View tracker

Imorse blev jag alldeles lycklig när jag såg att vi hade fått lite snö. Jaja det var verkligen liite snö, men det var i alla fall lite vitt på marken.

Idag får jag skjuts till jobbet, lyxigt. Nu väntar 9 timmars jobb denna andra advent.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ikväll efter jobbet så har jag bakat och gjort lite julgodis. Cornflakeskakor, knäck och mariannetryfflar var det jag hann med ikväll. Evis och Johan kommer på lite julfika imorgonkväll, så jag behövde lite påfyllning av allt gotta.

Nu sitter vi i soffan under en filt och kollar på Gåsmamman 2. Det blir nog inget mer gjort denna kväll. Det kommer kanske en bild på resultatet också lite senare.

Likes

Comments

View tracker

Imorse snoozade vi länge, sängen var alldeles för skön för att gå upp. Nu har vi precis ätit Tomtegröt, kollat på 3:e avsnittet av Selmas saga och läst dagens text i boken.

Snart ska vi åka mot stan. Mattias ska spela match och jag ska åka och jobba.

Likes

Comments

När jag kom hem från jobbet idag så stod middagen serverad på bordet. Vilket lyx jag har. Efter middagen slängde vi oss i soffan och kollade på avsnitt 2 av julkalendern och sedan lite serier. En perfekt fredagskväll, för jag somnade givetvis i soffan efter max en timme.

Likes

Comments

Denna bok läste vi många gånger när vi var små. Det är en liten kort text varje dag i december fram till jul. Vi har läst den några år nu på senaste också och den är så mysig. De berättar om tomtarnas förberedelser inför julen.

Likes

Comments

När jag kom hem åt vi middag och kollade på första avsnittet av årets julkalender Selmas saga. Jag tror att det kommer bli den bästa på många många år.

Efter det drog vi igång med köket igen. Nu är spisen borta ur bilden och det kommer att bli jättebra det här också tror jag. Vi hann med lite innan det var dags för Mattias att åka på träning.

Likes

Comments

Idag har jag varit hos min fina mormor och morfar. Det var precis vad jag behövde idag. Jag var riktigt saknig efter alla mina syskon imorse när jag vaknade. Josefin som bor i USA och som jag inte sett på alldeles för många månader. Brors fick jag ju träffa förra helgen, men det gjorde bara att jag saknar att ha honom hemma ännu mer. Evis bor ju halva veckan hemma i Harkskär och halva veckan i Östhammar, så vi har "gått om varandra" och därför inte setts på länge heller. Tur att vi har så bra kontakt varje dag oavsätt alla de mil som är mellan oss. Ni är det finaste jag har!

Mormor gick för att möta mig och så fort jag såg henne gåendes längs vägen så ändrades mitt humör direkt. Om ni bara visste hur mycket ni betyder för mig mormor och morfar.

Det stod fika framdukat på bordet när vi kom in. Glögg, pepparkakor, godis och clementiner. Morfar hade varit och jagat, men han kom hem lite efter oss. Då åt vi risgrynspudding med smak av saffran och till det hallonsylt och grädde, mums. Jag kan säga att man aldrig lämnar dem hungrig. Vi fixade och gjorde lite allt möjligt där hemma och så gjorde vi även knäck och de blev så goda. Jag har haft en så mysig dag, exakt vad jag behövde denna dag.

Likes

Comments

Idag är det alltså 1:a december. Jag börjar dagen med Tomtegröt och Jul med Ernst (förra årets avsnitt) på tv.

Snart ska jag hoppa in i duschen och sedan åka ut mot Vinnersjö.

Likes

Comments

Ja nu är det bestämt, vi hoppar vår gamla spis i köket och kör på vanliga skåp/lådor istället. Det blir för mycket strul för att ändå kanske inte kunna använda den fullt ut. Jättetråkigt, men det kommer nog bli bra det här med. När vi är klara med vår lilla "ombyggnad" vill säga. Jag kan i alla fall säga att jag var allt annat än taggad på att dra igång med montering av skåp/lådor från Ikea igen. Men som sagt, det blir nog bra när det är klart.

Vi åt på Ikea innan vi åkte till stan igen. Mattias hade ett möte på jobbet och nu är han på träning. Men jag har i alla fall fått se honom mycket mer än vad jag brukar en helt vanlig onsdag, det är jag glad för.

Likes

Comments

På förmiddagen fick vi besök av min faster och min kusin. Vi bjöd på lite julfika och så satt vi och pratade i flera timmar, så mysigt. Jag fick en jättefin present också. Evy-Anne tycker tydligen att det är dags för oss att skaffa barn också, haha. Jag fick nämligen matchande raggisar i barnstorlek. Själva sanningen är dock att hon fick garn över och så kom hon inte på något annat att göra än barnsockar. Det var i alla fall väldigt gulliga.

Likes

Comments