Godmorgon måndag!
Skolan väntar vilket jag inte alls har lust med. Har en lektion nu på morgonen där vi bara ska läsa och sedan har jag hål i två timmar och sist på dagen historia. Gillar måndagar för att de är så chill men ärligt något onödiga men det är bara att köra på.

Efter skolan ska jag till stallet och fixa mina pärlor! Mynta fick hoppa igår i ridhuset eftersom jag gör inomhus debut fredag o lördag denna vecka. Hon backade av lite mer och hade faktiskt inte alls problem med att hon vill dra och att jag inte skulle hänga med. Visserligen red jag fram väldigt noggrant så hon var lite trött när jag började hoppa men såååå himla fin. Hade en linje med fem galoppsprång och sedan ett hinder ur sväng snett igenom. Hon kändes riktigt bra men hindren kändes verkligen större nu när de stod inne. Bra jobb iallafall.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Elin

Kvällen igår blev inte riktigt som planerat! Det vi hade tänkt göra fick vi skjuta upp tills vidare, så jag joggade Henry lite i ridhuset i ca 20 min! Så han fick chilla ändå! Red även lektion på en ridskolehäst, eller aaa ponny! Vanilla! Jättesöt och kommer garanterat bli en superbra ridskoleponny! Trevlig och schysst på alla sätt, lite lat när det kommer till arbete kanske men finns mycket att jobba med och hon är positiv till arbete så det var kul att testa på henne!

Idag tog jag lite sovmorgon och har precis ridit Henry nu! Gick rent ut sagt skit, kan komma med 1000 "förklaringar" men allt grundar sig i samma, jag red skitdåligt! Idag red jag verkligen jättedåligt, ingen känsla, ingen feeling, kunde inte rida lätt, kunde inte sitta, kunde inte hålla tyglarna i rätt längd utan de gled bara ur händerna på mig osv! Kan skylla på allt möjligt som att jag inte kan rida i mina spooks byxor i dressyrsadeln då det är grip vid knäna och då fastnar jag, eller att Henry var på lite mupphumör för att jag brukar rida på em när han har fått Hö osv. Men alla förklaringar är egentligen bullshit för enda felet idag var att jag inte kunde rida. Alls. Hade jag kunnat hade jag löst problemet istället. Så idag gick det skit! Tyvärr! Stackars Henry förstod väl inte vad han gjorde fel när jag försökte med allt möjligt för att få minsta lilla att funka!

Galoppen i slutet gick iallafall helt okej så där nöjde vi oss, klapp och trava av sen tack och hej på lång tygel, haha! Ingen bra dag! Nu ska jag sätta fart med att fixa alla grejer för i em ska jag bort till min mormor och morfar då morfar fyller år idag! Vi hörs senare!

Han är så himla fin!

Likes

Comments

Elin

Godmorgon! Idag har vi haft en väldigt effektiv morgon! Jag och Maria var i stallet ca 20-15 i 6 för att morgonfodra samt rida Bonnie och Tarco innan vi började jobba vid 7! Gick väldigt bra och Bonnie var faktiskt väldigt fin och avslappnad idag trots tidig morgon! Kul!!

Efteråt satte vi på täcken, släppte ut privat och sen även lektionshästarna och vi var väldigt effektiva så vi blev klara tidigare än vi brukar så förhoppningsvis hinner vi med lite mer idag än vi brukar! Alltid skönt att hinna bocka av fler saker från listan på en fredag!

Igår red ju jag och Alva ut i skogen/miljöträning på väg som ni kan läsa om i Alvas inlägg! Henry var jätteduktig trots att han blev väldigt rädd för den stora mjölkbilen! Skördetröskeln gick bättre men mjölkbilens pysande skrämde livet ur honom! Stackare! Men efteråt var han lika lugn och snäll som vanligt! Självaste galoppträningen på grusvägen gick jättebra och han var väldigt duktig! Idag ska han få lära folk att rida, men mer om det sen! Kika in här senare för de blir massa roligheter ikväll!!

Candyman hälsar hej!

Likes

Comments

Godmorgon fredag! Snart är det helg och helgen är ganska fullspäckad.

Igår red jag Mynta ut i skogen med Elin och Henry. Vi skrittade asfalts vägen bort till en lång grusväg. Påvägen dit mötte vi en stor skördetröskare och Mynta fick gå först förbi! Så duktig tjej. Vi kom sedan fram till galoppsträckan där vi rullade på framåt en lång bit. Min träningsvärk i benen är brutal så att stå upp i full fart var inte optimalt men det gick.

På hem vägen mötte vi en stor mjölkbil på en smalare väg precis i en kurva. Henry gick först och blev jätterädd stackarn så Mynta fick bli modig. Först vill hon inte gå fram och förbi men jag tvingade henne. Sparka på och sedan var vi påväg förbi. Vi hade inte mycket väg att spela på. Stor lastbil och stort dike på andra sidan. Mynta gick med högpuls lugnt försiktigt förbi precis där jag bad henne gå. Henry var rädd sa Elin för lastbilen pyste (den stannade alltså vilket vi uppskattade väldigt mycket, annars hade vi blivit mos i kurvan) så han ville hoppa ner i diket men Elin lyckades lugna honom.

Mysig tur och bra trafikträning.
Trissi fick gå ett litet pass i ridhuset. Var riktigt svårt att rida då jag fick kramp i mitt vänsterben 24/7. Sjukt irriterande! Dessutom var Trissi sur och det gjorde inte saken bättre.

Efter Trissi åkte jag upp och red Lady. Gav inte hästarna bästa förutsättningarna direkt. Jag och Lady kämpade på och hon var på samma humör som Trissi. Upp i luften. Tog även några språng eftersom jag ska tävla henne på söndag. Hoppade fem 1/2an kanske 6gånger. Bra uppladdning

Likes

Comments

Elin

Hej på er! Torsdag, jobb, vanlig dag!
Igår när jag red Henry var han väldigt fin! I tisdags testade jag att rida med sporrar då han som sagt totaldör (oftast) när jag tar bort spöet vilket inte riktigt funkar om vi ska tävla dressyr osv! Så jag lånade Alvas ponnysporrar, han brydde sig inte direkt om jag säger så! Han lommade runt där i någon slötrav och jag red och drev för glatta livet! Stundvis var han fin men ibland så ba "neeee orkar inte" liksom! Men jag gav sporrarna ett försök igår igen och han var mycket bättre då! Ibland blev han lite slö men för det mesta var han väldigt fin och framåt!

Ska testa med "vanliga" sporrar, alltså lite större! Anledningen till att jag började med ponnysporrarna var för att han väldigt lätt blir stressad av dem och bara springer iväg liksom istället för att ta skänkeln och jobba! Men ska testa dem igen någon gång till veckan! Han är ju inte så van vid sporrar och det är föreståeligt att han springer ifrån dem, tanken är inte att jag ska rida med sporrar hela tiden utan att jag ska kunna ha dem på tävling så han inte lägger av utan fortsätter jobba, utan att springa iväg, ni fattar!

Idag väntas en ridtur i skogen! Tänkte konditionsträna lite med Henry! Jobba upp flåset lite!

Likes

Comments

Elin

Nyss hemkommen från sjukhuset i Karlstad! Var där för en check inför min kommande käkoperation! Eller det kanske man inte riktigt kan kalla det, ska operera gommen iallafall! Fick veta för ett år sedan av tandregleringen att jag har en för trång gom! Detta gör att mina käkar inte kan få till ett normalt bett och tänderna börjar även "snurra". Inget allvarligt egentligen men kan få problem i framtiden så därför gör vi detta nu! Hade tandläkarna lyssnar på mig och mitt tjat om tandställning när jag var yngre hade jag troligen sluppit denna operation men jaja, shit happend! Haha!

Operationen är inget stort egentligen! De ska snitta upp gommen och liksom hela överkäken så allt är löst, sen ska en skena/platta in och bredda gommen genom att jag skruvar upp den bit för bit! Så själva breddningen fixar jag själv! Dock är det lite rip att jag inte kommer kunna bita i någonting förens typ en månad efter operationen! Hej soppor och smoothies i en månad hahah! Rätt förståeligt att jag inte ska bita i något eftersom hela överkäken blir "lös" och kan gå sönder om jag börjar bita i sega gosisar eller äpplen liksom! Första veckan är det bara flytande som gäller och sen gradvis mer sammansatt massa som typ gröt, senare snabbmakaroner som går att svälja helt iprincip osv! Men mer om det här senare! Väntar på operationstid nu så förhoppningsvis blir detta gjort under hösten! Inget stort ingrepp så förhoppningsvis hinner de klämma in mig någonstans!

Men detta har jag sysslat med större delen av dagen alltså! Tagit nya röntgenbilder på käken, gjort gipsavgutningar osv! Började dagen med att jobba fram till frukost och sen till sjukan! Nu är jag som sagt hemma igen så ska åka ut till stallet igen om någon timme eller så för att fixa med Henry! Men först ska jag lägga mig i sängen en stund och vila! Matkoma delux för vi käkade lunch på Thaien och jag tror jag fick lite panik över det här med att inte kunna tugga på en månad för jävlar vad jag åt! Stoppmätt hahah!

Vi hörs senare!

Likes

Comments

Ledig dag från skolan, underbart! Är just nu i stallet och skrittar fram Trissi inför att ta ett litet dressyrpass. Igår var hon lite konstig så ska se om hon känns bättre idag vilket jag såklart hoppas på. Det blåser dock verkligen storm, hatar blåst det är så himla jobbigt och irriterande men det är sol iallafall.

Ikväll blir det jobb annars har jag inga planer för idag

Likes

Comments