Presentation picture
Stureplans Sanningar
Anna Dabrowski

 

Kategorier

DEL 21

Inne på ”Köket” sitter mina vänner och födelsedagsgrisen vid två bord. Det är glädje, skumpa, sång och dans. Lina har bjudit in en tjejkompis från Skåne som är i Stockholm och hälsar på. Jag går ut till entrén och ber vakten släppa in henne.

Malin heter hon. En glad och mullig tjej som låter sin urringning bjuda på synen av bröst. Hennes hår är halvlångt och lockat kvällen till ära. Vi går tillbaka till bordet och hinner knappt sätta oss ner innan en killkompis kastar sig över mig och skriker, ”Anna jag vill ligga med din kompis!”

”Lina?” frågar jag. ”Nej hon där!” svarar han och pekar på Malin. Han är en väldigt speciell kille. Klädd i kostym. Första gången jag träffade honom var på Stureplan. Han kom fram till mig, lyfte upp mig över axeln och sa, ”Perfekt, nu går vi hem!” Vi gick inte hem men vi skrattade ordentligt. Han är en väldigt nära vän till en av mina bästa vänner och lillebror till programledaren Peter Magnusson.

”Lina! Magnusson vill ligga med din kompis!” säger jag. Lina får stora ögon och svarar, ”Det måste hon göra, hemma hos mig!”

”Hemma hos dig?” frågar jag. ”Ja, jag är kär i Peter. Så om Malin ligger med honom i min säng så kan jag sno numret till Peter från hans telefon under tiden.” svarar Lina upphetsat.

”Malin, har du träffat Magnusson. Han gillar dig. Sätt dig här bredvid honom nu.” säger Lina till Malin.

Malin säger inte emot utan sätter sig ner bredvid den söta killen i kostym. Festen fortsätter och inte ens en timma senare sitter Malin och hånglar med Magnusson. Magnusson tror att han är i himlen men då har han ingen aning om att Lina svävar på ännu högre moln.

Plötsligt har klockan blivit 04 och Lina säger, ”Nu åker vi hem till mig på efterfest! Malin ta med dig Magnusson!”

Vi fyra ranglar ut från ”Köket” och hoppar in i en taxi. Chauffören är på bra humör och sätter på musik som dånar ut ur högtalarna. ”Nu måste ni ligga med varandra!” skriker Lina till Malin. Magnusson sitter och nickar med ett stort leende på läpparna.

Några minuter senare är vi hemma hos Lina som häller upp vitt vin i dricksglas åt alla. Vi sitter i vardagsrummet. Lina sätter på musik. Malin sitter i Magnussons knä och jag tänker på vad som komma skall.

Det tar inte många minuter innan Malin och Magnusson försvinner in i sovrummet. ”Nu väntar vi lite och sedan går vi in, okej!” säger Lina. ”Men vad ska vi göra där inne?” frågar jag. ”Jag ska ta hans mobil och ringa till Peter!”

Efter några minuter går Lina in. ”Men gå ut!” säger Magnusson. ”Men bry dig inte om mig, jag letar bara efter en grej.” svarar Lina. Det är mörkt i rummet och plötsligt hörs ett dunk. ”Men vad gör du? Gå ut!” ropar Magnusson irriterat.

Lina kommer tillbaka till vardagsrummet skrattandes. Hennes skratt smittar av sig på mig. Vi skrattar och jag frågar, ”Vad hände?”

”Jag kröp runt på golvet och slog i huvudet i sänggaveln.” svarar Lina. ”Har du mobilen?” frågar jag. ”Nej, jag hittar ju fan inte brallorna, han måste ju ha mobilen i brallorna.”

Jag går in till sovrummet och ser i mörkret att paret har sina kläder på. ”Men har ni kläderna på er? Ska ni inte klä av er?” frågar jag. Magnusson blir upprörd och ropar, ”Nej nu får ni sluta, gå ut!” Jag drar lite i hans byxor varpå han hoppar upp och kastar ut mig ur rummet.

Lina ligger på golvet och skrattar. ”Vi väntar lite.” säger Lina. Vi går in i köket. ”Anna, vi måste laga lite mat.” säger Lina och tar fram spagetti och bacon.

Jag sätter på två plattor på gasspisen. Lina häller vatten i en kastrull och jag börjar steka bacon. ”Ska vi kolla igen?” frågar Lina. ”Ja men vi måste smyga in. Krypa på golvet.” svarar jag.

Vi går till vardagsrummet och kryper in till sovrummet på varsin sida av sängen. Det tar inte många sekunder innan vi hör, ”MEN VAD FAN! GÅ UT!” Vi springer ut till köket. Lina är överlycklig och viftar med byxorna.

Baconet i stekpannan börjar lukta bränt. Jag rör om lite. Lina har hittat mobilen och numret till Peter. Hon ringer. Peter svarar. Han tror att det är hans bror som ringer.

”Hej Peter! Hej… Jo det är så att jag har fest hemma och din bror är här. Han mår lite dåligt så jag tror att du måste komma och hämta honom.” säger Lina samtidigt som hon försöker lägga i spagettin i kastrullen.

Spagettin hamnar i gaslågan och börjar brinna. Baconet är svart, det luktar bränt och osar i hela köket. Brandlarmet går. Jag skrattar så att jag gråter.

”Du Peter, det började precis brinna här. Jag ringer dig om en stund!” säger Lina och lägger på. Hon kollar på mig och skrattar så att hon faller ner på golvet.

Brandlarmet tjuter. Jag lyckas stänga av det. Plötsligt kommer Magnusson in i köket i kalsonger. ”Vad gör ni? Var är mina byxor?” frågar han. Plötsligt ringer hans telefon som ligger på köksbordet. ”Är det min?” frågar han argt och fortsätter ”Vänta jag måste svara. Det är min bror.”

”Nej jag mår inte dåligt” säger han och tittar på Lina. Han lägger på och säger, ”Har du ringt till min bror din jävla idiot!

”Ja men jag vill ju bara träffa honom… Så jag tänkte…” svarar Lina och blir avbruten. ”Var är mina byxor?” frågar han argt igen.

Jag känner att jag inte vill bli ovän med Magnusson och berättar för honom om Lina och hennes plan med Peter. Han lugnar ner sig och svarar, ”Anna jag gillar dig som fan men din kompis är helt dum i huvudet!”

”Jag förstår att du tycker det.” svarar jag. Malin har varit kvar i sovrummet hela tiden. Vi hittar byxorna. Han klär på sig och går hem.

Lina tittar glatt på mig och viftar med en lapp... Med numret till Peter…

 

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

DEL 20

Det är lördag. Klockan är 13. Det regnar ute men det är inget kallt regn utan det luktar sommar om dropparna som landar på marken. Lina har precis kommit hem till mig och sitter i min lilla fåtölj i guldsammet. Det står ett blött paraply i min hall och droppar ner mitt hallgolv. Lina är torr från huvudet ner till knäna. Hennes strumpor hänger och torkar på mitt element.

”Hur mår du?”, frågar jag. ”Det är bra, jag har inte blivit utslängd hemifrån och David gav mig en ros innan han åkte till London i morse.” svarar hon. Jag tittar glatt på henne med hopp om att hon ska lugna ner sig när det gäller andra killar. ”Men det låter ju fantastiskt trots allt som hänt. Ska du vara snäll mot honom nu?”

”Men Anna, jag är väl alltid snäll?”, säger Lina och skrattar. ”Du en killkompis till mig har bjudit oss på fest ikväll. Hans lillebror fyller 18 så det blir fest för honom på ”Köket”. Vill du gå?”, frågar jag.

”Men jag tänkte att vi skulle äta middag hemma hos mig först med två killar som jag har bjudit hem.”, svarar hon. ”Vad, vilka då?", frågar jag . ”Det är en kille som jag gillar lite. Jag tänkte att du kan du vara lite snäll mot hans kompis. Alltså inte som en dejt utan du kan prata lite med honom.” svarar Lina.

”Men ska du ha en dejt hemma hos din sambo?” frågar jag. ”Ja, det gör väl ingenting. Jag har redan förberett och gömt alla Davids skor från hallen, jackor och grejer från badrummet.” svarar Lina stolt.

”Ja, okej jag är med om vi går till "Köket" sedan.” svarar jag som ändå inte har något bättre för mig. Jag tar på mig ett par jeans och en tunika. Jag vill se lite alldaglig ut så att inte den andra killen får för sig något om jag äter middag i en klänning med urringning.

Lina och jag slappar i min säng och ser på TV. Klockan blir 17 och vi promenerar hem till Lina. ”Kan du ta en titt i lägenheten så att inte Davids strumpor eller annat ligger någonstans.” säger Lina. Det känns märkligt att ”städa ut” en person från sitt eget hem. ”Du är verkligen galen!” säger jag med en höjd röst och skrattar.

Lina står i badrummet och sminkar sig. Hon har på sig gråa jeans och en glittrig party topp i guld som är genomskinlig. ”Måste jag ha bh? Eller kan jag gå så här?” frågar hon samtidigt som hon drar händerna genom sitt hår.

Hon har små bröst men borde nog ha bh på sig ändå tänker jag och svarar, ”Nej, det behöver du inte.” Vi går in i köket. Lina lagar risotto. ”Snart kommer dem!” säger hon och häller upp två glas vitt vin. ”Skål!” säger jag och vi skrattar.

Plötsligt ringer dörrklockan. Klockan är 18.30. Gästerna är i exakt tid. Lina som träffat de båda killarna innan presenterar dem för mig. Daniel och Henrik heter dem. De är båda ca 30 år. De har båda brunt kortklippt hår. Daniel har en rosa skjorta på sig, Henrik en vit. ”Ja här bor jag, välkomna!” säger Lina glatt och leder in oss i vardagsrummet.

Detta är inte sant tänker jag men det är det. Linas dejt Daniel följer med Lina ut i köket. ”Jaha Anna så trevligt att träffa dig!” säger Henrik som sitter en meter ifrån mig i soffan. Jag sveper en stor klunk vin och svarar, ”Ja tack, detsamma!”

”Spelar Lina golf?” frågar Henrik som fått syn på några golfpokaler som han går fram till. Lina spelar inte golf tänker jag och svarar, ”Ja hon är väldigt duktig!” ”1:a pris Fader och Songolfen - Lars och David Lindqvist?” frågar Henrik lite undrande som tagit upp en stor pokal i händerna.

”Just den har hon inte vunnit. Den har hon ärvt från sin farfar och pappa.” svarar jag snabbt. ”Ärvt? Kolla datumet den är ju från förra året.” svarar Henrik. ”Ja men fått den vad vet jag.” svarar jag och ropar, ”Lina de här golfpokalerna, hade du inte ärvt dem från din farfar?”

Lina kommer snabbt ut från köket och inser att det är Davids pokaler som Henrik har hittat. ”Nej Anna, lägg av nu, de där pokalerna är ju Davids, du vet han i skolan. Han förlorade en tävling som vi hade på fyllan så nu ska jag ha pokalerna i ett år. Ja nu pratar vi inte mer om det.” säger Lina och ber alla gå in i köket.

Vi äter, dricker vin och tiden rinner iväg. Henrik börjar försöka göra närmanden mot mig men jag är inte intresserad. Han har under middagen visat att han är en besserwisser utan humor. Inget för min smak.

”Jösses, klockan är 23!” säger jag. ”Vi måste dra!” säger Lina. ”Vi åker till Blue Moon Bar!” säger Henrik. ”Nej, men vi ska till Köket på födelsedagsfest!” svarar jag. ”Nej, det ska ni inte, nu ska ni åka med oss!” svarar Henrik lite surt. ”Men driver du med oss?” frågar jag. ”Nej, ni är med oss ikväll och vi ska till Blue Moon Bar!”

Vi står påklädda i hallen. Jag kollar på Henrik och inser att det är något fel i huvudet på honom. ”Menar du allvar?” frågar jag. ”Ja det gör jag. Ni är med oss så vi bestämmer.” svarar han. ”Du är ju psykiskt sjuk!” svarar jag och känner att jag börjar bli upprörd. Vi tar hissen ner till gatan. Det är mörkt ute, det har slutat regna och det är lite kyligt.

Taxin som vi har beställt kommer men vi hinner inte gå in i den innan det blir bråk med Henrik. ”Lina, hoppa in i taxin nu!” ropar jag och öppnar dörren. Henrik försöker gå in men jag knuffar bort honom. ”Kliver du in så ringer jag polisen!” ropar jag.

”Är det något problem?” frågar chauffören. ”Ja det är det. Vi känner inte de här killarna och de försöker tvinga oss att åka med dem till ett ställe.” Chauffören kliver ur taxin och ber dem sticka. Daniel tar tag i Henrik och lugnar ner honom. Lina och chauffören hoppar in i bilen och vi åker iväg.

”Anna för fan, vad hände?” frågar Lina. ”Jag vet fan inte, jag pallar inte med den jävla idioten!” svarar jag. Plötsligt börjar vi båda skratta som att en chock lämnat våra berusade kroppar. Några minuter senare är vi framme på Stureplan och glider in på ”Köket”…

 
1

Better Blogging Nouw