Nu, det är sommarlov, ELLER slutet av sommarlovet kan man säga 4 veckor kvar så börjar skolan och man ska hinna med mycket före det. Skolavslutningen var bra, tråkigt att lämna alla men man träffade dem på kvällen och den kvällen kommer jag inte glömma på länge mycket rolig kväll med klassen. I juni så jobbade jag för det mesta vid pappas verkstad, städade och skruvade lite också. Sista veckan i juni var jag ett varv till Helsingfors och det var roligt att se huvudstaden och mycket shopping blev det. Början av juli så var det Klacken Party, där fick man se många som man inte träffat på länge och hade en rolig kväll/natt med vännerna, Freddy Kalas uppträdde men var så mycket folk så fick ingen bra syn på honom men en rolig kväll blev det. På vardagarna så har jag bara suttit hemma eller åkt någonstans. Helgen efter 1 juli var det fest vid en av mina klasskompisar så där hade man också en trevlig kväll men jättehärliga personer. Denna helg var det då Tärjärock och i sista minuten blev det ändrade planer så man inte mår det bästa idag.... Men en rolig kväll med folk som man inte sett på ett tag och träffa nya människor var en kul kväll också.

Nästa vecka är det Jeppisdaga så det blir ett varv till jeppis då och så får vi se vad helgen har att erbjuda. Sen veckan efter den åker jag en natt till Sverige, sen ska man träffa alla som börjar skolan på ett annat håll i landet, ny frisyr ska också fixat sen har man inte några andra planer för resten av sommaren så vi får se vad de sista veckorna har att erbjuda.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Här har det varit tomt länge.... Inget att säga till mitt försvar

Fast nu ska jag försöka ta bloggningen på större allvar.

Själv så mår jag bra, andra dagar är sämre än andra. Men jag tar mig igenom dagen som den kommer.

Det har hänt mycket sedan sist. Vi har haft LIA, kundbetjäningen har börjat i skolan, sista perioden för ettan har börjat och har spenderat mycket tid med kompisar. Lia (praktik) var jag vid Dorotea´s Beauty och fick göra mycket som jag inte hade förväntat mig, t.ex. fick jag göra fotvård med borr, tandblekning, gjorde också nagelförlägning år min handledare och gjorde också mycket handvård för under lian så hade jag yrkesprov i handvård och reslutatet och vitsordet är jag helt klar nöjd över. Annars kundbetjäningarna i skolan är det olika på från vecka till vecka, men är i skolan från klockan 10-18 så tisdagar och torsdagar kanske det inte blir lika mycket uppdatering för brukar vara mycket trött efter dagarna.

Här kommer lite bilder upp på denna tid som jag varit borta. Hörs senare :)Likes

Comments

Hej! Jag skrev ett inlägg för cirka ett år sen om mina mål inför 2016

Ni hittar inlägget här
Inlägget som jag gjorde 2015

Nu tänkte jag ta och "checka" av den listan och se om jag har fått gjort alla mina mål 2016, och göra nya för 2017

* Gå ut nian

* Börja på kosmetologlinjen

* Göra en navelpiercing (det kommer hända snart)

* Ha en sommar som jag aldrig kommer glömma

* Spara pengar

* Åka utomlands

4/6 saker fick jag gjort 2016 och jag är själv nöjd över att har nått mina mål som jag hade. Men att spara pengar har varit lite svårare efter "flytten" och har inte heller varit utomlands än bara till Stockholm. För mig är utomland då man åker från "Norden", till ett lite varmare land och annan kultur.
Mina mål för 2017 då...

Har inte riktigt tänkt på de ännu. Men några mål har jag nog.

  • Skaffa sommarjobb eller jobb efter skolan


  • London eller Stockholm


  • Pappa vill till Polen och kolla Rallycross, men jag säger Spanien eller Frankrike. (Kollade upp nu på deras kalender för 2017 och de har ingen tävling i Polen så det kanske blir ett annat ställe att åka till då :D)


  • Börja ta körkort


  • Utveckla bloggen mera och mig själv

Inte många mål för 2017 men några av dem som jag kommer försöka uppnå.


Likes

Comments

Nu sitter jag här vid internatet och äter choklad. Är mycket trött efter de här två skoldagar, fast vi hade två dagar ledig och så var jag borta förra veckan, men det känns som att vi skulle ha varit i skolan hela veckan. Men gårdagen blev det en lång dag med att vi slutade klockan fyra då vi hade kunder, jag hade ingen kund utan nagellackstest och min fadder ställde upp som modell till mig och fick bättre än vad jag trodde jag skulle få men var nöjd med resultatet, men skulle nog ha kunnat göra bättre ifrån mig.

Idag då.... Hade vi handvård på schemat och vi dekorerade naglarna till jul och det är länge före jag gör det för att det var glitter överallt efter alla hade gjort naglarna så vi fick börja städa ordentligt. Sedan sista passet var det arbetslivsfärdighet så en chill dag faktiskt, fast denna period bara är nästan praktiskt så alla dagar är faktiskt chilla. Imorgon är det fotvård, men andra passet ska vi ha självförsvar för att vår ph kan det och vi vill lära oss det så imorgon andra passet ska vi lära oss. Annars hem imorgon igen och får se vad jag hittar på där hemma. Skulle behöva rensa garderoben men får se hur det blir.

Såhär blev mina naglar idag och jag tycket mycket om dem.


Likes

Comments

Hej! Andra advent redan... Har gått snabbt fram nu i början på december. Har blivit mycket friskare, har bara hosta och är lite snuvig ännu. Men inte har jag gjort mycket sen senast. Har bakat pepparkakshus med Ellen och kollat serier under täcket för att det är så kallt här hemma när pappa är borta och då ingen eldar i spisen, men om ingen gör det ikväll så får jag ta saken i egna händer. Nu är man ännu ledig i två dagar och jag ska baka och bara vara hemma helt själv.

Jag och min kusin hade velat många gånger kasta ut huset för vi blev bara så förbannad när det inte ville som vi, taket gick sönder, det föll ihop en gång, skorstenen gick sönder och godiset ville inte fastna så många inte så bra ord kom ur munnen på oss båda två... Men nu sår det fint i mitt rum och det luktar bara pepparkaka i hela mitt rum.

Men nu ska jag internetshoppa, men har lovat mamma att inte köpa något före jul men vi får se hur det går...


Likes

Comments

Gomorgon alla :) Känner mig lite bättre men hostar ännu jättemycket och är mycket trött, men ingen feber har jag. (Kan bero på allt burana jag tagit). Men idag så blir det bara ligga i sängen och titta ikapp serier, om mitt huvud klarar av det. Men hoppas ni får en bra dag så ses vi :)

En bild som är tagen när treorna hade sitt yrkesprov där de skulle göra en festsminkning och några ettor fick vara modeller och jag blev jättenöjd med sminkningen som jag fick :)

Likes

Comments

Nu är jag tillbacka här på bloggen. Jag börjar inte komma med några utsäkter, jag har bara inte orkat men nu har blogglusten kommit tillbacka. Skola går jättebra, har lärt sig en massa och det kommer bara mera att lära sig hela tiden.

Denna vecka blev det lite annat, jag började känna mig lite sjuk i lördagskvällen men jag åkte till skolan i måndas men det blev att jag åkte till internatet och vilade mig och sen på tisdag åkte jag till skolan för kände mig mycket bättre, men imorse hade jag feber så åkte hem och har sovit hela dagen. Har bestämt med mamma och papap att jag stannar hem resten av veckan. Men skulle gärna ha åkt med klassen till nykarleby på fredag för vi skulle göra fotvård åt gamlingar så vi får öva det också, men det kanske kommer nya möjligheter.

Nu ska jag ta och avsluta här för ska börja sova så jag nångång blir frisk.
Ses!

Likes

Comments

Sitter här på mattepasset och jag skulle behöva öva tills provet men jag ork bara inte. Nästa veckas tisdag har vi matteprov så nog hinner jag öva. Förra passet hade vi engelska prov och det gick verkligen bra, fast jag inte hade övat mycket. Slutar nu efter och ska vell bara chilla ikväll. Imorgon ska jag ta en shoppingstund för mig själv så länge mamma ska fixa håret.

I helg har jag inga planer, får se vad jag hittar på. Ska försöka blogga lite också i helg. Men vi hörs :)

Lärde oss franskmanikyr i måndas och detta blev resultatet som E gjorde till mig :)

Likes

Comments

Hejsan!

Har varit borta ett tag nu från bloggen. Vinter är påkommande och jag är inte så glad för det, ja jag älskar julen och hur mysit det är men det är för att det är så kallt och mörkt som jag inte tycker om denna tid på året. Mycket har hänt sedan sist. Mycket i skolan att lära sig och alla praktiska saker man ska komma ihåg. Snart börjar andra perioden och då börjar vi med kundbetjäning på onsdagar, och man själv är mycket nervös över att börja göra behandlingar på kunder, men lite roligt ska det också bli. Vet inte hur det kommer bli med bloggningen men ska försöka blogga varje dag lite.


Denna vecka är det inget speciellt än engelska provet på torsdag. Måndag, onsdag och fredag har vi praktiska ämnen och hoppas att vi inte börjar med något nytt för tycker att vi redan har gått igenom så mycket. Men får se vad som händer.

Helgen så har jag bara varit med J och Alexandra en stund. Hoppas ni har haft en bra helg så hörs vi.

En bild från skolfotograferingen

Likes

Comments


1. Vad är ditt fullständiga namn? ELIN MARIA SOFIA FORSBACKA

2. Ålder? 16

3. Vart bor du? FINLAND, TERJÄRV OCH NU I JAKOBSTAD

4. Berätta om din familj? HAR EN MAMMA, PAPPA OCH TVÅ ÄLDRE BRÖDER

5. Beskriv ditt utseende? 1.58 M LÅNG, LJUSBRUNTHÅR OCH BLÅA ÖGON

6. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? NEJ

7. Har du någonsin haft ett förhållande? JA, MEN NU ÄR JAG SINGEL

8. Vad gör du om dagarna? GÅR I SKOLAN, EFTER ÄR JAG MED KOMPISAR ELLER SITTER FRAMFÖR DATORN

9. Hur beskriver man dig som person? JAG ÄR BLYG I BÖRJAN OM DU TRÄFFAR MIG, MEN NÄR DU KÄNNER MIG SÅ KAN MAN SÄGGA ATT JAG ALDRIG ÄR TYST. MYCKET SPRALLIG TJEJ OCH KOMMER PÅ DOM SJUKASTE IDEERNA.

10. Vad vill du med din framtid? ATT HA LYCKAST INOM SKÖNHETSBRANCHEN OCH HA EN FAMILJ SOM GÖR MIG LYCKLIGLikes

Comments