Cześć siema elo dziś trochę o stylizacjach na jesień,jak chyba każdy wie jesień jest dokuczliwa pada deszcz wieje wiatr itp. ale co jest najlepsze w jesień? drzewa a dokładniej liście są piękne,kolorowe,małe,duże. Stylizacje- są to moje ulubione stylizacje w tą piękną i ponurą jesień do następnego wpisu <3

Przenieś swój blog na Nouw - teraz możesz importować swój stary blog - kliknij tutaj!

Likes

Comments

Składniki

12 sztuk
  • 150 g masła
  • 150 g czekolady (dowolnej, deserowej, mlecznej, białej lub gorzkiej)
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka kawy zbożowej lub kakao
  • 1 szklanka (190 g) cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2 duże jajka (L)
  • 170 ml mleka

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzać do 190 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Masło roztopić i ostudzić. Czekoladę pokroić na kawałeczki.
  • Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, kawą zbożową. Jeszcze raz przesiać w celu dokładnego wymieszania składników. Dodać cukier, cukier wanilinowy, wymieszać, odstawić.
  • Jajka rozmiksować w drugiej misce razem z mlekiem i ekstraktem z wanilii (jeśli nie używaliśmy cukru wanilinowego).
  • Teraz wszystkie składniki delikatnie łączymy za pomocą łyżki: do sypkich, przesianych składników dodajemy masę jajeczną i kilkakrotnie delikatnie mieszamy łyżką, dodajemy roztopione masło a za chwilę posiekaną czekoladę. Mieszamy krótko (3 - 4 ruchy łyżką), ciasto ma być lekko grudkowate, ale surowa mąka nie powinna być widoczna.
  • Masę wyłożyć do papilotek i wstawić do piekarnika. Piec przez około 22 minuty, do czasu aż muffiny urosną, na wierzchu utworzy się skorupka a wetknięty patyczek będzie suchy. Do następnego wpisu pa! <3

Likes

Comments

Przygotuj

  • rozgrzaną gofrownicę
  • blender

KROK 1: Przygotowujemy masę na kokosowe gofry

Kokosowe gofry z sosem mango - Przygotowujemy masę na kokosowe gofry

Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół i tępą stroną noża wyskrobujemy nasionka. Mleczko kokosowe podgrzewamy na małym ogniu z masłem i nasionkami z wanilii do całkowitego upłynnienia masy (jeśli masa zbyt mocno jest podgrzana, należy ją ostudzić). Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka, chwilę ubijamy. Wlewamy przestudzone mleczko, łączymy delikatnie wszystkie składniki. Mąkę mieszamy z wiórkami kokosowymi oraz proszkiem do pieczenia i przesypujemy całość do masy jajecznej. Dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy malibu.

KROK 2: Pieczemy gofry

Kokosowe gofry z sosem mango - Pieczemy gofry

Wypiekamy gofry na złoty kolor w mocno rozgrzanej gofrownicy.

KROK 3: Miksujemy mango

Kokosowe gofry z sosem mango - Miksujemy mango

Mango myjemy, obieramy ze skórki i oddzielamy miąższ od pestki. Miksujemy miąższ z cukrem i rumem na gładki mus.

Ciepłe gofry polewamy sosem z mango.

Likes

Comments

Likes

Comments

Cześć,z tej strony Wieczniezakochana dzisiaj trochę o kosmetykach chciała bym wam polecić parę kosmetyków do pielęgnacji twarzy,w następnym wpisie będzie trochę o kolorówce. A więc tak pierwszy kosmetyk to: 1. Ziaja, maska nawilżająca, z zieloną glinką. Jestem pod wrażeniem jak ona wpływa na moją cerę. 2. Soraya nawilżający płyn micelarny. 3.płyn micelarny be -beauty jest super.

Polecam!!!

Pielęgnacja twarzy

Likes

Comments

Początek
Eldo z tej strony Agnieszka czyli Wieczniezakochana. Na tym blogu będą pojawiały

się

różne wpisy,będą one wstawiane

co dzień albo i 2 razy w dniu. Ten blog będzie o różnych kategoriach np. o modzie,życiu,cytatach itp. Do następnego wpisu! Miłego dnia.

Likes

Comments