I en bättre värld.

Där kommer vi hjälpa varandra.


Alla säger att dom blir så trötta på folk så fort man vänder sig om så hugger dom en i ryggen med en dolk, ibland kan jag undra vad jag har gjort folk men jag kan inte sitta & grubbla jag har ingen ork. Jag tycker att alla snackar skit deras liv är tryggt mitt är hit & dit, det är så jag vill leva det är så jag vill ha mitt liv jag är stolt för varenda kliv jag tagit.

Jag har tagit en massa kliv en del har varit bra & andra inte jag har krigat för det jag trott & tror på & det gör jag än idag, men är det så att människor inte kan se att man har förändrats ? kommer jag alltid vara den som människor ogillar & tittar skumt på ? hur ska man göra hur ska man vara för att man ska passa in i det här samhället ?

Det känns som att en del bara slutar höra av sig & slutar bry sig fast jag försöker så gott jag kan, men jag kanske gör fel men man behöver inte bete sig som ett arsel för det, om jag kunde ändra saker så hade jag givetvis gjort det, men nu är det försent jag kan bara vara jag & för en del är jag en skit för en del kommer jag alltid vara en idiot det spelar ingen roll vad jag gör, långsynta fittiga äckliga människor är dom i mina ögon dom kommer alltid vara det.

Jag tänker så mycket på dessa saker jag försöker hjälpa ALLA jävla människor men det är inte så kul när man känner att man inte får något tillbaka & när man stressar & har ont i magen osv så börjar man känna hopplöshet & ilska, Jag är en snäll människa jag är en bra människa men det finns kanske en gräns för mig med eller ? jag vet inte eftersom jag alltid varit den snälla människan så kommer jag nog dö som den snälla lilla emil också.

Men jag känner mig bitter Ibland & fruktansvärt irriterrad på saker & på människor, en vacker dag kommer jag att explodera & visa folk vad jag tycker & tänker om dom så kallade vännerna som just nu pumpar mig på massa energi som jag kan lägga på något helt annat.

Men jag vet hur det är att ha det svårt att leva ensam att leva med ångest & depression & socialfobi & självskadebeteende & just därför är jag nog den människan som vill hjälpa andra med samma problem, men det känns meningslöst ibland men så länge orken finns så kommer jag att fortsätta hjälpa människor & finnas i dom lägen när dom har det som svårast.


Finns det någon mer där ute som känner såhär ? eller är det bara jag ?


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gör det du själv vill - Lev som DU vill

2017-05-28


Det finns INGEN som kan säga till dig hur du ska leva eller hur du ska göra med ditt liv, det är bara du som ska kunna bestämma det & ingen annan, Jag kan bli trött på människor som försöker styra mig & tala om för mig hur jag ska leva , hur jag ska göra eller hur jag ska tänka, men visst en del saker kan dom ha rätt i men det är ändå jag som bestämmer hur det ska bli, människor kan bli hur arga dom vill eller bli besvikna men det är mitt liv & mina val det är den människan jag är, jag tror på att man ska leva fritt att man ska leva som man vill, försöka att leva utan gränser & nå sina mål.

Folk säger till mig att jag inte lyssnar men dom har så in i helvete fel jag tar in det folk säger "lyssnar" men jag kanske inte alltid följer deras önskan, jag kan inte leva ut någon annans önskan, ingen lyssnar på mig en del människor behandlar mig som skit så varför ska jag lyssna ? som jag sagt man ska leva fritt man ska följa sina egna vägar & kämpa för det man vill ha.

Att INTE följa samhällets regler kan man INTE göra alltid men visst ska man försöka, att hänga med i mode världen & en fet lön osv är något jag absolut INTE krigar för, jag tror mer på att saker kommer med tiden att man INTE ska stressa fram saker, kärleken är större än alla saker & pengar i världen, det är det jag lever för kärlek , hopp , lycka , omtanke & att visa sina medmänniskor respekt är några av de saker jag lever för & tror på, folk säger till mig "Emil jag förstår inte hur du tänker" nej det behöver ni INTE heller för jag förstår INTE er heller, Men i den här mörka dystra världen behövs det människor som lyssnar & finns där , Människor som åtsidosätter sig själva för att kunna hjälpa andra människor, människor som INTE bara tänker på pengar , lyxvilla & diverse materiella saker, utan människor som bryr sig på riktigt , människor som är människor & ingen barbie eller någon jävla uppsminkad modell .

Mitt budskap är


Lev i frihet lev i lycka & dö med ett leende det är så viktigt att leva som man själv vill, Utan att behöva stressas av andras åsikter & samhällets krav, jag kan ha fel i det jag skriver men det är saker jag tror på så jag kommer fortsätta kämpa för dessa .


Kärlek, tro, hopp, frihet,lycka , att vara ljuset i mörkret för den som har det svårt.


Morsdag - Jag älskar dig mamma tack för allt du gör & glöm aldrig att du är världens bästa mamma <3


Likes

Comments

Autism i en relation.


Hej jag är ett barn som lever med autism & är 6 år gammal, det jag behöver är en trygg vardag med samma rutiner - det betyder att min mamma & bonuspappa får se till så att vi gör ( ungefär samma saker varje dag) tex morgon : Gå upp & äta frukost, sitta i stolen en stund, sedan går vi upp & borstar tänderna & tvättar oss, sedan går vi ner & tar på kläder, sedan sätter jag mig i stolen igen en stund & vilar, sedan tar vi på skorna & jackan, sedan så sätter jag mig i knä på min bonuspappa eller mamma & väntar på att taxin ska komma så jag kan åka till skolan.


Mina rutiner på dagen och kvällen.

Jag går i skolan från 08:00 till 13:30 ungefär men jag har ingen taxi hem ännu så än så länge måste mamma & ( bonuspappa ) hämta mig, men jag ska snart kunna åka taxi hem också, men från 13:30 så ser det ut såhär.

Vi åker hem jag behöver stöd i att lära mig ta av skorna & ta på skorna - men jag utforskar & lär mig detta just nu - jag kan ibland ta med mig skorna & sätta mig på golvet & ta på & av skor & strumpor gång efter gång, jag kan bli irriterad men så länge jag orkar så fortsätter jag att utforska, så snart kan jag göra det här själv, Samma sak när vi kommit hem så behöver jag hjälp att byta kläder, byxor kan jag få på mig & strumpor, men tröjan är fortfarande svår, men jag försöker lära mig det också, men har jag en jobbig dag så behöver jag hjälp med kläder & strumpor, har jag en jobbig dag så ser man det på mitt humör, tex ledsen skrikig rastlös & jag kan slåss för att visa mina känslor, men jag jobbar på att kunna visa mina känslor på ett annat sätt jag anväder svordommar ibland & det är bättre än att slåss.

Men jag har börjat lära mig att uttrycka min ilska på ett annat sätt, men jag har lite kvar att jobba med, men mamma & bonuspappa säger att jag är duktig.

Men iallafall när kläderna är bytt så vill jag leka med en stol & snurra runt runt ( en vilande aktivitet ), som jag behöver för att kunna klara av dagen, men en vilande aktivitet för mig kan också vara att stoppa i saker i burkar & plocka ur & i igen i mina burkar, för er kanske det ser väldigt tråkigt ut men för mig är det ett sätt att vila.

Efter lek så är det mat & jag har just lärt mig att dricka ur ett glas som jag nu kan hålla stadigt med 2 händer, ibörjan var jag tvungen att lära mig hur jag skulle hantera glaset & hur jag skulle hålla & hur jag skulle dricka, eftersom jag hade haft pipmugg & det då bara var att hälla & dricka, så var ett glas något helt annat & jag fick lära mig något helt nytt, men mamma & bonuspappa fanns där som stöd & stöttning så idag kan jag dricka utan deras hjälp, men även vid maten så kan jag behöva mamma & bonuspappas hjälp om jag fastnar i min egna värld, jag kan behöva hjälp med matning eftersom jag ibland blir frustrerad när jag är trött eller när jag kladdar mat på mig, eller om mattan ligger fel då kan jag bli arg & behöver mamma & bonuspappas hjälp för att lösa problemet innan jag kan äta igen, Jag kan helt enkelt behöva stöd när jag är trött men ibland kan jag äta helt själv & jag har också lärt mig att be om saker jag vill ha vid maten, ( jag säger ofta den & pekar på saker) men ibland kommer jag på vad sakerna heter & kan säga ( Majs eller vill ha majs).

Jag kan också tacka för maten men ibland säger mamma ( säg tack för maten till morfar ) då kan jag gå till morfar & säga varsågod eller sträcka fram huvudet & då vill jag ha en puss på huvudet, det är mitt sätt att säga tack för maten ibland, men jag kan också säga tack för maten, men det krävs mycket av mig eftersom att det är mycket att komma ihåg & en lång mening & enligt mig som lever med autism så är långa meningar det värsta jag vet, jag behöver så korta meningar som möjligt, men jag har nu börjat lära mig vissa långa meningar men det är fortfarande väldigt mycket kvar att jobba med.


Under dagen.


Jag kräver mycket under en dag av mamma & bonuspappa, jag måste ha tillsyn nästan hela tiden, eftersom att jag kan göra saker som är farliga eller kasta saker, eller ta en promenad efter vägen på egen hand, så kräver jag att en vuxen har koll på mig hela dagen, jag kan visa när något är fel, då kan jag skrika eller gråta eller faktiskt be om hjälp det har jag lärt mig nu, innan då tog jag en vuxen i handen men eftersom jag inte kunde uttrycka mig då så var det inte alltid det blev rätt.

Jag kan inte gå på egenhand i tex parkerings garage då jag bara rusar iväg av lycka ibland & inte kollar mig för efter bilar eller andra faror, så ska vi ut så är det säkrast att hålla mig i handen för jag är en vild & snabb grabb, men bonuspappa & mamma & jag övar varje gång när vi är ute så säger bonuspappa eller mamma ( titta inga bilar då går vi) vi har jobbat med det här ett tag så snart kan jag det med.

Jag åker också kundvagn när vi handlar eftersom jag inte lärt mig att gå bland folk än & om det blir många intryck så blir jag trött & kan bli irriterrad, jag tycker om min kundvagn med bilden längst fram som jag kan fokusera på eller min handduk som jag kan leka med medans vi handlar, & eftersom jag kan slåss ibland när jag blir glad eller arg så är det bäst om jag åker i vagnen för jag hatar att misslyckas, jag kan också kasta saker, så det skulle kunna bli dyrt för mamma & bonuspappa, men bonuspappa & mamma har börjat träna mig på att gå bland folk, jag kör kundvagnen & mamma eller bonuspappa går bakom & håller i mina händer, eftersom jag är så snabb så kan jag sticka iväg eller slå någon som går förbi, jag slåss inte för att jag är elak, jag kan slå för att jag blir för glad, eftersom jag inte har lärt mig att hantera den sortens lycka än, så blir det fel ibland, men jag har börjat jobba på den saken också.

I affären kan jag nu gå lite & ev hämta mjölk som mamma eller bonuspappa ger mig vid vagnen som jag får lägga ner, men även där kan jag kasta ner saker, eller kasta iväg så där kan jag behöva hjälp, men jag ska lära mig det också.


Folk som pratar med mig .


Det är en sak ni som pratar med mig måste förstå, jag funkar såhär

1. Jag lyssnar på ordet

2. Jag smakar ordentligt på ordet

3. Jag funderar & tänker

4. Jag övar & gör rörelsen du precis gjorde för ordet

5. Jag härmar DIG så svär INTE för jag hör dig överallt när jag vill.

6. Nu har jag lärt mig ordet & jag vill att du ger mig fler så jag kan utveckla min språkliga förmåga .


Jag tycker inte om långa meningar Jag vill ha så KORTA meningar som möjligt, annars blir det jobbigt för mig & det visar jag för dig med mitt ansiktsuttryck, men ger du mig rätt verktyg & korta meningar så kan jag svara på något sätt, det är inte alltid det blir rätt, men jag håller på att utveckla min språkliga förmåga så ge mig tid & tjata inte på mig eller stressa mig, för jag hatar tjat, stress & LÅNGA MENINGAR .


Så jag kan titta på din mun medans du pratar för att se hur du rör munnen & sedan härma, det är så jag lär mig, jag behöver DITT STÖD FÖR ATT LÄRA mig nya saker, precis som alla andra barn men jag behöver mer tid, precis som alla andra barn behöver jag kärlek & någon som tröstar mig & någon som sätter gränser & en mamma eller pappas famn att finna trygghet i.Jag är just nu här - Känna, lukta,smaka.

Jag är just nu här - Höra, titta, tänka & härma.

Jag lär mig nya saker varje dag, för min mamma & bonuspappa ger mig tid & verktygen för att kunna utvecklas .Som jag har sagt så är min rutiner viktiga, förändringar kan leda till att hela min dag blir påverkad, det märker också min mamma & bonuspappa att samma rutiner varje dag är viktigt, Jag vill också veta saker i tid, tex nu när jag började åka taxi så fick mamma & bonuspappa förbereda mig i god tid.


Mina kvälls rutiner.


På kvällen så brukar jag som alla andra, äta kvällsmat & sedan borstar jag tänderna, den rutinen kan jag , ibland får jag påminna mamma & bonuspappa om att vi ska borsta tänderna, sedan ska pyjamasen på & sedan är det dags att sova.

Till sommaren är det dags att bli blöj fri ( hjälp min blöja) vi vet allihopa att det kommer ta tid, men jag ska lyckas, men även där behöver jag stöd & stöttning, men jag vet att jag kommer klara det, men förbannad kommer jag bli eftersom att jag är så van att bära blöjan.


Duschen.


Jag behöver också stöd när jag ska duscha, men jag håller på att lära mig att tvätta mig & stänga av kranen, men jag kan få panik när det kommer vatten i ansiktet, det är en hel del jag kräver av mamma & bonuspappa men jag vet att dom älskar mig.

Vi har mysiga stunder då jag sitter i knä, eller när vi leker, men vi har också våra duster med varandra, men jag har börjat lära mig att säga förlåt, kanske inte självmant men mamma & bonuspappa lär mig, så snart kan jag det med, jag brukar hjälpa till att städa mitt rum, jag kan plocka 1-2 klossar & stoppa i lådan & berömma mig själv. Jag pratar mycket & vill gärna få mycket uppmärksamhet & bli bekräftad hela tiden, ( tjatar kan man säga ) men det beror på att jag håller på att utveckla min språkliga förmåga & så är det klart kul att tjata ibland på mamma & bonuspappa.Som förälder.


Vi försöker ge vårat barn (bonusbarn) all uppmärksamhet vi kan, vi ser till att han kan utvecklas i sin egna takt, ibland är det klart att man känner ( fan vad trött jag är) men när man ser alla framsteg när han visar att han lärt sig något nytt så återfår man kraften & orken igen.

Våra stunder på kvällen betyder så oerhört mycket, eller när vårat barn (bonusbarn) åker iväg över helgen, då kan vi släppa mamma & bonuspappa rollen & bara vara oss själva & ta vara på varandra, men med alla rutiner under veckan, handla, tvätta, städa & ordna en bra dag för vårat barn (bonusbarn) så kan det ibland hända att man glömmer bort varandra, men jag tycker att vi är bra ändå på att vårda vår relation. Ett barn med autism kräver väldigt mycket energi, som ni kanske förstår, men dessa barn är underbara att följa, det folk inte förstår är att dessa barn behöver tid, dom behöver rutiner & att vara bland mycket folk kräver ibland att man är 2 stycken för att stötta varandra, eftersom det kräver så mycket, så att ta med vårat barn (bonusbarn) på en buss är något jag inte velat göra än, men jag ska prova i sommar, jag hoppas då att folk har förståelse för mitt bonusbarns nedsättning & att han kan skrika osv, mitt bonusbarn är det absolut bästa som hänt mig. Eftersom jag kom in i förhållandet så fick jag ganska direkt axla rollen som pappa (bonuspappa) & det tog sin tid att förstå & lära & vara en bra bonuspappa, jag och min flickvän har varit på kurser om barn med autism & det var behövligt för mig iallafall så jag kan förstå hur barn med autism tänker & hur man kan kommunicera, nu har inte alla barn med autism samma behov, det beror på vilken grad av autism barnet har.

Idag är jag en stolt bonuspappa som ser mitt bonusbarn som mitt eget barn och jag älskar honom högt & kommer alltid att göra mitt bästa som bonuspappa.Likes

Comments

Tycker det är lustigt att vårat samhälle är så utseende fixerat, kan inte människor få se ut Hur dom vill ? Är det inte viktigare vad människan har på insidan? Ett stort hjärta betyder mer än en glansig utsida med ett ruttet inre, så ni som befinner er i "jag är snyggast i världen & alla måste vara smala som plankor & ha kläder som kostar 1000 kr per tröja stadiet" ni är världens jävla patrask! Låt människor ha kläder dom trivs i och det utseendet som dom gillar , gillar du inte personen av någon anledning så låt personen vara utan att kommentera människans utseende osv , vill du fortsätta vara en överklass fitta varsågod & låt vanliga människor vara ifred, Tänk på att dina ord kan sätta djupa sår! Så förbannat trött på utseende fixerat folk & läkare som klankar ner på människors vikt osv dra åt helvete allihopa .

En del människor blir " Jag vågar inte säga ifrån" "Jag blev så paff en läkare som sa så" jag förstår att folk reagerar så, men jag hoppas att dessa människor lär sig att trycka tillbaka på läkare & människor som klagar på deras utseende ! & till er som klagar fattar ni inte vad ni gör ? ni trycker ner en människa som kanske redan mår dåligt eller ni kanske får barn att sluta äta, Eftersom att en läkare kan stå & säga framför ett barn och hennes mamma att " hen" lider av fetma, ( detta har hänt personer omkring mig) jag önskar jag kunde fråga denna läkare hur detta kukhuvud tänker ? egentligen vill jag ge dig en rak höger men det är du inte värd,

Jag tycker det är synd att läkare inte kan lära sig att tänka innan dom pratar, nu sitter säker någon av er & läser detta & tycker att ah men en del behöver höra att dom har fetma osv en läkares jobb är att hjälpa, ja det är sant men jag tycker ändå att man kan säga saker på ett bättre sätt, alla läkare är inte dåliga, men en del borde lära sig att tänka.

ska ett barn behöva ha anorexi för att passa in i samhället ? ett barn springer av sig & växer ikapp sin vikt, fy fan för detta samhälle ta er i arslet !

Likes

Comments

Jag satt & diskuterade om demonstrationer på facebook härom dagen,

& vilka som skulle ha rätten att demonstrera i sverige,

& den jag diskuterade med ansåg att "Nazister" inte borde få demonstrera, det som fick mig att diskutera denna saken var denna överskrift se nedan


"borde vara dryga böter på att demonstrera för nazism samt att vara det helt lamt att det ges godkännande av staten lagen om att demonstrera är helt åt helvete"


Men varför ska det vara så ? Alla ska väll ha rätt till sin egna åsikt ?

ska vi utesluta en grupp så ska alla uteslutas, vänster som höger vridna grupper,

tänk om någon skulle säga "det borde vara förbjudet för homosexuella att demonstrera" osv

eller dryga böter på att vara homosexuell.

för min del får folk vara vad dom vill idiot bög nazist eller normal eller översittare,

så länge dom inte stör mig men jag tycker att alla ska få visa sin åsikt

& visa vart dom står oavsett budskap skall alla få demonstrera,

som sagt ska en grupp uteslutas så ska alla uteslutas.


Jag skyddar ingen av dessa grupper jag är varken homosexuell eller nazist,

men jag tycker att det är viktigt att alla får framföra sin åsikt i dagens sverige,

ALLA ska få höras & synas oavsett budskap, Skulle vi utesluta "Nazister från demonstration"

då skall pride & vänsterns demonstrationer bort också, för en del människor vill inte ha pride,

en del människor vill inte se vänstern demonstrera, vill man få bort en grupp så ska alla bort

för ett få den jämnställdhet som alla tjatar om.


Ett evigt krig mellan olika parter i dagens sverige men ALLA ska få dela sin åsikt,

Oavsett budskap skall ALLA kunna bli rspekterade för de dom är & för det dom tycker,

så tycker jag men så funkar det tyvärr inte....men jag hoppas att vi i framtiden

kan bemöta varandra med respekt & lära oss att lyssna på varandra.

Likes

Comments

Själen har längtat efter frid det har tagit sin tid, jag känner nu att själen vilar efter ett krig, alla ni som är saknade & döda hoppas ni finner frid vi kommer mötas igen om en tid, mina tankar handlar ofta om döden & livet efter det jag försöker ta reda på vad som kommer efter livet men det är det ingen som vet.

Döden skrämmer mig döden jag vill inte komma nära dig du har redan tagit för många av dom som betyder så mycket för mig, jag önskar att jag kunde vinna över dig men jag vet att du en dag kommer att ta mig & alla andra som betyder massor för mig, snälla ta mig först låt alla andra jag tycker om få leva sina liv låt dom få skapa något vacker av livet innan du tvingar dom att ta det sista klivet.

Jag vet att när döden kommer då blir det bara svart då är det tack & god natt, ett liv efter döden det är nog bara snack men vad vet jag ? jag vet att jag en dag kommer att dö men inna jag dör ska jag så mitt frö & se mitt barn växa & bli stor då kan jag dö med frid när jag ska vila i evig tid.

Till alla vi förlorat vi kommer minnas er vi kommer sakna er, en vacker dag kommer vi till er då sitter vi där tillsammans & ler, varför måste döden ta alla vi gillar & älskar ifrån oss varför kan inte vi få leva tillsammans i evig tid, kan inte döden ta dom som hatar & startar krig men jag vet att en dag ska jag också vandra på dödens stig.

låte mina vänner familj & vänner få leva i frid härliga underbara människor som dessa behöver vi massor av i mörkrets tid, det är bättre att onda människor för somna i förtid, jag ni alla runtomkring mig ni betyder så mycket för mig, jag hoppas att döden tar mig före er för jag vill inte leva utan er, jag går här & ber för att försöka skydda er det är därför jag skriver om er samtidigt som jag sitter här & ber, jag är inte kristien men jag vill skydda er jag vet inte vad jag skulle göra utan er.

Jag vet inte om någon skulle sakna mig eller jo en del kommer sakna mig, men jag vill lämna spår efter mig jag vill att folk ska minnas mig på ett bra sätt "emil han var bra på många "sätt" & vi kommer minnas honom med kärlek & respekt.

varför skriver jag om döden ? jo kära vänner det är såhär jag känner döden skrämmer mig, jag vet att det kommer fortsätta att rycka folk ifrån mig, jag tycker det känns lustigt att jag har klarat mig & att döden alltid tagit folk omkring mig, människor som betyder massor för mig människor jag hade viljat haft med mig här idag, men jag är glad för att jag lever idag & jag skall leva & minnas varje dag tills den dag mitt hjärta slår ett sista slag.


//Skrivet av a_lost_soul bloggare 2017- 04-09 //

Tack för att du läste min text & kom ihåg att följa min blogg.

Likes

Comments

Skriven.

// 2017-01-15 //


Felstavning kan förekomma i texten.
I nattens mörker lyser stjärnorna upp den stig jag vandrar på,

månen lyser så vackert i natt jag tittar upp mot himmelen & säger tack,

Jag tackar makten i det eviga riket & för hans skydd jag tackar

för att han har hållt mig vid liv när jag tagit en massa dumma kliv,

Jag sitter här idag 2017 & låter orden bilda den första texten för i år,

fatt sjukt hur fort tiden går tänk så mycket som hänt igenom alla år,

ett nytt härligt år jag tänker ta reda på den tiden jag får nu känner

jag verkligen att det är åt rätt håll jag går,

jag suddar ut min gamla spår & försöker dölja alla sår

nu tänker jag leva i lycka resten av mina år.


i mörkret har stjärnorna lyst upp min väg,

en ängel i mitt mörker har jag funnit,

hon gav mig glöden tillbaka när jag hade slutat brinna,

jag är så evigt tacksam till denna kvinna,

oavsett vad så kan alla vinna det har jag lärt mig av livet.


Lugnar inte ner mig än det finns mycket saker jag känner än,

tankarna springer runt i mig än men det kommer lugna sig

fast jag vet inte när jag får försöka stå ut med mig själv precis som jag är.

i livets spel där finns det mycket som kan gå fel,

man måste vara stark för att få ut sin del,

man måste orka bygga en framtid man måste orka samhällets krav,

men ibland känner man att man bara vill lägga av.


låt stjärnorna lysa upp ditt mörker stanna upp & andas ut,

sätt dig ner & vila när du vill att allt ska ta slut,

Jag lovar även om det inte känns så

så vet jag att du kommer finna vägen ut,

om du orkar hålla ut & inte låter ditt liv ta slut.


Tack för att du läst.

lämna gärna ett spår efter dig & glöm inte följa min blogg.

Likes

Comments