Hej!
Har hunnit bli väldigt kallt nu på bara en vecka och saknar sommaren redan. Såklart har hösten sin charm och längtar tills snön kommer men att göra yoga ute känns väldigt långt borta just nu. Brukar titta på lite soliga bilder som påminner mig om att det faktiskt är så varmt några månader om året att det fungerar. Så tänkte dela med mig av några och hoppas att ni blir lite inspirerade till att kanske ha vissa mål med yogan som ni kan köra ute nästa sommar.

 (Kanske är lätt att se att jag hade fastnat för olika slags handståenden i somras;))

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Har varit på fler undersökningar med lilla Meg så väntar just nu bara på provsvar som de ska ringa om på tisdag. Det verkar inte vara något hon ätit i alla fall så det är positivt. Tycker faktiskt hon är lite piggare med då hon var med lite på yogamattan tidigare idag.

Annars försökte jag idag använde lite yogagrejer jag haft hemma från Yogiraj i snart ett halvår men som jag är dålig på att använda. Märkte snabbt hur jag fick ut väldigt mycket av det och är roligt med lite variation, så det är absolut något jag kommer hålla mig till ett tag framöver. Det jag använder mig av på bilderna är Yogirajs klossar av naturlig kork och yogabälte av ekologisk bomull.

Likes

Comments

Hej!

Då internet verkar funka som det ska igen passar jag på att lägga ut ett kort, men jobbigt vinyasa flow pass. Bara kör fullt ut och njut!

Annars har jag haft fullt upp idag med veterinärbesök, yoga och jobb. Vår yngsta katt (Meg) är tyvärr dålig så vi ska in imorgon igen med henne för grundligare undersökning med ultraljud, röntgen och lite andra tester. Största misstanken just nu är att hon ätit någon leksak men håller tummarna för att det inte är så farligt. Saknar redan hennes sällskap vid yogamattan. Att ha båda mina katter som går runt på mattan tills dom lägger sig jämte och somnar är bland det bästa med min yoga.

Trevlig kväll och godnatt!

Likes

Comments

Hej igen!
Eftersom jag inte kan få det att fungera med mina youtubeklipp för tillfället då internet krånglat hela vecka så tänkte jag skriva lite om mitt jobb istället. Har redan jobbat på yogagrossisten en vecka och trivs jättebra. Trevlig, mysig stämning och härliga kollegor. Jag jobbar i den lilla butiken och försöker få ordning och lära mig ännu mer om deras produkter så har haft fullt upp. Kom gärna förbi på Öresundsvägen 16, 22764 Lund om ni har tillfälle. Måste också passa på att tipsa om en produkt jag bara läst om tidigare men aldrig testat, yogirajs yogahjul. Är nog bland det absolut bästa redskap jag använt och har än inte hunnit lägga mycket tid på den. Planerar redan att köpa den efter lite sparande! Att bara lägga sig på den är definitivt skönare än vad det ser ut. När den väl är inköpt ska jag lägga ut ännu mer om den tänkte jag, kanske lite klipp.

Ha en fortsatt trevlig söndag så ska jag försöka lägga ut ett yogaklipp så snart ja kan!

Likes

Comments

Hej!

Var ett tag sen jag skrev nu vilket mest beror på att jag haft mycket att göra. Började mitt nya jobb i måndags vilket jag trivs jättebra med. Men alltid när det är något nytt är det svårt och jobbigt i början, särskilt när man haft förkylningssymptom samtidigt. Så sen i måndags har det blivit mest sömn och jobb. Min pojkvän har dock åkt på lite värre förkylning med feber så tänkte att jag kunde passa på att lägga ut ett recept på ett gott te jag har kokat varje morgon, både till min pojkvän och till mig själv i förebyggande syfte. Sen så har det en härlig stark färg med och är perfekt när det börjar bli kallt ute.

Citronte med ingefära:

Koka upp vatten med några skivor skalad ingefära, lite nypressad citron och någon nypa gurkmeja. Låt det koka i 5-10 min, sila av och servera med honung/agavesirap.

Självklart är det bäst att ha ekologiska ingredienser men funkar såklart bra med annat. Jag brukar ha olika mycket av allt varje gång beroende på vad jag är sugen på men var noga med att inte ta för mycket gurkmeja. Räcker oftast med mindre än vad man tror, blir lätt lite pulvrigt annars. Ett tips är också att byta ut en del, eller allt av vattnet till nypressad apelsin. Blir lite smakrikare då och enligt mig godare!

Likes

Comments

Hej!

Började dagen med ett glatt besked. Har fått jobb i yogagrossistens butik i Lund! Allt har gått väldigt snabbt då jag skickade in min ansökan i onsdagskväll och var på intervju redan igår, så har inte riktigt hunnit smälta det än samtidigt som det känns jättebra. Är ett stort fan av deras många ekologiska produkter och särskilt deras egna märke, yogiraj så ska verkligen bli kul att få lära sig ännu mer. Längtar tills på måndag då det blir min första arbetsdag och jag även fyller år! Blir en perfekt början på mitt år som 20. Kommer förmodligen inte bli några fler inlägg för mig den här veckan då jag är hemma i Växjö och har fullt upp med yogaklasser, födelsedag, planering och fira nytt jobb. Så jag får önska alla en trevlig helg!


Ps. Yogagrossistens hemsida hittar ni här: http://yogagrossisten.se/


Likes

Comments

Något bland det viktigaste i min yogaträning är att den är varierande. Jag älskar att göra den annorlunda och lekfull men det är ibland svårt då jag kan ha lite idetorka. Så här kommer lite alternativ till olika vinyasa som är kul att testa och som även kan göra ditt pass väldigt jobbigt!

Alternativ nr. 1 sitter jag i knäna och gör en kobra med låren och knäna i marken.

Alternativ nr 2 går jag ner med raka ben hela vägen ner till magen och sen en kobra som alt.1

Alternativ nr 3 går jag även där ner med raka ben men precis innan marken rullar jag över till en kobra där jag bara har fötterna i.

Alternativ nr 4 ser nästan exakt ut som förgående alternativ förutom att ni har ett ben i luften från hunden tills ni kommer till kobran. (Glöm inte att göra andra benet också!)

Var noga med att hålla armbågarna mot kroppen i varje nergång i plankan!

För er som vill ha hjälp med andningsalt så är den förmodligen vanligaste hunden-andas in, plankan-andas ut, kobra-andas in, hunden-andas ut. Men går självklart att stanna längre i valfria asanas.

Ha så kul!


Likes

Comments

Detta är ett kort yinyoga pass med fokus höfter och nedre del rygg. Jag hoppas ljudet är lite bättre än på mitt förra klipp så det blir lättare att följa. Kom ihåg att ta det lugnt, särskilt i början då man kanske inte är varm än. Att göra detta passet med träningsvärk i ben och rygg är sådär upptäckte jag nu men tror ni ser vad jag ska göra ändå. Tänk på att ni alltid kan förlänga avslappningen, bara stäng av videon och gör den själva. Hoppas ni får ett skönt pass!

Likes

Comments

Hej!

Har tagit ett tag för mig att komma igång med min blogg pga söndriga datorer och ganska liten teknisk kunskap men hoppas jag börjar få lite bättre koll på det nu. Så här kommer mitt första pass som blir ett vinyasa flow på ca 20 min. Är väldigt ovan vid att filma mig själv men så fort jag vant att se och höra mig själv ska det bli bättre och bättre! Kom gärna med lite feedback då det är till för er. Hoppas den går att följa hyfsat och att ni får ett skönt pass!

Likes

Comments

Eftersom det här är min första blogg (och jag inte alltid är så teknisk) så lär det ta lite tid att få som jag vill ha den men med lite hjälp så är den nu under uppbyggnad. Ni får jättegärna komma med förslag efter hand och ska försöka göra det så enkelt som möjligt att hitta det man vill. Tanken med den här bloggen är främst att jag (efter förfrågningar) ska lägga upp en del om yoga, lite kortare filmer med olika yogapass jag gör, tips, bilder och lite om yogans bakgrund. Om det är någon fråga ni kommer på får ni absolut kommentera eller skicka ett mail till klarabech@gmail.com så svarar jag när jag får tid. Som jag planerat nu ska det komma upp minst ett pass i veckan. Ska också försöka ha veckans asana (posture) där jag skriver namnet på sanskrit, vad man kan tänka på och kanske också kommer upp en liten videobeskrivning då och då. Kommer dyka upp lite annat efter hand!

Likes

Comments