Header
Presentation picture
Stureplans Sanningar
Anna Dabrowski

 

Kategorier

DEL 11

Jag lägger mig i sängen hemma för att vila lite. Det är fredag, klockan är 17, jag har precis kommit hem från skolan och det är äntligen helg. Jag hoppar ner under mitt rosa täcke från barnavdelningen på IKEA. Precis när jag är på väg att somna ringer telefonen.

”Hej! Vart är du?” frågar Lina. ”Hemma och sover.” svarar jag trött. ”Jag kommer hem till dig nu så gör vi någonting.” säger Lina. Vi avslutar samtalet och jag somnar. 45 minuter senare ringer det på dörren. Det är Lina som inte har varit i skolan idag.

”Vad har du gjort idag då?” frågar jag sömnigt. Jag är så trött men det är bara att vakna till liv igen. ”Hos polisen, jag har sovit i en fyllecell.” ”Driver du med mig?” frågar jag. ”Nej det är sant!” svarar hon. Jag kollar lite noggrannare på henne.  Hon har en svart glittrande partytopp på sig, sminket är från igår och hennes hår är ovanligt okammat.

”Vad fan har du gjort? Var du så packad?” frågar jag. Hon sätter sig på sängen mittemot mig. Lutar sig mot den svarta stålramen och börjar berätta, ”Jag träffade en kille på Bistro Jarl för några veckor sedan. Men han har fru och vill inte träffa mig.” Jag kollar lite förvånat på henne och frågar, ”Men Lina hur många killar ska du ha?”

”Två, jag har ju bara två.” svarar hon med ett skratt. ”Men jag tycker att den här killen är så snygg så jag tänkte att vi kunde ju bara träffas lite.” ”Träffade du honom igår då eller?” frågar jag. ”Nej för han vill inte träffa mig.” ”Okej? Så vad är det?” frågar jag och känner mig lite förvirrad.

”Jag var ute med några tjejkompisar från Karlskrona som är här. Jag ringde den här snubben, Anders heter han och han sa att jag skulle sluta ringa.” ”Men varför har han gett dig sitt nummer?” ”Det har han inte, jag har tagit reda på vart han bor och vad han har för nummer.”

”Men är du helt störd? Varför gör du så?” frågar jag. ”Jag tycker att han är snygg och jag tänkte att jag är ju mycket bättre än hans fru.” ”Men du är ju helt störd!” utbrister jag och skrattar.

”Vid 02 inatt ringde jag honom igen. Han svarade inte så jag tog en taxi ut till hans hus i Stocksund. Jag var asfull. Ringde på dörren, ingen öppnade så jag kände på handtaget och dörren var öppen. I hallen låg det ett par bilnycklar på en byrå. Jag tog nycklarna och gick ut.”

”Men seriöst tog du droger igår eller?” frågar jag och känner att detta är ett av det sjukaste jag har hört. ”Nej det gjorde jag inte men jag ville att han skulle förstå att jag är bättre för honom än hans fru.” ”Men allvarligt Lina, detta är inte normalt förstår du va?” ”Vadå?” svarar hon lite upprört. ”Du är ju fan störd!” svarar jag.

”Men Anna.” säger hon och ler. Det är ju något fel i skallen på min väninna tänker jag. ”Okej, vad hände sen?” frågar jag. ”Det stod en bil utanför garaget så jag kollade om bilnyckeln var till den och det var det. Jag tänkte att jag tar bilen för jag blev så jävla sur och tänkte att han måste ju träffa mig sedan när han hämtar bilen. Jag var ju asfull så när jag startade bilen så glömde jag att lägga in backen och gasade rätt in i garaget.”

Nu börjar jag skratta och börjar fundera på om jag är med i ”Dolda Kameran” Jag kan inte hålla mig. ”Driver du med mig? Snälla säg att du driver med mig!” svarar jag. ”Nej det är helt sant!” svarar hon.

”Smällen väckte Anders och hans fru så de kom ner. När han fick syn på mig blev han vansinnig och ringde polisen som kom och hämtade mig. Du vet, olaga intrång, rattfylla och indraget körkort.” fortsätter hon.

Hon kunde ju inte ringa David och berätta vad som hänt, så när de var klara med Lina hos polisen för idag så tog hon en taxi hem till mig. David tror att hon har varit i skolan hela dagen och att hon "som vanligt" sovit över hemma hos elaka mig som vill att hon ska leva singelliv…

 

Flytta din blogg till Nouw - nu kan du importera din gamla blogg - klicka här!

Likes

Comments