Header

I SAMARBETE MED TIGERS!

God morgon fina!

Hoppas att ni har haft en mysig helg. När man var mindre så gillade man inte söndagar direkt, då man visste vad som väntade dagar som denna. Men nu uppskattar jag dom verkligen något enormt. Så mysiga och avkopplande på något sätt. Ett perfekt avslut på helgen.

Vår söndag började med en lång frukost tillsammans. Nästan identisk som på bilderna & videon nedan för någon vecka sedan. Barnen åt bland annat sin favorityoghurt, nämligen Tigers yoghurt. Ja, jag också för den delen tokgillar den med jordgubbssmak. Det har blivit lite av en vana att barnen väljer varsin smak i affären. Harrys favorit är päron & Naomi älskar den med jordgubbssmak. Så för att slippa bråk & tjaffs i affären så gör jag det enkelt för mig och tar en av varje. Hihi!

Jag har ett speciellt minne med just Tigers yoghurt sen Harry skulle lära sig att äta själv. Allt han fick på skeden bara rann av, tills vi testade Tigers Yoghurt efter det att en vän hade rekommenderat oss. Den har nämligen så härligt krämig konsistens, som gjorde att yoghurten höll sig kvar på skeden. Och jag minns hans lyckliga blick när han lyckades få in allt i munnen utan att det rann av från skeden. Sötnos!

Nu kan jag gladeligen skriva att Tigers barnyoghurt har 30% mindre tillsatt socker. Dvs hela 30% mindre än motsvarande produkter på marknaden, vilket jag som förälder verkligen uppskattar. Tigers yoghurt innehåller frukt-/bärjuicer och puréer och är därför helt slät. Alla sorter har smaker som barn gillar, vilket gör att den blir älskad både till frukost & mellis.. Något annat med denna produkt som jag gillar är att den är tillverkad på svensk mjölk i Sverige. Då vet man att det är en bra mejeriprodukt samtidigt som man gynnar de svenska bönderna.

Tigers Yoghurt finns inte bara med päronsmak och jordgubbssmak, utan även i smakerna Hallon och Vanilj/Äpple.

Super goda dom också. Vill ni kika mer på deras sortiment så kan ni göra det HÄR

!

Ha en fortsatt härlig måndag bästa ni.

KRAM!


Tigers Yoghurt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan fina! Hoppas ni har haft en lugn och härlig söndag. Jag vaknade minsann redan strax innan 07.00 och var klarvaken. Jag började genast tänka vad jag skulle kunna hitta på innan resten av familjen vaknade. Så jag ställde mig i köket & började baka släta bullar. Dessa semlorna har jag nämligen tänkt på ett tag så nu fick jag testa om det gick. Och kolla så fint det blev. Först och främst så testade jag en ny variant av släta bullar. Och dessa blev så otroligt saftiga. Helt klart bästa receptet jag gjort när det kommer till släta bullar.

Sen var det väl min barnsliga fantasi som får ha ett tack till det söta pandautförandet. Haha, alltså huuur gulliga är dom inte då?

INGREDIENSER

(10 st stora 15 st mindre)

25 gram jäst (1/2 paket)

100 gram smör

2 1/2 dl mjölk

1 ägg

1 dl socker

2 krm salt

2 krm hjortronsalt

8 dl vetemjöl

1 tsk kardemummakärnor

PENSLING

1 ägg

FYLLNING

100 gram mandelmassa

2 1/2 msk mjölk

TOPPING

3 dl vispgrädde

Floursocker

Mörk bakchoklad

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt (37 grader).

Häll lite av degvätskan över jästen så den smälter. Mortla kardemummakärnorna. Tillsätt resten av degvätskan tillsammans med övriga ingredienser i bunken. Arbeta degen smidig för hand eller i bakmaskin.

Låt degen jäsa övertäckt i 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader.

Knåda degen på en mjölad arbetsbänk och skapa 10 st bullar (eller fler). Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper & låt jäsa övertäckta i 20 min.

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Använd en tandpetare för att forma olika former till pandan på ett bakplåtspapper. In i kylen eller i frysen för ett snabbare resultat.

När bullarna har jäst klart så in i ugnen i ca 10 min. Alla ugnar är olika så håll koll på färgen. Låt dom svalna övertäckta med en bakhandduk.

Blanda ihop mandelmassan & mjölk. Lättast att använda en gaffel. Vispa grädden.

Skär av ett lock. Bred på ett lager av mandelmassan, en klick grädde och börja dekorera.


Likes

Comments

God middag fina ni! Hoppas ni har en alldeles perfekt lördag. Förlåt för seg uppdatering här inne. Det har minst sagt varit fullt ös. I torsdags åkte jag nämligen ner till Malmö för att möta upp några glada Stockholmare för att sen ha ett spännande möte tillsammans. Det blev en god lunch tillsammans på hotellet & herre min jesus så gottit. Jag är så glad & tacksam att jag har så många fina människor runt mig som jag får chansen att jobba med. Att dom tar sig tiden att komma ner hit för min skull betyder enormt mycket för mig. Några möten senare så satte jag mig för att jobba med datan i hotellsängen & en stund senare så knackade det på dörren. Och då var det älskade familjen som kom för att hålla mig sällskap. Åh så mysigt vi hade det. Hotellet har så många mailat och undrat över. Och det säger jag inte om. För jisses, så vackert. Det heter MJ´S & ligger i centrala Malmö. det är utan tvekan det finaste hotellet jag har besökt här i Sverige. T o m barnen var helt häpnade över att allt var så vackert. Inte minst sagt glastaket som var fyllt med en massa blommor. Och högst där uppe så såg Harry en rosa ballong. Han kunde inte riktigt förstå hur dom skulle få ner den. Haha, söte!

Efter en god natts sömn i fluffiga täcken & gigantiska kuddar så var det dags för en smarrig frukost. Därefter gick vi upp på rummet & tog ett rosa bad innan vi skulle checka ut. Jag smuttade på en cappuccino och barnen hade race med badankor. Lite shopping, käk på ett burgarhak & vi var redo att köra hem.

Malmö, vilken vacker stad det är. Vi ska verkligen bli bättre på att besöka den staden.

Varning för bildbomb. Hihi!

Och förresten, våra tröjor med fluffiga flamingos på kommer från Zara. Finns på rean.

Likes

Comments

I ETT SAMARBETE MED KOCKENS.

Hejsan fina! Hoppas ni mår toppen. Ja, då har halva veckan redan gått och vi närmar oss helgen igen. Om det är något vi verkligen uppskattar med helgerna så är det våra långa frukostar tillsammans. Då man kan sitta hur länge som helst i pyjamas utan att ha några tider att passa. Förra söndagen startade vi vår dag på ett extra kryddigt vis, då jag tillagat olika recept med hjälp av Kockens ekologiska kryddor. Jag använde mig av de kryddor som har vissa hälsoeffekter. Gurkmeja, Kardemumma, Kanel, Chili & Ingefära. Så himla roligt att testa nya saker och herre min jisses så gott detta blev. Allt blir så mycket godare när man vet att det är nyttig mat. Alla i familjen fick sina olika favoriter och jag tycker det är så skoj att barnen älskar att testa nya saker.

Ni som har hängt med ett tag vet ju vår kärlek till olika smoothies. Och detta receptet är utan tvekan det godaste jag smakat. Det smakar verkligen som en morotskaka & extra gott efteråt med lite hetta från chilin. Mums mums!

Det kryddiga kaffet har varit en favorit hos mig en längre tid. Så enkelt man kan skapa en extra lyxig kopp kaffe i vardagen.

De gyllengula bananpannkakorna var utan tvekan barnens favorit. Det sa tjoff och sen var de slut.

Gröten är en av min & Andys favoriter. Den får smaklökarna att dansa.

Vill ni ha ännu mer inspiration med flera olIka recept, så finner ni det HÄR!


MOROTSKAKSSMOOTHIE

(1 person)

1 Banan

1 Morot

1/2 tsk Kockens ekologiska kanel (malen)

1/4 tsk Kockens ekologiska kardemumma (malen)

1 krm Kockens ekologiska Ingefära (malen)

ca 2 dl yoghurt vaniljkvarj

Granatäpple

Valnötter

Kockens ekologiska Chiliflakes

GÖR SÅ HÄR:

Mixa banan, riven morot, kanel, ingefära, kardemumma & vaniljkvarg i en blender.

Toppa med granatäpple, valnötter & chiliflakes.

KARDEMUMMAGRÖT MED ÄPPLE & KANEL

(1 Person)

1 dl Havregryn

2,5 dl Vatten

1/2 tsk Kockens ekologiska kardemumma (malen)

1 Äpple

Kockens ekologiska kanel (malen)

Mjölk

GÖR SÅ HÄR:

Koka upp vatten & havregryn tillsammans. Låt stå och puttra i ett par minuter.

Riv ett halvt äppel och tillsätt i kastrullen tillsammans med kardemumman.

Toppa gröten med några äppelskivor, mjölk & mycket kanel.

GOLDEN BANANA PANCAKES

(Ca 6 st)

1 Banan

2 ägg

1/2 tsk Kockens ekologiska Gurkmeja

Yoghurt vaniljkvarg

Granatäpple

GÖR SÅ HÄR:

Mosa bananen i en bunke. Tillsätt ägget och vispa/rör ihop. Tillsätt gurkmejan.

Stek i olja/smör på medelhög värme tills bananpannkakorna fått en fin färg.

Servera yoghurt vaniljkvarg till med granatäpple.

KARDEMUMMAKAFFE

(4 koppar)

Kaffe

1/2 tsk Kockens ekologiska kardemumma (Malen)

GÖR SÅ HÄR:

Tillsätt 1/2 tsk kardemumma i kaffefiltret innan du tillsätter kaffet & brygger.

4 koppar på vår kaffebryggare räcker till ca 2 stora muggar.


Hoppas ni gillar recepten till en extra kryddig vardag lika mycket som jag.

Kram!

Likes

Comments

Hejsan bästa!

Åh, här sitter man och tittar på regnet som smattrar utanför fönstret. Undra om vi kommer få någon snö här nere i år? Vad tror ni? Jag håller tummarna iaf så man kan få njuta lite till av vinterlek. För fy attan så härligt det var att spendera en vecka med mängder med snö. Jag saknar rosenröda kinder, varm choklad & underbar skidåkning förstås.

Förresten, alla som undrar över min skidjacka. Nu finns den på rean HÄR . Lyllos er som inte har hunnit åka på skidresa ännu.

Kram

Likes

Comments

Hejsan fina! Häromdagen testade jag att baka en ny variant av semlor. Nämligen små söta hjärtan. Jag brukar varje år försöka testa och hitta på något nytt för det är ju så förbannat kul. Jag tycker alltid att vanliga semlor är alldeles för stora, så jag får extremt ont i magen. För ja, visst äter jag upp hela om den står där så fint och väntar på mig. Men jag ångrar mig alltid efteråt med en mage som skriker aj aj.

Roy Fares, han är en av mina absoluta favoriter när det kommer till att baka godsaker. I år har han tagit fram Nacho semlan. Så jag gjorde en liten annan variant av det. Fast med söta små hjärtan. Detta är ju perfekt. Att sitta där och umgås över en kopp kaffe, samtidigt som man doppar sina små semmelhjärtan i perfekt storlek.

SLÄTA HJÄRTAN

1/2 paket jäst (25 g)

100 g smör

2 1/2 dl mjölk

1 dl socker

2 krm salt

2 krm hjorthornssalt

ca 8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)

1/2 msk hela kardemummakärnor

GÖR SÅ HÄR:


Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Rör runt med en slev tills jästen smält. Tillsätt smöret som ska vara rumstempererat. Mortla kardemumman & tillsätt det ner i bunken tillsammans med resterande ingredienser.

Gör degen smidig för hand eller med bakmaskin. Låt sedan degen jäsa under en bakhandduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200g.

Kavla ut degen direkt på bakplåtspappret så tunt du bra kan. Använd en pepparkaksform för att stansa ut dina hjärtan och in i ugnen direkt. Jag skippade att pensla med ägg då jag ville ha den matta ytan utan krispighet.

Jag hade mina inne i ca 3-4 minuter. Men det kan variera från ugn till ugn. Så håll utkik för det går väldigt fort.

Toppa med floursoker och servera vispgrädde & mandelmassa vid sidan om.

Likes

Comments

Kvällens fina! Men alltså hur mycket fin inredning har det inte kommit in? Jag har suttit här och spanat nu i över en timme och jag är helt såld på allt. Sååå himla fint med dessa färgkombinationerna. Och alla dess former på krukorna & vaserna. Tjusigt värre! Love love love it!

1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR / 7 HÄR / 8 HÄR

1 HÄR / 2 HÄR / 3 HÄR / 4 HÄR / 5 HÄR / 6 HÄR

1 HÄR/ 2 HÄR/ 3 HÄR / 4 HÄR

Likes

Comments

​God morgon fina! 

Hoppas ni mår alldeles strålande. Igår vann Andy och hans fotbollslag DM-Guld. Så himla roligt. Dessvärre drog Andy upp en gammal muskelbristning i låret efter första matchen. Så himla surt att han inte kunde fortsätta när han var så otroligt duktig. Men nu är det bara till att fokusera på att bli kry till serien drar igång. Fy attan vad vi älskar att se honom spela. 

Till rubriken ovan, har ni förresten något nyårslöfte? Jag har nog egentligen inga speciella så direkt. Vi har skrivit vår lilla lista tillsammans, jag & Andy som vi gör varje år. Men inget nytt så direkt. Eller jo, en viktig sak har jag ju på min lista. Och det är att jag måste bli bättre på att sova & prioritera mitt arbete därefter. Jag orkar inte längre ta nätterna till att få ihop allt. Det blir liksom en ond cirkel utav det. Så det ska jag bannemej bli bättre på. ZzZzZzZz.

Annars har jag bara tankarna på att må bra med mina nära och kära. Hitta på massvis med roliga saker tillsammans. Fortsätta träna för att utvecklas & bara njuta av livet.

Kan inte ni dela med er av era nyårslöfte?

Likes

Comments

Jag bara älskar fredagar. Att se hur Naomi varje fredag visar & lär oss hur vi ska dansa. Det är liksom hennes höjdpunkt på på hela dagen. Ni är många som frågar om hon kommer på alla danssteg själv. Och ja, vartenda litet steg visar hos oss. Hon är så enormt duktig oh har en rytmen utan dess like.

Längst ner finner ni låten som så många undrat över. Ha nu en fantastiskt härlig fredag!

Likes

Comments

Hejsan fina! Hoppas ni mår alldeles strålande. Jag njuter på för fullt här av barnen jullov och vill inte missa en sekund. Därav kan det bli lite ovanligt få inlägg här inne.

När vi kom hem ifrån skidsemestern så var jag snabb att köra och köpa två magiskt fina puffar i sammet. Innan julhelgen så stod jag och höll i originalet av denna puff. En puderrosa däremot. Men den kostar hela 3000:- och jag tyckte det var lite väl maffigt med två troll som mer än gärna kladdar ner lite här och där i huset. Hihi! Så dessa för ca 800:- passade mig mycket bättre. Jag köpte dessa i en närliggande butik som heter Eko. Dessvärre köpte jag de sista men de skulle komma in snart igen. Så ni får hålla utkik. Jag kan skriva ett nytt inlägg när dom kommer in igen.

Kram!

Likes

Comments

Nouw Magazine

Better Blogging Nouw