HEJ!

Just nu sitter jag och ojar mig en aning i min säng - jag fick nämligen tandställning på övre tandraden idag och det börjar kännas i mina hörntänder. Till på det så försöker jag föra över bilder från min iPhone till min (nya!!!) MacBook Air, men jag förstår mig inte alls på iCloud, inte på teknik heller för den delen. Nåja, det kanske ordnar sig med det nu i allafall, men nästa gång sätter jag Titus till att göra det här arbetet istället, det är ett som är säkert!

Förutom att ha köpt en ny laptop inför skolstarten så har jag umgåtts mycket med mina underbart fina vänner. Det är nu exakt en vecka tills jag, Fanny och Titus flyttar till Uppsala och den där skräckblandade förtjusningen är mig hack i häl. Jag känner mig riktigt kluven. Å ena sidan är jag ledsen att jag lämnar min familj, mina vänner och mitt hem - ja, hela min trygghet vill jag påstå! Fast, å andra sidan är jag överlycklig att jag äntligen får lämna min comfort zone och testa på något nytt. Så många nya möjligheter!
Som sagt har jag hängt mycket med vännerna och vi har bl.a. badat vildmarksbad, hoppat från hopptorn i Västerviken, haft ett avslappnande dygn med sleep over på Beckas stuga på Ryssö och så har jag blivit bjuden på en försenad födelsedagsmiddag på Indigo av Chabbo och Fanny. En sista utgång (på ett bra tag) på Arken hann jag också med i lördags.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejjj...! Jag ska försöka fatta mig kort fastän mycket har hänt.

Jag har blivit moster (!!!) till en söt, liten (nej förresten föddes han rätt så stor) och efterlängtad Hugo. Jag är stolt över honom, men också över Sara som kämpat inte bara under förlossningen, utan likväl under nio månader. Jag har hängt en hel del med dem efter jobbet den senaste veckan. Nu är det ju tid för mig att lära känna den lille mannen som jag så länge fantiserat om. ❤️

Annars då? Jag jobbade hela vecka 30 på Godby daghem och jag trivdes bra, men det kändes skönt att komma "hem" till Pålsböle daghem i måndags. Jag tror att den arbetsplatsen är svår att slå, så bra som jag trivs där. Jag har nu bara två dagar kvar där innan jag flyttar.

Jag och Fanny åkte över till Uppsala förra veckans lördag och skrev på hyreskontrakt och fick våra nycklar till lägenheten. Samma kväll avslutade jag Rockoff med dunder och brak i goda vänners sällskap.

Igår var en så-så-sååå bra dag. Mitt på dagen åkte hela kompaniet ut till Fanny på Prästö. Där fixade vi fint i hennes garage och oss själva. På kvällen bjöd Fanny oss på åländska kräftor och utöver det hade vi paj, rökta räkor, snapsar, rostbröd, ostar och kex. Mmmums vad gott det var! Vi fick sedan skjuts in till stan där vi stegade in på Arkens dansgolv.

Jag inser nu att det här inlägget blev rätt så långt ändå, fastän jag försökte hålla mig kort. En sista grej vill jag ännu klämma in och det är att jag, Titus och Fanny nu bestämt datumet för då vi flyttar permanent till Uppsala. 21 augusti vinkar vi hejdå till Åland. Den dagen närmar sig med stormsteg och det gör mig panikslagen, men såklart också förväntansfull. Flyttlådor har packats men det kommer att packas många till ännu. Tur att jag är ledig denna vecka så att jag kan packa/gå igenom mina kläder och saker i lugn och ro. Dessutom måste jag ju hänga med familjen och kompisarna innan jag åker!

Likes

Comments

Och vips så var den ledigheten över, men det är jag inte särskilt ledsen för. Jag har ju hunnit med massor! Det var jobbigt att vakna imorse men när jag piggnat i och åkt på jobb kändes det genast lättare. Nu känner jag att det är riktigt skönt att komma tillbaka till vardag och rutiner. Jag var min första dag på Godby daghem och arbetspasset bara flög förbi.

Som sagt har jag hunnit göra mycket under mina tre veckor som ledig - jag har bl.a. hittat lägenhet i Uppsala! Jag, Fanny och Titus (!!!! ❤️) ska bo tillsammans i en trea. Det var det mest optimala alternativet eftersom det var billigast, mest centralt, väldigt fräsch och även Fanny fick boende på köpet. Hon och jag ska åka till Uppsala på lördag och skriva på kontrakt och få nycklar. Från första augusti får vi tillgång till den och under augustimånad ska vi flytta in våra grejer. Jag har redan packat ner mycket i lådor.

Rockoff har också kört igång och med det har följt sena kvällar tillsammans med mina fina kompanjoner. Jag har insett att de där sena kvällarna tillsammans med dem är sååå viktiga eftersom vi inte kommer kunna ses när som helst i höst då vi alla befinner oss på lite olika håll i världen.

Så här stora har Titus kattungar blivit nu och de busar på som bara den ❤️

Tyvärr har jag inga bilder förutom ett filmklipp från lägenheten i Uppsala, men det kommer när vi flyttat in lite grejer och fått ordning och struktur där.

Likes

Comments

Hej!

Jag vill påstå att mitt liv, just nu, känns väldigt på topp. Jag njuter av den känslan, men en annan känsla vill också tränga sig på. Den där känslan som säger att jag snart kommer fällas ner från den där toppen och vara med om en kraftig motgång. Det är lite typiskt, att så fort jag blir medveten om att mitt liv är rätt så fint för tillfället, så påminns jag att de där topparna i livet inte varar särskilt länge. Samtidigt gäller det då att komma ihåg att toppar kommer igen. Nog om det, det var inte alls toppar och dalar jag ville diskutera i det här inlägget - utan varför mitt liv känns så bra just nu! Jag har nämligen kommit in på mitt förstahandsval till Uppsala Universitet. I höst ska jag alltså gå grundlärarprogrammet med inriktning förskoleklass och grundskola åk 1-3 i Uppsala. Känns knäppt att skriva det. Inte nog med det så får jag både en av mina bästavänner och min pojkvän med mig till samma stad. Imorgon ska jag, Titus och Magnus åka till Uppsala och titta på lägenheter och träffa hyresvärdar. Förhoppningsvis gillar vi en av lägenheterna och får hyra den i höst.

I helgen har jag dessutom haft ett par supersköna och roliga dagar på Kimitoön hos mina två kusiner Ida och Axel. Deras födelsedagshelg bjöd på sol, poolhäng, kraftig bränna på hela min kropp, god mat, alkohol (...) och nya bekantskaper. Igår på hemvägen stannade jag och två andra ålänningar ett tag i Åbo och åt middag på Niska och sedan gick jag en sväng runt i Åbo i hopp om att hitta nya skor, men till min besvikelse hade alla butiker stängt då redan. Så jag gick till Vikingterminalen längs Aura å istället och oh så fint det var!

Likes

Comments

I mitt förra inlägg skrev jag att jag varit till Brobacka gästhem på café, men att jag skulle skriva mer om det i ett annat inlägg. Det är det här inlägget. Sedan jag blev ledig har jag umgåtts mycket med Sara som är mammaledig och vi har båda känt att vi behöver göra något roligt för att få tiden att gå tills hennes lille son är här (som för övrigt är beräknad till imorgon?!?). Vi bestämde oss för att göra en caférunda/caféturné här på Åland! Det passade oss riktigt bra då Sara inte får lämna Åland innan lillen är född, vi ville båda se mer av vår vackra ö, det finns så många idylliska och förtjusande sommarcaféer och så är det ju så otroligt gott med fika. Vi har åkt till fem sommarcaféer runt om på Åland och jag ska här nedan berätta om dem alla var för sig, utan inbördes ordning. Det här kan bli ett ganska långt inlägg.

Stickstugan hantverk & café

Vårt första stopp på caférundan var hit. Vi var också här förra sommaren och jag minns att det var lika bra då som nu. Ett charmigt sommarcafé som höjer ribban enormt. Där finns ett stort urval av vackra och delikata bakelser. Jag brukar ibland uppleva att många caféer har vackra men inte särskilt goda bakelser - det stämmer inte här! Jag tog en bakelse med hallonmousse på kladdkaksbotten, tips tips! Förutom de alla bakelserna finns ett fantastiskt växthus och en hantverksbutik med bl.a. garn på det stora gårdsområdet. Tyvärr blev det inget besök i endera det här året för mig och Sara, men vi kanske åker dit ännu en gång denna sommar. Det enda negativa som jag vill påpeka med detta café är, som med de flesta sommarcaféer, att upplevelsen där är väldigt beroende på vädret. Inne i själva caféet känns det ganska mörkt och dämpat, en väldig kontrast till det gröna och friska i naturen, så man vill nog helst sitta ute - vilket man kanske inte gör om det regnar.


Brobacka gästhem

Det här stället har jag åkt förbi så många gånger när jag kört till min pojkvän, helt omedveten om vilken guldgruva det är. Det ser inte väldigt mycket ut för värde när man kommer fram till deras parkering, men runt hörnet väntar goda smörgåsar, bakelser, tårtor och kakor på underbart porslin som även det finns till salu. På samma ställe drivs även ett gästhem. Mysfaktorn både inne i caféet och utanför på den sluttande gården är hög, så här gör det inget om vädret är dåligt. Det är dock väldigt litet inne i caféet, vilket ju kan vara en nackdel om många gäster kommer på en och samma gång. Som ni ser på bilderna ovan åt jag både en ost- och skinksmörgås till lunch och fika därefter.
Jag gillade verkligen det här stället då det fanns som en skild avdelning med porslin, "gammaldags" plåtburkar, ljus, ljushållare m.m. Butiken gör liksom att man inte behöver åka dit endast för att äta och gör man det så finns det en aktivitet utöver ätandet. Här har du chansen att också få med dig något fint hem. Jag som älskar porslin blev helt förälskad i stället.
Går man ut och nerför en stig kommer man till en slags bäck och runt om är naturen lummig och grön. Rekommenderar starkt att åka hit. Brobacka gästhem ligger i Björsby. Det är lätt att hitta om man åker från Mariehamn mot Godby-hållet och svänger in där första Ämnäs-avtaget kommer. Då kör man inte långt innan man ser ett stort, rött hus vid vägen. Där är det!


Humlan café och loppis

Tredje stoppet på caférundan. Samma gäller här som både på Stickstugan hantverk & café och Brobacka gästhem - man kan göra något annat utöver att bara äta. Här var det att titta på en liten loppis som gällde, tyvärr hittade jag ingenting. Det gjorde jag dock inne i caféet. Jag åt en äppelpaj med vaniljsås och den var god, men that's it. Jag kan inte påstå att det var en smakupplevelse för mig just den dagen, då menar jag att det "bara" var gott liksom, men hela stället var en upplevelse för mina ögon, så vackert som det var/är där. När du väl hittat dit (vi tyckte att det var lite kringelikrok när vi skulle köra dit, så till första besöket behövs kanske Google maps) möts du av en stor, öppen och välskött trädgård. Inne i det lilla caféet, som nog är ett gammalt växthus, är det ljust och gulligt. Det här stället rekommenderar jag till dig som vill äta på ett vackert ställe!


Djurviks gästgård

Det fjärde och nästsista stoppet på den här caférundan gick till Djurvik och oj (!) vad jag blev positivt överraskad. På en jääättestor gård vid havet finns ett litet, nästan omärkbart café. Den här gången var alla i syskonskaran med, d.v.s. både Sara och Magnus, och vi undrade först vart vi skulle gå när vi inte fick syn på någon "café"-skylt. När vi kom in såg det väldigt glest och fattigt ut bland bakelserna - det fanns inte mycket att välja på vill säga. Jag dömde fort och blev genast besviken, valde snabbt en kladdkaksbit, satte mig ute i solen och tog första tuggan. Min besvikelse vände då genast och jag bara slängde i mig resten av kladdkakan. Det var den godaste kladdkakan jag någonsin ätit! Sara tog en tårtbit och hon sa samma sak, det var verkligen gudomligt gott. Min mamma har verkligen rätt när hon säger att det inte gör något om det finns få bakelser att välja på, bara det man kan välja är väldigt gott. Så var det i detta fall, och det fanns dessutom något för alla. De säljer också lunch på caféet men ingen av oss tog det, vilket är synd för det skulle nog också varit smarrigt. Dessutom höjde utsikten mot havet och den gulliga personalen vår upplevelse ytterligare. Åk hit om du vill äta riktigt god fika!


Tsarevna café & bistro

Femte och sista stoppet för den här caférundan gick till Tsarevna café & bistro, längst ut i Eckerö. Ett ställe vars ägare har lagt ner tid, kärlek och omtanke på - och det märks. Små detaljer så som t.ex. små respektive stora skyltar till allt, fin inredning, vackert dekorerade tårtor och kakor och mycket av det ätbara har lite annorlunda smakkombinationer som ändå fungerar bra tillsammans, nästan som en smaksensation. Där möttes vi av trevlig personal som pratar både finska och svenska, helt säkert engelska också för den delen. Jag har inte besökt Tsarevna förut, men jag har hört mycket positivt om det populära stället och nu förstår jag varför. Jag är allt för sällan i Eckerö också eftersom det tar så lång tid att åka dit från Mariehamn, men det är verkligen värt ett besök till caféet och på samma gång kan man ju göra en/några av de många aktiviteterna som finns att göra ute i Eckerö.


Sammanfattningsvis vill jag påstå att vi här på Åland ska vara väldigt stolta över våra så många förtjusande caféer. Det finns fler att upptäcka tror jag och det ska jag försöka göra också. Tack till alla ålänska entreprenörer som ser till att vi får minst sagt goda upplevelser på era sommarcaféer!

Likes

Comments

Hej!!!

Det här är vad som hänt på några dagar - Jag, Becka, Chabbo och Fampa kände oss något rastlösa en måndagkväll så vi åkte ut till Fampas pappa i Saltvik för att simma i havet och bada i en 40 grader varm (snarare het!!!) mjölktunna. Jag satt för det mesta i tunnan, haha! Ett dopp i havet vågade jag mig på iallafall, men det fick räcka för mig. Den natten sov jag riiiktigt gott.

Dagen efter, tisdag, fortsatte jag och Sara vår sommarcafé-runda. Vi påbörjade den i måndags och har sedan dess varit på ett åländskt sommarcafé varje dag, men mer om det i ett annat inlägg! Det jag ville säga nu om det här stället, som heter Brobacka gästhem, var att de hade så hiiiimla mycket fint porslin att köpa där. Jag som älskar porslin blev helt i extas när jag såg hur mycket fint där fanns. Så kopparna och plåtburken som ni ser ovan fick följa med mig hem. Jag låter nästan som en gammal tant märker jag nu, hahaha?

Gårdagen bjöd på ännu ett nytt cafébesök och på kvällen träffade jag Chabbo. Tillsammans cyklade vi till Nauticaltan för att ta varsin drink. Drinkarna var delicious! Vi fick senare sällskap av Albin. Den där "bara en drink"-frasen slutade med många drinkar och shots på Arken Garden för mig. Såklart, men det var superdupertrevligt.

Likes

Comments

Nu kommer jag som sagt att vara ledig tre veckor framöver. Det känns bra, men samtidigt känner jag mig lite stressad över det. Det känns som att jag måste fånga dagen och verkligen göra något vettigt varje ledig dag jag har. Så är det ju självklart inte, ibland får man också göra absolut ingenting. Det här är dock några saker som jag behöver få undan/ska göra under min ledighet:

🌸 Göra klart och skicka iväg mina student-tackkort
🌸 Fixa lägenhet i Uppsala (?!?)
🌸 Städa mitt rum
🌸 Åka till Kimitoön för att fira Idas 21-årsdag

Dessutom ska jag väl förhoppningsvis gulla med en liten nyfödd systerson snart, aahhh?? Helt sjukt! Han är beräknad att komma nästa vecka den 13:e juli, men både jag och Sara tror att han föds den 10:e, vilket är om exakt en vecka. Det är verkligen häftigt att det snart är en till människa i vår lilla familj, och även om jag aldrig ens träffat honom så vet jag att han kommer vara så betydelsefull och viktig för mig. Det är fint.

Igårkväll kände jag för att unna mig lite extra lyx så jag bokade in massage - vilket jag ska åka på nu. Ha det!

Här är en av Titus kattungar som är 8 dagar gammal nu. Den är sååå söt och ser ju verkligen ut som en liten nalle.

Likes

Comments

Hej hallå! Jag börjar verkligen slarva med det här att blogga.

Nu ligger jag dock nerbäddad i min säng och myser. Inatt blir det ganska tidigt att sova eftersom jag ska upp tidigt imorgon och fara på jobb. Det är min sista arbetsdag innan tre fulla veckor bestående av ledighet. Ska verkligen bli superduperskönt eftersom jag jobbat sen februari och knappt varit ledig annat än på helgerna (och såklart veckan då vi var i Magaluf).
Jag skrev senast här efter att vi kommit hem från vår resa och sedan dess har jag hunnit med än det ena och än det andra. Titus katt har fått två kattungar som jag försökt gosa med, men det har slutat med att jag låtit dem vara hos sin mamma och jag har bara stått bredvid och tittat på dem med typ tårar i ögonen för att det är så himla sött, haha. På midsommarafton var jag och mina vänner hemma hos Fanny ute på Järsö och åt typisk midsommarmat och drack gott. Jag firade inte midsommar fullt ut eftersom jag var lite väl trött på midsommardagen för att fortsätta firandet, men midsommarafton var så lyckad så det lever jag länge på istället. Därefter har jag jobbat och för första gången har jag känt att det varit tråkigt. Jag trivs väldigt bra på jobbet med barnen, det är inte frågan om det, men det har varit maximalt fyra (lugna) barn på min avdelning denna vecka och vi har varit tre vuxna som tagit hand om dem, så jag har blivit väldigt rastlös eftersom det knappt funnits något att göra. Nå, som sagt tar jag ju också sommarlov imorgon! 😆
Lite båthäng med Fanny och Chabbo hann jag med igårkväll också. Vi puttrade iväg till en liten holme och satt där i lä i kvällssolen och lyssnade på musik. Ikväll har jag mött upp med resten av gänget (nästan) och valt bilder från studentfotograferingen som vi hade tillsammans dagen innan själva studentdimissionen. Efter lite om och men hade vi valt några som vi tyckte var fina så vi åkte och gottade oss i varsin bollglass.

Barnen på dagis blev helt i extas då de fick fixa min frisyr OCH ta bild på det med min mobil... ❤️

Likes

Comments

Hej! Ett tag sedan sist, men mycket har också hänt. Jag och 9 andra tjejer har varit till Magaluf på studentresa. 33 grader som varmast i skuggan, inte ens ett moln på himlen en enda dag, god mat, rikligt alkoholintag (och med det följde korkade(?) beslut!!) och fula brännor på kroppen sammanfattar väl denna resa ganska bra. Det har varit en jätterolig och minnesvärd resa men jag är nu väldigt lättad över att vara hemma och få lite rutin i vardagen igen och framförallt - SÖMN. Jag och alla andra blev ju såklart dunderförkylda på resan så sömn behöver jag i mängder. Vi har inte gjort särskilt mycket annat än att sola om dagarna, förutom då jag och några andra åkte in till Palma de Mallorca två dagar och sista dagen åkte jag parasailing för första gången. Vilken upplevelse och utsikt vi bjöds på! På kvällarna var det sena middagar ovh förfest på våra balkonger på hotellet som gällde. På nätterna gick vi en liten bit för att komma till bargatan, som för övrigt var liiite annat än bargatan på Rhodos. I Magaluf var det mera riv och liv, men på Rhodos var det mycket mysigare och trevligare stämning enligt mig.

Här nedanför kommer mååånga bilder, helt utan ordning. Skulle gärna lagt upp fler, men de flesta av mina bilder skulle nog tyvärr inte uppskattas av någon. De får komma till offentligheten en annan gång!

Jag och Maria gjorde varsin tatuering samma kväll. Jag har länge funderat på att göra ett snäckskal på foten och nu gjorde jag det. Den blev fint gjord av en spansk tatuerare, men det gjorde ont som bara den. Dock tror jag att jag skulle klarat av ännu mera smärta än så.

Utsikten från vårt hotell

Och såklart en bild på oss alla. Är så lycklig att jag fick göra denna resa tillsammans med alla dessa brudar. ❤️

Likes

Comments

Hej!

Jag tror att jag nu är så redo jag kan bli för vår studentresa. Jag har packat ned det mesta (vilket är onödigt mycket) och jag sitter konstant och lyssnar på musik som får mig i mode för fest, eftersom det ju är en stor del av denna resa. Jag menar, vi åker ju till Magaluf? Sjuuukt, vad jag längtar. Men jag vill också se och göra mycket annat när vi väl är på Mallorca. Imorgon åker jag till Stockholm med Maria och Malin och på tisdag flyger vi och resten av gänget till Palma de Mallorca!

Den här helgen har varit extra lång för mig eftersom jag var ledig i fredags. Då åkte jag, mamma, Sara och Magnus till Arken Garden och åt middag. På kvällen träffade jag Caisa och en jättesöt och sprallig hundvalp som hon vaktade. Igår hängde jag en del med Fanny och idag har inte mycket hänt. Jag ska precis börja se ett avsnitt OITNB från den senaste säsongen och ladda över mina bilder från telefonen till datorn. Sen ska jag sova hos mitt hjärta, som jag också sovit med hela den här helgen. Det är en sådan trygghetskänsla att somna och sedan vakna bredvid den man älskar på "det där" sättet.

Likes

Comments

Nya inlägg