Färgkaraktärer, Stilkaraktärer, Färg och Form, Personal shopping

Naglar

Äntligen blev det fix med nya naglar igår. De såg för anskrämliga ut, växer som ogräs. Har ju kört med klassiskt rött i tag och varit helnöjd men nu kände jag för lite höstigare färger. Det blev till och med en ny form mycket smalare än jag någonsin haft, vad tycker ni? Jag diggar den nya formen i alla fall.

Klädspaning

När ni läser detta är jag ute med min shopping kund och provar passande kläder till hennes färger, proportioner och stil. Innan jag ska ha shopping med kund går jag ut på en förberedande runda då bestämmer jag vilka kläder i passande butiker vi ska gå till och prova. Önskemålet från min kund idag är kläder att bygga upp sin basgarderob med som byxor, överdelar, kjol, klänningar och skor. Min kund har den naturliga stilen och är varm i sina färger hon passar fint i många av de färgerna vi ser ute i affärerna just nu. Jag har bland annat tittat ut kläder i färgerna marinblå, purple, rost, varm vit, varm grå, grön och någon mer. Tar alltid foto på plagg och skor som eventuellt ska provas, för att strukturera shoppingturen, här är ett urval. Är allt bra planerat räknar jag ca en halvtimme per butik.

Vi får se om jag får visa er bilder från shoppingen, det får min kund bestämma.

Ha en fin kväll

Kram kram Tina G

#nailsbyhallberg #outfit #shopping

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Färgkaraktärer

Återigen tänkte jag idag när jag klädde mig på hur mycket det gör att sätta till en eller flera basfärger i sin outfit, för ett mer färdig klätt uttryck. Idag skulle jag bara iväg o fixa nya naglar och göra klädspaning till en shopping kund jag har imorgon (kommer bilder på det om jag får för kunden). Där av inga fancy kläder.

Så här har jag nu bytt om i omgångar och tänkte visa er med olika bilder vad basfärgen kan ha för betydelse i en outfit. Vet att jag tjatar om basfärg i mina inlägg och att det kan vara svårt att visuellt bilda sig en uppfattning. Satte ihop olika färgkombinationer med och utan basfärg för en bättre uppfattning av hur det kan se ut. Lite åt före och efter bilder.

Beroende av om du är varm eller kall är det olika basfärger man har. Jag är varm och ljus så i min skala är det varm brun, beige, navyblå o camel där alla ligger lite ljusare.

En Ljus o kall person har då kall grå, marinblå, brun och beige som ligger lite ljusare. De som är djupa i sina färger har rimligen djupare nyanser på sina basfärger. Även där skiljer det på varm och kall.

Vad jag kan visa er är den varma skalan eftersom jag lever som jag lär och har endast varma basfärger som speglar min hud, hår och ögonfärg i garderoben. Ibland kan det vara så enkelt att man bara sätter till en scarf, bälte eller halsband i basfärg för bättre helhet.

Tyvärr blev ljuset i bilderna inte rättvis men hoppas ni får en bättre bild av skillnaden mellan med eller utan basfärg i klädseln.

Önskar er en skön dag!

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Färg och Form

Inlägget innehåller affiliateslänkar

Vi har börjat funderar på att styla om i vardagsrummet, det känns så opersonligt och tråkigt där. Nu när barnen är stora behöver vi inte anpassa efter dom utan kan välja andra material och utseende på inredningen. Det är att stort rum med många möjligheter det gäller bara att att ha en helhetsplan för rummet så det inte blir brokigt i olika stilar. Det har varit en lång period med vitt vitt o vitt och minimalistiskt i all form av inredning. Nu känner jag för lite med ombonat med en varm känsla.

Vi har även varit inne på att jobba in den industriella stilen. Vilket jag tror hade passat vårt 40-tals hus, bara att då får vi ändra om i hela huset om det ska bli en helhet. Det blir en kostsam historia med de materialen som ingår i det industriella, men snyggt är det.

Idag när man lever med öppna ytor tycker jag att det är ännu viktigare att det harmonierar från rum till rum med stil, färg och form. Det blir mer vilsamt för ögat.

Turkos eller Petrol är en smakfull färg i så väl kläder/outfit som i inredningen, en färg som funkar bra ihop med många basfärger. Personligen gillar jag att kombinera den med brun, beige och guld/mässing. Den går lika bra kombinera med grå och silver/stål. Den får även en fin kontrast ihop med vitt.

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Allmänt, Hårstyles

Som ni vet har jag en deltidsanställning på ett stylistprogram på gymnasiet. Hade som vanligt gjort upp mina planer och uppgifter till eleverna för det kommande veckorna med innehåll från min kurs jag har med dem. Men det gick ungefär 10 min in på lektionen när jag tvärt vände uppochner på min planering och tillmötesgick elevernas önskan. Förstod att de är så stressade inför ett stort projekt, en modevisning i bröllopets tecken de håller på med och ska vara klart om en och en halv vecka.

Så idag fick de jobbar med det och allt lugnade ner sig. Även om mina planer grusades så anser jag att elevernas välmående får komma i första hand. Det är ju inte alltid det funkar att göra så men när det går är det väl en självklarhet.

Mitt nästa projekt med eleverna är de ska få jobba med att styla Avantgarde frisyrer. Ganska komplicerade frisyrer med med rätt tekniker och mycket övning så fixar dom det. De ska få en inspirationsbild som ska tolkas och utifrån det planera sitt arbete och utföra frisyren med allt vad det innebär, produkter, tuperingar, passande värmeverktyg osv. Men det får bli efter höstlovet.

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Contains affiliate links Allmänt

Vilket är din bästa start på morgonen?

Min bästa start är när jag får rulla ut yoga mattan och göra ett pass. Det ger så mycket energi och balans för hela min dag. För ca 3 år sedan hittade jag Yoga with Adriene på youtube och blev helt fast i yogan. Jag längtar alla dagar efter att få rulla ut mattan och min yoga. Så klart blir det inte att jag kör varje dag men målet är minst 4 gånger i veckan och det blir det. Nu när jag hållit på med det så kontinuerligt under dessa år har jag märkt att allt i mitt liv både fysiskt och psykiskt har blivit mycket mer balanserat. Definitivt har kroppen blivit starkare, "rakare" och uthålligare. Rent mentalt är jag inte lika "svajig" i mitt humör, har myyycket mer tålamod, är tryggare i mina beslut, litar på min egen känsla och följer den och mitt mod är stärkt så jag vågar utmana mig i skrämmande situationer.

Innan jag hittade yogan provade jag olika träningsformer utan att i något av det riktigt hitta "hem". Det har varit fotboll, dans, styrketräning, boxning, PW osv. men inget av det har någonsin känts så rätt som yogan gör.

Jag vet att många inte tror sig ha disciplin nog att utföra sin träning hemma. För mig är det det bästa. Jag vill inte ha en massa tider inbokade i kalendern som ska passa och blir mer stressad av det än att faktiskt ta tag i det och göra det hemma. Jag ser många fördelar med att träna hemma.

På yoga with adriene kanalen finns en uppsjö av pass att välja mellan allt från nybörjarpass till viktnedgångspass, något för alla.

Vad det kommer till träningskläder så spelar det inte så stor roll vad man sätter på sig vid hemmaträningen men jag kan uppleva att träningen blir lite lättare och roligare om man har något som ser bra ut och passar rent praktiskt för träningsformen. I yogan går det inte att ha för glansiga byxor då det inte går att utföra momenten och inte för klumpiga och tjocka kläder heller då man faktiskt blir varm under passet. På min önskar lista ligger dessa fina kläder som du ser på bilden.

#stadium #yoga #yogawithadriene 

Namaste Tina G

Likes

Comments

Nu är jag och yngste sonen Ilon klara att möta en kall vinter. Denna säsongen är den mest krävande för både plånboken och tiden som man lägger på att investera i "måste" grejer till barnen. Oj med grejer det blir Nya inomhus gympaskor, höstskor, fotbollsskor, mössor, vantar och jackor osv, allt detta gånger 3 pust! Nu kan jag i alla fall göra check på vinterjacka till tre av fem.

Ilons camofärgade jacka tjock och härlig med fleecad insida hittade jag på shopping rundan häromdagen och till ett mycket bra pris. När man är tio är klättra fortfarande kul då var det bra dragkedjor vid sidan som gör den lite långa jackan mer lekbar. Ilon blev jätteglad för sin nya varma coola jacka.

Jag köper inte ny vinterjacka varje år men det var dax nu. Har tittat efter en längre dunjacka i en av mina ljusa basfärger och lyckades hitta denna som är i en greige ton. En bra bas att sätta till vilken färg som helst. Som mamma till två fotbollsbarn blir det många kalla timmar vid sida av fotbollsplanen då behövs en riktigt varm jacka.

Idag bar det av till staden för att checka av de sista två par inomhus gympaskor o ett par fotbollsskor. Utomhus säsongen här i södra Sverige kan vara hela vintern om det inte snöar.

Ha en fin dag/ Kram kram Tina G

#zara #esprit

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Outfits

Hade en låång men mysig och givande shopping dag i onsdags. Vi stack redan vid 9 med tåget och och var hemma igen vid 21.30, lite trötta i kropp och knopp. Christina som var med berättade att hon egentligen inte har något intresse av att gå i affärer. Hon upplever det jobbigt att shoppa därför blir det att hon handlar något plagg här och där vilket leder till att i hennes garderob hänger blandat med varma och kalla färger och alla möjliga stilar o former. Utifrån det blir det känslan av att det är svårt att matcha ihop passande outfit. En ostrukturerad garderob där det saknas nyckelplagg är svårt att tänka klart till.

Christina kände sig nöjd över dagen då vi hittade byxor, skjorta, tröja, scarfar och en super snygg och tidlös kappa i mestadels ull till henne. Vi satsade på bra basplagg i färger som funkar fint att matcha ihop med vartannat allt. Tyvärr glömde jag att ta bilder i provhytten med alla kläder hon provade och investerade i. Så jag satte ihop ett kollage med liknande plagg. Men den fina kappa får ni ser henne i här iaf.

Vad jag handlade får ni se i ett annat inlägg..

Det blev en hel del mat och fika pauser för att fylla på energierna. Strax efter vi ätit upp vår super goda pastarätt gick brandlarmet i köpcentrat. Lite panik uppstod men som tur var fanns där inte allt för mycket folk i huset, efter vi stått ute en stund blåstes allt av och vi kunde återgå till vår shopping.

Nu önskar jag er alla en härlig fredag.

Kram kram Tina G

​Alla kläder från Mango. Skor från Feetfirst och Deichmann

Tyvärr kan du inte trycka på länkar idag, gå in på respektive hemsida eller butik och kolla efter det du gillar. 

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Outfits

Vilken färg är du såld på just nu? Jag har nästan aldrig handlat eller använt gröna kläder/accessoarer. Inte heller i min inredning. Men nu känns det som om jag är mer inne på just den färgen. Mitt sinne behöver väl den.

Igår på shoppingrundan hittade jag en skön grön camohalsduk med en något mörkare grön mössa till. Känns riktigt bra med grönt. Det kan kännas som en del färger just inte passar en men det handlar oftast om att hitta rätt. Det är inte helt enkelt att hitta rätt när det finns en djungel av gröna färger och nyanser. Det finns ett uttryck som säger "när det är rätt är det lätt", som med alla färger med rätt nyans så ser det inte bara bra ut det känns också bra.

Mössa och halsduk, Gina Tricot.

#ginatricot

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Contains affiliate links Färgkaraktärer

Igår fick de två ljusa färgkaraktärerna klädinspiration så för rättvisans skull blir det inspo till er som ligger i någon av de två djupa karaktärerna. I den djupa (mörka) skalan är det även här så att den ena karaktären är kall och djup i sina drag och den andra är varm och djup i de personliga färgdragen.

De två damerna på bilden är det stor skillnad på hudtonen därför speglar de helt olika nyanser på färger. Precis som med de ljusa karaktärerna finns det ett spann inom dessa färgdragen också som kan skiljas åt.

Zooey Deshanel (vänster) är djup och kall, några färger som kan passa här är kornblå, klar röd och cerise.

Jessica Alba (höger) är djup och varm, några passande färger här kan vara senapsgul, olivgrön och orange.

Länkarna under bilden tar dig direkt till plagget bara att klicka.

#nouwoutfit

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Contains affiliate links Färgkaraktärer, Outfits

Här kommer lite kläd och färginspo, idag blir det till er som är i de två ljusa karaktärerna. Ni som hängt med sen förut här på bloggen vet att den ena är ljus och kall och den andra är ljus och varm i sina personliga färgdrag.

De båda damerna nedan ser ni en tydlig skillnad på de två ljus karaktärerna. Det finns så klart ett spann inom varje färgkaraktär, alla ljusa ser inte helt och hållet ut som Nicole och Cameron utan detta är två ytterligheter.

Nicole Kidman (vänster) är ljus och kall. Några förslag på färger som kan passar bra till denna karaktären är kall rosa, blå och vinröd lite svalare toner.

Cameron Dias (höger) är däremot ljus och varm exempel på färger som funkar bra här är varm röd, grön och korall lite klarare toner.

Kram kram Tina G

#nouwoutfit


Likes

Comments