Allmänt & vardagslyx

Jag har inte riktigt hunnit blogga sedan jag kom hem från Sundsvall. Eller ja, helt ärligt så har jag väl kanske inte tagit mig tiden, utan fokuserat på lite andra saker. Som när jag kom hem i torsdags så behövde jag elda rejält eftersom inomhustemperaturen var på 2 grader Celsius. Hehe, behöver jag säga att det bara var att behålla ytterkläderna på ett tag? :p Men det kunde ha varit värre, och ärligt talat så vad det väldigt mysigt. Det hade varit mysigare om jag sluppit gå upp 7 på morgonen och ha tenta, för att sedan köra bil i ca 4 timmar, men mysigt none the less ^^

Väl uppe i Sundsvall så var det, som ni säkert sett i tidigare inlägg, sådär galet mycket snö. Precis så som jag vill ha det på vintern! På onsdag kväll åkte vi till huset som K och A köpt och håller på att renovera. Det ligger med fantastisk utsikt över en sjö, ungefär 2-3 km utanför centrum om jag förstod geografin rätt. Det första som hände när jag släppte Raven lös var att hon hoppade ut från altanen och försvann. Alltså, hon sprang inte iväg, utan hon sjönk ned i snön så att bara öronen stack upp, haha. När vi själva kastade oss ut i snöhavet så sjönk vi seriöst ned till midjan! Så kul! :D Kände mig som typ 6 år gammal igen.

Sen var det mest bara att sova för att orka upp på morgonen. Gick såklart till fel sal för att göra tentan så jag fick sitta utanför och vänta i 20 min innan jag fick gå in och göra den. Eller ja, dem, för det var två omtentor på samma gång. Men jag valde faktiskt att bara fokusera på en av dem. Kände att jag knappt hade tid och kapacitet att banka in det som behövdes i huvudet för det, än mindre för två olika tentor. Vi har fortfarande ett omtentetillfälle nu under våren så jag ska se till att plugga lite, lite varje dag istället. Hur som helst. Efter tentan så körde jag hem, ensam med hundarna den här gången. Över lag gick det faktiskt mycket bättre än vad jag hade tänkt mig, med tanke på att det varit stormvarning i dagarna. Dock fick vi köra en stor omväg kring Gävle för där var motorvägen avstängd, vilket gjorde att det tog ca 40 minuter längre tid än vanligt. Men allt som allt gick det bra.

När vi kom hem var det som sagt 2 plusgrader inomhus, så det var bara att elda i både kaminen och vedspisen för att få upp värmen så snart som möjligt. På kvällen åkte jag och simmade. Egentligen skulle jag haft en annan tenta på fredagen, men eftersom jag fortfarande inte riktigt kommit in i det här med att anmäla mig till tentor så hade jag såklart missat det och fick därför inte skriva. Eller ja, hade jag stannat i Sundsvall så kanske jag hade fått plats att skriva där, men det kändes inte värt det att stanna en extra dag så att jag kanske fick skriva. Speciellt eftersom jag inte känner mig 100% säker på den heller. Så ja, det får bli sen istället. Nu tänkte jag fokusera på praktiken.

Det är ju ett spännande kapitel också, praktiken. Eller inte... Jag satt halva dagen igår och försökte få kontakt med någon i ledet av alla som ska fixa min praktik. För jag får enligt universitetet inte fixa den själv. Men varken skolan, ansvarig på kommunen eller ansvarig på universitetet kunde svara på frågan vem som är min handledare, eller när jag ska vara på min praktikplats på måndag. Kul. Hade jag fått fixa den själv så skulle jag ju veta precis vem jag skulle höra av mig till, men idag fick jag ett mejl från skolans samordnare som sa "du kan väl åka till skolan och kolla om du hittar någon som kan hjälpa dig?". På riktigt. Så jag skickade faktiskt ett mejl tillbaka och sa i princip att "nope, nu har ni sagt att ni ska fixa det och jag får absolut inte göra det själv, så nu får ni stå för det också. Jag är sjuk på måndag".

Alltså, jag sa inte att jag är sjuk på måndag. Bara att jag börjar känna mig väldigt krasslig, vilket också är sant. Antingen så blir jag bra till imorgon eller så blir jag nog sjuk under ett par dagar... Kanske inte är så bra att ha två grader inomhus och sedan även sitta och grilla korv med grannen ute i kylan, hehe. Som jag gjorde igår kväll. Det var galet mysigt, min granne är en riktig skogsmulle, en "prepper" utan att han ens vet om ordets innebörd. Med massor av gammal kunskap. Förhoppningsvis ska han hjälpa mig bygga lite smarta kaninburar till våren så jag kan börja med köttkaniner redan i år! ^_^ Det ser jag fram emot.

Sammanfattningsvis så händer det mycket nu, men jag har inte helt hunnit fokusera på bloggen. Dock kommer det, för på måndag börjar ju #nouw30daychallenge så då blir det blogga av! :D Sparar mig lite till det helt enkelt, nu ska jag kolla på dokumentären "Minimalist" på Netflix innan jag försöker skriva lite på två restuppgifter jag vill få in innan måndag.

Sugen på att gästblogga? Läs mer i inlägget "Gästblogga hos Varganess"!

Läs Varganess Bucketlist för 2018 och bli inspirerad!


XoXo Varga

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Citat

Likes

Comments

Säljes & Tävlingar

En av sakerna som är viktiga för mig under 2018 är att bli av med en del grejer som jag av olika anledningar inte behöver eller vill ha. Men i nuläget så varken orkar jag eller har tid med tex Tradera. Däremot så tänkte jag att man kanske få åtminstone något napp genom att lägga upp grejerna som jag vill bli av med här på bloggen, so that's what I'm gonna do! ^_^ Bara att skicka ett meddelande, här på bloggen eller via mejl, om det är något du är intresserad av. Priserna går att diskutera om inget annat står ;) Man kan swisha, banköverföra eller mötas upp beroende på vad som passar bäst. Jag kommer att uppdatera inlägget löpande, vill mest komma igång med det till att börja med ^^

Kläder och accessoarer

  • Vit väst med fuskpäls(knappt använd), 50 kr
  • Grön korsett, passar troligen en 20" bäst, stålskenor och hållbar men knäppningen är lite snedsydd (tillverkningsfel) 800 kr el bud

Handarbetat, nålbundet och annat hantverk

Prylar, spel och diverse

Sugen på att gästblogga? Läs mer i inlägget "Gästblogga hos Varganess"!

Läs Varganess Bucketlist för 2018 och bli inspirerad!


XoXo Varga

Likes

Comments

Allmänt & vardagslyx, Att studera

Nu är jag åter uppe i Sundsvall för er som missat det, den här gången fick båda vovvarna följa med. Och det är riktig vinter här! <3 Som vi alla har längtat! Båda hundarna har fått flera "lekryck" och skuttar runt som kaniner i snön, speciellt Raven. Lobo mest rullar sig och tycker att det är himla skönt. Så här vill vi ha det jämt! Sen lyckades jag såklart klanta mig och snubblade så att jag stukade foten lite lätt igår, men idag är det mest lite ömt så jag får helt enkelt vara lite försiktig hädanefter.

Men ja, jag är ju inte här för att leka med hundarna i snön även om det mest är det (och låna badkaret hos de jag bor hos...) jag vill göra. Jag måste se till att plugga lite också. Imorgon har vi ett muntligt framförande på ca 10 minuter som jag inte ens börjat tänka på, och på torsdag ska jag försöka mig på omtentan. Så nu är det med andra ord dags att sätta sig och plugga. I badet. Och sen skriva färdigt några uppgifter som jag missat deadline på också, förhoppningsvis får jag in allt den här veckan så att jag kan stå på plus minus noll när nästa kurs börjar nästa vecka. Det är ju som bekant praktik vilket ska bli himla kul, att äntligen få komma ut och faktiskt göra det man utbildar sig för!

Sen mellan varven så kikar jag faktiskt på förra säsongen av Mandelmanns gård och drömmer lite om min framtida gård. Drömmar jag bland annat skrev om i inlägget "Drömmen om framtiden". De jag bor hos här uppe har ju precis köpt ett hus mer på landet, fast de har kvar sitt radhus också medan de renoverar huset. Så man blir liksom ännu mer sugen. Men nåväl, nu försöker jag mest bara skjuta på pluggandet märker jag, vi får höras senare istället!

Sugen på att gästblogga? Läs mer i inlägget "Gästblogga hos Varganess"!

Läs Varganess Bucketlist för 2018 och bli inspirerad!


XoXo Varga

Likes

Comments

Istället för att sova så kan man sätta upp en ny hylla på väggen och allmänt städa hela vardagsrummet. Det gjorde jag i alla fall i förrgår, och även om jag är lite väl trött igår så är jag himla nöjd med hyllan faktiskt! Jag tror att den kan vara lite sned, men det kan jag leva med så länge den inte ramlar ned, haha. Den sitter ju nämligen ovanför sängen så det känns inte som det mysigaste sättet att bli väckt direkt. Men de i köket som jag satte upp för några månader sen sitter ju kvar så det går nog bra ^^ För övrigt blev första bilden när Raven tittar upp på hyllan så himla söt, tycker ni inte? ^^ Sen fick några rådjurshorn som jag ärvt efter min gammelfarfar komma upp på olika ställen också, fast de får ni bild på en annan gång.

Utöver detta så har det varit rätt så fullt ös, medvetslös. Igår var jag först med jobbet och såg komikern Jim Jeffries, vilket var galet skoj och jag skrattade så att jag grät. Men man måste ha lite "tålig" humor för att gilla honom, tror jag. Sedan träffade jag äntligen Linnea och hennes karl för att bara sitta och mysprata på en bar och allmänt komma ikapp med livet liksom. Jag tror knappt att vi träffat varandra sedan i höstas! :O Förhoppningsvis blir det ändring på det nu när jag får lite fler lediga helger och så vidare.

Sedan idag så har jag först stressat iväg på Ravens kurs med Sara från Passout. Superbra kurs som jag verkligen rekommenderar, även om det egentligen kanske är i längsta laget för mig att åka, heh. Tar ca 45 minuter enkel väg. Stackars Raven som är åksjuk vill ju inte alls vara med på noterna när det kommer till att hoppa in i bilen utan Lobo på förmiddagen, men hon har jätteskoj och blir jäääättetrött när vi väl är där så det är himla bra för henne. Efter att vi kommit hem så har jag byggt en fullösning i bilen för att jag ska slippa ha hundar i framsätet ifall jag lämnar dem i bilen (det finns ett "lastnät" men det täcker inte hela "hålet" så de kan klämma sig fram). Senast Raven satt kvar i bilen hade hon lösbajsat ned hela bilen, säten, växelspak ja, allt. Så det slipper jag gärna igen. För nu får ju hundarna följa med till Sundsvall igen eftersom fina K har hjälpt mig hitta hundvakt till dem som kommer hem till "oss" där uppe när jag är på campus. Superskönt! Åh och på tal om skolan så har jag verkligen försökt att skriva uppgifter jag är sen med nu på eftermiddagen, men först hittade jag inte den kurslitteraturen jag vill använda till min artikel, sen efter att jag givit upp så började Word att krångla. Så ja, under två timmar har jag lyckats skriva två meningar, yay. Åh ja läsa lite annan kurslitteratur som jag fått ta istället för den boken jag ville. Och imorgon måste jag upp runt 8 för att hinna gå med hundar osv innan vi ska åka, så jag kan inte vara uppe hela natten med det heller... Äh, det får bli som det blir helt enkelt.

Hur har Din helg varit? ^^

Sugen på att gästblogga? Läs mer i inlägget "Gästblogga hos Varganess"!

Läs Varganess Bucketlist för 2018 och bli inspirerad!


XoXo Varga

Likes

Comments

Så jag har gått och trott att jag mått ganska så bra. Och på många plan så har jag nog det, varit på rätt väg liksom. Så igår, faktiskt efter att jag varit hos kuratorn (såklart...) blev det ett stressmoment för mycket helt enkelt. Så jag hade någon form av gråt- och panikattacksdag, helt enkelt. Skoj, inte så mycket. Tror att jag grät sammanlagt 5 timmar. Meeen det är skönt att få det ur sig. Så idag känns det faktiskt bra igen, och vissa av de grejerna jag stressade över fick jag hjälp med.

För det där med att be om hjälp, det är jag inte alls bra på. Jag vill så gärna kunna fixa saker själv, vill inte vara beroende av någon annan. Även om jag försöker intala mig själv att andra mår faktiskt bra av att hjälpa till ibland också, eller jag tror i alla fall att de gör det. Jag mår ju själv bra av att hjälpa folk liksom. Så ja, jag borde verkligen bli bättre på att be om hjälp. Men det handlar nog mest om att jag är rädd för att få ett nej. Lite som det blev nu. Jag skrev och frågade säkert 20 personer om hjälp med hundarna när jag måste upp till Sundsvall nästa vecka. Ingen kunde. Försökte hitta en lösning som jag kunde slippa vara beroende av någon annan, men det gick inte heller. Och innan ni säger att hundarna är problemet - så är det inte. Problemet är den här utbildningen som jag inte alls räknat med skulle vara så himla.... Icke-distans. Faktiskt så kommer jag att kolla upp möjligheter att byta universitet. Men jag kommer oavsett att göra praktiken som vi ska ha nu, för det känns dels roligt och dels tror jag att det blir en liten paus från den värsta stressen.

Men ja, jag valde distans just för att det skulle bli mindre stress. Mindre planering och så vidare. Jag är, om man får vara lite självgod, faktiskt väldigt bra på att plugga på distans. Om jag får fokusera på det. Men nu läggs istället fokus hela tiden på att fixa hundvakt, spara bensinpengar, hitta folk att samåka med, för att inte tala om att man måste hitta någon att bo över hos. Och missförstå mig rätt, bo över hos folk kan vara jättetrevligt. Men det blir liksom att man "inkräktar" oavsett om det passar eller inte. Det är ju specifika veckor man måste upp liksom, det är inte som att hälsa på en kompis där man båda bestämmer när det passar liksom. Så ja, det känns som sagt som att det är mer fokus på det än på själva plugget. Därför har jag kommit efter. För ärligt, plugget är inte svårt. I måndags skrev jag två uppgifter på 3 timmar. Visserligen fick jag "bara" E och D på dem, men de var sena så jag stressade. Hade jag lagt en dag per uppgift hade jag garanterat fått minst B på dem. Så det är inte för att saker är svåra som jag kommer efter.

Och ja, som de flesta nog kan känna igen sig i så blir man mer stressad av att hamna efter, så blir det en ond cirkel. Jag gillar verkligen inte onda cirklar. Så ja, det blir till att ringa en studievägledare och se vad det finns för alternativ. Jag kom ju in på en utbildning i Gävle också till exempel, så kanske kan jag byta dit. Dit kan jag i allra värsta fall pendla över dagen, även om det blir jobbigt och lite väl dyrt. Men det går liksom. Ifall det krånglar med hundvakt eller vad som. Eller om man helt enkelt bara vill sova i sin egen säng, vilket man gärna vill om man ska vara alert och faktiskt hänga med på föreläsningarna.

Nåväl, det här blev ett långt inlägg, men då vet ni varför jag inte är så aktiv här på bloggen just nu. Jag måste helt enkelt försöka fokusera på plugget där jag kommit efter. Nu imorgon är det mitt sista jobbpass på flera veckor, sen är jag tjänstledig medan jag praktiserar. Kanske slänger jag in lite prinsessjobb om det finns tillfälle, för de är oftast på helgen och då kommer jag faktiskt vara lediiiig! Så skönt! :D

Bjuder på två bilder från min betalda fotografering förra veckan ^_^

Sugen på att gästblogga? Läs mer i inlägget "Gästblogga hos Varganess"!

Läs Varganess Bucketlist för 2018 och bli inspirerad!


XoXo Varga

Likes

Comments

Instagram@varganess_vardag

Better Blogging Nouw