Header

Hejsan hoppsan!!

Är så fruktansvärt trött på denna snö nu, varför skulle det börja snöa igen??? Inte nog med det så rinner ju näsan konstant och så har jag ont i hela kroppen.

Har även problem med magen igen, nu mycket värre än förr. Åkte ju in med ambulans dagen efter vi kom hem med lillan från  sjukhuset. Fick så ont över bröstet att jag inte kunde andas knappt, trodde jag fick en hjärtattack!! Visades sig vara magmunnen som gett ut kramper pga magkatarren. Alltså har det blivit värre pga all stress och oro. Har fått dessa kramper 5 gånger efter det och nu har jag tröttnat. Ska inte äta mer onyttigt och stressa mindre för detta funkar inte. Kan inte göra ett skit när dessa kramper kommer mer än att försöka fokusera på andningen. Är inte ens rädd för att spy längre utan trycker gärna upp fingrarna i halsen för att spy upp all magsyra o så ska det ju definitivt inte behöva vara.

Fått lite smått ångest över allt med pappa igen oxå, mycket saker jag ångrar och jag saknar honom något otroligt. Tur jag har min familj iallafall 💗

Nu ska jag lägga mig på soffan en stund med min älskade unge. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Igår blev vår lilla tjej med cpap istället för grimman då koldioxidvärdet var högt. Så det har hon legat med nu under natten o vi har haft sällskap av en personal som håller koll på henne.

Nu har de dock satt tillbaka grimman och ska snart göra ett nytt prov o se om hon kan ha grimman igen eller om de ska fortsätta med cpapen.

Sonden är oxå uttaget då lillan drog ur den haha, men den sätter dem inte i förrän de märker att hon inte äter. Men gud vad stolt jag är. Födelsevikt låg hon på 3222 gram och sedan gick hon ju ner i vikt. Nu ligger hon på hela 3860 gram och då är hon bara 3 veckor idag!!! Hon har lagt på sig supermycket i vikt o visar att hon vill äta ofta.  Sååå stolt över min tjej.

Likes

Comments

Nu har vi fått provsvaren och sänkan låg på hela 2 så det är superbra! Däremot så låg det andra provet på gränsen vilket tyder på att hon inte andas ut tillräckligt med koldioxid vilket inte är bra. De ska ta ett nytt prov nu vid fyra innan de bestämmer sig för att sätta in hjälpmedel för henne att andas med.

Stackars mammas tjej 😢

Likes

Comments

Hej på er!

Vi hann tyvärr bara hem och knappt landa innan vi fick åka tillbaka till sjukhuset. Denna gången för att vår dotter åkt på rsviruset. Visst, än sålänge är det inte så allvarligt och vi hoppas innerligt att det inte blir värre!

Detta är nog det värsta jag varit med om, känner mig så maktlös. Så fort maskinen piper och vi ser att vår dotters puls blir för hög eller syresättningen sjunker så får vi en stor jävla klump i magen och får panik. Jag har till och med inbillat mig pipandet när jag går på toaletten eller håller på att somna. Det enda jag hör är detta jävla pipandet, det värsta ljudet man någonsin kan höra.

jag hoppas att vår dotter blir frisk väldigt snart, jag märker hur detta tar på hennes krafter och att hon tycker det är jobbigt. Nu har hon varit ledsen och orolig i över två timmar och jag kan inte göra något. ÅH vad jag önskar att det är jag som har svårt och andas och inte henne. 😭

Detta är djävulens påhitt och jag hoppas av hela mitt hjärta att detta är sista gången vi ser vår dotter såhär sjuk.

Likes

Comments

hej på er!

Natten började med en arg och ledsen Elly som skrek så fort vi la ner henne i solariumet. Efter tre timmar så orkade jag inte se henne så ledsen mer, det enda hon ville var att få närhet. Så till slut fick de komma in med en särskild bädd som går att ha i sängen brevid mig. då slutade hon direkt och sov resten av natten ❤

Dagen har förövrigt varit väldigt långsam i väntan på provtagning.  Nu har dem äntligen tagit prover ( stackars min lilla tjej ) och nu kommer den eviga väntan på svar.

Har värdet sjunkit så pass lågt så får vi åka hem idag och som vi hoppas! Vill kunna ta upp henne när jag vill o när hon behöver.  Slippa ha henne i ett solarium helt själv. Usch detta tar verkligen på sina krafter.

Så nu hoppas vi!

Likes

Comments

God morgon!!

Basse ligger o slumrar så sött i sjukhussängen, han var ju så snäll och tog natten åt mig så jag fick sova. Vid fyra fick han äntligen sova.

Jag vaknade 7.30 av en smackandes Elly, visste direkt att nu vill min lilla tjej ha mat. Så vi amningsvägde henne innan och sen matade jag och sen vägde vi igen. La ner henne i solariumet men min tjej var inte nöjd. Tog upp o testade amma o hon åt ännu mer! La ner henne igen o hon var fortfarande inte nöjd. Tog upp o ammade igen o hon åt supermycket!! Över 100 ml har hon fått i sig bara nu på morgonen enbart via mina bröst. 

Förmodligen behöver vi inte sonda när hon äter såhär bra o de tror starkt att hon kan gå från att trippelsola till enkelsolning idag.

Mammas fina tjej, så stark och så duktig. ❤

Likes

Comments

Hej på er!

Idag startade vi dagen med massor av skrik från Elly och en trött mamma. Hon har skrikit i princip hela natten efter bröstet, tagit emot den och sedan gett upp någon minut efter, bajsat 5 ggr och varit allmänt ledsen. Jag bröt ihop flera gånger, fruktansvärt jobbigt att inte veta vad felet är 😣

Hur eller hur, på återkollen visades det sig att hon har ett jättehögt värde i gulsot så vi blev inlagda på neo. Hon hade även gått ner 300 gram vilket är typ 10 procent, vilket förklarar hennes humör inatt. Hon har då inte orkat amma tillräckligt på grund av gulsoten.

Nu efter några timmar på neo så är hon mycket piggare och sköterskorna beundras över hur stark och duktig hon är. Hon äter superbra från mitt bröst, tar emot all mat från sonden utan att spy, bajsar och kissar som hon ska.

Även om allt kändes så fruktansvärt tungt för ett par timmar där jag fullständigt bröt ihop av att höra att dem skulle köra ner en slang genom näsan så blickar vi nu framåt och hoppas på bättre provsvar om en stund ❤

Älskar min fina sebastian ännu mer då han har varit ett sådant bra stöd genom graviditeten, förlossningen och nu detta. Känns lugnande att han varit med om detta innan o att han förstår hur jag känner som är förstföderska.

kram

Likes

Comments

Hej! Väldigt längesen man uppdaterade men tänkte att det nu var värt att slänga upp ett inlägg.

Det är inte ofta jag kan säga att det händer något stort i mitt liv men nu har det hänt, det bästa jag gjort faktiskt. Jag har nämligen fått min älskade dotter 8/1 ❤ 3222 gram och 48 cm lång, Elly Mathilda Mia Strandell.

Har haft en fruktansvärt bra förlossning och känner mig rätt så bortskämd med en knapp träningsvärk och en ynka liten blödning.  Min pärla är frisk som en nötkärna så snart bär det hemåt! Kan faktiskt inte vara lyckligare än såhär, jag har allt jag behöver nu och lite till!!

Saknar dock min pappa men vet att han var med mig hela vägen och grät hysteriskt när hon kom ut. För han var allt en känslig person min pappa.  Har även känt att han varit med oss på BB. Första kvällen kändes det som att någon satte sig längst ner vid fötterna på min säng då den åkte ner lite och igår kväll tändes lampan på toaletten som endast tänds om någon är uppe o går i rummet. Häftigt tycker jag. Och även om det finns någon logisk förklaring så vill jag gärna tro att Ellys morfar varit på besök.❤

Likes

Comments

hej på er!

Ikväll är en kväll då mycket tankar flyger runt i mitt huvud. Under någon månads tid nu har jag försökt förtränga mina känslor angående pappas bortgång. Gjort allt för att inte tänka på det och så vidare, för att få någon ro nu under graviditeten.

Men ikväll kunde jag inte hjälpa att bli så fruktansvärt arg, ledsen och frustrerad. Livet är så jävla orättvist.  Går in på min pappas Facebook, som är sig lik så känns allt så himla overkligt. Tänk, jag har inte träffat dig på snart 1,5 år. Hur kan tiden gå så fort?

Jag har alltid haft en viss bild av hur mitt liv kommer att vara när jag skaffar barn. Min pappa har alltid varit med i bilden, vilket gör det så fruktansvärt jobbigt att så kommer aldrig bli fallet. Min blivande dotters morfar är en ängel och det gör så jävla ont. Det var ju du och jag mot världen och jag har inga tvivel om att du hade varit världens bästa morfar. 

jag saknar dig så att det gör ont. Kommer att berätta om dig massor för min dotter.

Likes

Comments

Jag har alltid varit en tvivlare på saker jag inte riktigt fått grepp om, bevis. Däribland medium eller andra andliga saker.

Men häromdagen när jag skickade en bild på min pappa till ett medium som inte bor i kalmar, som inte har en aning om vem min pappa var, som satte allt precis rätt, ja det fick mig att tro iallafall. Känns så himla underbar att min älskade pappa fick kontakt med mig, dock väldigt jobbigt att veta att han är så ledsen. Visst, han var en väldigt känslosam människa o grät mycket men att han fortfarande gråter o känner skuld.

Jag är inte arg på dig pappa, jag älskar dig! Kommer att spela dem låtarna här hemma mycket eftersom du gillar dem så mycket.

Likes

Comments