I måndags var jag och Sebbe och åt sjurätters på Miss Voon för att fira min födelsedag! Vi hade bokat bord klockan 20, så då var vi på plats och fick ett mysigt bord för två precis vid fönstret. Utsikten på 11e våningen är helt fantastiskt och trots regn och dimma såg vi både domkyrkan och slottet. Extra roligt, tycker jag, är att det är öppet kök. Mysig stämning i lokalen, och lagom förväntansfulla beställde vi dryck. Sebbe satsade på öl som passade till maten och jag safe:ade med ett all-around vitt vin, lite tråkigt såhär i efterhand.

Rätterna vi fick var:

  1. Sashimi-kombo med både fisk och kött och tre olika såser. En med ingefära, en med koriander och chili och en med tryffel.
  2. Deras signatur hummertacos.
  3. Fjordlaxtartar med jalapeno, forrellrom, rättika, crispy rice och torkad chili.
  4. Black cod med den-miso och ingefärsskott.
  5. Hjort med furikake, hasselnötter, svartrot och granatäpple.
  6. Chokladmousse, plommon, umeshu och cà phêglass.
  7. Mochi, en med mango/chili och en med.. citron om jag inte missminner mig.

Bäst?

Enligt mig: fjordlaxen och black cod.

Och enligt Sebbe: fjordlaxen och hummertacos. "Och ja just ja, black cod.."

Och sämst?

Enligt mig: Hjorten, som jag tyckte var lite obalanserad och för söt. Plus att den tyvärr skar sig med vinet jag drack. Däremot passade den väldigt bra ihop med Sebbes öl, vilket var väldigt roligt!

Och enligt Sebbe: Hjorten. Också pga sötman och att den, smakmässigt, inte var lika spännande som de andra rätterna.

Helheten då?

Enligt mig: En käftsmäll av varenda rätt, och jag älskar den höga syran och de krispiga inslagen som fanns i många av rätterna! Jag vill dit igen och äta mycket annat från menyn, finns mycket som låter spännande! Får väl kanske bli ett återbesök framöver...

Och enligt Sebbe: En väldigt spännande kväll, med mycket nya smaker som var väldigt intressanta! Återbesök? Frågar jag. "Åh, helvete ja!" svarar han

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår fyllde jag år! Och det firade jag och Sebbe med att åka till Gröna Lund och spendera hela dagen där. Så himla roligt! Jag älskar ju sånt där! Så jag och Sebbe sprang runt som två barn och åkte allt i vår väg både en och tre gånger. Det var väldigt lugnt med folk så på flera åkturer behövde vi inte ens gå av för att åka igen! Himmelriket. Enda gången vi satt ner var när vi gick för att äta, så det var två minst sagt trötta människor som kom tillbaka till Uppsala vid 22-tiden.

Idag fortsätter firandet och ikväll ska vi gå ut och äta sjurätters 😍

Vad var bäst då?! Ikaros (95 m fritt fall tiltad i 90 grader) och Insane (berg-och-dalbana)!

Och största besvikelse?! Eclipse! (121 m slänggunga)

Likes

Comments

Alltså den här maten. Riktig fullträff.
Färskpasta, kantareller, skogschampinjoner, lök, grädde, västerbottenost, persilja och tryffelolja.
  • Koka upp pastavatten
  • Finhacka lök och fräs i smör.
  • Hacka ner svampen (om det behövs) och kasta ner i bland löken. Tillsätt gärna en extra klick smör.
  • Slå över grädde.
  • Smaksätt med bongs kantarellfond eller oxfond, persilja, salt och peppar.
  • Koka färskpastan i typ 2-3 min.
  • Servera med västerbottenost och några droppar tryffelolja.

😍

Likes

Comments

Ojojoj vilken vecka jag har haft, har jobbat själv mån-tors och kör en 6dagars vecka på det! Lite lagom mör alltså. Därför har jag inte riktigt orkat leta mig in här haha! Men ikväll är veckans sista pass innan två dagars ledighet!

Och min födelsedag is coming up! På måndag har jag och Sebbe bokat bord och ska äta sjurätters. Längtar redan. Nu ska jag dricka en slurk kaffe till och göra mig redo för jobb 💪

Likes

Comments

Den här söndagen var det inte bara jag och Sebbe som åt söndagsbrunch. Hans mamma och bror fick också ta del av vår nya tradition! Det bjöds på amerikanska pannkakor (en med blåbär och en med choklad), blåbärsgrädde och färska blåbär! Det var så himla trevligt att jag glömde ta en enda bild!

Med sig hade hans mamma en korg med hembakt levainbröd, chevréost, valnötter, honung, kaffe, kaffekoppar och en flaska vin! Så himla fint 😍 Hon hade nämligen läst mitt blogginlägg en bit ner 😄

Nu ska vi brassa på lite käk och göra kväll. Och kanske slinker det ner ett glas vin också!

Likes

Comments

Att jobba som kock innebär en hel del tokerier i vardagen som icke-kockar inte riktigt kan relatera till. Ett typexempel på detta är frasen "bakom".

Att säga bakom i ett kök är ett sätt att kommunicera med sina kollegor om var i rummet man befinner sig. Varför? Jo för att din burgare, som precis blivit klar, inte ska hamna på golvet för att man krockar med en annan kockjävel som står precis bakom. Eller för att man inte ska vända sig om bärandes på en kastrull med kokhett vatten, och mötas av en annan kockjävel som står precis bakom så det kokheta vattnet hamnar över en själv, eller den andra kockjäveln.

Jag tror att jag säger ordet "bakom" ca 10.587 gånger på en dag. Detta medför en hel del roliga incidenter utanför jobbet som t.ex:

  • de gånger jag och Sebbe lagar mat hemma, och jag envisas med att säga bakom då också.
  • när jag går i affären och får bita mig i tungan för att inte säga bakom när jag går bakom en stackars sate som står och plockar på sig mjölk.
  • när jag FAKTISKT säger bakom till den stackars sate som står och plockar mjölk, och får en minst sagt undrande blick som svar.




Likes

Comments

Hittade dessa godingar i affären! Och jag som är ett sånt himla 88an fan! Längtar tills jag kommer hem och kan sätta tänderna i de 😍 hoppas de är lika goda som de ser ut!

Likes

Comments

Hela sommaren har jag suktat efter en 88an, och de har varit slut varenda jävla gång vi varit i affären! Imorse sprang Sebbe ner för att köpa kaffe, och vad har han med sig om inte den här? 😍 Fantastisk sambo och fantastisk start på dagen!

Likes

Comments