Hey! Hoppas att just du som läser detta har haft en fantastisk onsdag. Jag har absolut ingen aning om vad jag ska skriva om, så tänkte att det kanske är kul att lära känna mina bästa och sämsta sidor. Vi är alla olika, och det betyder i sin enkelhet att vi beter oss på olika sätt, ser ut på olika sätt mm. Precis som rubriken lyder så tänkte jag beskriva det bästa och sämsta med mig, och det finns en hel del på båda fronter.

Det sämsta med mig är att jag lätt blir irriterad, och det menar jag. Har en extremt kort stubin, och det krävs inte mycket för att få igång den heller. En annan dålig egenskap är att jag kan hålla saker inombords länge, tills det eskalerar och då säger jag precis vad som helst. Många gånger så tar jag ut det på någon annan, och inte personen som har i själva verket irriterat mig. Det är något jag själv måste jobba med, då jag vet att jag ofta sårar folk i min omgivning. Om jag är riktigt arg så svartnar allt, jag ser bara rött och sedan så gråter jag, Låter barnsligt, men jag gråter alltid efter jag varit arg. Det är mitt sätt att få ut min ilska, och ibland kan det vara väldigt skönt att bara få ut allt. En annan sämre egenskap jag har, är att vara rätt dryg och elak om jag vill. Kan många gånger "stänga" av mina känslor och vara väldigt känslokall av mig, vilket inte har uppskattas av mina kompisar och folk i min omgivning. Jag tänker inte på vad jag säger när jag är arg och jag har inget stop heller, kan säga precis vad som helst. Det är också något jag måste jobba på då jag vet att jag inte kan säga vad jag vill och sedan be om ursäkt. Annars så är jag en extremt bestämd tjej, som alltid ska ha det på sitt sätt. Detta resulterar då till att jag ibland kan ha svårt att komma överens med andra då jag nästan alltid anser att min väg är den rätta vägen. Som parallell till bestämd så kan jag understryka att jag är väldigt envis av mig, och ger mig nästan aldrig. Jag låser mig alltid i diskussioner och kör över alla andra. Bryr mig inte alltid om vad andra säger, så länge det jag har att säga är sagt, så spelar det ingen roll för mig... Att vara avundsjuk och svartsjuk är inte riktigt min grej, när jag var yngre så var jag rätt svartsjuk av mig, men idag så skulle jag aldrig beskriva mig som en svartsjuk människa. Jag känner mig säker med de relationer jag har och blir aldrig orolig eller nojig! Dock så kan jag bli avundsjuk på "småsaker", men det handlar om materiella ting... Så detta summerar väl den sämre sidan av mig.


Känns ganska konstigt att sitta och skriva hur underbar jag är som person efter jag nyss skrivit om mina allra sämsta sidor.. Men men, det bästa med mig är att jag är väldigt social och framåt av mig, är allt annat än tillbakadragen och dryg. Jag tar för mig och har inget problem med att stå i centrum, då jag är rätt självsäker. Om det är något jag har svårt för så är det stela och snåla människor, så jag är varken stel eller snål. Skulle snarare säga att jag är en rätt generös person och för mig finns det inte att man kan vara en "för" generös. Jag är en väldigt ärlig person och tycker jag något så säger jag det också, skäms inte för mina åsikter eller vad jag tycker. Vissa uppskattar detta, men inte alla. Det finns de som inte tål att höra sanningen och ibland känns det bättre att lyssna på en fin lögn. Annars så är jag en väldigt glad person och gör allt för att få mina kompisar och folk i min omgivning att må bra. Är en bra lyssnare då jag är lätt att prata med, försöker se flera perspektiv och lägger ner mycket tid på folk jag bryr mig om. Jag skulle beskriva mig som en pålitlig och trogen person, då jag anser att det knappt finns något värre än att svika någon. Skulle aldrig lämna någon i sticket och dra. En annan egenskap som kan både vara positiv och negativ är att jag är rätt spontan. Gör det mesta spontant och tänker inte alltid på konsekvenserna efter, inte för att de behöver vara negativa... Under hela min uppväxt så har jag nästan alltid fått höra att jag är omtänksam och godhjärtad, så jag förlitar mig på detta.. Är generellt sätt väldigt uppmärksam av mig och försöker alltid vara där för mina kompisar när jag märker att något är fel. En ytterligare bra egenskap är att jag är väldigt familjekär av mig. Familjen betyder allt för mig, och jag älskar min familj mer än allt. Jag är otroligt tacksam för att jag har så många fina människor i mitt liv, och jag skulle aldrig klarat mig utan de heller! Med det sagt, så vill jag säga att vi borde ta hand om våra nära och kära, och aldrig ta de för givet.


Kram, A

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heu! Idag är det den sjunde januari och det innebär att det är 18 (!) dagar kvar tills jag fyller år. Irrelevant information, men men.. Så tillbaka till rubriken så tänkte jag berätta lite om min jul och några av mina julklappar. Jag älskar julen och har alltid gjort det, men desto äldre jag blir så känns julen mer komplicerad. Nu känns allt mer hetsigt och "trendigt" i jämförelse till när man var yngre. Julklapparna blir svårare att köpa, även dyrare, men tycker samtidigt att det är kul att köpa presenter hehe! Jag har skilda föräldrar, vilket innebär att jag firar jul två gånger. Tanken var att jag skulle fira jul med pappa några dagar innan julafton, och att sedan fira den riktiga julen med mamma på Gotland. Så blev det inte riktigt... Jag orkade inte följa med till Gotland, så stannade hemma i Stockholm istället. Firade mini-jul lite tidigare med pappa, farmor, min lillebror, min storbror och hans tjej. Vi åt julbord och öppnade julklappar tillsammans och det var riktigt mysigt!

Jag önskade mig inte något speciellt till jul, då jag kände att jag hade allt jag ville ha. Om jag ska vara helt ärlig så önskade jag mig bara ett läppbalsam, låter väldigt konstigt men det var faktiskt det enda jag önskade mig. Jag fick mitt efterlängtade läppbalsam av min äldsta bror, och ingen var gladare än jag! Men tänkte ta upp några av de julklappar jag fick av mamma och pappa. Från pappa fick jag ett par vinterskor från Moschino, halsband och örhängen, en Iphone 8, pyjamas, en ljusrosa kashmir mössa, pengar mm.

Några dagar efter så firade jag jul med mamma. Jag kom över på en middag och fick min julklapp av henne och min styvpappa. Jag blev så glad när jag fick reda på att vi inte skulle äta julbord, då jag inte är så jätteförtjust i det.. Utan mamma hade gjort pasta bolognese, vilket var jättegott! Jag blev kvar där ett bra tag och vi pratade om allt mellan himmel och jord.

Från min styvpappa fick jag en kalender vilket var behövligt! Har alltid försökt använda en kalender, på något sätt så känns det vuxet, eller är det bara jag? Fick även en lite finare blus som jag var väldigt glad över. En av mammas presenter var lite klumpig kan man säga, eller det är delvis mitt fel. Hade "önskat" (pratat om en klocka) en klocka, och då bestämmer sig mamma för att skicka bild på klockan hon hade tänkt köpa till mig. Vilket resulterade till att jag inte ville ha den, då hon avslöjat presenten. Låter kanske lite väl drygt av mig, men gillar inte när man avslöjar "överraskningar". Så från mamma fick jag en specifik summa pengar istället så jag kan köpa den klockan jag själv vill ha!

Fick en del julklappar av resten av familjen, som t.ex. hudvårdsprodukter, smink, ansiktsbehandlingar mm. Jag är jättetacksam över allt jag fått och vill påpeka att det viktigaste med julen för mig är att vara med familjen och de man älskar. Julklappar gör det hela lite roligare och mer spännande, men ingen julklapp har det värde som familjen har!

Hoppas att även du har haft en fantastisk jul oavsett om du har firat eller inte!

Kram, A

Här är lite av det jag fick! Hann inte ta bild på allt, och vissa saker har jag redan hunnit använda.

Likes

Comments

Hey! Gott nytt år på er och god fortsättning. Well, igår så var det nyår och idag är det den andra januari. Tänkte vara lika basic som alla andra och skriva om mitt nyår, så continue reading. Dagen började med att jag liksom 10000 andra försökte hitta en outfit till kvällens senare festligheter. Tycker det är extremt jobbigt med outfits till "viktiga" händelser, för att man vill ju inte se tråkig ut, men inte för pimpad heller. Blev en skev formulering där, men hoppas ni förstår mig iallafall. Nyår i år blev lite flummig och utspridd, men det var kul! Tillbaka till hur dagen faktiskt gick till...  Så jag sminkade och fixade mig hemma för att sedan bli upphämtad av Matilda och hennes pappa. Vi blev körda till Hanna där vi skulle förfesta och äta middag. Hanna visade upp sina hemliga matlagningskunskaper genom att bjuda oss på en riktigt god middag. Kvällens meny bestod av oxfilé med tillbehör, och till efterrätt så kom barnasinnet fram.. Glass i stora lass! 

Efter en och annan drink ( "alkoholfria" såklart :-) ) så tog vi en Uber till min kompis Tilde för att festa vidare. Hon styrde en hemmafest som var galet rolig och mina vänner och jag dansade och hade kul precis som vanligt, stämningen var på topp och alla hade jättekul. Precis innan tolvslaget så går alla ut och börjar nedräkningen, och när klockan slår 00:00 så poppas champagne och raketer skjuts upp. Nyårskyssen blir en roligare variant, och resulterar till en triangelkyss med Hanna och Matilda. 

När vi kom tillbaka igen så sattes favoritlåtarna på replay och vi dansa som om ingen annan var där. Mot slutet av kvällen så är det inte så många som står på dansgolvet, och det är även då en kille tar sig friheten att ta min kompis på rumpan. Men även för en annan kille att sträcka sig fram och kyssa henne, varav hon säger ilsket till då hon har pojkvän. Detta resulterar till bråk, då kompisar till min kompis pojkvän ser detta. Mitt i allt drama så kommer det en tjej som kryddar det hela och berättar för mig och mina kompisar om hur man bör bete sig när man har pojkvän. Det blir droppen för mig och tillsammans med drickan som konsumerats tidigare så slår min lite grövre attityd in. 

Enligt henne så ska man inte dansa med rörelser och med killar om man har pojkvän. Det ger "fel" signaler, tydligen sådana signaler som ger killar friheten att ta på en och kyssa en. Jag blir minst sagt arg och säger att det hon säger är extremt sexistiskt, och att det är galet att hon kan stå där och predika om hur man ska bete sig som tjej. Detta skulle aldrig blivit en grej om det var motsatt håll, och min största fråga är om finns det riktlinjer på hur man ska dansa om man har pojkvän? Eller hur man ska bete sig? Absolut att det finns vissa saker som man inte gör när man är i ett förhållande, men att dansa och ha kul med sina kompisar? 

Jag förklarar till henne återigen att en kille kan inte ta sig friheten att ta på en tjej hur han vill, oavsett dans. Det ska vara ömsesidigt, och att hon sedan inte förstår det är riktigt illa. Men det tar inte slut där, utan nu blir min kompis kallad för h#ra och andra glåpord. Vi märker att det blir hetsigt och drar vidare till en annan fest. Eller det var tanken, tills vi fick reda på att det var rätt dött på den andra. Klockan var närmre 2 halv 3 på morgonen och vi bestämde oss för att dra till donken istället. 

Sedan så tänkte vi dra hem, men jag gillar INTE att åka kommunalt. Så fick dra ett nödsamtal till pappa som fick hämta oss på St Eriksplan, med en halvt nykter Matilda, en sovandes Hanna och en Aida i ett "påväg-att-bli nykter tillstånd". Stort tack till Matilda som tvingade i mig vatten för att minimera bakfyllan dagen efter:-) 

Men gott nytt på er! 

Kram, A


Likes

Comments

Hey! Så detta är då mitt första inlägg, precis som rubriken lyder. Att blogga är helt nytt för mig, men det ska bli intressant att lära känna plattformen. Jag läser faktiskt inte så många bloggar själv, tycker nästan att alla stora bloggare skriver ungefär samma saker... kanske ett kaxigt uttalande, men det är bara vad jag tycker. Snart kanske jag själv blir en av de där typiska blogg-tjejerna med de perfekta livet och bilderna... Måste dock erkänna att jag har flera bloggfavoriter, älskar t.ex. Bianca Ingrossos blogg! Som sagt så är jag väldigt ny inom bloggvärlden, så don't judge me too hard.

Kram, A

Likes

Comments