Godmorgon!
Så skönt att kunna sova på jobbet! Har fått normala timmars sömn på grund av det, så känner mig utvilad och redo för fredag!

Sen är det helg. Då är det bara att ladda för dunderveckorna, med jul och allt vad det innebär inom restaurangbranschen, som drar igång! 😊

Hoppas ni får en fin fredag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Eftersom jag jobbat kväll idag, och ska jobba lunch imorgon har jag den stora lyxen att kunna sova kvar på jobbet för att få några extra timmar sömn (en av många fördelar med att jobba på den bästa hotell- och konferensanläggningen). Annars blir det nämligen inte många timmar eftersom jag pendlar! Sov gott! 💤

Likes

Comments

Skulle nog på riktigt kunna äta ihjäl mig på dessa. Bästa batchen är när de är så starka att det känns i näsan. Och sen biter man på nöten och känner sötman som bryter av mot allt det starka 😍

Sen är jag ju i och för sig världens fan av wasabi (och pepparrot) generellt, så att dessa är en storfavorit är kanske inte så konstigt 😉

Likes

Comments

Så idag blev det minsann pangfrukost med världens bästa sambo 😘

Likes

Comments

Gör såhär:

  • Låt 340 g majskorn rinna av i en sil.
  • Riv 2 (ca 600 g) zuccini grovt.
  • Skala och finhacka 1 schalottenlök.
  • Skala och riv 1 vitlöksklyfta.
  • Blanda 4 ägg, 2 dl vetemjöl, salt, peppar & chiliflakes i en bunke.
  • Vänd ner zuccini, lök och majs.
  • Stek plättar av smeten i olja.

Till detta åt vi rostad potatis
och crème fraîche med lime. Gott.


Likes

Comments

Åh vad jag drömmer om ett ordentligt kök. Stort och ljust, gärna med en köksö och bra arbetsytor. Och ett matbord att samlas runt! Gärna ett rustikt i trä! Och gärna runt, är en sucker för runda bord 😍

Det är nog egentligen den enda nackdelen med att bo i en etta för tillfället. Att sängen och köket är i samma rum 😂 Samtidigt så har vi en väldigt bra planlösning och "uppdelning". Men ändå. Saknar ett kök!

Likes

Comments

Idag är tredje dagen jag är hemma från jobbet och ligger nerbäddad. Men äntligen börjar det vända och gå på rätt håll, så imorgon kommer jag nog vara fit for fight igen. Och sen hoppas jag att jag slipper mer vinter-sjukdomar! Det är ju förbannat tråkigt att vara såhär energilös!

Annars då? Det händer inte så mycket.. Traskar runt i pyjamas och har precis fått i mig lite frukost. Ska bädda ner mig igen och fortsätta kolla på Bron (jaja, jag är sjukt seg och har inte sett det förrän nu) (men är helt hooked nu iallafall) (några år senare än alla andra) (slut på parenteser)

Likes

Comments

att jag hade något inspirerande att delge, vackra bilder på färgglad mat och recept på middagen ni ska göra nästa gång ni bjuder över vännerna.

Men nä. Sanningen är att jag värmde rester till middag. Som jag åt i sängen, direkt ur matlådan. Och här ligger jag kvar. Framför Netflix! Så är det ibland. Puss på er!

Likes

Comments

Vad åt du senast?
Snacks framför en serie igår, wasabinötter. Senaste måltiden var middag igår, matlåda på tacogratängen!

Den sista måltiden, om du fick välja?
Oj, shit vad svårt! Men en rejäl bit, bra stekt kött med goda tillbehör och massa sås tror jag 😍 Eller något asiatiskt. Typ sushi, dumplings eller vårrullar 😌

Bästa matstaden?
Generellt storstäder, typ New York. Eftersom det går att få tag på i princip vad som helst man är sugen på för tillfället.

Vad orsakade förra bakfyllan?
Oj, jag minns knappt haha! Men ett par veckor sedan tror jag, när jag och Evelina var ute och svirade!

Mat du alltid har hemma?
Listan kan nog egentligen göras ganska lång.. Men typ, vitlök, lök, olja, mjölk, pasta, något protein i frysen och kaffe (om det räknas som mat) (kanske inte) (men det finns alltid hos oss) 😃

Vad blir det till middag?

Oklart än så länge. Har fortfarande kvar ett par matlådor tacogratäng, så antingen det eller något från veckomatsedeln hehe. Har inte hunnit tänka så långt ännu. Får se hur mycket ork som finns senare ikväll!

Mat du hatar?
Hatar är ju ett förbannat starkt ord. Och det finns inte så mycket mat jag verkligen hatar. Kan iallafall inte komma på något just nu.. Eller jo! Rosépeppar! Det är i och för sig en krydda men iallafall, bläärk!

Om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv?
Nu är jag ju mer en "förrätts-människa" än en "dessert-människa". Så jag äter inte dessert särskilt ofta. Men skulle jag välja något skulle det nog definitivt bli något choklad:igt eller bärigt!

Typisk skollunch?
Känns som evigheter sedan jag åt skollunch 😂 men skollunch jag minns är väl typ panerad fisk med kokt potatis och kall dillsås. Spagetti och köttfärssås. Och.. eeehh ja.. där tog det nog stopp 😂

Bästa snackset?
Jag äter mycket hellre och oftare salt snacks än sött. Så chips slår ju aldrig fel. Men är även en sucker för starka cheez chruncherz!

Vad är det knäppaste i din kyl?
Måste springa och kolla haha! Har faktiskt inget jättetokigt nu! Men en gång hade jag mitt urinprov i kylen och fick tydligt tala om för min sambo att det INTE är äppeljuice 😂😳

Och vad har du i grönsakslådan?
Potatis, morötter, palsternacka, polkabetor, savoykål, paprika, lök, vitlök, zuccini, aubergine, gurka & lime.. Tror jag fick med allt 😊

Och ost?
Port Salut, Babybel mini och feta!

Bästa stället att handla mat?
Ica!

Mat som du önskar du vore allergisk mot?
Inget!

Vem får äta från din tallrik?
Är inte så känsligt mot sånt där. Men gärna inte främlingar 😉

Likes

Comments