standard

Skjorta från HM, Kjol från Zara, Skor från Eytys

Jag har blivit med glasögon! Sådana som ska hjälpa mig att se lite bättre, alltså. Och ni ser dem faktiskt här, sprillans nya och allt.

Annars har min dag varit sådär riktigt härlig, solig, varm och somrig; ja ni vet, när man är ute på stan och fikar, träffar massa olika kompisar och klagar över värmen. Precis så som juni månad ska vara. Precis så som sommaren ska vara. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

standard

Klänning från Zara, skor från Vagabond, Jacka från Filippa K, Glasögon från Dior.

Tjo! Lite fina kläder! Äntligen! Idag är det ju hur varmt som helst hörni. Tur det, för då kan man gå runt i klänning och sandaler. Som jag har längtat!

Nu ska bralliz ta sig ner på stan och ev. skaffa glajjor, ja den där typen med genomskinligt glas då. 

Likes

Comments

Waow waow waow.

Sjukt vad dagarna flyger förbi såhär i sommartider. Svårt att hålla koll på tiden, ja iallafall för mig.

En annan sak som är lite sjuk är att jag slutar skolan inom loppet av ett ensiffrigt tal.

En tredje liten sjuk sak är att jag har fått jobb, tjoho!

En fjärde riktigt fantastisk och sjuk sak är att självaste Håkan Hellström spelar på Ullevi i helgen!!!!! Men det visste ni säkert redan.

Och nu när min tid som arbetsnisse är över så ska jag väl börja använda något annat än jeans och t-shirt, så lite bilder på kläder, det är något som ni ska få se!

Så, då är vi uppdaterade. Perfect.

Likes

Comments

standard

Oj oj oj oj oj

Shit hörni, nu är man mör så det räcker för två. Om ni undrar varför mitt härliga pladder lyser med sin frånvaro så beror det på att jag numera tillhör arbetsligan, ja om så för en kort tid. Jag praoar alltså just nu. Och med denna prao så kommer mycket damsugande, moppande, serverande, bärande av backar, glaskrossande och sånt. Det är skoj, men också rätt jobbigt. Dessutom lyder klädkoden jeans och halv-fräsch skjorta som matchas med svart förkläde och slarvigt hår. Så om ni vill se min utstyrsel är det bara att speja efter närmaste servitör.

Well, nu ska jag kasta mig i soffan så mina stackars fötter får vila, och så ska jag äta glass också. Gud så gott.

oki doki, keep on slayin friends, cuz I will.

​jag vill också ha sånt här i mitt fönster! 

Likes

Comments

standard

Höll på att bli påkörd av en spårvagn medan jag försökte dela den här låten med er. Men det är det värt. Typ.

Likes

Comments

standard

Idag hörrni, när allt det där med Snapchat, Instagram, Facebook och sånt har blivit så stort, ja då kan jag känna ibland att det tar över, att det blir lite för mycket.

Har du någon gång stannat hemma en lördagkväll, för att du var trött eller så och tyckt att det var skönt, framtill kl 00:15. Då ser du alla kompisarnas snapchats eller instagram uppdateringar, och tror att dem har världens häftigaste kväll, utan dig.

Har du någon gång trott att din kompis, syster eller kusin, har någon lite extra kärt, efter att ha sett han/hon/den skicka iväg en bild på typ Snapchat.

Har du någonsin börjat tro och tycka massa olika grejer om en grabb eller girl baserat på personens instagramflöde eller Facebooksida?

Har du någonsin känt att du borde uppdatera dina sociala medier med roliga saker så att alla vet hur skoj och najs du har det?

Jag har iallafall både upplevt, känt och gjort de här grejerna. Men jag gillar det inte.

Jag gillar inte att bli upplyst om hur najs alla andra har det medan jag själv ligger i sängen och stirrar upp i taket. Jag gillar inte att folks relationer numera utgår ifrån bilder som skickas fram och tillbaka mellan varandra. Jag gillar inte att man tror att man känner en person efter att ha kollat på deras sociala medier, eller hörts vid via sociala medier. Och jag gillar verkligen inte att jag själv dragits med i det här tänket, tänket att man hela tiden ska visa upp ens fantastiska, super roliga, och problemfria liv. Det räcker liksom inte med att jag själv vet att jag har skoj och mår bra. Nej, alla andra borde få veta det också.

Sociala medier skapar ofta en lite knepig bild av människor, händelser och annat. Det blir liksom snedvridet. Jag har träffat personer som var allt annat än det jag trodde, ja om jag ska utgå från Sociala medier då. Jag har varit på fester som kanske inte varit sådär super skoj, men när jag landat i sängen och scrollat igenom alla snapchats, ja då ser det ut som att jag haft världens bästa tid.

Och visst kan det bli så, att när man ser hur roligt alla andra har det, vilka fina grejor alla andra har eller vilka roliga saker alla andra gör, då kanske det känns som att man själv också borde ha allt det där. Kanske känns det jobbigt när man inte har allt det där.

Sociala medier, det kan vara så skoj och inspirerande, det kan vara en mötesplats för olika slags människor, ett sätt skaffa nya häftiga vänner. Men det kan också bli fel. Sociala medier kan leda till tuffa ideal och göra att man skaffar höga förväntningar på sitt liv och på sig själv som person. Jag vet inte hur det är med er, men att försöka leva upp till ännu fler nya förväntningar, det är det sista jag behöver.

Gud så ironiskt det blev, nu när jag själv sitter här och predikar, på en social medie.

Likes

Comments

standard

Hej ni!

Hoppas alla lyckats njuta av sommarvädret i helgen, för det har jag gjort. Det blev det ju också så att jag inte hade på mig mycket mer än bikini och hoodies på dagarna, vilket var as skönt och behövligt, men det var väl inte det bästa inläggs materialet.

Och nu blev det måndag igen, tjoho. Men snart är skolan över, och då kommer mina dagar bara bestå av sånna där bra grejer; Sola, bada, ta tupplurer mitt på dagen, segla, gå runt i t-shirt och massa annat skoj.

Så, nu ska jag klä på mig något fint, så ni kan få åtminstone ett bra inlägg idag, och sen ska jag äga den här dagen. Hoppas ni gör detsamma.

Likes

Comments

standard

Normer, dom är jag trött på. Speciellt dessa:

Jag är trött på utseende normen. Jag är trött på att tjejer förväntas vara smala och nätta, jag är trött på att killar förväntas vara vältränade och sportiga.

Jag är trött på normen att tjejer ska vara försiktiga, blyga och att det är upp till killarna att ta plats.

Jag är trött på normen att tjejer klassas som slampa eller hora, av både grabbar och girlz, så fort hon gör något med någon, nånstans.

Jag är trött på alkoholnormen. Jag är trött på att det förväntas att man ska dricka , röka och kröka på fester.

Jag är trött på normen att man ska följa normer. Kan man inte bara göra vad fan man vill istället?

Det blir ju lätt så, när man inte följer normerna, att man kanske ses som lite konstig eller speciell. Och om man inte är helt bekväm med att vara den som sticker ut, ja, då kanske det känns enklast att bara ändra på sig själv. Men det är ju det där som blir så fel. Jag tycker inte att en person ska behöva ändra på någon egenskap eller sitt utseende för att passa in, det är liksom inte där felet ligger. Jag tror snarare att det är alla andras inställning till normer som behöver förändras.

Jag tror att barn, ungdomar och vuxna behöver sluta bry sig så himla mycket om vad andra gör, hur dom ser ut eller är. Jag tror att barn, ungdomar och vuxna måste börja tycka om varandras olikheter, ja typ att man tänker annorlunda, tycker om olika grejer, ser olika ut. Jag tror att barn, ungdomar och vuxna måste sluta tycka att det är konstigt när människor väljer att inte följa alla oskrivna regler.

För varför ska det vara så, att man kan ses som konstig eller annorlunda, när man bara är sig själv? Är inte det konstigt?

Vi har ju redan så många regler och lagar som vi behöver följa, jag menar Sveriges lagbok innehåller ju redan 4600 sidor. Men tydligen så behöver vi lägga till lite extra krångel. Tydligen behöver vi oskrivna lagar utöver det också. Men jag tror ändå att livet blir lite lättare, om man väljer att hoppa över dom där reglerna som ändå inte står nedskrivna i någon tung bok. 

Och nu, såhär i slutet på texten, som en sista slutkläm, ja då skulle jag vilja säga detta; att vara den man är och göra som man vill, det borde vara den största, viktigaste och bästa normen av alla.

Likes

Comments

standard

Kavaj från Zara, T-shirt från HM, byxor från HM, skor från Puma.

Hali Hallå.

Apropå titeln så har jag ett litet låttips som ni borde kika in: You sent med flying av Amy Winehouse. Sök på Spotify eller Youtube.

Gud vad skönt att denna dagen är över, hade liksom lite för många sega grejer på agendan. Men som min fina kompis Hanna sa på spårvagnen hem; vi har bara 15 dagar kvar i skolan Alice. Ja, för i år är det min tur att lyxa sig med prao, och det ska ju bli kul.

Well well, hoppas ni gillade dagens utstyrsel. Jag kände mig fin i den iallafall, och det är ju det viktigaste.

Likes

Comments

standard

Jag gillar att bli inspirerad av andra. Inte bara när det kommer till stil och kläder men också i mitt sätt att vara som person. Men jag gillar att också inspirera, göra nåt slags avtryck på folk, och det hoppas jag kunna göra genom bloggen. Jag hoppas att ni som läser kan bli inspirerade av antingen min stil, mina virriga tankar eller kanske båda två, vad vet jag.

Jag skulle vilja dela med mig av några grejer som inspirerar mig, och hoppas att dom gör samma sak för er.

  • Ja, om vi ska snacka rent stilmässigt så skulle jag nog säga att bruden Fanny Ekstrand kan ge mig lite nya idéer from time to time. Hon vågar prova på nya grejer som jag själv aldrig hade kommit på. Kolla in henne!
  • Jag blir otroligt inspirerad av min familj och vänner. Jag tycker det är så häftigt och kul att lyssna på mormors gamla historier, jag tycker det är häftigt att lyssna på min bror och bli inspirerad av hans tankesätt, jag tycker det är häftigt och inspirerande att lyssna på mina kompisar och höra alla grejer som dom har tänkt på. Nu kanske det är lite svårt för er som läser att bli inspirerade av min familj, utan jag vill väl uppmuntra er att lyssna lite extra noga på dom som står er nära,
  • Att resa. Vem gillar inte att resa? Jag menar, det räcker att åka till Stockholm för att jag ska tycka att allt känns nytt och häftigt. För det är ju det som är så kul med resandet, att se nya och annorlunda grejer, se andra kulturer osv. Nej, föresten, en till grej finns det som jag älskar med resor; det finns inga måsten, ingen stress, och hela jag blir liksom lugn då. Så att resa, det är både roligt, skönt och inspirerande.

Likes

Comments