Ja, vad är tankarna med denna blogg?

Man skulle säga att det är ett sätt för mig att ventilera mina känslor och tankar angående fotboll och cancer.

Jag vill skapa en plattform där jag diskuterar(även med läsare) fotboll. All slags fotboll. Jag vill snacka om fotboll taktiskt, nöjesmässigt, politiskt, ekonomiskt och inte minst vill jag få andra som kämpar emot cancer som är fotbolls intresserade att för om så en minut glömma sin sjukdom och diskutera fotboll med mig (även cancer drabbad) och även andra.

För mig var fotbollen väldigt viktig i kampen mot cancern. När jag fick cellgifter på Sahlgrenska var enda tiden jag kunde slippa tänka på eländet när jag kunde kolla på fotboll. Det fick mig att glömma och känna mig normal igen för en stund.

En dröm för mig är att i framtiden skapa en "förening" där cancerdrabbade oavsett om man har det eller haft som är fotbollsintresserade att träffas, gå på fotboll, spela fotboll. Kanske försöka hjälpa någon som har några få andetag kvar att uppfylla deras sista önskan att träffa en fotbollsidol, eller se ett sista derby, var det må vara.

Jag vet vilket helvete det är att kämpa mot cancer, så om jag kan få någon bli glad, även om det är för en stund, då är det värt alla pengar i världen.

Jag kommer inte få någon att bli frisk, det är de fantastiska läkarnas uppgift, men om jag kan få någon att tillfälligt glömma sin sjukdom och sätta ett leende på läpparna på dem, då jag har jag gjort min uppgift.

Mvh Ahmed Jalal, cancer överlevare.

Likes

Comments