Klockan är i skrivande stund 01:49. Jag sa till mig själv och mamma att "Idag ska jag sova tidigt!" men icke sa Nicke. Jag var trött runt elva tiden men sedan hände något och där sprack planen om att sova tidigt. Istället så flög tankarna igång som dem brukar göra och det slutade med att jag fick lite lust att skriva här.

Bröst. Tuttar. Pattar. Behag. Bröd. Meloner. Bomber. Kärt barn har många namn. Men det är tråkigt att ett så otroligt kärt barn inte får vistas i dagslus utan att bli påhoppad? Jag kommer troligtvis aldrig någonsin förstå mig på argumenten som säger att kvinnor inte borde få gå toppless på samma ställen som män får gå toppless på. Visst. Dem ser olika ut. Dem ser olika ut endast för att kvinnorna har fått i uppgift att mata barnen. Men vad sen då? Hos ALLA bröstbärande personer är bröstet en erogen zon. Alltså extra känslig för beröring. Det gäller kvinnor, män och alla andra med! Så argumentet om att bröst är mer "sexuella" hos kvinnor är rent ut sagt bullshit. Det är samhället som har gjort att kvinnors bröst framstår som mer sexuella men det är inget som vetenskapligt säger att det är så. Varför ska vi behöva låta skymma våra kroppar endast för att den andra delen av samhället med bröst som inte ser riktigt lika dana ut, påstår att dem är mer sexuella. Och på så vis påstår att dem blir kåta så fort de ser ett naket kvinnobröst? Eller vad ska det annars betyda? Jag kan till 100% förstå hur en kvinnas bröst kan vara sexuellt upphetsande, i ett passande tillfälle. Jag kan bli otroligt upphetsad av saker hos män. Men det betyder inte att jag blir kåt så fort jag får se en skymt av saken på en bild på Instragram, på omslaget av en tidning hos tandläkaren eller under en svettig och varm dag på stranden. Dessa situationer är inte sexuellt laddade på något vis och jag ser inte att det som jag relaterar till män just nu är någon skillnad med hur kvinnors bröst ses. En mor som ammar sitt barn har inget som helst sexuellt runt sig överhuvudtaget. Inte heller en kvinna som motions simmar i badhuset. Men under täcket så är det såklart inte det minsta konstigt om bröst ses som något sexuellt eftersom hela situationen och allt annat också är det just då.

En annan sak som man då kan fråga sig är, om kvinnor nu inte får visa sina bröst för att dem är lite fylligare och större. Borde dock inte kvinnor med väldigt platta bröst få gå toppless då iallafall?

Det är otroligt mycket svårare än jag trodde att få fram min mening i det hela på ett så korrekt vis som möjligt. Men det som jag vill komma fram till är att jag vill kunna gå på stranden och slippa ha på mig min obekväma bikiniöverdel. Jag vill kunna lägga ut en bild på Instagram där min bröstvårta skymtar utan att kaos uppstår. Samtidigt vill jag att bröst ska kunna vara en sexig och upphetsande sak. Jag är säker på att det går att få båda!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har hittat det jag brinner för

När jag slutade spela fotboll så blev det lite tomt. Det fanns inte något som jag verkligen brann för längre och hela tiden ville förbättras i. Jag gick till gymet en del och körde styrketräning och så vidare. Det var väl helt okej men inget som var så där extremt roligt att jag ville göra det hela tiden och kände den där längtan efter att utvecklas. Den känslan var borta....tills jag köpte min skateboard.

En tråkig tisdagseftermiddag gick jag in på hollywood som ligger i centrala Göteborg. Gick fram till en av butiksbiträdena och bad honom att hjälpa mig välja en bräda. Efter 20 minuter gick jag där ifrån. 1300 kronor fattigare, en skateboard rikare. Men den brädan blev värd mer för mig än vad jag någonsin skulle tro. Jag hade turen som hittade mitt härliga skatecrew. Vi är några tjejer och killar som alla är nybörjare och vill lära oss åka. Vi gjorde en liten grupp på Facebook och nu träffas vi ca 2-3 gånger i veckan för att åka och köra. Jag överdriver inte när jag säger: JAG ÄLSKAR DET. Jag älskar känslan av att glida fram. Jag älskar känslan att åka högre och högre i rampen. Jag älskar känslan av att hela tiden utmana mig själv. Jag har hittat min grej, det jag brinner för, det jag vill göra varje dag, varje, timme, varje minut, varje sekund. 

Likes

Comments

Här är den. Livets lista, eller vad ska man kalla det? Men här skriver jag upp de saker som jag vill göra/se/uppleva i livet. Listan kan under tiden fyllas på och bockas av och den är helt i slumpmässig ordning. Men det är så det ska vara!! Här har ni den iallafall. Jag hoppas ni blir riktigt inspirerade till saker som ni vill göra i era liv! Det som är överstreckat är uppfyllt! Woho nu kör vi! Vissa av målen har jag dock planerat att uppfylla långt fram i mitt liv som ni säkert förstår. (För att denna lista ska vara lättillgänglig får den en egen kategori.)

1. Volontärarbeta utomlands

2. Hoppa bungy jump

3. Lära mig surfa

4. Dyka med hajar

5. Ta dykarcertifikat

6. Bada mareld: Det är något som jag har gjort i ohuslän på Orust där vi har en stuga. Att bada i mareld är en riktigt vacker upplevelse och jag hoppas att alla som får möjlighet till det tar chansen och tar sig ett sent nattdopp och får se det glittrande vattnet.

7. Lära mig spela ukulele

8. Få barn

9. Skaffa mig en rottweiler

10. Gifta mig

11. Lära mig prata spanska riktigt

12. Tatuera mig

13. Skicka flaskpost

14. Adoptera ett gammalt djur

15. Äga ett par Jeffrey Campbell skor

16. Ha vattenballong krig

17. Se norrsken

18. Bli spådd av en helig person

19. Se havssköldpaddor i det fria: Det var absolut en helt fantastisk upplevelse att få se de varelserna simma runt i det fria. De var så vackra och det kändes verkligen som man kom så tätt intill naturens kärna som man bara kunde komma. En upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

20. Bo i en trädkoja

21. Bada i ett vattenfall

22. Besöka alla världsdelar: Hittills har jag varit i Europa, Asien, Nordamerika.

23. Tågluffa i Europa

24. Gå på en festival

25. Besöka Island

26. Backpacka

27. Gå på en konsert

28. Besöka Harry Potter World och köpa en trollstav

29. Resa med en kompis

30. Springa ett lopp

31. Flytta hemifrån

32. Andas in helium

33. Åka på en resa ensam

34. Åka forsränning

35. Se vilda gorillor

36. Se Glen Brittle floden i Skottland

37. Tälta med vänner: Sommaren 2015 så körde min morfar ut mig och min vän Nadja till en liten ö. Där släppte han av oss med all packning och så fick vi klara oss där en natt utan att kunna ta oss någonstans. Det var så otroligt mysigt och en helt fantastisk natt i augusti då vi även fick se det vackra fenomenet mareld.

38. Bestiga ett berg

39. Vara vegetarian i en månad: Och det är nu avklarat!! Jag tror det var 10e september 2015 jag började käka vegetariskt och nu är det november. Yey!

40. Hålla ett tal

41. Se vilda pingviner

42. Se maskinen live

43. Gå en kurs i makeup

44. Gå en danskurs (helst dancehall)

45. Besöka barn och invånare i Afrika

56. Skydiveing!

47. Skaffa ett fadderbarn

48. Besöka det barnet!⬆

49. Se vilda tigrar

50. Besöka staden Chichén Itzá i Mexico

51. Besöka Machu Picchu i Peru

52. Besöka The Yellow Stone Stronghold i Kina

53. Äta sniglar och grodlår i Frankrike

54. Åka helikopter över Grand Canyon

55. Simma med rockor

56. Ta körkort

57. Besöka minst 20 länder: Hittills har jag varit i Sverige, Danmark, Norge, Spanien, Frankrike, USA, Thailand, Indonesien.

58. Få in så pass många Dela Dina Ord att jag kan lägga upp minst en text varje dag på bloggen!

59. Åka luftballong

60. Se New Yorks skyline: 2013 var året jag fick åka hissen upp i Top of the Rock. 70 våningar upp i luften, med en utsikt som man bara kan drömma om. Hela Empire State Building och resterande delen av Manhattan och New York framför mina ögon. En upplevelse som jag hoppas jag kommer få uppleva fler gånger i mitt liv.

61. Göra en fotobok efter varje resa

62. Snorkla i stora barriärrevet

63. Skriva ner mina nattdrömmar i en bok

64. Donera blod

65. Skriva en dagbok

66. Färga håret i en crazy färg

67. Köpa en engångskamera och framkalla bilderna

68. Ta minst en bild varje dag i ett år och göra ett album av det!

69. Göra en tatuering som påminner mig om Maskinen.

70. Lära mig åka skateboard

71. Åka på roadtrip utan planerad destionation

72. Göra en henna tatuering

73. Kampa på en strand

74. Åka luftballong

75. Bjuda ut en hemlös person på middag

76. Spela messy twister


Likes

Comments

Jag som många andra har en kärlek till att ibland få bli någon annan bara för stunden. Därför är halloween en högtid som jag gärna tar vara på. Jag gillar att man får se ut på ett annorlunda sätt, gärna så läskig som möjligt. I år hade min skola en halloweenfest på Nefertiti med två andra skolor. Den blev oroligt rolig och många kompisar som går på andra skolor kom också! Förutom denna kväll så fick jag även chansen att klä ut mig en gång i skolan och på min vän Carros halloweenfest. Längtar redan tills nästa års halloween!

Jag, Lina och Esther.

Den bästa elevkåren: Louise, Julia, Ylva, jag och Tovalisa.

På dansgolvet.

Caroline, Linn och jag.

Likes

Comments

Yo yo!

Detta är nu ca min fjärde blogg. Jag har otroligt svårt för att bestämma mig om vad min blogg ska handla om. Jag funderar hela tiden på om jag vill ha en personlig blogg om mig eller om jag vill skapa en mer allmän blogg. Hmmm det är svårt det där. Men hallå varför bara inte köra på det man vill för stunden egentligen? Nu vill jag ha en blogg där jag får ut alla mina tankar och åsikter, funderingar och skit! Och jag lovar, det kommer bli kul.

Nu ska jag berätta vem jag är. Jag heter Emelie Guth, bor i Göteborg, är hela 17 år. Jag går andra året på Ingrid Segerstedts Gymnasium och läser där Samhäll - Europa och Världen. Är även med i skolans elevkår och sitter som vice ordförande. Jag har två syskon, en ödla och en hund. Min favoritmusik just nu är The Weeknd, Far & Son och The Neighbourhood. Min favoritmusik alltid är Maskinen!! På min härliga fritid så pluggar jag så lite som möjligt, sover så lite som möjligt och tjänar så mycket pengar som möjligt genom att jobba som servitris på restaurang Bommen. Fast det är såklart inte det enda! Jag har nyligen börjat köra skateboard och det älskar jag! Jag lägger ner så mycket tid som möjligt på det. Smink och kläder är också ett stort intresse jag har.

Som person är jag en envis jäkel som inte ger mig i första taget. Men jag är även otroligt positiv människa och försöker se allt från den glada sidan! Livet blir roligare så. Jag ser mig själv som extrovert. Jag är social och har inte svårt att prata med nya människor. Men jag kan även njuta av mitt eget sällskap. Jag har väldigt lätt för att ta på mig nya uppgifter och vill alltid testa nya saker. Jag vill gärna också bli bäst på allt jag gör och går in helhjärtat det första jag gör tills jag inser att jag inte kan bli bäst på ungefär 3747 saker samtidigt. Men det är ok. Och btw så är jag vegetarian och har varit det i ca två månader nu.

Mitt livsmotto är: DET LÖSER SIG.

Likes

Comments