Wow vad det var fint på denna paradis ö!  Här spenderade vi några dagar och bara hade det bra. Vi bodde på Base som var små bungalows. En av kvällarna gick vi upp till ett utsiktstorn och åt ost och kex. Gillar solnedgångar men den läskiga biten var att gå tillbaka i skogen i kolsvart mörker, är definitivt en soluppgång människa haha! Så därför satt jag väckning tidigt morgonen efter för att gå till stranden och se soluppgången. Denna morgon var helt underbar. När solen väl kommit upp satt jag kvar och bara njöt, ringde även min kära vän Helin som då satt med en stickad varm kofta en kall februari dag, kontraster.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagen hade kommit för mig att börja min East coast från Cairns till Melbourne. Camilla min kära vän som jag gjorde East coast med skulle göra Skydive i Mission Beach och då jag är livrädd för skydive bestämde vi att hon skulle åka på morgonen till skydive och jag skulle möta upp henne på eftermiddagen på hostelet i Mission Beach. Det gav mig också mer tid att vara med Olivier. Vaknar upp och börjar fixa allt som behövdes fixas för att sedan gå och äta brunch på vårat favoritställe i Cairns, Lillipad! Åker du någon gång till Cairns är detta ställe ett måste. Oliviers favoritställe och de har massor vegetariska och veganska rätter som är amazing! Tillbaka till kära Gilligans för att säga hejdå till alla för att sedan springa till Greyhound bussen. Jobbigt hejdå med Olivier men visste att jag skulle möta han efter en månad i Byron bay.

När bussen lämnat Carins somnar jag och efter ca 40 minuter vaknar jag till av att bussen står still på sidan av vägen. Chauffören ställer sig upp och berättar att det är något fel på motorn och att vi kommer bli stående ett tag. Då hon stängde av motorn och air condition blev det snabbt väldigt varmt och de flesta gick ut och satt sig i skuggan från bussen. Denna "pause" som i slutändan blev över tre timmar lång blev riktigt trevlig. Bussen hade stannat utanför massa fruktträd som jag fick lära mig har en frukt (böna) som heter icecream bean. En kille går ut i det höga gräset till trädet och börjar plocka ner det man visst kunde äta. Jag hann tänka men du måste ju vara galen! Efter flera ätit av frukten blev jag för nyfiken och ville också testa. Var så otroligt gott! Smakade som en blandning av vanilj och cocos.

När jag sitter och äter frukten runt bönan börjar jag prata med killen bredvid mig. Det visar sig att han precis kommit från Indonesien och håller på att träna till att bli yoga instruktör. Jag skiner upp av glädje och börjar fråga massor av frågor. Efter att ha pratat ett tag säger han: Vi verkar bli här ett tag, vill du köra ett yoga pass? Så han och jag springer över vägen och hamnar mitt på en golfbana och kör ett yoga pass med solen som går ner över bergen. Verkligen ett starkt minne från East Coast.

Väl framme sent på kvällen träffar jag en glad Camilla som hoppat fallskärm. Innan jag går och lägger mig går jag ut på den lilla vägen för att kolla på en stjärnklar himmel. För första gången ser jag på riktigt the milky way och jag känner en lugn glad känsla i hela kroppen och tänker: Det här kommer bli en spännande resa.

Likes

Comments

Från Cairns till Melbourne i två månader och WOW vilken resa! Jag tänkte ta med er på varje stopp jag varit på,med historier hur jag har gjort yoga på en golfbana till att dyka med fiskar fyra gånger min storlek, eller historian hur min vän vann pengar på casinot och hur bussen körde på en kängru. Jag kommer uppdatera om alla mina stopp så ni kan följa med på min resa! Jag hoppas jag kan ge tips och råd till dig som ska göra en East Coast snart!

Likes

Comments

Skulle bo på ett hostel och slutade upp på ett 5 stjärnigt hotell. Japp här är historian bakom allt: Jag och Olivier hade två dagar kvar tillsammans innan han skulle upp till Cairns för jobb igen och vi hittade inge boende alls i centrala Sydney. Kommer på idén att vi kanske kan ha en dag i Bondi och vi börjar leta boende där, hittar ett hostel som ser okej ut. Ingen av oss var särskilt taggade på en dorm med massa andra människor men vi reserverade det i alla fall. Åker till Bondi och kommer till hostel. Var mycket sämre än vi räknat med men ingen säger något till den andra. Killen i receptionen säger att det inte går att betala med kort och att vi måste gå ut och ta ut pengar. När vi kommer ut frågar Olivier: vill du verkligen stanna här? Jag bah nej egentligen inte haha. Så där står vi igen utan boende. Efter typ 20 min fundering och letade hittar vi ett hotell och båda bara fuck this vi tar hotellet. Det var så galet fint, rikligt mysigt och så värt det!

Likes

Comments

Några bilder från fina Brisbane. Jag gillade verkligen denna stad! Vi hann spendera tre dagar här och hade lätt kunnat stanna minst en vecka.

Likes

Comments

Dessa dagar har varit varit helt underbara! Börjat blivit en vardag att se fina soluppgångar och solnedgångar, sovit under stjärnorna, vandrat runt på paradis stränder, snorklat i barriär revet och varit med underbara människor. Kan inte klaga på mycket nu. #whiteheavenbeach

Likes

Comments