes

Comments

Glad Påsk!

Vet inte om jag dock tycker den vart så glad. Jag har inte gjort så mycket idag på förmiddagen. Det har vart mycket ångest som legat och gnagt över mig.. Jag tog mig i alla fall till Täppan (huset heter så) och det rum vi gör om. Kanske inte sagt att det är ett biljardrum? Så när jag säger biljardrummet i fortsättningen så är det rummet vi renoverar på skolan.

Så vart var jag? Jo jag tog mig dit och vi fixade lite skarvar igen och spacklade det som vi gjorde igår. Vid varje skarv på väggen ska vi lägga en blöt pappersremsa och sedan en bredare pappersremsa med tapetklister och sätta över. Det ska tydligen göra att det inte spricker senare. Detta ska man sedan spackla över kanterna så de inte blir synliga senare.
Nu på kvällen har vi haft Påsk middag med tacos i stället för vanlig påskmat. Det har vart super trevligt och jätteroligt. Skönt att glömma ångesten ett litet tag. Jag gick hem för att sova men när jag väl gå och lägger mig så kan jag inte sova ändå, såklart. Så här ligger jag kl 1 på natten och kollar på min serie. Ska nu efter att jag skrivit detta starta en film istället och försöka sova lite. Skulle ju vara skönt att få somna.

Hoppas ni haft en underbar dag!

Likes

Comments

Ja vart ska vi börja med den? Jag har nog filat klart på min text om mitt projekt som jag vill göra med stipendiet. Jag har lite bilder men jag vill egentligen har lite fler så jag kan få fram mitt budskap. Jag funderar på att offra mig själv litegrann och vara med på några bilder.. Men eh, ja... Har lite svårt för sådant haha.

Men jag hoppas verkligen att jag kan få stipendiet för jag har lite planerat redan för mitt projekt och jag kan nog tyvärr inte lösa det utan stipendiet.. Men det är bara att kämpa på. Jag ska på något vis lyckas slutföra detta. Är på himla pepp på något vis. Det känns underbart att ändå ha ett mål att arbeta med.

Tror ändå att jag är på väg till något bra. Vi får hoppas det! 😉

Jag har dock på senare tid haft lite diskussioner med bländaren på min kamera.. Jag har haft känslan av att skärpedjupet inte ändrar sig trots att jag ändrar bländaren. Ska kika mer på detta dock så får vi se om jag lyckas vinna diskussionen. 😉

Likes

Comments