Allmänt & vardagslyx

Det känns som att det blir ett par såna här nu, men jag lägger som de flesta säkert har märkt det mesta av mitt skrivkrut på NaNoWriMo samt på inlämningsuppgifter till plugget. Därför blir det mer vardagsinlägg och inte så mycket "riktiga" artikelinlägg och så vidare. Men både NaNo och plugget går framåt, så jag tänker att det är positivt. Däremot så har tröttheten blivit värre, vilket känns konstigt men är rätt logiskt. Jag har ju varit mer eller mindre "ledig", åtminstone inte haft grejer jag måst åka iväg och göra, hela veckan och egentligen förra veckan också. Ändå känner jag mig tröttare än någonsin. Men som sagt, det är egentligen ganska logiskt - har man ett konstant påslag av adrenalin pga stress så blir man ju inte trött på samma sätt, förrän kroppen faktiskt får vila på riktigt. Och två år tar man inte igen på två veckor, speciellt inte när man faktiskt inte enbart har legat och latat sig. Hundarna ska ju ha sitt och så är det som sagt både skrivande för kreativa syften och för pluggsyften som fixats med. Igår gick jag faktiskt och la mig redan innan midnatt och ändå hade jag svårt att komma upp när klockan ringde vid 10.

Idag har jag även dammsugit och tvättat. Åh, och diskat. Och duschat. Och långpromenadat plus cyklat med hundar. Sånt där vardagligt som jag kommit efter med när jag haft för mycket annat. Så nu är jag helt slut och klockan är inte ens 19 än, haha. Kanske är bra, då kanske jag kommer i säng till 22 eller något ikväll. Imorgon är det jobb, visserligen kvällsjobb - men på söndag jobbar jag dag, vilket innebär att jag får gå upp runt 07.30. Sen på måndag åker vi till Sundsvall vid 06.30 från mig så ja, dygnet behöver omställning helt enkelt.

Dogs because love <3

XoXo Varga

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Allmänt & vardagslyx, Pälsvänner

Att Raven är en riktig Houndini är det nog inte så många som har missat. Att hon har börjat plocka av sig själv och Lobo halsbanden i tid och otid har jag kanske missat att skriva. Men nu har det hänt med det 4:de halsbandet i ordningen. Hur hon får av sig dem har jag ingen aning om.

Bara att köpa nya halsband

Så det är helt enkelt bara att köpa nya halsband. Eller, nu var Team Wild Things så snälla den här gången att de kom förbi med ett de inte använder, men jag måste ändå köpa nya. Det förra jag hade var också ett lånat, från Maries Ullhantverk, så det är ju lite pinsamt när ens hund förstör andras grejer... Ska köpa ett nytt från henne som kompensation - uppenbarligen kan man inte ha för många halsband hemma, suck... Sen blir det nog att köpa ett bredare reflexhalsband från Arken Zoo också till var hund, känns bra med halsband som syns både nu när det är mörkt och för att folk inte alltid kan se skillnad på vargar och mina hundar. Men det är en annan diskussion. Här ovanför länkade jag en del halsband som var relativt billiga, men jag är osäker på att köpa på nätet. Känns som att med Raven åtminstone så vill jag kunna testa spännet och det är så bökigt att beställa hem och skicka tillbaka om det inte är bra. Är det något av dem ni har prövat? :) Annars kan jag rekommendera både Team Wild Things och Maries Ullhantverk, bra kvalitet på grejer från dem!

Glad över hundgården

En sak som Houndini åtminstone inte har lyckats med på senaste tiden är att ta sig ur hundgården. Det känns bra att äntligen kunna börja slappna av lite när man åker iväg och lämnar dem där. Båda hundarna är ju åksjuka, annars skulle de få åka med mig mycket mer än vad de gör. Men mattehjärtat har så svårt att klara av när de sitter och hänger med huvudet och spyr i bakluckan... Har haft perioder där vi tränat massor, alltid åkt till roliga ställen och så vidare. Ingen förbättring. Haft perioder där de fått åksjuketabletter, men de är fortfarande miserabla även om de slipper dregla och spy. Så nej, bättre för alla om de stannar hemma och endast behöver åka bil när de måste. De hoppar ju in utan problem och så vidare i alla fall. Nåväl, hundgården. Nu ska det mest bara byggas om lite, eftersom jag har en massa sektioner staket över då jag köpte fler än jag behövde senast. Alltså blir det att bygga ut hundgården så fort jag får hjälp av folk! För det går som bekant inte att göra själv. Hoppas på att jag kan lyckas vara ledig någon helg framöver så att jag kan bjuda hit lite folk och bjuda på middag och bastu i utbyte mot hjälp med hundgården. Kanske kan bygga ytterligare en utkiksplats också, Raven gillar ju att stå ovanpå hundkojan och kika ut. Och så skulle det behövas någon vattenlösning för vintern nu när det börjat bli kallt. Ni som har hundgård, hur har ni gjort med det? :)

Edit; Utan att gå in på detaljer så kommer lösningen som jag hade förra året inte att fungera, så kommentarer om detta undanbedes, tack!

Uppdatering om skrivandet osv

Kort uppdatering om NaNoWriMo också - jag ligger fortfarande några dagar före (ca 3,5 för att vara oexakt)! Känns himla bra, jag tror inte att jag har legat så här bra till något av föregående år! Eller jag vet att jag inte har det, eftersom man ju kan titta på sina föregående år på hemsidan. Idag ska dock första uppgiften i svenskan in till plugget så det får bli mer fokus på den fram till ikväll. Åh och på tal om plugget verkar det lösa sig med CSN, äntligen! <3 Så nu kanske jag kan säga ifrån lite pass på jobbet och fokusera på mig själv och pluggandet en period, det vore himla skönt. Nå, fokus på plugget ja, dags att skriva 2 A4-sidor om grammatik, yay...

XoXo Varga

Likes

Comments

Allmänt & vardagslyx, Bloggande & Skrivande

Jag har blivit så inne i skrivandet att jag inte längre riktigt har koll på dagarna. Då är det ju tur att man i alla fall inte ska jobba förrän på lördag, hehe. Hoppas verkligen att löpet kan vara över till dess för Raven. Nu har jag fått ta hem Lobo eftersom han är en jäkla pipboll som dessutom kommit på att man kan yla. Snart 6 år gammal kommer han på att "aha, om man är ensam så kan man yla för då..." Ja då vad, blir allt bättre? Pipigt och ylat har han i alla fall gjort hos sin hundvakt, misstänker att han vet om att Raven troligen är i höglöp. Oavsett så fick jag hem honom igår, för här stör han i alla fall ingen annan än mig. Först fick han vara i gäststugan under natten, men jag ska prova ha honom inne. Då kanske jag åtminstone slipper ylandet. Annars ylade de till varandra under hela natten, vilket inte var superpoppis kan jag tala om.

Nå, nog om det, jag ville mest bara uppdatera er lite snabbt. För ärligt talat orkar jag inte skriva ett långt inlägg för jag är så jäkla bra på att skriva roman! Eller ja, jag har åtminstone haft min "wordiest day" hittills! Allt tack vare att jag kollade på en live stream av Clara reads books igår, och hittade via henne en jätteawesome chattsida där hon skapat en grupp för NaNoWriMo med massor av folk. Och de gör word sprints tillsammans. Word sprints, det är min nya grej! Se bara på hur statistiken skjutit i höjden under dagen! Misstänker att det delvis har att göra med min tävlingsinriktade sida (hello Aries liksom) men även det faktum att man har sällskap. Det är så himla lätt att man (jag) slöar annars och kollar på serier samtidigt eller något... Så ja, det kan jag rekommendera varmt för er andra som är med i årets NaNoWriMo! Nu måste jag verkligen vila mina handleder, haha. Och försöka vända dygnet lite åt "rätt" håll igen, för på måndag blir det åka till Sundsvall alldeles för tidigt på morgonen... Åh, ja, det här skriver jag uppenbarligen mitt i natten, för sån är jag, men ni får läsa det på morgonen.

XoXo Varga

Likes

Comments

Dumpster diving

Det här är tiden där det är som bäst med dumpster diving - det är inte för varmt så saker är äckliga men inte heller för kallt så att saker blir förstörda av kylan. Men det har blivit allt svårare att hitta bra dumpster-ställen som är tillräckligt nära för att det ska vara värt det.

Bra med butiker som säljer ut

Det är såklart jättebra med butiker som säljer ut sina varor för billigare priser när de börjar se dåliga ut eller närmar sig bäst före-datumet. Men det som är tråkigt är de butiker som fortsätter slänga lika mycket mat men börjar låsa in sina containrar istället. Så matsvinnet blir detsamma men nu kan man inte längre göra något åt det. Det är en av anledningarna att jag ofta försöker att köpa när butiker har nedsatt pris på vissa varor, så att man liksom stöttar de butiker som har valt att bli mer miljövänliga.

Bra för ekonomin och för miljön

Sen är det tråkigt att det låses in en massa fullt ätbar mat i containrar som ska slängas av andra anledningar. Som till exempel att det är ett riktigt bra sätt för någon som har skitekonomi att fylla frysen och kylen. Både med mat till mig och till hundarna, för det slängs både grönsaker, kött och allt där emellan så att säga. Någon gång hittade vi oxfilé, någon annan ofantliga mängder köttfärs som gick hur bra som helst att äta. Men när det gäller att dumpstra för att hjälpa ekonomin på traven så kan man ju inte åka omkring med bilen till var och varannan butik i området och kolla runt. Det är ju inte heller speciellt miljövänligt. Sen så är det ett litet äventyrligt element i det hela också, som jag saknar. Sammanfattningsvis så är det mycket jag saknar med dumpster diving, men just för stunden så vet jag inga bra ställen att göra det på. Så det får helt enkelt fortsätta klia i fingrarna lite till. Om ni vill veta mer om dumpster diving så har jag skrivit en mer utförlig beskrivning av dumpstring ni kan läsa ^_^

XoXo Varga

Likes

Comments

Steampunk / Ångpunk

Min blogg är ju aningens steampunkinspirerad, så därför tänkte jag att jag skulle återuppliva ett av mina inlägg om vad steampunk faktiskt är. Vill man veta mer så kan man även lyssna på det här radioprogrammet om steampunk där jag medverkade ^_^

Vad är då steampunk / ångpunk?

Det finns nog lika många förklaringar på det som det finns människor som gillar det. Vad som är säkert är att det föddes ur Cyberpunken, som är en slags subkultur till Goth. Krångligt? Man kan kanske sammanfatta det så här; det är först och främst en "stil" på kläder och accessoarer, men samtidigt ett slags tankesätt. Det finns allt från folk som bara klär upp sig i ångpunkens tecken för fest till de människor som "lever ångpunk". Eller så gott det går, i dagens samhälle. Man gillar brunt, beige och naturfärger väldigt mycket, och även koppar, brons och guld. Detta blandat med en aning modifierat viktorianskt mode, kugghjul, synliga korsetter och höga hattar så har man en aning om vad steampunk är. "Steampunk är vad viktorianska erans människor trodde att framtiden skulle se ut".

Foton av Belinda Bärtzner, Sofia "Mynumeris911" och Katie "KatieKat"

Efter slutet eller parallella världar

Nu för tiden finns det flera grupper som gått ifrån den ursprungliga steampunk / ångpunken. Grundtanken - kugghjul, ångdrivet, fickur och höga hattar finns alltid kvar i större eller mindre utsträckning, men placeringen ("settingen" för att ta till lite svenglish) i tiden varierar. Vad jag personligen sett är "efter katastrofen" (post apokalyps) vanligast att krydda med steampunk (till exempel TV-serien "The 100" är ett bra exempel), men även rymdäventyr och parallella världar får allt mer ofta en stänk ånga, åtminstone i estetiken.

En kort sammanfattning blev det, men detta är ju bara för att visa er vad som komma skall! I kommande inlägg tänker jag gå djupare i estetiken, samt dyka ned i vad det innebär att "leva ångpunk", levande rollspel i ångans tecken och kanske också våga nosa lite på annat. Har du något förslag på vad du vill läsa om? Tveka inte att kommentera!

XoXo Varga

Likes

Comments

Allmänt & vardagslyx

Inlämningsuppgifter och skolsnack

Under den senaste veckan så har jag haft en del inlämningsuppgifter att göra, och det verkar inte som att det finns något slut på det hela i sikte heller... En uppgift ska in på fredag, en på söndag, sen har vi första uppgiften i nästa kurs (som är svenska) torsdag nästa vecka, en komplettering onsdag veckan efter och... Ja, så vidare och så vidare. Jag hoppas verkligen att CSN går med på att ge mig bidrag för resterande veckor på året men det borde inte vara några problem nu när jag har fått mina sista poäng från Kreativt Skrivande III. Nu gäller det bara att vänta - det känns skumt att CSN ska ha längre handläggningstid än vanligt den här tiden på året, men kanske har de inte lika många som jobbar nu eller nåt... Hur som helst så verkar det som att jag får vänta minst en vecka innan jag kan få ett slutgiltigt besked.

NaNoWriMo - jag ligger i fas!

Ja ni läste rätt! När det kommer till NaNoWriMo så ligger jag faktiskt i fas, det är så himla skönt! Till och med lite före, men det räknar jag inte med att fortsätta göra. Förhoppningen är att jag ska kunna skriva så att jag ligger minst en dag före det dagliga ordantalet, ifall att något oförutsett händer. Tidigare år har jag dock halkat efter redan dag tre och få ta till en ordentlig sprint för att försöka komma ikapp (jag har tyvärr bara "vunnit" ett av fem år) så ni förstår hur galet skönt det är att faktiskt se alla "pelare" som hänger med i dagliga ordantalet! Det hjälper att jag har upptäckt funktionen "word sprint" på NaNoWriMos hemsida, där man skriver in hur många minuter man vill skriva och så startar en timer. När man skrivit i så många minuter som man fyllt i så säger timern till att tiden är slut och man får fylla i hur många ord man skrivit. Sen hjälper det väl att jag faktiskt har haft en relativt chill vecka hittills trots inlämningsuppgifter. Jag känner mig faktiskt mer kreativ över lag nu efter några dagars bara varande med Raven.

American wolfdog Raven
Sunset
NaNoWriMo

Bilprovning, hundvakt och förkylning

Idag är det dags att åka och besiktiga bilen igen. Såklart så missade jag att ombesiktningsperioden var nu i helgen (alltså senast i fredags...) utan var helt säker på att det var till senast idag. Så jag måste med andra ord besiktiga om helt och hållet. 300 spänn extra i sjön, precis vad jag behöver! Hoppas verkligen att den går igenom utan anmärkning nu för annars måste jag betala ännu mer pengar. Skatten på bilen kom ju den här månaden också så det sved rejält som det är liksom. Nåväl. Efter besiktningen så ska Lobo byta hundvakt, så jag får hoppas att Raven klarar sig ensam i hundgården några timmar medan jag kör honom till Huddinge. Men sen kan han stanna där till nästa helg, då Raven borde ha löpt klart om jag räknat rätt. Och han har varit där väldigt mycket förut så han känner igen sig och trivs, så det blir bäst. Mamma hade också kunnat ha honom men eftersom hon har astma och har haft rätt ordentlig allergi (som blivit bättre med åren) så känns det bättre att inte "utnyttja" henne mer än nödvändigt med hundarna. Hon är dessutom förkyld vilket ju inte förbättrar astman. Jag själv är också förkyld så jag vet hur det är! Misstänker att det är för att jag faktiskt tagit det lugnt som det har brustit ut. Har haft förkylningskänningar i säkert en vecka nu, som ni kanske har läst tidigare, men antar att stressnivån höll det borta litegrann. En av få positiva saker med stressen, hehe... Nej, det får duga som uppdatering så länge, nu måste jag iväg!

XoXo Varga

Likes

Comments

Contains affiliate links Allmänt & vardagslyx, Åsikter & diskussion

Sponsrat inlägg med explicit innehåll.

Jag är personligen inte så mycket för hjälpmedel och sexleksaker utan föredrar att använda mig av det man alltid har med sig. Men när jag såg att det fanns leksaker med fjärrkontroll så blev jag i alla fall lite nyfiken på vad det kunde vara för något. Det verkar som att det börjar bli allt vanligare att sådana används. Personligen så är jag som sagt inte så mycket för externa hjälpmedel, men sexleksaker med fjärrkontroll låter spännande. Via en annan hemsida hittade jag Sin-a-Matic som verkar vara pålitlig och ha ett stort utbud.

Nu för tiden pratas det väldigt sällan om sex och liknande behov. Ändå så är det något som alla har, och inget som man borde behöva skämmas över. Om det pratas om sexualitet så gäller det mäns sexualitet. Men kvinnor har också behov, och det ska inte kännas pinsamt att prata om detta! Jag har känt i flera dagar att jag haft svårt att skriva ett inlägg om sexleksaker, vare sig de har fjärrkontroll eller inte. Men varför ska jag egentligen behöva känna så? Att det "kanske inte är något jag borde ha på min blogg". Vad då borde? Min blogg handlar ju om mitt liv, om min vardag och viktiga ämnen - om det här inte är ett viktigt ämne så vad jag inte vad som är! Så medan jag suttit och skrivit detta så har jag gått från att känna att det är lite jobbigt till att känna att det är precis det jag vill göra.

Så gå in och kika på Sin-a-matic. Du behöver såklart inte köpa något, men hemsidan känns väldigt anpassad för att inte vara totalt "in your face" ifall man som jag gjorde tycker att det är lite pinsamt. Hjälp till att vara en del i att hjälpa kvinnors sexualitet bli mer accepterad i samhället!

XoXo Varga

Likes

Comments

Åsikter & diskussion

Jag skrev i ett tidigare inlägg om att göra sin egen enkla, billiga och miljövänliga havremjölk att jag skulle skriva ett inlägg om mina tankar kring det här med miljö. Nu har den dagen kommit, även om jag väldigt länge varit lite nervös över att publicera det här. Det känns som ett ämne dömt att bli påhoppad över, men å andra sidan så är jag väldigt säker på vad jag vet och inte vet om ämnet. Och dagen har kommit där jag känner att jag vill skriva något som är mer utvecklat inom ämnet. Det ämne inom miljövänlighet som mina åsikter nog skulle ses som mest radikala är mina åsikter angående köttätare VS veganism. Jag tror inte på att det är hållbart att alla jordens människor blir veganer, eller egentligen inte ens vegetarianer. Många vegetarianer vill naivt tro att den forskning som stödjer deras egen åsikt är den enda rätta. Men det finns ju olika forskning som säger olika saker - till exempel om vi helt slutade med att hålla boskapsdjur så skulle vi förlora en stor del av den flora och fauna som finns i naturbeteshagar enligt vissa, medan andra hävdar att det inte spelar någon som helst roll för ekosystemet/inte kommer hända. Lite som att för bara några tiotal år sedan så sa forskningen att det var hälsosamt att röka, för att de enda som forskade inom ämnet fick betalt av just tobaksbolagen.

miljövänlig

Personligen tror jag på en kost som är hållbar även om infrastrukturen slås ut, vilket innebär att det är nästan omöjligt att vara vegetarian eller vegan i nordiska länder. Jag strävar mot att någon gång i framtiden ska minst 90% av det jag äter komma från den egna gården eller grannskapet. För mig är det där jag kan göra mest miljönytta, samt att kompensera andra saker (som tex att jag så gott som måste ha bil där jag bor) på andra sätt. Det viktigaste tycker jag ändå är att folk vill göra skillnad, inte hur de gör det. Och genom att klaga på hur andra gör så är risken stor att resultatet blir precis tvärtom - man slutar vilja pga att "det går ju inte att göra rätt/folk blir aldrig nöjda ändå". Bättre att lyfta fram vad folk gör för positivt för miljön och kanske ge förslag för att de ska kunna göra ännu bättre i framtiden. För helt ärligt; vem har ändrat på sina vanor efter att någon klagat på sättet man lever?

grönsaker
rotkällare
tomater

XoXo Varga

Likes

Comments

Allmänt & vardagslyx

Så, åter igen ett lite mer vardagligt inlägg. Som titeln antyder så är det fullt upp med skrivande för NaNoWriMo, och dessutom tentaperiod på kursen. Eller vad man nu ska kalla det - det är inte faktiska tentor utan inlämningsuppgifter, men vi har tre större arbeten som ska in nu under veckan, så det är mycket. Egentligen skulle jag ju ha åkt till Sundsvall och varit på campus nu hela veckan, men på grund av löptik som går in i höglöp någonstans mellan idag och tisdag så känns det inte riktigt realistiskt. Så jag kommer bli hemma och skriva, skriva, skriva. Därför är bloggen inte helt högprioriterad nu, men jag ska försöka hinna med några mer intressanta inlägg i alla fall ^_^

Ikväll så blir det middag på Sjätte Tunnan med mamma, lillasyster och någon mer jag inte känner. De har tydligen varit på Brolle, så vi tänkte passa på att ses när jag ändå är i stan. Ja, för jag jobbar ju såklart också, som om resten inte vore nog... Nu har jag åtminstone fått mina poäng jag saknade eftersom jag klarade en omtenta så förhoppningsvis så kan jag få CSN resterande veckor av året i alla fall. Det skulle underlätta ekonomin enormt! Nu jobbar jag ju så lite det möjligen går utan att sitta utan att kunna betala räkningar liksom. Skafferi- och frysrensningen är ett faktum, om man säger så, heh. Men ja, kort uppdatering från mig här, i veckan kan ni se fram emot lite mer ordentliga inlägg ^_^

So another every day post for you guys. Like you can read in the title (well, if you read Swedish) I have lots going on with NaNoWriMo, and also exams in my course in school. Or what to call it - we have three articles to write that are a few pages each with lots of research to them. I should have been going to Sundsvall to campus next week but since my female dog is in heat I will stay at home with her. It's her first time and very hard to find someone willing to take care of a bitch in heat ;) So I'll be home to write, write and write some more. That's why I don't really prioritize my blog right now, but I'll try and write a few posts ^_^

This evening I'm going to have dinner with my mother, sister and some other people I don't know. They're watching a Brolle concert right now. So we figured that we'd meet up when I'm in town (working 'til 17). Working as well, yeah, like I didn't have enough, haha. But I hope I can get some money from CSN the last weeks of this year. Money is kind of tight, to say the least... Think eating whatever's available at home, haha. Well, short update, but I'll write more this week!

XoXo Varga

Likes

Comments

Säljes & Tävlingar

Eftersom jag väldigt gärna vill hitta nya bloggar att läsa, och på grund av att jag dessutom tycker att det är himla roligt att dela med mig av "rampljuset", så tänkte jag nu börja med "Veckans blogg hos Varganess"!

Reglerna får bli enkla. Du gör helt enkelt följande för att vara med och delta;

1; Välj ett eller flera av följande alternativ - följ mig här på nouw och/eller min Instagram.
2; Kommentera det här inlägget och tala om var du följer mig (kom ihåg att länka till din blogg!)
3; Vänta på att jag annonserar ut vinnaren. Japp, det är så enkelt!

Bonus; Delar du det här inlägget på något sätt (facebook, nouw, instagram etc) är det större chans att jag väljer dig 😜

Så vad vinner man då? Jo, jag kommer att kolla igenom din blogg och sedan skriva ett inlägg om vad jag tycker om den här på min blogg, såklart med länkar och allt! Och jag lovar att skriva så snälla saker jag bara kan, hihi 😘

Så ta chansen att synas här hos mig och få din blogg utvärderad och läst! Förhoppningsvis får du även minst en återkommande läsare i mig, och det kan väl aldrig skada? Tänk på att jag inte kommer att köra dessa "Veckans blogg hos Varganess" varje vecka, så passa på att ta chansen nu!

XoXo Varga

Likes

Comments

Instagram@varganess_vardag

Better Blogging Nouw