Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är det något jag verkligen älskar så är det att laga mat. Speciellt i ett hemtrevligt kök.
Plocka fram ingredienser och köksredskap och sedan köra igång..
Vi har fått ett så himla fint kök från Marbodal i vår hyresrätt nu. Vi la det som ett tillval eftersom dem skulle renovera badrummet och dra nya vattenledningar till köket. Glad att vi gjorde det! I fredags blev det texmex special. Gjorde köttfärsen utifrån carnitasrecept och skippade tacokryddan helt. Så himla gott blev det!

Likes

Comments

Var hos BM på standardbesök igår. Vi tog inga blodprover, vilket var lite konstigt men hon sa att det inte behövdes och jag sa inte emot. Blodtrycket var normalt, har gått upp något nu i slutet och jag låg på 110/70. (Normalt för mig är 100/60 ungefär.) Lillemans hjärtslag låg på stadiga 135 och lät fint. Magen hade ett SF mått på 36, tror jag.. haha, nu i slutet registrerar man alla värden lite mindre. Det är himla roligt i början att följa få registrera och följa utveckling m.m. Men nu i vecka 40 tror jag att man är lite för upptagen med att vänta på bebisens ankomst. (Iallafall jag är det.)

Avseende bebisens ankomst går det väl runt ungefär såhär i huvudet;
Ska jag duscha? Nej, jag väntar lite fall jag får någon värk och vill duscha senare.
Ska jag laga mat? Ja.. hmm, finns det något man kan äta som sätter igång förlossningen?
Ska jag sova lite? Ja! vila upp mig inför förlossningen! hoppas jag vaknar av att vattnet går!

Man är nästan lite lätt galen. Eller vadå nästan. Man ÄR galen. Man längtar. Man är så färdig med att vara gravid.
Appropå det så tror jag att jag idag haft min första sammandragning. Trodde det var bebis huvud som pressade sig mot revbenen men kom på att det skulle vart ett lite väl stort huvud för att pressa sig med tanke på att jag kände presset som en båge över både höger och vänster sida. Hoppas något är på gång nu!


Likes

Comments

Husvisning nummer 10? Och vi har funnit det.
Känslan som ska vara där när man går in i ett hus. Bilden av att vi kan sitta där, i hörnet, som två gamla skruttningar och dricka kaffe.
Vi får se hur det går nu. Håll tummarna!

Likes

Comments

Skrev ju mitt ärofyllda inlägg om hur skönt det skulle bli att äntligen få flytta tillbaka nedan. Och sedan dess har vi varit ganska upptagna.

För jovars, vad ska man säga?
Fredag runt 15 hade jag i min fina foglossningstakt packat klart alla flyttlådor och städat stora delar av vår tillfälliga lägenhet för att kl 16 få flytta tillbaka.
Jag väntade på Pierre eftersom jag inte kan bära och han blev lite sen från jobbet så vi var inte där förrän 16.30/16.45.
Vi hade fått info att de skulle finnas personal tillhands ifall man skulle ha klagomål på städning men dem var vid den här tidpunkten inte på plats.

Vid snabb översyn ser städningen godkänd ut och
Pierre bär in alla lådor. Vi ockuperar oss direkt i kök och badrum för uppackning.
Och så efter en stund kommer vi till sovrummet. Som luktar lite konstigt och som efter översyn har några konstiga fläckar på tapeten som tapetserades senast i september.
Vad fan är det här?

Visar sig såklart att det är grönmögel. Vatten har trängt in utifrån fasaden in i vårt sovrum och börjat mögla.
I panik får vi tag i jourhavande och sedan distrikschefen som checkar in oss på hotell för 3 nätter i väntan på utredning.
Under lördagen kommer en kille och tittar på skadan där han direkt åtgärdar möglet och inte tror att det är så farligt. I måndags kommer det två andra för besiktning och konstaterar att det är så blött att det måste slipas, rivas golv och stå och avfukta i minst två veckor.

Så nu bor vi återigen i ett kaos. Helvette.

Likes

Comments

Diskussion med Frida hur jag ska tackla de facto att vi saknar wifi i vår tillfälliga lägenhet.

Idag ska vi flytta tillbaka till vår lägenhet! Den har renoverats under 5 veckor och är äntligen klar. Den här jävla puckeln vi kämpat med sen vi flyttade till Halmstad är i det stora hela över. Och vet ni vad? Vi klarade det!

Nu kommer vi tillbaka till ett helt nytt badrum och ett helt nytt kök. Diskmaskin, tvättmaskin. Hur har vi någonsin klarat oss utan detta?

Har vart sjukt påfrestande sedan vi flyttade till Halmstad. Ni skulle sett hur badrummet såg ut när vi flyttade in.
Tänk er äckel och höj upp det med hundra. Kan inte för mitt liv förstå hur förra hyresgästen kunde bo så.. men alla är ju olika. Jag grinade en timme samma dag vi fick flytta in i lägenheten för jag kände bara att vad fan har vi gjort.
Flyttade från våran nyrenoverade bostadsrätt med världens bästa kök och in i ett ruckel som knappt var städat med ett kök från typ 1958.
Ja, ja. Jag ska sluta krydda det hela. Men jag sägert igen; vi klarade det!!!

Firar eventuellt med husvisning till nästa vecka.
Om inte bebbeluringen tittat ut innan det dvs. 💕

Likes

Comments

Å hoj.
Så frustrerad just nu. Vill bara att lilleman ska komma ut. Gick in i v39 idag och inte ett uns av förkänningar kan han bjuda på som kan hålla hoppet uppe. Snål bebis.

Har blivit sjukskriven sista två veckorna innan föräldraledigheten kickar in. Känns tråkigt att inte fullgöra några saker jag ändå tyckte var kul på jobbet, men samtidigt väldigt skönt. Kan dela upp min sömn och är inte helt gråtfärdig när jag kommer hem för det gör så ont i kroppen. Så detta var nog det bästa! 🤗


Likes

Comments

Min stubin är typ 0,5 centimeter lång nu. Jag är sedan 1 vecka tillbaka så jäkla trött på att vara gravid. Halsbrännan står mig uppe i halsen och samarin som hjälpt mig hela vägen har i princip slutat fungera. Har nu gått upp 21-22 kg och det är tungt. Har ont i fötter, i ryggen, det känns som om någon filat i revbenen. Jag går som en pingvin och får lock för öronen så jag hör mig själv andas titt som tätt.

Överallt möts man med kommentarer att man ska passa på att njuta nu. Jo tack. Jag har njutit i 38 veckor och nu vill jag njuta av av bebis sällskap och se vad jag har lyckats skapa därinne. Satan vad man längtar <3

Likes

Comments