/EMMA

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tiden efter min operation har varit en röra. Först var jag så lycklig över att operationen gått bra, hög på morfin och överröst av människor som skrev till mig och vänner och familj som fanns där för mig. På sjukhuset gick jag runt med rullator och skämtade om allt då hela situationen var så bisarr. Operationen var akut då det var risk för inklämning, hade jag väntat med operationen hade det varit en tidsfråga innan jag inte hade klarat mer. Det är så sjukt. Efter några dagar hade jag ett möte med en av kirurgerna och han började tala om cancer och cellgiftsbehandlingar. Tanken att det hade kunde vara cancer hade inte slagit mig förens då, det är ju så laddat och man tror ju aldrig att det kan hända en själv.

Jag blev utskriven och tiden gick innan jag efter en vecka skulle tillbaka på rutinkontroll. I telefon några dagar innan sa de att de förhoppningsvis hade resultatet om vad det var för en tumör och dagarna som jag väntade på beskedet var en dimma. Har svårt att minnas mycket av de första veckorna, har skrivit om allt i min dagbok men klarar inte av att läsa om det.

På mötet fick jag reda på att det var en godartad tumör, att det inte var cancer! Jag kände mig som en fjäder, från att gå i ett tungt moln, nästan väntandes på en dödsdom till att få reda på att allt kommer bli bra. Jag fick liksom ett liv, skrattade och grät okontrollerat. Så som jag kände var nästan omänskligt.

I bilen på väg hem började det läcka ur ärret, vi ringde sjukhuset när vi kom hem och jag hörde mamma i telefon säga "jaha, minst fem dygn" och jag började skratta åt hela situationen och började packa direkt. Fem dygn på sjukhuset för att ha ett spinaldränage för att ärret skulle få läka ordentligt.

De trädde in slangen i ryggraden vilket gjorde sjukt ont. Trots lokalbedövning känner man hur det knakar och trycker i kotorna. Under fem dygn fick jag gå runt med min droppstång och ringa på personal så fort jag skulle röra mig. Det läckte ur ryggen så de försökte täta genom att sätta tre stygn i ryggen men det hjälpte inte; men så länge det inte läckte ur ärret så det kunde vara torrt och läka, stod jag ut. Stygnen de satte gjordes utan bedövning, men vad som helst för att slippa en junt resten av livet.

Natten efter de drog ut dränaget fick jag den värsta huvudvärk jag någonsin haft. Fick två doser morfin men det gjorde ingen skillnad, mina händer, armar och ben började domna av smärtan och det var inte förens jag spydde av allt morfin som det började släppa och jag till slut kunde somna. Nu i efterhand är jag tacksam över det för annars hade de aldrig funderat på att göra ett ryggmärgsprov då CT:n de gjorde efter att morfinet inte hjälpte inte visade något. Så dagen efter gjorde de ryggmärgsprovet och upptäckte att jag fått in bakterier i hjärnvätskan. Jag hade hjärnhinneinflammation och jag är så glad att de upptäckte det innan jag hann få feber och hann bli livsfarligt. Gick på en intravenös antibiotikakur i 10 dagar men fick permission så jag slapp vara på sjukhuset hela tiden. Jag hade ju blivit lite piggare och kunde anstränga mig korta stunder.

Den 31 juli blev jag utskriven. Bor hos mina föräldrar under sjukskrivningen och har haft både bra och dåliga dagar efter det. Då allt hände så snabbt har allt kommit som en smäll nu efteråt och tankarna på vad som kunnat ha hänt kommer ibland. Men jag har ingen tumör, ingen cancer och ingen hjärnhinneinflammation och jag kommer bli bra. Är så tacksam för min fina familj och mina vänner och alla andra som funnits där för mig!

/EMMA

Likes

Comments

Var ledig 2 dagar i vecka 27, en onsdag och torsdag. Jag åkte direkt mot båten på Öckerö efter jobbet på tisdagen. Fick dock åka en omväg om Nordstan för att laga min telefon som jag tappade samma dag på jobbet. Så typiskt! Tror det är tredje eller fjärde gången jag lagar den nu... Vill inte ens tänka på hur mycket pengar jag lagt på den där telefonen som man dumt nog är så beroende av, mer pengar än vad en utlandsresa kostar ju!

Kom fram till båten vid klockan 21.00 ungefär. Vi åt kvällsmat och såg slutet av Allsång på skansen.

Vaknade vid 9.00 nästa dag och lämnade Öckerö runt 11.00 tiden för att åka mot Marstrand.

Tog ett tag innan vi fick plats, mycket folk på Match cup.

Jag och mamma promenerade runt ön 2 gånger, riktigt fint!

Blåste en hel del.

Innan jag åkte hem på torsdagskvällen åkte vi en sväng om Hönö. Köpte med mig en bukett eacalyptus.

/ANNIE

Likes

Comments

Igår fick jag provresultaten. Tumören som de opererade bort var en godartad tumör och jag har inte cancer. Jag är så lycklig att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Känslan går inte att beskriva, jag känner mig så lätt! Har under den senaste veckan fått det finaste stödet man någonsin kan få ifrån familj, släkt vänner och människor jag aldrig ens pratat med. De har tänkt på mig och bett för mig och jag är så, så tacksam. ❤️

Likes

Comments

Verkligheten slår till ibland, fast det känns mer overkligt det här. Man tror ju aldrig att det kan hända en själv.

Har under månader haft problem med migränliknande symptom. Huvudsmärtor, kräkningar, synbortfall och yrsel. Jobbat trots detta för att sen bara klara av att ligga i sängen min lediga tid.

Vissa dagar har naturligtvis varit underbara och jag har knappt haft någon smärta men jag kunde aldrig räkna när, var och hur det skulle drabba mig nästa gång.

Tisdag kväll domnade ett av mina ben bort i över en halvtimme. Det var som spaghetti och jag fick släpa det efter mig. Obehagligt var det men jag tog det inte på allvar, berättade inte för någon. Ringde mamma dagen efter och i förbifarten berättade jag om mitt ben, hon sa att jag skulle till akuten men visste också att jag inte skulle ta det på allvar så bad mig ringa 1177 efter jobbet.

21:30 slutade jag jobbet, ringde 1177 och blev tillsagd att åka till akuten. Det enda jag kunde tänka på var att jag skulle jobba 7 dagen efter. Men jag åkte in och tur var det. Efter en huvudröntgen upptäckte de en snabbt växande hjärntumör.

Under torsdagen opererade de bort min tumör. Tumören som hade orsakat alla migränliknande symptom, som funnits där jag vet inte hur länge. Under magnetröntgen dagen efter såg de att den var helt borta och jag blev flyttad från intensivavdelningen till en vanlig avdelning. Om ca två veckor får jag reda på vad det var för tumör, hur länge jag haft den och om den kan växa tillbaka.

Men just nu är jag tumörfri och jag har aldrig varit så tacksam och lättad. Kirurgen, mina läkare och alla sjuksköterskor har tagit hand om mig så bra på Sahlgrenska, räddat mitt liv. Jag har haft det bästa stöd man någonsin kan få. Min familj, mina vänner och alla andra underbara människor som stöttat och finns.

Tack❤️

/EMMA

Likes

Comments

Jag och Andreas gottade till det en torsdagskväll.

Jag och Nicole hade fredagsmys i min bil vid sjön. Supermysigt tills vi satte på en riktigt obehaglig serie på min dator. Gasade hem skräckslagna till hennes lägenhet för att kolla klart på den där.

Berättade för mamma vad jag och Nikki gjort, så vi gjorde samma sak. Fast såg ingen skräckfilm då förstås.

Lördagsmys i Emmas lägis.

/ANNIE

Likes

Comments

Lyckades pussla ihop en hel vecka ledigt från jobbet, dessvärre är den redan över men den har varit så härlig! En dag vid Annies båt, en sväng hem till mina föräldrar, träffat en gammal kollega, utgång och häng med Cornelia och Jesper!

/EMMA

Likes

Comments

Idag har jag varit på jakt efter en helt vanlig svart vaxduk utan några mönster på. Åkt hela Kinna runt men utan resultat, kanske var jag lite väl optimistisk. Men kom inte hem tomhänt ändå, man lyckas ju alltid hitta en massa andra saker som man "behöver", typ blommor..

Vädret är riktigt tråkigt så kommer antagligen bli en innekväll vid TVn. Då finns det ju inget bättre än att ha plockmat så man kan sitta och äta läänge. Nu väntar jag bara på att Andreas ska komma hem från jobbet så vi kan börja mysa.

/ANNIE

Likes

Comments

Igår var jag och Emma i båten. Det var ingen sommarvärme direkt men så skönt att komma hemifrån lite och slappa vid havet. Första gången som jag såg nya båten med, så det var kul! Hoppas att jag hinner vara här några lediga dagar i sommar.

På kvällen sprang jag och Christer runt H-sjön, måste skärpa mig och göra det oftare! Känslan efter är ju så skön. På vägen hem plockade jag med lite rosor från deras trädgård.

​/ANNIE

Likes

Comments

Firade midsommar i fredags på en ö ute i Borås. Vi åt midsommarmat, sjöng snapsvisor och lekte midsommarlekar! Det var en perfekt midsommar enligt mig. Resten av helgen har bestått av jobb men har nu bara en dag kvar innan jag är ledig en vecka!

/EMMA

Likes

Comments