Det här tyckte jag passade in t.ex. när man ska gå ut eller fira nyår.

För att göra denna sminkning förberedde jag först med att lägga en ögonskuggsprimer, sedan la jag en ''transition shade'' i globlinjen för att få en lite mjukare kant. Efter tog jag en mörk grå glittrig ögonskugga och ''tröck'' den på ögonlocket för att få en bättre och starkare färg. (Ett tips för att få en ögonskugga att bli starkare i färgen är att ta ögondroppar, eller prep & prime fix+ av Mac. Man kan även spraya fix+ på borsten innan du tar upp skuggan eller så kan man lägga ögondropparna på baksidan av handen alternativt direkt på borsten och sedan ta upp färgen!) På läpparna har jag ett lätt läppglans för att inte det ska se för dramatiskt ut.

Håret har jag tvättat och fönat rakt och sedan plattat till det lite lätt.

Klänningen är från H&M.​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den här frisyren är väldigt fräsch nu till våren, det jag har gjort är en vanlig fiskbensfläta med en liten twist. Fiskbensfläta är nog min favorit och den är väldigt enkel att göra.

Prep - För att förbereda håret inför frisyren hade jag tvättat och fönat det, jag hade även haft i ''texturizing spray'' och lite volym spray för att håret inte ska lägga sig platt mot huvudet. Hade även i lite värmeskydd i slutet av håret då jag lockade en liten bit utav håret.

Steg 1 - lägg allt hår på din valda sida för att sedan sätta håret i en låg tofs, gör som ett hål ovanför tofsen där du sedan dra igenom det hängande håret för att skapa en liten ''twist''. Man kan skippa "twisten" och istället klippa bort tofsen efter man har gjort fiskbensflätan som leder till att flätan sitter lösare. 

Steg 2 - Dela upp det hängande håret i två delar, efter det så tar man en liten sektion ifrån håret på ena sidan ( på utsidan) och ''lyfter'' över till den andra sidan (insidan). Sedan tar man och gör samma process med andra sidan av håruppdelningen, alltså tar en liten sektion och adderar den till andra sidan. Ta sedan en ny liten sektion från den sidan man adderade till och sedan fortsätter man med samma process. Tillslut har man gjort hela håret. Sätt sedan fast flätan med en tofs eller hårsnodd.

Steg 3 - klipp bort den övre snodden eller tofsen så att den släpper lite (så som det ser ut på bilderna) om man vill ha twisten lite tightare och synligare så använd en genomskinlig (eller matchande till din hårfärg) ''no snag elastic''. (de små snoddarna som inte går sönder)

Steg 4. Ta ut några små sektioner ifrån det främre håret (på andra sidan flätan) och locka sektionen för att håret inte ska se så '' tråkigt'' ut.

Steg 5 - KLART! (spraya lite hårspray så att den håller sig fast om du tycker det behövs) Sedan är du redo med den nya frisyren. 

Likes

Comments

Varför inte piffa upp sig och känna sig lite fräshare än vanligt på en vardag?
Detta är en vardaglig frisyr som även har det lilla extra som gör att man känner man super fräsh oavsett dag. För att göra denna vardagliga frisyr hade jag lockat håret först med en ganska liten locktång bara för att få det lite annorlunda och uppfriskande än en vanlig "knut/bulle", sedan sprayade jag en salt spray i håret för att få extra textur. Efter det satte jag håret i en låg tofs och tog små sektioner av håret och satte fast med hårnålar och tillslut sprayade jag håret med hårspray för att få håret att stanna på plats.

Sminket till denna frisyr är även det lilla extra: På ögonlocken har jag en cranberry färg som jag applicerade ut och sedan la jag även en guld färg i mitten av ögonlocket för att få till lite glans. Om man tittar på färghjulet i det tidigare inlägget kan man se att det är färger som passar och framhäver min ögonfärg.

Likes

Comments

St'Patricks Day är kommen, vad är bättre än en sminkning som matchar till denna högtid?

Med tanke på att det är St'Patricks Day (Irlands nationaldag) passade jag på att göra en enkel men ändå elegant sminkning. Färgen grön kommer ifrån Saint Patrick som är känd för att införa kristendomen till Irland och han använde klöverbladen som symbol för att fira kristendomen. Därför använder sig folk av grönt denna dag.

Sminkningen: Först applicerade jag en primer på mina ögonlock för att få skuggan att hålla bättre, jag använde mig utav en brun skugga i globlinjen för att skugga ut sminkningen så den ej har en skarp kant. Den gröna skuggan packade jag på ögonlocken med en borste och jag  använde mig också utav ögondroppar på borsten för att det visar upp pigmentet från ögonskuggorna (vilket är en bra sak att använda för att få ögonskuggans färg att visas starkare). Med fransar på det är man klar för att fira dagen!

På läpparna har jag ett läppstift från MAC i färgen Angel​.

Likes

Comments

Tänkte visa er hur man framhäver ögonfärger med rätt färg av smink. Kontrastfärger heter det man pratar om när man framhäver färger. Kontrastfärger är två färger som är varandras motsats färger och när man kombinerar dem blir resultatet klarare och intensivare. På bilden ovan är det ett hjul med färger som visar motsatsen till färgerna. Man kan alltså ta reda på via bilden vilken färg som framhäver dina ögon mest beroende på din ögonfärg.

Exempelvis:

Till Blåa ögon så framhävs de mest av orange/guldiga färger, gula och röda toner kan också framhäva.

Till gröna ögon så framhävs de bra av lila och röda färger

Bruna ögon finns det ju lite olika nyanser av men de passar bra till blå/gröna toner.

Det kan alltså se ut som på bilden nedan.

​(bilder lånade från Google)

Likes

Comments

Alison DiLaurentis spelas av Sasha Pieterse, Alison försvann ju i början av serien men vid den tiden så var hon väldigt för mode, hon klädde sig väldigt stylish och tjejigt. Vad jag har märkt så har hennes stil ändrats nu när hon kommit tillbaka igen, nu klär hon sig mer i längre klänningar och långa cardigans, gärna lite oversized.

Min favorit outfit som Alison har haft i serien är denna på bilden. Tyvärr är allt hon på sig slutsålt eller finns bara kvar i annan färg. ( Jacka från bebe, klänning från Urban Outfitters/Bardot, väska från Rebecca Minkoff och sen ett par skor (som ej syns på bild) från Jessica Simpson.

​Försökte hitta så liknande plagg som möjligt för att göra om den outfiten, här är då resultatet ! Jackan hittade jag ingen liknande på så det fick bli denna navy blåa blazern med matchande färg på skorna.

Likes

Comments