Det är mindre än två veckor kvar tills mitt livs äventyr börjar. Jag tror inte att tanken har sjunkit in helt och hållet än, men jag börjar successivt inse att jag kommer vara i England de kommande tio månaderna. Det är svårt att uppfatta hela situationen. Det känns som att det var igår då jag beställde hem Exploriuskatalogen. Det senaste året har passerat oerhört snabbt.

För mig var det en självklarhet att jag skulle åka iväg. Mina föräldrar skilde sig när jag var sju år gammal och sedan dess har jag använt mig av ordspråket ”Omväxling förnöjer” ungefär som ett motto. Min skoltrötthet var en faktorerna som gjorde valet mycket lättare. Även om jag ska gå i skolan i England så tror jag att miljöombytet kommer göra skolan roligare och mer intressant än vad den har varit det senaste året.

Det är oerhört mycket att tänka på innan man åker. Jag berättar inte detta för att avskräcka någon, för det är inte en dålig sak. När jag har så mycket att tänka på, blir jag väldigt fokuserad på det som behövs göras och vad jag vill göra innan jag åker. Det ger inget utrymme för tvivel eller ovisshet, endast entusiasm.

Som många säkert förstår är inte tanken att lämna vänner och familj det enda som är jobbigt, utan också att lämna kvar/ta med fel saker, vilket är en av de huvudsakerna som jag inte kan sluta tänka på. De flesta säger ”du kan ju alltid köpa det där”. Enligt mig så kan man inte alltid göra det; ibland är det saker som kanske är dyra eller onödigt att ha två av. Jag förstår om det gäller schampo eller liknande, men när det är en specifik tröja som man kanske glömde att ta från tvätten, eller i mitt fall den föräldern som man inte var hos när man åkte, är det oerhört frustrerande. För att detta inte ska göra mig till ett ångestfyllt vrak inom de kommande dagarna, så tänker jag bara ”om det är så viktigt, kan föräldrarna alltid skicka det i efterhand”.

De flesta av de jag känner frågar mig alltid ”är det inte jobbigt att lämna de du känner och älskar?”. Självklart är det jobbigt, men det är endast tio månader som jag är borta. Jag kommer vara hemma igen innan man hinner säga ”sex laxar i en lax ask”. Den jag kommer ha svårast att lämna är min hund, Bamse. Bamse är min absoluta bästa vän på denna jord och om det är någon jag verkligen kommer sakna, så är det honom.

När jag var iväg på språkresa i tre veckor till England för ca tre år sedan, fick jag vänner för livet och jag längtar så mycket inför mitt kommande äventyr i England och de människor jag kommer träffa. Jag kommer fara iväg med kamera i hand (och troligen två överviktiga resväskor i släptåg), men även längtan för de land och människor som kommer ge mig minnen för livet.

Detta är mitt första inlägg som Studentreporter för Explorius! Detta inlägg har nu lagts upp på Explorius hemsida, bland de andra bloggarnas inlägg. Om ni vill kolla in de andra bloggarna klicka här .

Tills vi hörs igen😊

Byeeeeeeeee

Dagens låt

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Heeeeeeeeeeeeeej


Jag vet vad alla noll läsare tänker. "really, again?".

Det tog dock inte fyra månader den här gången!😜

Jag kom hem från landet i tisdags. Det är min farfars barndoms hem/gård, och jag har varit där varje sommar sedan jag föddes. Även om både farmor och farfar gick bort för tre år sedan, så kommer vi tillbaka år, t.o.m. oftare. Jag älskar att komma bort från stan, där inte allt kan fås bara med ett knäpp av våra lata fingrar. Man tar tid på sig där, man kan andas, och leva i nuet på riktigt.

Wow, det blev väldigt djup, väldigt snabbt.😝

Aja, ska i alla fall se till att uppdatera något oftare😄


Byeeeeeeeeee

Dagens Låt

Likes

Comments

Tjenixen

GUESS WHO'S BACK, BACK AGAIN (after like... 4 months😳)

Tror inte att någon förväntade sig att jag skulle klara av 30 dagars utmaningen. Jag hade inte så mycket tid för att skriva och då valde jag att prioritera annat.

Idag kände jag dock att jag behövde skriva ett inlägg, för....

JAG FICK MIN PLACERING IDAG!!!!

Min kompis Linn och jag satt och sorterade böcker (har sommarjobb på skolan) när musiken slutade spela. Jag hade fått samtalet. Och jag hade varit klantig nog och tryckt på avvisa samtalet istället för att svara... Men jag ringde upp och fick veta att jag kommer hamna hos en familj, tillsammans med en annan utbytesstudent från Italien, i Lichfield (ca. 1h från Birmingham). Det var dock lite creepy, för vi två hade pratat om det ca. 2 min innan jag fick samtalet (och jag pratar inte så mycket om det).

JAG ÄR SÅ EXALTERAD!

Dock har skolan som jag ska till skoluniform med väldigt strikta klädkoder, vilket gör mig osäker om min frisyr är tillåten. Jag är ändå väldigt glad att det är skoluniform och inte bara klädkoder, för annars skulle jag behöva köpa en helt ny garderob😝.


En kort sammanfattning av de senaste månaderna:

  • Har jobbat som fotbollstränare för knattar.
  • Har genomfört första året på gymnasiet.
  • MIN BRORSA TOG STUDENTEN (är skit stolt)!
  • Jag fyllde 17 år😄 (hade en födelsedagsmiddag med mina kompisar och en släktträff)
  • Har sommarjobbat på min skola de senaste veckorna (slutade skolan 9/6).


I'll be back tomorrow! (we hope)

Byeeeeee

Dagens Låt

Likes

Comments

Heeeeeeeej

Det var väll onödigt många e:n.

I alla fall så har jag haft en skit kul dag idag. Började skolan 11:20, men var på Stockholms central halv elva för att köpa en gemensam present, till underbara Moa som fyller år idag, med sju andra personer. Vi köpte sex produkter från Lush och en bukett tulpaner som var väldigt uppskattade.

Alla lektioner var roliga idag och inte bara för att jag har varit borta utan också för att de var ganska chill, men samtidigt intressanta.

Efter skolan drog vi hem till Moa och hon bjöd på fika som bestod av prinsesstårta och annat smått och gott. Vi satt och pratade och hade det jättemysigt och trevligt och glömde helt och hållet bort tiden, förrän det började ringa i de flesta mobilerna att man behövde börja pallra sig hem.

I bilden ovan så saknas två personer som inte ville vara med i vår underbara människohög😜.

Det var nog allt för idag.

Byeeeeeee.

Dagens Låt

Likes

Comments

HIIIIIIIII

Gud vad jag ogillar när människor säger "hi" skit högt i både volym och tonart. Jag tänker alltid tyst för mig själv "MEN HÅLL KÄFTEN, DET FINNS FAN INGA HAJAR I JÄVLA SVENNELAND" (jag vet, kul tjej). Eftersom jag har lite självkntroll så säger jag det inte det högt, förutom om det är min underbart trevliga kompis Alice-brallis som bara säger det för att vara en irriterande liten skitunge.

Idag var det ännu en trevlig sjukdag borta från skolan. Konstigt nog kändes det skönt att inte sova 20 timmar under ett dygn och orka göra lite skolarbete. Och alla studenter vet att 'färdiga uppgifter'='mindre ångest', i alla fall i de flesta fallen.

Jag vet inte vad det är med skolverket att lägga ALLA nationellaprov samma vecka, like seariuosly, wtf. Visst så kan vi inte plugga till proven, men de tar fortfarande på krafterna och dessutom gör det så att det blir ont om lektionssalar på min skola så vi behövde flytta på vårt labbprov i kemi till vår studiedag. Det är inte hela världen, för vi är inte de enda som behöver göra det, men ändå, man blir lite trött på det hela.

Alla om läser detta och dem som inte gör det ska veta hur mycket jag gillar fredagar. För det första så börjar jag 11:20. För det andra är det alltid god mat i skolan. För det tredje är det helg efter skolan och på fredagar har jag några av mina favorit ämnen; fysik, kemi och engelska. Imorgon är fredagen extra bra för då får jag träffa mina kompisar igen efter att ha varit sjuk och så ska vi fira Moas födelsedag efter skolan; Sen så är jag hos min pappa och då bli det tacos till middag och det tackar man verkligen inte nej till.

Fredagar är helt enkelt underbara.

Aja borde plugga lite och sedan gå och lägga mig (som om det kommer att gå bra😝)

Till alla som är fortfarande är vakna och har fastna framför sin dator, mobil eller apparat som har tillgång till internet:

Byeeeeeee.

Dagens Låt

Likes

Comments

Hej alla 0 läsare jag har!

Jag vaknade imorse och tänkte "shiiiieet"; För ja, självklart blir jag sjuk när vi börjar med nya kapitel i typ alla ämnen i skolan...

Sen så blev jag på lite bättre humör när jag såg att jag hade fått Snaps från my dear wierd friends. Det goda humöret försvann ganska snabbt när jag blir väckt av en dammsugare och jag kommer ihåg att städerskan skulle komma idag. Inte värsta som kunde hända. Hon är jättetrevlig och rar och hon gör dessutom sitt jobb fantastiskt bra. Jag får dock lite skuldkänslor när jag ALDRIG kommer ihåg hennes namn; så det blir att jag bara säger "godmorgon" medan hon typ kommer ihåg hela min livshistoria...

Aja, nog om det.

Jag såg när jag skulle logga in att en utmaning har börjat idag på Nouw. Man ska blogga varje dag i 30 dagar för attman ska utvecklas som bloggare. Det första jag tänkte var "nämen vad passande" och "what a coincidence". För jävlar vilken timing. Skaffar blogg ena dagen och nästa så börjar en utmaning för bloggare.

Klicka här för att komma till artikeln om utmaningen.

#nouw30daychallenge

Till alla mina 0 läsare:

Byeeeeeee

Dagens Låt

Likes

Comments

Första Inlägget

Woooooooooow.

Har faktiskt äntligen gjort det.

Jag har funderat i flera omgångar om jag skulle starta en blogg, men har aldrig kommit igång. Nu när jag ska iväg på ett utlandsår i Storbritannien så tog jag mig själv i kragen och satte igång.

Först tänkte jag "Vad i helvete ska jag skriva egentligen?". Jag bestämde mig sen för att ta det dag för dag och se vad som händer.

Då hörs vi snart!

Byeeeeeee


Dagens Låt

Likes

Comments