Hej alla fina! Nästan två veckor sen sist, tyvärr, men de har sina anledningar. Väldigt mycket i skolan plus har varit sjuk och inte varit i bästa skicket för att publicera bra blogginlägg.

Men känner att jag vill vara ärlig och öppen med den här bloggen, vill även hjälpa mina läsare om de har gått igenom samma sak eller allmänt känner igen sig i situationerna jag skriver om. Jag vill gå ut med min relation till min pappa, hur den har varit, vad som hänt och hur den är idag. Ni som läst mina tidigare blogginlägg som till exempel "Kroppskomplex" skrev jag om hur jag alltid tyckt dåligt om mig själv och då har det inte bara varit om mitt utseende och min kropp....


Det hela började redan från när mamma och pappa skiljdes, jag var runt 12-14 månader. Mamma fick ungefär 75% av vårdnaden, vet ännu inte riktigt varför än idag. Hon valde att flytta till Örebro där hela hennes sida av familjen bor och starta ett "nytt" liv tillsammans med mig. I början av min barndom träffade jag pappa då och då tills en dag som han åkte ner till Bosnien och sedan när han kom tillbaks, ville han inte ha något med mig att göra...

Jag vet inte varför eller vem som fått honom att känna så men det blev en tid utan pappa för mig. När jag var runt 4-5 år träffade jag min pappa på vissa helger, vi hade det väldigt trevligt och bra, men det fanns ett problem hemma hos pappa. Min pappa var väldigt ensam i Stockholm, hans familj bodde inte i Sverige och hans vänner hade familj nära sig. Pappa blev tyvärr väldigt nedstämd och deprimerad, och när man är nere söker man gärna tröst hos något. Min pappa sökte tröst genom tobak och alkohol. Väldigt stora mängder, väldigt aggressiva beteenden.

Min pappa har aldrig lagt handen på mig men skadat mig väldigt psykiskt. Jag började lista ut vad som gjorde pappa så aggressiv, alkoholen. Jag, som 5-6 år, var tyst om det för jag ville träffa min pappa men visste att om någon fick reda på det här, skulle jag inte få göra det. Jag hällde då istället ut lite ölburkar och allmän sprit när han inte märkte.

Jag tror att han insåg väldigt snabbt vad som pågick, men han sa aldrig något.

När jag var 6 år gammal flyttade en främmande tjej in, pappas flickvän. Jag hade aldrig träffat henne och helt plötsligt kom hon in i mitt liv. Vi klickade inte om man säger så, jag tog "för mycket plats" och pappa valde bort mig ganska ofta.

Det hände flera gånger att jag fick vänta på honom tills skolan skulle stänga och min mamma fick hämta mig. Jag ringde då upp min pappa gråtandes men fick ofta svaret "Hon (flickvännen) har ont i ryggen så kan inte hämta dig". Dom orden glömmer jag aldrig.

Åren gick och vår relation var stabil, inte bra och inte dålig, men stabil. När jag var runt 7 år fick jag en lilla syster, Hanna, och var över taggad på att bli stora syster. Men även här gick det snett i relationen. Min pappa ansåg att han hade en ny familj, nytt liv och behövde inte mig. Träffade han mindre och mindre och började inse att min uppväxt skulle inte bli så mycket med pappa.

När jag gick i 7:an blev pappa väldigt nere. Jag ville finnas där för honom, alltid ta hand om honom, men han valde att "ta en paus" från mig i några månader. Det tog på mig väldigt hårt och jag började gå till en kurator som jag hoppades på skulle kunna hjälpa mig. Det hjälpte en del, men allt jag egentligen ville va och få prata med pappa och se hur han mådde. Men han ville inte ha någon kontakt...

Sommaren 2016 var den värsta sommaren någonsin. Jag hade ringt min pappa och sms:at att jag hoppades på att vi skulle kunna ses, vi hade ju ändå kontakt då. Det tog han 2-3 veckor innan han hörde av sig, då var jag ensam i min lägenhet i Bosnien. Så glad som jag blev av att pappa ringde mig var sjukt, men glädjen blev snabbt till sorg då han varken frågade hur jag mådde eller varför han inte svarat. Det enda jag fick höra var en aggressiv röst som skrek:

"HÖR ALDRIG AV DIG TILL MIG IGEN

DU ÄR INTE TILLRÄCKLIG FÖR MIG

DU FÖRTJÄNAR INTE ATT VARA I MITT LIV"

Dom orden, dom sitter kvar ännu idag. Jag la på för jag klarade inte av att höra på mer, det gjorde mer och mer ont ju längre jag lyssnade. När jag la på tog det bara någon minut innan jag fick ett sms om hur obetydlig jag var, hur jag inte räckte till, hur mycket bättre han mådde utan mig.

Helt ensam, efter den situationen, grät jag väldigt mycket och väldigt ofta.

Var jag otillräcklig? Var det så mycket fel på mig? Det måste ju vara så eftersom att min egna pappa inte ens vill ha mig...


Jag var deprimerad och skadade mig själv psykiskt. Jag lät pappas ord ta över mig och såg mig själv som ingen. En misslyckad, otillräcklig människa som inte förtjänade bättre till när min egna pappa inte ens vill ha mig. Kraven på mig själv blev högre, jag ville vara bäst på allt och ville vara tillräcklig. Men min största motgång mot lycka och framgång var mig själv och pappas ord som alltid fanns i bakhuvudet. Fick svårt för väldigt mycket, att öppna upp mig själv för folk, bilda relationer och kanske bli kär, att inte gå tillbaka till att svälta mig själv för att tro att min kropp också var otillräcklig. Jag var nere på botten och hela min kropp var det. Allt på grund av orden "inte tillräcklig".

Men jag ville inte vara på botten, jag började inse att jag inte förtjänade det här. ALLT jag gjort för min pappa när han själv mådde som sämst, och det här var tacken. Jag sökte då hjälp hos en kurator. Först var det hemligt och ingen visste om det, sen fick min mentor reda på det, sedan närmaste vänner och till sist mamma. Varför jag väntade med att säga till mamma var för att jag visste hur ont det skulle göra för henne att höra att jag mådde psykiskt dåligt. Hon stöttade mig självklart, vilket hon alltid gör och det uppskattar jag enormt.

"Tiden läker alla sår" brukar man säga, har alltid tyckt att det är en klyschig sak att säga utan mening, men det är så sjukt sant. Med tiden minskar smärtan av sorg och till slut mår man bättre än bäst, i de flesta fall. Det var så det blev för mig, jag mådde bättre och såg bättre på mig själv.

Idag, har jag kontakt med min pappa. Det blev motgångar ett antal gånger och jag mådde ofta skit pga det. Många undrar varför jag kämpar så hårt med att ha min pappa i mitt liv när han knappt bryr sig. Mitt svar är alltid desamma:

Om min pappa skulle försvinna och vi hade skiljts åt, hade jag aldrig velat göra det som ovänner. Jag vet även att min pappa inte är en öppen person, jag vet tyvärr inte varför han ibland säger och gör saker han inte borde, men jag dömer inte en person som jag inte vet hur den mår. Han kanske trycker ner mig, men jag kommer alltid lyfta upp honom när han behöver det. Att vända ryggen till är ett misstag jag inte vill begå. Jag vet även att en dag kommer hans skadande ord vara min styrka till att fortsätta kämpa och bli något stort, bevisa att jag är något och tillräcklig.

Om du känner dig nedstämd pga någon eller något, använd sorgen som en styrka, för att bli bättre och må bättre. Den enda människan som kan förändra dig och ditt liv är du själv, lev hur du vill och bli vad du vill.

"Tiden läker alla sår" och "förlåta men inte glömma", det är det viktigaste vi alla har att sträva efter i livet...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla fina!!!! Hoppas eran dag har varit bra, min har varit en helt okej dag trots min jäkla förkylning:( kände på mig redan imorse att jag mådde skit men HATAR att missa saker i skolan så jag gick ändå, sjukt onödigt då jag åkte hem efter första lektionen... Meeen sånt e livet.

Det positiva med dagen var ju ändå mina nya tränings byxor & moster present, så nöjd med båda köpen!!

Byxorna är sååå värda priset, perfekt passform & "luftar" under träningen. Alltså att det inte blir för inträngt utan att plagget "andas" & det känns så bekvämt, rekommenderar stooort. Länkade dom i mitt förra inlägg om kost/träning.

Halsbandet beställde jag från MIttNamnHalsband.se

amnHalsband.se ,"BÄSTA MOSTERN" står det på halsbandet & man kunde även köpa med ett presentkort där man själv får skriva vad man vill ska stå, det kostade bara 50kr & ändringarna görs direkt på hemsidan, hur bra!?

Eftersom att jag var sjuk blev det hem-arbete och tror nog alla som har varit sjuka kan relatera till att man inte orkar laga mat så oftast blir de pizza, fett värt ändå.

Dock blev det inget pluggande utan kvällen slutade med att världens bästa granne aka Monira kom med vindruvor & vi åt morotskaka & kollade typ 10 avsnitt på Greys Anatomy hehe. Mennn hur som helst var dagen ändå bra & hoppas ni alla klickar hem ett par byxor & ett halsband nu så hörs vi snart, pusss!!

Likes

Comments

Goood kväll på er. Hur avslutar man en helg bäst om inte med en morotskaka?? Verkligen hur god som helst & super enkel & snabb att baka! Har självklart lagt upp receptet till er.

Receptet på morotskakan finns HÄR

Självklart bjuder man mormor & morfar på kakan. Hur gulliga & fina är inte dom? Ett mål i livet är ju ändå att ha ett förhållande som dom två. Personer som älskar varandra in & ut & delat hela livet tillsammans. Ser verkligen upp till dessa som tog sig igenom ett krig & lämnade allt bakom sig för att överleva & alltid finnas för varandra. Sjukt hur grymma dom är❤️

Hoppas ni alla hade en grym helg, det hade iaf jag, puss på er!!!

Likes

Comments

Hej på er!!!! Har gjort ett litet inlägg för er som är tränings intresserade, här ser ni mina favorit träning tights! Som ni ser så är Gymshark bästa sidan på träningskläder.

Gråa tights HÄR

Mörk gråa tights HÄR

Röda tights HÄR

Dessa tre favoriter är ett måste till träningen & om man vill få i sig mer protein för träningen elr något som inte innehåller så mycket fett & kalorier.

Jag tycker mer om protein pannkakorna än vanliga, man blir lätt mätt på liten mängd som ändå håller längre medan vanliga pannkakor håller en mätt i typ 2min.

Goodlifes bars är sjuuuukt goda, smakar exakt som choklad doppade skumbananer, äääälskar.

BCAA pulvret ger grym kick under träning & man kan även ta lite innan och/eller efter träning, det väljer man själv. Jag tycker den smakar exakt som dem blåa suris flaskorna och tror nog alla kan hålla med om att dom är faaaavessss.

Protein kakor HÄR

Goodlife bars HÄR

BCAA pulver HÄR


Dessa är då mina favoriter när det kommer till träning & kost, om ni är sugna på bra sidor för kläder & kost så kan ni kika HÄR . Gymshark är verkligen bästa bästa bästa sidan för grymma tränings kläder & rekommenderar stort att kolla in HÄR för lite mera kost, puss & kram!!

Likes

Comments

FREEEDAG!!! Man kunde ju tro att nått super roligt skulle hända men att få sin första lediga helg från jobbet är jävligt kul för mig iaf hehe. Allmänt den här dagen har väl ändå varit najzzzzzz men ändå katastrof pga vädret:((( älskar den svenska sommaren:))

Som ni ser på denna bild valde jag dom bästa skorna till spöregn, rekommenderar starkt!!! Nej men dummaste beslutet nånsin känner redan nu hur sjuk ja kommer bli vilket inte passar bra alls då man har 4+ uppgifter i skolan, 1 spanska prov & jobb & träning:)

På tal om mycket plugg, guess who sayed in school i typ 3h extra för att man går Natur & har mer skolarbete än timmar på ett dygn:) har dock ett stort tips till alla som ska plugga vidare på natur elr allmänt plugga vidare & det är att ALDRIG skjuta upp nått för tro mig du kommer få en ny uppgift inom bara några sekunder & då är de kört.

Men inte ska man vara allt för negativ, har ju trots allt haft ett så skönt träningspass, blev en legday denna gråa torsdag, vilket verkligen behövdes + 30min cardio. Tycker det är så skönt med att kötta trappan & springa 2-3km. Kör 50/50 så det blir 15min på löpband & 15min på trappan. Har som ett tips på trappan att köra intervaller eller något liknande. Jag brukar själv köra level 14 i 2min & sen vila på level 1-2 i 1min & sen bara köra på igen, möööördar övning säger jag bara.

Min rygg är oftast 50 nyanser mörkare än resten utav tröjan efter den cardion & det är sååå skönt. Man kan ju även tro att mitt hår är fettigt/oljigt men nej det är då cardion som dödar hela kroppen & man e i princip död:)

Tänkte även börja lägga ut övningarna jag brukar köra eller kanske till och med hela passet, har några favoriter som jag gärna delar med mig om & som kan intressera er.


Har tyvärr fått en fråga väldigt ofta & ett påstående av vissa som lyder "Tränar du för att bli smalare eller?" & "Du behöver inte ens träna du ser bra ut som du gör"
Som jag skrev i mitt inlägg om kroppskomplex sa jag att träning är något som får mig att må bra, inte något som ska få mig att se bra ut. Tänk aldrig att träning är till för någon annan än just dig, det är din kropp du tar hand om, inte någon annans, VÄLDIGT viktigt att tänka på;)

Som ett avslut tänkte jag bara dela med mig utav min favorit lunch/middag, nyttigt & bra för kroppen men även såååå gott. Det är ungefär 100-200 gram ärtor, 150/200 gram lax & 2 stekta ägg. Ett stort tips, stek helst inte laxen så att den blir torr så att den smular, den är mycket godare om den är lite halvt stek för då är den mycket saftigare!!
Men det var nog mitt positiva/negativa inlägg om denna dag hahah, hoppas på ljusare & mindre regniga dagar! Pussss & kram

Likes

Comments

Känner att jag inte berättat så jätte mycket om just mig själv på den här bloggen så varför inte ha en Q&A? Tänker dock inte köra på så mycket tråkiga frågor utan mer lära känna frågor då ni får se mer om hur jag är och hur jag tänker.

Om du fick en dotter just nu, vad hade du döpt henne till? Khloé Naomi Amber, alla tre utan tvekan. Älskar dom namnen.

Sex utan kärlek eller kärlek utan sex? Kärlek utan sex, om jag är kär känns inte sex som något jätte viktigt.

Har du bra självförtroende? Ja det tycker jag, ser ingen anledning till varför man över lag ska ha dåligt självförtroende, u go girls and boys. Vem annars om inte jag själv har ett bra självförtroende om mig själv haha.

Nämn tre saker på din att göra lista: Nummer 1. TRÄNA TRÄNA TRÄNA, har sååå slappat med träningen och hatar verkligen när jag inte hinner träna, kroppen mår piss! 2. Plugga like a freak eller iaf hålla igång och inte hamna efter. 3. Försöka att ta det lite lugnt i livet och inte stressa var annan sekund, verkligen ett måste!

Beskriv ditt dröm utseende: Finns inget sånt hos mig, tänker inte sitta och skriva "såna ögon, sånt hår, den längden o.s.v". Alla är fett drömmiga på sina egna sätt, finns inget bestämt i dröm utseende.

Någon du har kysst? Hahah såna detaljer känns onödiga att dela med, iaf utan den/deras tillåtelse.

Har du kvar plagg från när du va liten? Självfallet! Älskar att spara saker som ger en tillbaka blickar från mysiga minnen, inte för att man minns allt men men hahah. Tycker det är så kul att se hur tiden bara flyger iväg.

Vad väljer du godis eller chips? Chips alla dar i veckan om det inte gäller naturgodis, då blir de adios till chips.

Har du rykten efter dig? Tydligen haha, ibland får man veta saker om sig själv som man själv inte ens visste:)

En dålig egenskap hos dig? HATAR att ha fel hahah, även om jag vet att det jag sagt/gjort är fel blir jag fett lack och käftar emot, väldigt fult som jag måste ändra på!

En bra egenskap hos dig? Jag bryr mig väldigt mycket om nära och kära, hatar att se dem sårade och gör så mycket jag kan för att hjälpa till.

Kan man vara vän med sitt ex? Absolut, ibland funkar man bättre som vänner. Dock beror väldigt mycket på varför man gjort slut, till exempel otrohet o.s.v, sånt hatar jag starkt och skulle ha svårt för att förlåta.

Har du kysst en kompis? Si

Hade du klarat av distansförhållande? Nej, tyvärr inte. Har väldigt svårt för tillit hos folk, speciellt killar. Distansen hade inte funkat då jag bara skulle vara orolig och undrat vad personen gör, tyvärr är det sån jag är. Saknaden hade nog varit lite för jobbig också.

Hur lång är du? 1:55 är sviiiiiiin kort.

Dina rädslor och fobier? Att göra dåligt ifrån mig, har väldigt höga krav på mig själv och når jag inte kraven kommer jag bli så arg och besviken på mig själv.


Ja detta var väl en liten Q&A, hoppas ni fick en liten bättre syn om hur just jag är som person. Puss och kram<333

Likes

Comments

Gooodkväll på er! Hoppas allt är finfint med er, för min del är de lite blandat me känslor hahah. Igår kväll jobbade jag hela dagen & drog sen till Ica för & köpa massa najs till mig & min vän Amna, naturgodis för 175kr, väääääääärt:))) stekte även våfflor & åt lite glass me bär till, allmänt chit chatade & hade det mys!

Har seriöst finaste jävla vännen? Appreciation post till min etta!

Idag åkte vi då till vår sommarstuga & firade världens bästa morfar, är kär i stället & älskar alla mysiga grillstunder. Det är verkligen så skönt att lägga ner mobilerna & bara snacka & umgås med familjen!

Man ser ju att det är en bosnisk familj som grillat, 5 olika sorters kött på bordet hahah. Men ni kan ju tänka er hur gott allt var! Inte en enda tallrik hade rester kvar heheh. Helt ärligt är ju den perfekta grill-kvällen den som e proppad med grillat kött, potatis sallad, bröd & sallad. Och vad vore födelsedags firande utan tårta???

Körde även lite idag, första gången jag kör faktiskt. Ni ser ju nästan den livrädda blicken bakifrån haha, kan ju säga er att det kunde gått sämre...

...men med denna snap ser ni nog att det även kunde gått bättre hahah. Dagen blev fylld med skratt & tårar, skrik i bilen & även lite beröm för ja ändå var helt ok förare. Körde väl kanske nästan typ in i ett träd mennnnn det gick bra ändå säger vi. Vet iaf att det här var första men Inte sista gången jag grät pga hur jag kör bil hahah.

Dagen blev ändå helt okej trots gott och blandat med känslor haha, imorrn blir en ny dag med nya tag & förmodligen mer körning. Får göra det bästa av situationen & ta en ridtur imorrn, pusss & kram<333 (btw, kolla sötaste gamlingarna aka mormor & morfar<3tyyyycker om som fan)

Likes

Comments

Heej alla fina! Hoppas allt är bra med er, själv mår ja prima ballerina och har haft en toppppeeen dag med My. Började skolan 11:45 och hade endast biologi till 13:30, så skönt! Sedan mötte jag upp My i bilen och vi drog direkt. Eftersom att varken hon eller jag hade ätit någon lunch blev det favorit stoppet på Max, ääääälskar.

Sen drog vi direkt till Ikea och jag hade en liten lista på allt vi skulle kolla. Jag var ute efter ett snyggt sängbord med någon typ av marmor, en sänghimmel för det set ju såååå mysigt ut och får sån nostalgi från när man var liten och hade en. Vill även ha en snygg stor spegel som man kan flytta runt lite och ta snygga bilder i. Så off we go tänkte vi och tog en vagn...

...men som ni ser tog det typ 20min och vi la oss ned i en säng pga att vi var alldeles för lata för att kolla runt och tog en paus mitt i allt, för det är ju så sjukt jobbigt att kolla runt på möbler.

Efter ett bra tag i vilandet drog vi och kollade på allt vi behövde, hittade inte nåååånting av det jag behövde förutom en spegel och sänghimmel som var helt okej men tänker nog kolla vidare efter bättre grejer. När vi kom till spegel-delen och hittade alla speglar tog vi tusen bilder i tusen år, dock blev bara den här godkänd av My:)))))

Sen kom vi till den bästa delen vilket såklart är växterna (efter maten) och där blev jag kär i min nya...

...SKIT FINA PALM. Kan tänka mig att många tycker jag är helt knäpp som köpte en palm och tyckte att just den av allt va värt och köpa mennnnnn den är ju ögongodis för mig iaf. Så av allt jag behövde på hela listan blev det en palm som åkte med oss hem. FETT VÄRT!

Sitter nu hemma i myskläder, dricker kaffe och pluggar matte med en mask i hela fejset. Och även en palm i rummet som bokstavligen är den enda levande växten som existerar i mitt rum. Mennn nu måste jag ta tag i talen och plugga vidare så hörs vi, pusss<333

Likes

Comments

Tjeeeeenare finisar! Ett tag sen sist, sorry för de!! Men har haft en hel del med gym, skola & jobbet. Speciellt nu igår då vi i personalen fick säga hejdå till dom två finaste kvinnorna jag vet. Från min sida är dom två extra mammor:(( kan ni fatta att den ena extra mamman flyttar till Stockholm & den andra mamman startar nytt kapitel (vilket är hur grymt som helst för henne) efter 4år & lämnar lilla mig efter 2,5år:( Blev ett väldigt jobbigt hejdå iaf & tårar kom som fan! Men det är väl så livet funkar? Man påbörjar & avslutar nya kapitel hela tiden & det är nog dags för dom två att avsluta sina på Sushi Yama. Är så glad för deras skull men gråter inombords av den stora saknaden...

SER ni hur fina dom är eller!?

Det var dock en väldigt lyckad kväll med mycket skratt & tårar, dagens ridpass var någorlunda roligare än att säga hejdå heheh. Finaste Sessan gjorde såååå bra ifrån sig idag trots hennes svårigheter med galoppen. Hon är en väldigt stor men mysig tjej som kan vara lite extra envis mennnn man kan ju bara älska henne<3333

Men det var min jobbiga söndag & härliga måndag, pusss & kram<3333

Likes

Comments

Hejhejjjjjj!!! Åter igen en ganska trist & inte jätte händelserik dag förutom skolan & jobb & efter skolan träffade jag Michelle. Vi åt lite sushi & gick sen hem till henne där jag fick snyyyyggaste Rebecca Stella klänningen som jag visar upp i ett annat inlägg. Efter att jag va hos Michelle så drog jag ner & jobbade lite.


Knäppte en snabb på dagens outfit innan skolan. En ganska skön men lite halv snygg outfit som passar in prima på dagens väder. Sen så har jag återigen fixat länk till allt,pusssss!!!

Tröjan från Levis: TRÖJA 


Kjol från Gina Tricot: KJOL 

Skorna är från Calvin Klein från Åhléns i Stockholm, hittar inte det exakta originalet men hittade dessa:SKOR 


Smyckena jag har på mig är ett armband från Thomas Sabo, halsband från Lily and Rosé & andra vanliga örhängen bara.

Väskan är från Accent men hittar tyvärr ingen länk:(

Likes

Comments