Header

Vi skulle fota ett arbetsrepotage och jag valde att fota min fotolärere Ann. Jag tog tre bilder, en på en kamera då det har med foto att göra och en på när hon hjälper en elev och sedan ett porträtt på henne där hon håller i kameran så att det är tydligt. Jag blev mest nöjd med den första bilden för jag tycker att vinkeln och ljuset blev fint.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej!

Här har jag först fotat äpplet när det var helt och sedan fotat det efteråt att det vart uppätet. jag la ihop bilderna i photoshop och ändrade förgerna på bakgrunden då det var olika ljus på dom så jag ändrade till att det skulle smälta ihop bättre. 

Likes

Comments

Hej!

Idag har vi redigerat bilderna som vi tog förra lektionen i studion. Vi använde photoshop för att redigera dessa bilder. Jag la ihop en bild på Elin och en bild på Mariana så att deras ansikten blandades. Jag använde lagermasker för att ta fram delar av Elin i bilden på Mariana. Resultatet blev alltså en blandning av två personer som ser ut som en och samma person. Den sista bilden är den som är redigerad och dom andra två är orginalbilderna.


Likes

Comments

HEJ

Den första bilden är tagen i motljus vilket gjorde att hon blev lite mörkare och bilden ser gråare ut.

Den andra bilden är i medljus och hon blev då ljusare. Jag tycker att det blev fint att hon blev ljus o skarp och bakgrunden lite suddigare.

Den tredje bilden är med sidoljus vilket gör att ljuset hamnar på bara ena halvan av ansiktet.

Den fjärde är också tagen med sidoljus men vi använde en reflexskärm för att spegla ljus från andra hållet också.

Den femte bilden är med blixt i motljus ock det var meningen att ljusa upp bara henne när ljuset inte faller i ansiktet men bilden blev istället jätteljus.

Den sjätte är i motljus med exponeringskompensationen på 1.0 istället för 0.0 vilket ljusade upp ansiktet bättre än blixten gjorde.

Varje bild har jag fotat stående och med tredjedelskompensation vilket menas med att tredje linjen uppe ligger över ögonen. 

Likes

Comments

Hej igen!

Det här är förra veckans uppgift och då fotade vi med lång och kort slutartid. I den första bilden 
är bilden tagen med kort slutartid vilket "fryser" bilden. Den andra bilden är tagen med lång slutartid
och därför står bakgrunden still med rörelserna blir suddiga.


                                                                                                                     

                                                                                                                     

Likes

Comments

Hej! 

Som ni ser så har jag skapat en kategori för foto vilket jag kommer att använda till mina skoluppgifter i foto som jag har varje fredag.

Idag har vi tagit tre olika bilder med fokus på tre olika punkter i bilden. Alla tre är tagna med kort skärpedjup och jag har använt stor bländare - F4. På den första bilden ligger skärpan i bakgrunden, i den andra i mellanplan och den tredje i förgrunden. I den fjärde och sista bilden är det fokus i hela bilden så då har jag tagit den med långt skärpedjup och liten bländare på F22. 

Likes

Comments


I Fredags slutade jag tidigt så efter skolan åkte jag och träffade Sandra och Pia så solade vi en stund vid fontänen. Sen var Pia tvungen att åka så då gick jag och Sandra till henne istället och fortsatte sola på balkongen. Senare på kvällen drog vi in till en park i stan och grillade, spelade kubb och chillade. Så mysigt att man kan vara ute sent på kvällarna nu utan att det är varken mörkt eller kallt, kom i och för sig inte hem så sent eftersom att jag skulle upp ganska tidigt dagen efter.

Så som sagt på lördagsmorgonen vaknade jag tidigare än jag brukar på lördagar, gjorde mig i ordning och packade ihop lite saker, sen så hämtade pappa mig och min syster halv 11. När vi kom dit fick vi lite roliga presenter från New York eftersom pappa nyligen var där med jobbet, Han hade köpt lite vs, BareMinerals, och godis :D Vi låg vid poolen och solade i stort sett hela dagen, grillade och avslutade kvällen med lite filmmys och gott..

Och så till idag, vaknade och gick direkt ut o la mig i solen, käkade lite våfflor sen skjutsade pappa tillbaka oss till mamma ganska tidigt.
Väl i Täby igen tog ja bussen ner till ängsan för att träffa Madde och Sandra så vi chillade i solen ett tag, hade tänkt att bada men tyckte det var liiite för kallt haha 😁 köpte blommor o geléhallon till mami så åt vi lite morsdag-pizza!
Och så nu är de läggdags

Kramis ♡
  • 157 Readers

Likes

Comments


Hej! Idag har jag bara solat och tagit det lugnt mest hela dan, har ju vart så sjukt fint väder. Runt 3 tiden gick jag ner och träffade Sandra, Pia, Angelica och hennes kille Hugo så köpte vi glass som vi satte oss och åt på gräset vid fontänen, lagom mysigt sådär. Väl hemma igen så var jag helt slut av värmen men nej minsann, då släpar Ellan med mig ut på promenad och vi tog en runda ner mot ängsan och tillbaka så blev ca en timmes promenad, kändes ju bra i alla fall att röra lite på sig.
Imorgon är det ju äntligen Fredag och löning, wohoo 🎉 hoppas på att mitt paket hinner komma från Nelly som jag beställde i måndags, annars måste jag ju vänta till efter helgen och det vill jag inte..nu blir det sängen för mig

Kram o godnatt ღ

  • 158 Readers

Likes

Comments


1. Namn ? Amanda
2. Födelsedag ? 9 November
3. Piercingar ? Näsan och naveln och 6 hål i öronen om de räknas haha
4. Tatueringar ? Nope!
5. Vad är du mest nöjd med i ditt utseende ? Oj, mina ben tror jag
6. Vad har du på dig just nu ? Kläder
7. Vad är du bra på ? Ingen aning, svårt att komma på själv ju :P
8. Vem älskar du mest på jorden ? Min familj och mina vänner
9. Är du kär ? Lite kanske :3
10. Sover du helst själv eller tillsammans med någon ? Alltid mysigare att sova med någon :)Var kanske inte så jätteintressant att läsa men kände att jag inte skrivit på så länge nu, Därför blev det ett litet snabbinlägg. Min dag har gått rätt så fort, vaknade och gjorde mig i ordning för min enda lektion idag som var frisör och började kl 13. Färgade lite på min docka och åkte sen hem igen runt fem, inget annat speciellt som hänt idag så de var det.

Puss ♡

  • 161 Readers

Likes

Comments