Både gårdagen & idag va en bra dag med saga 😊 💕💕. Hoppas verkligen att det fortsätter såhär nu😊😘
Vi önskar dock att hon ville sova tidigare än va hon gör😂😜somnar vid tio, elva tiden 😜

Igår unnade oss lite god mat 😊stekt lever med potatismos, samt lite sallad😊💕

Idag va Emil ledig så har busat en hel med Saga och bokat tvättid. Med allt som hänt så har man inte direkt haft tid att lägga energi på tvätten. Så nu är tvätten ja.. Väldigt mkt 😂😂😂😂

Ikväll så har Jag & mannen myskväll med en film som heter gone girl. Jäkligt bra film men sjuk ändå hahah. Skulle rekommendera att se den iaf 😊

Nä nu e filmen snart slut sen dags för att sova 😊 Go natt😊💕💕💕
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Även idag har varit en rätt bra dag för Saga, känns dom hon börjat bli återställd igen 😊 dock fått problem med förstoppning istället men som tur fick vi forlax på recept. Får hoppas på att det hjälper eftersom vi fått använda klyx tre dagar i rad & physventil idag.

Vi va även hos BVC idag och äntligen!! På snart en månad har hon äntligen gått upp i vikt !!!😊😊😊 väger nu lite mer än 8200g dvs då har hon gått upp runt 400g på två veckor!😃💕💕 känns underbart att det äntligen börjar gå åt rätt håll!

Saga har även börjat prata och sägs ord. Hon har sen länge sagt hej , men sagt dada en gång, och börjat säga mamma nu fyra gånger på tre dagar 😃💕💕 och såklart.. Börjat lära sig nej fast genom att skaka på huvudet hahaha. Underbara unge alltså💕💕💕

Nää nu e det dags att sova, Go natt allihopa 💕💕💕


Likes

Comments

Idag har de varit en väldigt bra dag! Kändes otroligt bra när läkaren från barnkliniken ringde för att kolla upp hur Saga mår. Hon kunde inte ha ringt vid ett bättre tillfälle!! Haft problem med förstoppning och laktulosen reagerade hon mindre bra på. Men läkaren skrev ut recept på forlax istället och ska inte ge mer laktulos! Plus att vi fick godkännande att ge klyx i tre dagar! 😃😃😃

Saga har ätit väldigt bra idag och varit väldig glad!! Älskar såna här dagar och hoppas verkligen att de håller i sig då hon har haft några tuffa nätter.

Det som gör min dag väldigt mycket är att folk man minst anar hör av sig och frågar hur det går för oss med Saga. Folk jag aldrig pratar med, folk jag inte har pratat med på flera år hör av sig! Ord kan inte förklara hur underbart det känns!! 💕💕

Vi är så fokuserade på Saga & allt runt omkring henne så man tänker inte & har inte tid att höra av sig/ringa till sina vänner. Hade även besök häromdagen utav tre kompisar vilket alltid uppskattas XD Nu gråter inte Saga längre när hon träffar sin gudfar/fadder hahaha. Hon hade en period där hon blev ledsen varje gång hon fick besök men inte längre 😃😃💕💕


Likes

Comments

Vår dotter föddes fullt frisk den 13:e maj 2014. i början ammade jag men efter c:a 3 veckor så valde vi att helt gå över till ersättning. Eftersom hon inte accepterade smaken av NAN så valde vi att prova Sempers ersättning istället. Den älskade hon, och var aldrig några problem. I nästan fem månader åt hon bra och växte som hon skulle och spydde väldigt sällan och inte mer än normalt.

En dag kom min mamma hem med Sempers ersättning, och till en början kände jag inte igen den då det var en helt ny förpackning. Pratade med min man och han sa att han sett i affären att det är ny förpackning på den ersättningen hon ätit hela sitt liv. Tänkte inte så mycket mer på det och tyckte de va lite kul med ny förpackning. La dock märkte till att det var en ny doserings sked med som va lite annorlunda mot den förra så vi va noga med att använda samma som förpackningen hade i sig.

Efter några dagar så började vår dotter att spy efter varje måltid, vilket utökade med och mer med tiden. Hon började bli väldigt skrikig och sov mindre. Efter två - tre veckor började jag undra om det verkligen va en fas som hon va i eller om det hade med maten att göra, då den luktade även annorlunda än tidigare. Gick in på Sempers facebook och ser även i mamma grupperna varningar kring den nya Semper. De visade sig att Semper hade bytt recept och var inte alls samma som vår dotter ätit i nästan 5 månader. Till en början så lyssnade vi tyvärr inte på varningarna och tog sempers råd om att det kan ta ett tag innan barnen blir vana.

När det sen hade totalt gått en månad så fick vi nog, hon blev totalt förstoppad och när hon väll bajsade så var de hårda klumpar. Hon spydde mer än vad hon åt, kunde spy upp till 4 timmar efter hon ätit. Stackaren kunde inte ens leka utan att spy en massa. Ju mer vi kollade på sempers facebook desto fler föräldrar skrev, då detta även kom med i aftonbladet och p 3.

VI bytte ersättning till Hipp, men skadan var redan skedd tyvärr. En vecka mådde hon helt okej men sen blev det samma sak igen och blev 10 gånger värre. Hon spydde upp allt hon åt, ersättning, mat , fruktpuré m.m. Sökte in till vården direkt då vi misstänkte att något va fel. Läkaren misstänkte mjölkallergi/intolerans men vi fick gå hem.

Försökte få hjälp av vården med att få mjölkfri ersättning då vi efter ett tag fick detta. Det visade sig dock att ersättningen vi fick va inte helt mjölkfri. Men vården vägrade hjälpa oss och sa att det är såpass lite mjölkprotein i att vår dotter ska inte reagera på det.

Det gick till slut så långt av vår dotter slutade äta, åt runt 200-300 ml om dagen vilket är väldigt liten då hon va vid de här laget 7 månader gammal. Vi åkte in o ut på akuten och till slut blev vi inlagda. Inte ens där trodde dem oss till en början kring hur lite och hur mycket hon spyr, utan jag fick larma varje gång hon spydde. Efter en hel dal insåg dem problemet och valde att ge oss aminobaserad ersättning istället, men eftersom hon slutat äta och spytt så mkt så hade hon även fått problem med reflux. Eftersom hon inte fick behandling för det heller i tid så fick hon en stor inflammation i magmunnen. Det slutade med att de var tvungna att sondmata henne. Även det i sig blev ett stort kaos då de gjorde fel när det gällde doseringen så jag och min man fick nog och skällde ut dem på avdelningen. Pga felet dem gjorde va vi ändå tvungna att ge henne på flaska då hon fick för lite mat ifrån sonden och skrek av hunger istället.

Efter att ha pratat fram och tillbaka med olika läkare, dietist bvc med mera så insåg vi alla att vår dotter blev dålig av Sempers nya ersättning. Hennes kropp fick en chock utav något som dem tillsatt i de nya receptet. Vi kan inte säga att hon varken hade eller inte hade mjölkproteinallergi/intolerans innan, men hon va aldrig dålig av mjölk tills de nya receptet. Hennes kropp måste ha fått chock på något sätt. Pga att hon spydde så mycket av mjölken medförde att hon även fick problem med sin reflux. Då vården inte tog oss på allvar, så fick hon inte i tid behandling för det heller.

Vad det är som gör så många barn sjuka utav Sempers ersättning har vi ingen aning om, det är dock något vi skulle vilja ha svar på. Har vid flertal gånger försökt få svar ifrån Semper men det enda de säger är att inget e fel på produkten. Vi är några mammor på Facebook som har försökt reklamera produkten både till livsmedelsverket och Sempers konsumentverk. Men vi får INTE enligt semper, de går inte att reklamera en produkt som de anser inte har något fel. Frågan är varför då så många barn spyr, (kaskad spyr) utav den, blöder i tarmarna och får ont i magen? Varför fick vår dotter en chock som gjorde att hon fick det här problemet med mjölk? Som i sin tur ledde till massa andra problem viktnedgång, och än i dag kämpar vi med att få i henne tillräckligt med mat, vätskeersättning och medicin. Hennes mage håller fortfarande på att repa sig efter allt hon gick igenom och vi kämpar med maten. Vi har fått börja om helt från början med smakportioner på vanlig mat.

Vår dag består av en liten svart bok där vi måste anteckna hur många ml vatten och ersättning hon får i sig, och får kämpa med att få i henne mat varje dag. Jag kan inte låta bli att klandra mig själv på sätt o viss. Jag såg hur många mammor skrev i de olika mamma grupperna på fb, såg även på sempers egna fb sida hur de skrev att barnen blev jätte dåliga. De flesta hade samma och det var att barnen började spy otroligt mycket och hade fruktansvärt ont i magen. Men.. jag försökte ha hopp o lyssna på Semper..försökte ge det tid.. Kommer alltid fråga mig själv hur vårt liv hade sett ut idag ifall vi hade direkt bytt och inte fortsatt ge det nya receptet.

Gör ont i mitt hjärta att veta att det är många barn som blivit dåliga på många sätt, då detta ämnet togs upp utav både Aftonbladet och P3. Jag undrar hur många andra barn har blivit lika dåliga som min dotter. Men mest utav allt hoppas jag att en dag få svar på vad det är i de receptet som gjort barn så sjuka. Är något i det som får deras kropp att få en chock, att de nya ämnet innehöll kanske för mycket g/mg. Hörde även ett rykte om att flertal BB i landet har slutat ge Semper sen dem bytte recept för barnen blev dåliga och reagerade dåligt på det.

Mest utav allt så är min största största önska att vår dotter får mår bra snart, o äter normalt, utan att man behöver stressa och oroa sig över hennes mage och vikt.Likes

Comments

Idag har de varit en jäkligt tuff dag med Saga😔 helt slut efter den här dagen & redan orolig inför morgondagen.

Hon har ätit som en liten fågel idag, knappt någon mat eller vätska. Har varit vaken sen kl 12.00 och lyckades lägga henne strax efter 23.00 😖 har för de mesta varit skrikig och gnällig och verka ha haft ont i magen/refluxen.

Är så trött på de här nu, trött på att gråta och vara orolig. Min största önska är att hon ska få må bra och äta o dricka som hon ska. Slippa oroa oss mer över det samt att hon ska slippa smärtan. Tycker inte direkt att de är för mkt begärt ...

Älskar henne av hela mitt hjärta och skulle utan tvekan ge mitt liv för henne , bara hon får mår bra!! 💕💕💕💕

Känns som de kvittar hur mycket man får sova på nätterna för man är aldrig utvilad. All stress och orolighet tar så mycket på krafterna😔
Likes

Comments

Igår var de en mindre bra dag. Saga var inte så jätte glad på att äta och var inte alls på humör. Kinkig och skrek till och från hela dagen.

Misstänker att hon inte klarade av sänkningen på nexium 20mg till 10mg. Så vi gav henne 20 igår på kvällen. Får hoppas att de vänder igen. Så typiskt att precis när hon börjar bli bra så händer det ngt😔

Hon sov iaf bra i natt men åt dåligt på morgonen så jag håller tummarna att hon äter bättre idag.

Gör ont i mitt hjärta att se henne såhär, längtar till den dagen allt vänder och blir bra💕 man uppskattar verkligen dem stunderna då hon är glad och Skinner som en sol 😊💕💕💕

Har redan börjat fundera på hur jag ska inreda hennes nya rum sen när vi flyttat. Försöker hitta den perfekta mattan samt gardin.. Går dock inte så bra Hahahah. Men beställde hem 1-10 klossar igår från jollyroom till henne. Tror de kan bli riktigt fint i hennes rum😊💕


Likes

Comments

Idag har de faktist varit en bra dag trotts lite bakslag. I förmiddags skrev vi äntligen på kontraktet för den nya lägenheten !!!! Så den första mars så ska vi äntligen flytta!!

Längtar ngt enormt och kan knappt sluta tänka på det. Vi kommer även äntligen ha diskmaskin!! Att diska just nu är det sista man tänker på och har tid för.

Och Saga slipper vätskeersättningspulver idag med!!! Hon är nästan uppe i 800ml, får se om hon vaknar någon mer gång för att äta. Men så underbart, tredje dagen vi inte behöver ge de förbannade vätskan! Inga bråk vid matningen, ingen bråk med vätska i spruta. 😀

Hon är fortfarande väldigt snorig men de börjar äntligen bli bättre. Nu på kvällen tog vi ett långt bad med henne så nu sover hon gott 😊💕

Detta är även 4:e dagen med bara 10mg nexium istället för 20mg. Vi va jätte oroliga över att hon skulle få ont igen men tack gode Gud så har hon än så länge inte fått mer besvär med refluxen 😀😀❤️💚💙💜

När man har ett sjukt barn, det är då man inser hur man annars tar så mycket för givet . Hur mycket man uppskattar dem dagarna där hon faktist mår bra💕💕💕


Likes

Comments

Jag är en 26 årig första gångs mamma och är gift med den stora kärleken Emil 💕

Vi gifte oss den 5april 2014 & den 13:e maj föddes vår underbar dotter Saga😊💕💕

Jag har lite olika utbildningar , undersköterska, sociolog samt webbdesigner/användbarhet


Likes

Comments

Idag har de varit en bra dag trotts att jag varit väldigt trött. Saga har sluppit vätskeersättning då hon å 780ml ersättning 😀💕💕 hon har för de mesta varit glad och pigg vilket känns underbart💕 hoppas nu att detta kommer att fortsätta💕

Haft lite blandade tankar.. Sen saga blev dålig så är det många som hört av sig ofta och undrat hur hon mår, om det finns något dem kan hjälpa oss med. Det värmer så mycket i hjärtat!💕

Ibland får jag en chock när folk hör av sig som jag inte pratat med på flera år. Men dem tar sig tanken och tiden till att fråga hur det med henne. Den här tuffa tiden har fått mig att inse vilka som är viktiga och äkta vänner . Vi själva är dåliga på att höra av oss, men all vår energi går till Saga.

Inser hur besviken och ledsen man blir på vissa människor som man förväntat sig att de ska höra av sig men inte gör det. Det gör väldigt ont i hjärtat men samtidigt så känns det som skitsamma. Dem människorna är inte värda att lägga min energi på, utan lägger de hellre på vår dotter och på dem människorna som bryr sig 💕💕

Jag har hellre få människor i mitt liv som faktist bryr sig än en massa som inte bryr sig för fem öre.Likes

Comments

Idag har matningen gått lite bättre, då de värkar som hon slipper få vätskeersättning idag. Hon har inte ätit bra på flera dagar mu😔

Dock upptäckte vi precis att hon fått en massa utslag /prickar på hela överkroppen. Så ska se ifall hon reagerar på banan som hon fått äta lite av.

Hoppas verkligen att hon snart blir bättre, vill inte se henne vara sjuk längre 😔

Gjorde även min banangrejsemojs som jag kallar de för idag😀 känns som hundra år sen, fyfan va gott de va 😀💙💚💖💜Likes

Comments