Hej mina vänner! Ja som jag skrev i förra uppdatering, idag är det min dag, dagen jag fyller 18 är äntligen här! Jag har haft en bra dag tillsammans med vänner även om skolan har varit inblandad men jag har haft lektioner så jag bara har varit med vänner jag trivs med! Alla lektioner blev inställda efter halv 12 så då slutade man då med andra ord så det blev att jag drog till Lund en spontanare! Jag ville inte åka hem och bara ha tråkigt på min födelsedag! Men jag kom hem halv 6 sen, och halv 7 kom mamma hem och hämtade oss så åkte vi och åt ute! Den blev planka med en cider, kan man fira sin 18 års dag på bättre sätt? Okej kanske på en lördag tsm med vänner och fest men absolut inte på en tisdag då! Jag har haft riktigt bra och har aldrig haft de smilet på läpparna innan faktist! Så nu blir det som att börja om på något nytt

 • 6 readers

Likes

Comments

 • 5 readers

Likes

Comments

Hej mina vänner! Skolan har tyvärr tagit sin lilla tid! Ovan på de har jag haft städningen därför har bloggen fått drabbas lite! I fredags så avslutade jag veckan med att stanna kvar i Ystad, fira mig och bowla på o'learys den nya bowlinghallen i Ystad! Det gick kanske inte det bästa för mig men jag hade en underbar kväll tillsammans med mina underbara vänner! Alla mobbade mig på skoj för jag var verkligen sämst måste jag säga!!

Hela helgen har min faster, hennes kille och min farbror! Tycker det har varit skit kul och skit skönt! Att för första gången på länge kunna träffa de utan att farmor och hennes död ska vara anledningen! Jag tycker det är jätte tråkigt och jätte jobbigt att hon har lämnat men en gång i livet lämnar man tyvärr nu! Men tyckte det var skit kul! Igår kväll hade jag kalas och hela släkten var samlade! Så himla roligt måste jag säga! På tisdag blir jag äntligen 18 år! Och allt blir så mycket befriande och jag längtar verkligen! Jag har haft en bra helg och Jag hoppas jag får en bra. Vecka också!

Jag hade tänkt att sova nu! Så jag säger hejdå så hörs jag imorgon❤

 • 11 readers

Likes

Comments

Hallå! sitter just nu i sängen sista timmarna innan skolan börjar. ska redan när jag har skrivit klart här gå ut med tyra sedan lägga mig. Skolan imorgon och jag har exakt samma ångest som jag brukar ha över att börja skolan och vill verkligen inte. Men 1,5 år kvar sen tillhör jag inte skolan mer. ska vara så skönt då.

Jag åkte och hälsade på där jag hade praktik imorse, sen skulle jag egentligen hem och städa men jag typ orkade inte så jag åkte till josse i borrby istället. Vi träffas sällan nu för tiden. och sen kom jag hem lite efter 18 tiden. Sen har jag bara legat här i sängen. Det ska bli riktigt jobbigt att börja i skolan imorgon och jag lider bara genom det här att gå upp tidigt. Jag vill hällre ligga hemma, kolla serier och mysa med tyra efteråt jag har sovit bort nästan hela dagen. Aja får lida igenom vårterminen sen har man sommarlov igen. 3:an sägs vara lätt eller hur man ska säga så får väl lita på det. så japp! Men jag tänkte ta ut tyra nu och sen lägga mig så vi höres imorgon!

Likes

Comments

Hej mina vänner! Kvällen har beståt av att kolla på cancergalan! Och jag blir bara så rörd utav allt det här med cancer! Jag har än idag ingen cancer, jag har ingen i nära familjen, jag vet att mormor har haft bröstcancer men hon har fått det behandlat! Inget jag gå och tänker på så hela tiden utan mer som när man pratar om cancer är att jag är så rädd inom mig själv att jag ska bli drabbad av det! Eller att jag ska slå mig så hårt igen som när jag ramlade av hästen och få ännu mer otur och få en blödning i hjärnan! Sådan allvarligt att det finns bara ett håll och det är att vänta på att jag ska behöva somna in! Det är de värsta som faktiskt skulle kunna hända! Och händer det så vill jag att de ska hända där runt 80-90 när det ändå bara börjar gå mot ett hål och inte nu runt 20! Jag har så mycket mer att upptäcka och utforska! Cancer är inget som kan "försvinna" men jag hoppas att de kommer så långt så folk ska tro att cancer finns inte mer! Får folk cancer så ska de hjälpas direkt! Skulle jag ha pengarna så skulle jag lämna en 100 lapp åt Cancerfonden och en 100 lapp åt de sjuka och fattiga i Afrika! Att speciellt barn inte ska få samma chans som oss i Sverige! I mina ögon är vi fattiga, får inte vad vi vill ha! Och allt bara handlar om att hade jag haft en 100 lapp extra så hade jag sagt det! Och vissa börjar nästa gråta då! Men jag börjar tänka om! Om vi sätter in Afrikas barn och jämför där mellan! Vi är miljonärer även om vi inte har en miljon på vårt konto! Vi får nästan alla kläder som vi pekar alltså har vi kläder i gaderoben, med hjälp av att föräldrarna betalar in skatt så får vi gå i skolan gratis utan extra kostnad därav får vi utbildning, vi får ha mat på bordet och leva i lyxiga hus medans de bor i en liten ja som vi här i Sverige säger att det är en koja och kämpar efter bara för få ens rent vatten! Var finns rättvisan! Jag lever lyxigt men jag tycker att livet är så jävla orättvist! För mig är jag fattig men egentligen är jag miljonär!!! Snälla alla tänk på det!!!

De bästa numret i kvällen program måste jag ändå säga att det var Moa från Linköping som tog hand om hennes bror efter att hennes bägges föräldrar gick bort i cancer! Sjukt! Om mina föräldrar skulle gå bort i cancer! Jag vet inte hur jag skulle kunna sortera på dödsen och mina syskon då! Jag tycker hon är så stark! Alla creed till henne!❤

 • 26 readers

Likes

Comments

Sorry för lite frånvarande, men ja jag har varit fullt uppe i mina serier. Har kollat igenom på paradise hotel 2015, anledningen till att jag inte kollade på den under tiden den sändes var för jag tyckte inte den verkade vara en spännande säsong då, Det var typ bara Robin och Josefine som jag hittade och tyckte om för alla andra verkade flummiga, men jag tror de är rätt mycket annat som också vägde in, fullt upp i skolan också annat. men igallafall, Och skam har också fått sin tid i datorrutan, I fredags kom säsong 3 ut på svtplay, och idag ska den komma i centrum hos mig.

Men jag har faktiskt inte bara suttit framför serier, utan i fredags åkte jag med familjen till Gyllebosjön, Det har ju börjat frysa och snöa här eller ja snön kom inte förens i lördags men ja. så vi åkte dit där, gick på isen, och jag fick för mig att leka skogsmulle, I lördags var jag och johanna på emporia, och ja lite annat, vet knabbt om jag vågar berätta det, men om vi börjar såhär orginetering är inte min starka sidan, och vi skulle ta oss från emporia och till Triangeln, tåget gick minuten innan vi kollade och just då fanns stadsbuss bara på schemat eller hur vi skulle säga men så lyckade vi var så kollade vi bara vilket läge vi skulle på som då var C, och bussen gick 2 minuter senare, då kom det en buss som stannade på c och vi tog bara för givet att det var det, bussresan skulle ta 25 minuter men när vi hade åkt typ 50 minuter så kände vi att det här var inte rätt, vi hade garanterat gått på fel stadsbuss, så till slut gick vi av i vernhem eller vad det var och så hittade vi bussen till triangeln, Men sen fick vi ett till problem, vi skulle till lilla torg men jag hittade inte dit och johanna hade glömt, men till slut så kom jag på att men jag tar upp gps så jag och johanna gick mitt inne i malmö med gps för att hitta till lilla torg. Sådan sjuk resa, men kul var det igallfall och man får alltid roliga stunder med den underbara kvinnan. Men sen i söndags så åkte jag till immeln efter en lång och jobbig natt utan sömn. Ja skit jobbigt var de och det låg rätt stora saker bakom det tror jag. Men jag följde med endå.

Måndag idag och ny vecka, vi går idag in i vecka 2 och den här veckan betyder så jävla mycket och det ska göras så jävla mycket så den kommer gå upp och ner och vara både lätt och jobbig, rolig och sjuk o ja allt. Det här är veckan som skolan börjar, skolan börjar på onsdag och ja skit jobbigt men gilla läger.

Min vecka

Måndag (idag): Då tänker jag typ inte göra ett skit hade jag tänkt, ska kolla serier, kolla runt på nätet, sms med vänner och ha det nice, ska även hjälpa pappa och lite så.

Tisdag: Har fortfarande inte bestämt mig men jag är lite så fifty fifty om jag ska åka och hälsa på där jag hade praktik nu i 2:an, men ja får bestämma mig nu under dagen, annars behöver jag storstäda huset, förbereda inför skolan, tvätta, plugga så lite net så man inte är helt off när man kommer tillbaka, och de jobbigaste av allt jag behöver ställa om mig, jag kan ju inte precis vakna halv 11 och gå upp och äta frukost klockan 13 på onsdag, så ja.

Onsdag: Ja då får veckarklockan användas, halv 6 står den på, skolan, bussen går i från järrestad 06,54 så ja. Skolan börjar 08.15, och allt kommer bli jobbigt det dagen kan jag gissa på, mest för man kommer känna sig som en död zombie. Sen ska jag hem och städa. Eftersom jag ska ha kalas på lördag, jag fyller fucking 18 år nästa tisdag den 17 Januari.

Torsdag: Tuff dag faktist, klockan ställd 5.30 där också, skolan, mamma hämtar mig ja kanske 1, ska till sjukan i malmö, ja vanlig kontroll, sen blir det stallet, ja ni hörde rätt, första ridningen för 2017 och jag är merän taggad.

Fredag: Jag har absolut ingen koll på vad jag ska upp då. Antingen blir det 5.30 där också, 6.30 eller så blir det 7.30 eller 8.30 beroende på hur mycket tid jag vill ha, för antingen börjar jag 8.15, 9.15 eller så börjar jag 11.05. Sen efter skolan ska jag ha en firande med mina vänner, vi ska ut och äta och sen bowla. Och det ska bli så jäckla kul, SNART 18 ÅR!!!!!!!

Lördag: då blir det fixa de sista, tjocka feta släkten ska hit och ja allt. Ska bli så kul och öppna presenter och så. Och allt ska handla om mig. Mitt mål är att jag ska få en så jävla bra 18 års födelsedag som jag sent kommer glömma eftersom jag inte har haft någon direkt wow födelsedag, har mer haft en sådan slapp födelsedag eller så har jag fyllt år en lördag där vi har haft kalaset samma dag så det har börjat och tagit slut samma dag så ska bli så kul.

Söndag: händer inte alls mycket riktigt slapp dag ska de bli.

Likes

Comments

Hej mina vänner! sorry för jag har varit lite ifrån här men det har varit några dagar som jag inte alls har mått så bra. I måndags var det en månad sedan farmor gick bort och alla känslor och tårar kom tillbaka, jag är en person som mycket tänker tillbaka och saknar det jag saknar och jublar till de som kändes yes som jag hade kommit förbi. I de här fallet blev den 2 December 2016! Jag minns hur allt började redan på söndagen när vi fick samtalet ifrån min farbror som då bodde med farmor om att hon hade åkt med ambulans till sjukhuset! just då tänkte jag inte mer på det merän att jo men hon blir nog bra igen fast jag hade ändå en dålig känsla av att hon kommer inte hem igen, hon blev ju dålig i somras också och kom hem då så jag tänkte bara det kan inte bli andra gången gilt, sedan vidare till torsdagen den 1 December när jag fick sms:et utav mamma när jag satt i matsalen där det stod "ring mig". Jag kommer ihåg hur jag tänkte "vad fan har nu hänt, de är säkert att farmor redan är borta." Jag ringer mamma och får reda på att farmor har blivit sämre och att pappa var på väg dit där. allt blev rent svart för mig och tårarna började rinna, jag gick ifrån mitt gäng jag var med vilket var långt ifrån likt mig. Och jag fick typ inte mycket gjort resten utav den dagen tur bara att vi bara hade en halv lektion. Sen kommer jag hem och får reda på hur de egentligen ligger till, på kvällen åkte jag ändå och red vilket va att jag tydligen hade kul 2,5 timmar förlänge, När jag kommer hem igen får jag reda på att allt har blivit sämre, jag går upp och duschar och mamma kommer upp och frågar mig "vad jag ska göra dagen imorgon", jag bara "vadå göra imorgon jag ska till skolan som vanligt" mamma bara men vi ska till farmor nu, och allt bara blev helt svart och jag fick ren panik jag skulle bara vara hem, vilket till slut blev att jag följde med upp där ändå. Efter en lång natt som vi satt där och hon kämpade sig igenom så blev det till slut morgon, vi alla hade suttit uppe hela natten för en lång vakning, och fortsatte till förmiddagen, vid 10.40 skulle de vända henne och vi gick ner i cafeterian och köpte dryck och sådant, vid 11.12 ringer pappas telefon och det är ifrån avdelningen och hon har tagit sitt sista andetag. 11.05 somnade hon in. Farmor var en fin människa som var förtjänt att leva. Igår klockan halv 2 var det begravning och de sista förväl var tvungen att ges.

Likes

Comments

Hej mina vänner och gott nytt år. Hoppas ni får ett bra 2017, jag är merän taggad igallfall. Det var ett tag sedan jag var här inne på riktigt eller hur man ska säga. Jag skrev ju om året i fredagskväll. Men jag har haft bra den här tiden jag har varit borta. Jag avslutade veckan innan julen med att jag var och hälsade på min praktik, eller ja där jag hade praktik i höstas. Torsdagen avslutade jag ridningen på ett bra sätt och är merän än taggad på att komma tillbaka till våren. Julen firade jag bra tillsammans med familjen, På söndagen åkte vi till värmland och hade några mysiga dagar mitt ute i skogen med 200 meter till närmaste granne som dessutom var sommargäster och 30 minuter körväg till snabbaste affär. Julafton fick jag 2 böcker i julklapp, Jag fick Nellie Berntssons senaste bok och sen fick jag "fyren mellan haven". som jag också har ägnat veckan till. Nellies bok började jag att lösa i söndags så mellan Söndag-Måndag kväll så läste jag hennes, Mellan tisdag- och till idag ikväll 22.20 läste jag sista meningen och sen hade jag inte tid att läsa i onsdags och i fredags. Så Det är ungefär vad jag har gjort i veckan. I torsdags skulle jag egentligen åka till dollar store tsm med mamma men när vi skulle köra så hade de grävt inne oss för att fixa de där fibernätet så det blev att sitta inne hela den dagen. Och sen i lördags firade jag nyår genom att först sova bort hela dagen, och sen fira den på kvällen tillsammans med släkten. Och idag har jag inte gjort mycket merän läst.

Fyren mellan haven

Asså det är en bok som står mig varmt i hjärtat. Jag har inte läst en bok sedan jag gick i 6:an tror jag det är, Jag har alltid lyckas komma undan på något sätt för jag tycker det är jobbigt eftersom jag har skriv och läsningssvårigheter. När jag fick boken trodde jag inte att jag skulle orka öppna den ens, jag har flera böcker här hemma som jag har försökt börja läsa för att stirda emot mig själv och mina svagheter, men har jag fått vika första sidan och lägga undan. Men den här fastnade jag för. Kanske är det handligen, kanske är det för jag började läsa nellies bok först, inte vet jag och lär väl inte få reda på det heller. Men anledningen för att jag fastnade för den kan inte vara merän för handlingen, jag menar jag kan inte fastna för någon annan bok för jag har läst nellies bok.

Men igallafall ny vecka, ny månad och till och med nytt år imorgon eller ja ny månad och nytt år är det redan idag. Veckan lär inte börja lätt, känner redan klumpen i magen. Idag för exakt en månad sedan var jag på väg upp till halmstad. och imorgon är det en månad sedan min underbara farmor somnade in. Tisdag blir det begravning för henne och allt är så ofattbart Att min farmor är borta min grete Alminde. Den farmor som jag har haft i Laholm såhär 100 mil ifrån mig eller vad det är men jag har ändå vetat att jag har haft en farmor här i världen. Nu finns hon inte mer. Historian kan jag kanske ta imorgon lovar inget. dock lär jag gå med en äcklig klump i magen hela dagen. Samma klump som jag hade för en månad sedan.

Hoppas ni får ett bra 2017 jag är så taggad för det. Nya möjligheteter. jag hade inte så bra 2016 allt gick emot mig så jag hoppas 2017 är mitt år. jag har en del upp planerat redan.

 • 13 Januari ska jag fira min födelsedag tillsammans med vänner.
 • 14 Januari ska jag ha fest för min släkt
 • 17 Januari fyller jag 18 år. Sjukt asså jag som precis nästan var ett litet spädbarn fyller om snart 2 veckor 18 år.
 • 18 Januari ska jag ut och äta med Josse
 • 20 Januari ska jag ut på krogen med min nästkusin. Ska bli spännande eftersom jag aldrig har varit ute på fester eller något sådant innan utan min familj.
 • 22 Januari blir det dop för min kusins barn uppe i Laholm
 • så fort jag har fyllt 18 så ska jag söka sommarjobb, och hoppas som allra helst på komposten då eftersom jag trivs där som in i.
 • Ridläger hoppas jag på att jag ska få komma på. Det fick jag ju inte förra. Sökte både sommarjobb och jag sökte till ridlägret båda blev det avslag på. I år tänker jag söka sommarjobb och söka till ridlägret så fort som möjligt, skulle jag behöva jobba den veckan så får jag avboka men jag tänker försöka fixa så jag kan komma till ridläger de här året eftersom de lär bli sista. Jag blir 18 år i år och till nästa sommar tar jag studenten och hade då tänkt skaffa egen häst eller häst på foder.
 • Jag hade tänkt försöka komma och kolla på tobbe larssons clinic,
 • Körkort hade jag tänkt att försöka ta
 • Bra betyg nu i slutet av 2:an glömde jag
 • Eftersom jag har haft både en stressig och intensiv 1:a och 2:a så hoppas och längtar jag efter en lugnare 3:dje år
 • Mamma och pappa lär väl säkert fixa en utlandsresa men ligger den under fel veckor, är under för många dagar och det inte finns någon roliga människor med där eller jag får ta med mig så kommer jag inte följa med. Då får jag vara hemma och passa tyra eller något.
 • Stockholmsresa hade jag tänkt göra under hästlovet och där hoppas jag johanna och felicia vill följa med eftersom det är med de jag har pratat om det med.
 • Värmland vill jag komma tillbaka till
 • Nyår ska firas med underbara vänner och bryta traditionen med att fira med släkten.

Jag hoppas jag får ett bra och flippat 2017 som jag för alltid kommer minnas

Likes

Comments

Ny år snart! alltså sista dagarna på 2016, Och jag längtar bara in till de nya året alltså 2017. Jag tycker inte 2016 har varit något bra år för min del. Det är många gånger jag har svurit under de året. Men känner ändå att de ska få en tillbaka blick om vad som har hänt.

Januari:

Månaden jag fyller år, jag fyllde 17 år och började redan längta till min 18 års dag. Vi fick snöstorm eller vad man nu skulle kalla det och jag var tvungen att hoppa ridningen 2 veckor på raken, de 2 första veckorna efter juluppehåll också dessutom. Januari månaden jag dessutom började blogga här, Efter att ha haft ett långt uppehåll från min andra blogg aaryttare.blogg.se så började jag om på nytt här. Ovan på det så gick jag på 5 veckors praktik för skolan. Där jag spenderade mina 5 sjukt roliga veckor på Simrislundsskolan i en åk 2 klass

Februari:

Min månad fortsatte på praktiken, Jag var rätt mycket helgsjuk under den månaden, alltså jag inte mådde så jätte bra men det varade bara under helgerna. Sportlovet så kom mina kusiner ner kommer jag ihåg, Tomelilla badet öppnades och vi åkte och badade. På helgen där efter spenderade jag på gekås. Efter det så var det slut på den roliga perioden och tillbaka till skolan fick det bli.

Mars:

Det var en halvtråkig månad. Inget roligt hände, sommarjobb letade men ingen napp fick jag. Påsk hade vi den månaden. Stress i skolan men massa prov och annat och jag gick med en ständig klump i magen av orolighet och ja. 1:an var inget roligt år för mig, men jag gjorde mitt bästa och jag kunde inte göra mer.

April:

En halvtaskig månad var det. Minns speciellt vecka 17 var skit jobbig. Alla nationella skulles göras, helkursprovet i matte skulle göras och allt var bara riktigt jobbigt. som jag sa jag minns vecka 17 så riktigt jäckla mycket. Där var det

 • Måndag- Nationella grundskoleengelskan eftersom jag inte hade klarat den i grundskolan så läste jag upp den i 1:an
 • Tisdag- Nationella i svenska 1
 • Onsdag- Nationella grundskoleengelska och helkursprov i matematik 1a1
 • Torsdag- Nationella Svenska 1
 • Fredag- Frilufsliv

Så April månad var en speciellt tuff vecka för mig men de mesta lede till bra resultat ändå.

Maj:

Månaden som det inte hände så mycket skulle jag vilja säga. Nu när jag satt här och tänkte igenom kunde absolut inte komma på något men sen kom jag på att det är månaden som jag faktiskt fick de bästa resultatet eller kanske inte riktigt, men jag fick reda på att jag hade klarat grundskoleengelskan och var nu antagen på riktigt till mitt program, då jag innan var intagen under promiser eftersom jag inte hade klarat engelskan.

Juni:

Madröms månaden, får man säga så? Den månaden jag ungefär höll på att slänga mig själv i havet och dränka mig eller något!. alltså det var den månaden jag krauade på allt i alla ämne. Det var slutet på året. Var och varannan dag skulle vi ha betygsnack. Och var och varannan dag så kom jag även hem storgråtandes över en besvikelse över mig själv över att jag inte har klarar mitt betyg som jag hade som mål. Pratade människor med mig så var det som att prata med en väg. Naturkunskapet var jag 0.00000001 mm ifrån att inte kunna rädda mitt betyg utav få F. Där av hur mycket jag än "ger upp" och hur mycket jag än får emot mig så finns det alltid en pytte liten kämpar glöd hos mig även om den inte syns. På sista försöket alltså 2 dagar innan sommarlov kammade jag hem mig ett E igallafall vilket jag blev riktigt glad över. Det var många ämne som tyvärr kausade och var helt oklarar för mig eller hur man ska säga. Jag tyckte inte att jag hade så jätte höga mål (D-C) men tydligen hade jag det. Ny skola, nya lärare, nya vänner, nytt system, få allt emot sig men ändå satsa upp mot D-C tydligen gick inte det utan det blev ändå att jag stannade nere på ett ynka E.. Bortser från den jobbiga månaden i skolan så spenderade jag en helg i Danmark, fick träffa min 102 åriga gammelfarmor, där efter var det sommarlov. Istället för att spendera ett sommarlov med sommarjobb och ridläger så blev det ett helt oplanerat sommarlov, hade inte en ena dag planerad på mitt sommarlov. Istället var jag tvungen att följa med familjen upp till immeln och lida där istället. Dagarna kausade för mig, jag grät dag in dag ut och led bara över att behöva vara. Det tog inte lång tid till förens jag började längta efter skolan och rutiner igen. Midsommar kom i slutet av juni. En midsommar som spenderades runt 35-40 grader som Sverige absolut inte är van vid.

Juli:

Juli hände det inte så mycket. Men sommarlovet började ljusa upp för mig. Jag fick träffa klara. Vi spenderade en dag på stranden. Kiviks marknad spenderade jag på med josefine. Tuva hängde med mig upp till immeln under en helg och vi tältade, Aboslut inte den lättaste helgen att tälta på😂 en helg med mycket sol och värme och vi blev väckt klocka 7 trots vi hade fläktar i tältet med kall luft. Krämarmarknaden hade vi i simpan. där jobbade jag alla 3 dagarna hos mamma faktiskt. Farmor blev också sämre och fick åka till med ambulans till sjukhuset. och hon blev både piggare och blev sämre och allt gick upp och ner.

Augusti:

Sista månaden på Sommarlovet nu. Johanna och jag hade fixat att vi skulle va vilket blev mycket för att inte ha träffats på hela sommarlovet då hon hade först sommarjobbat sen varit hos hennes farfar i norrland. Men det började med att vi först åkte till malmö, Allt var välldigt oplanerat, Men vi åkte först till Emporia, malmö centralen men vi hade ingenting att göra i malmö så det slutade med att vi tog tåget till ystad istället. Det här var på en tisdag, där efter kom hon och sov hos mig från onsdag- fredag och vi hade det allmänt roligt och stört som vi alltid brukar ha. Skolan började den och den var rätt intensiv och tuff men ändå inte, påtanke med att vi skulle gå ut på praktik 5 veckor efter vi hade börjat och då också vara borta i 5 veckor sen + lov. Ridningen började också komma till plats. och jag lyckades få min första avramling under första ridpasset den terminen och på något vänster skada min högra fot har jag för mig.


eptember:

Den månaden var som sagt intensiv i skolan eftersom vi skulle ut på praktik så tätt efter, Jag tog mig ändå tid att åka till Spanien i en vecka tillsammans med mina kusiner, eller ja det var de som åkte med oss, Månaden efter vi kom tillbaka så fick jag dra mig ut på fältdag och veckan efter drog det igång. 5 veckors praktik och jag märkte snabbt att jag hade fått den bästa platsen ever. som ni kanske till och med märkte. http://nouw.com/aaryttare/kunde-aldrig-tro-forens-forsta-dagen-att-27531517 Och jag än idag faktist har kontakt med en platsen och så fort jag fyller 18 så ska jag skicka in om ansökan om sommarjobb.

Oktober:

Ja praktiken fortsatte och jag blev mer och mer kär. Tyvärr kom även den dagen då jag var tvungen att säga hejdå. Den jobbigaste dagen eftersom jag hatar att säga hejdå men eftersom jag 75% visste att det här kom inte bli sista gången så var det ändå en skön känsla innerst inne. Efter praktik så gick jag på lov. Eller lov och lov, de hete lov men blev inte så mycket lov för mig ju. gekås spenderades på den första helgen. Och på månaden hade jag planerat att rida ifatt gången jag var i spanien, jag fick en övertaggad häst och skulle sätta den i galopp och ramlade av rätt in i vägen, märken efter mig blev det också utan att jag ens visste om att jag hade ramlat in i vägen. Hjärnskakning och nackskador avslutades den månaden med och sedan gick det till november.

November:

Ja som sagt jag fick en trevlig fortsatt nackskada och hjärnskakning där intill november. Dock kände jag inte direkt av de i början eftersom lov. Jag tog allt i min egen takt och åkte och red både torsdag och fredag ändå igen. dock började det men problem sen. Nacken blev allt mer stel huvudvärk hade jag haft problem med sedan måndags kväll men allt annat blev värre. Jag gick och kved över att jag hade ont men körde på ändå. Veckan efter började skolan efter de här 6 veckorna men jag körde på ändå. sjukhus uppsöktes på onsdagen men fick inget reslutat merän att jag hade fått hjärnskakning och nacken hade fått en smäll. Men fredagen den veckan hände något som aldrig har hänt under alla år jag har gått i skolan. Jag pallade inte mer och åkte hem, jag hade så ont och var så trött så att skolan blev en förstor och jobbig utmaning för mig. redan morgonen ville jag gråta men all press gjorde att jag ändå tog mig till skolan. Det slutade med att jag blev ännu värre på helgen sen och slutade till och med att äta och dricka och bara låg. Läkare uppsöktes på måndagen och de alla på sjukhuset fick halvt panik då de trodde att jag hade fått blödning i huvudet. akut remis till röntgen och det genomfördes. dock visades de ingeting där vilket var skönt och läkaren började göra andra undersökningar och ja. det slutade med att jag fick bli hemma från skolan den veckan eller nästan den veckan. Torsdagen började jag komma igång med ridningen igen så smått och fredagen gick jag till skolan Idag har allt lagt sig och jag är jätte bra i huvudet men jag är mycket stelare i nacken. Och skulle jag få huvudvärk så får jag en ännu värre än vad jag har fått innan. När allt hade lagt sig så får vi i slutet av november att farmor hade åkt in till sjukhuset med ambulans. Då var hennes tllvaro så dåligt att det gick inte mer att ha henne hemma.

December:

Månaden började med att farmor blev ännu sämre. Och vi fick sitta vak hela natten mellan den 1/12-2/12. Och den 2 december klockan 11.05 somnade hon in. Skönt för henne men jag kommer sakna min fina farmor och vill bara ha henne tillbaka. Då ännu en ny och jobbig process att gå igenom och skolan fick lida så sjukt jäckla mycket. När jag väl kom tillbaka till skolan så gjorde jag allt för att komma så långt jag kunde efter att ha kommit back så jäckla mycket, Men det slutade ändå med att jag fick en sådan panik så vi har lagt allt till eller ja de som är över men det är de mesta till våren och så får jag gå till studiepassen tills de igallafall är borta. Där efter kom det ett lucia tåg. Julen har precis varit. Jag har precis spenderat 4 dagar i underbara värmland mitt ute i skogen vilket värkligen märktes. Jag har inte haft något bra privat liv, skolan har fått drabbats och där efter gett mig en sjukt ångest.

Därmed önskar jag att jag får ett så mycket bättre 2017 än vad jag hade 2016 till. Jag satte upp sjuka mål och ha roligt till men allt förstördes och till det tappade jag motivationen.

Hejdå tråkiga jobbigt och slitiga 2017 och här med välkomnar vi 2017!!!

Likes

Comments

Sorry! bloggen har fått drabba rätt mycket, Det har absolut inte varit en lätt höst för mig och tyvärr så får våren drabbas lite om man tänker med skolan att göra. Senast jag hörde av mig här så hade farmor åkt in på sjukhuset. Och nu kan jag berätta att hon inte finns mer. Det är och har varit de tuffaste jag har gått igenom. Jag känner bara att jag lever med en klump i magen hela tiden som inte kan bestämma sig om den ska skratta, skrika eller gråta. Pågrund av att allt har kausat hemma för min del så har tyvärr skolan fått ligga i riskzonen vilket jag tycker känns både tråkigt och jobbigt för därför vet jag att jag kommer ha dubbel så mycket sen när jag kommer tillbaka. Men igallafall snart är det jullov och då ska jag vila så jag pallar. Det har inte varit en lätt höst men imorgon har jag äntligen sista dagen på den här terminen, Det här betyder inte bara lov utan betyder också att jag har gått halva min gymnasietid och har halva kvar. Bara det bevisar att jag kan om jag vill och egentligen är jag stark. Egentligen är jag inte redo för lov, jag vill hällre vara i skolan och fixa till mina misstag innan jag går på lov, men kan ändå vara rätt bra att gå på lov nu. jag behöver de här lovet även om jag kommer gå på det tillsammans med ångest!

Dock kommer inte lovet bestå utav så mycket, Lördag är det julafton, längtar, längtar och längtar trots att jag inte har någon julkänsla alls men vill så gärna ha julklappar och ta det lugnt nu. Söndag åker vi upp till Värmland och spenderar våra dagar där tillsammans tills på Onsdag. sen är det Nyår på lördagen ju. Har inga planer där merän att fira tsm med min familj och deras vänner. Annars ska jag bara gå hemma och lalla runt tills den 3:de januari då blir det begravning för farmor och sen börjar vi skolan den 11 Januari igen. Det här lovet kommer bli ett tråkigt och långvarigt lov men ändå behövligt. Men ja vi ses snart hoppas jag.

Likes

Comments