Sök

 

Presentation picture
Sofia.Mattsson
Sofia, Mölndal
Instagram: sofiamattsson

11 frågor

Jag var precis inne på min favorit serieblogg http://www.seriedrottningen.se/ att hon utmanade alla tv bloggar att svara på 11 frågor. så det tänkte jag göra nu!

1. Säg en tv-serie (eller film) som bäst skulle beskriva ditt egna liv.

Jag kan inte riktigt hitta  någon som passar bra men jag väljer nog Gilmore Girls. Jag är inte lika smart som Rory, men jag kan verkligen känna igen mig själv i henne. Även om allt på tv är överdrivet.

2. Finns det några karaktärer som du älskar på tv men tror att du absolut skulle hata i verkliga livet?

Klaus från the vampire diares. Han är super charmig i serien då han inte förför sig att döda allt och alla. Men vem hade velat ha en Hybrid skapare i närheten av sig!?

3. Om du fick radera en tv-serie helt från ditt minne, antingen för att glömma bort den eller för att kunna kolla om på den, vilken skulle det vara och varför?

One Tree Hill, tänk att få se den från starten till slutet utan att veta vad som händer! Det hade varit SUPER!!

4. Avsluta meningen: ”Om jag missar ett avsnitt av min favoritserie (som jag aldrig kan se igen), så reagerar jag genom att…”

I panik skälla ut personen som har orsakat detta, för jag själv har alltid koll på det. Ett annat alterna tiv kan vara att stå och skälla på bilen för att den inte kan flyga över köerna på motorvägen ;)

5. Vad är din rekordtid för att ha tittat igenom en hel säsong av en tv-serie?

2 dagar tror jag det är, 1 säsong på 1 helg är fullt möjligt.

6. Om du bara fick välja en enda tv-serie att rekommendera till alla som frågade om tips, vilken och varför?

Gilmore Girls, det är en charmig och riktigt rolig serie som kan passa till nästan alla!

7. Välj en karaktär som du  skulle vilja byta liv med, och en som du endast skulle vilja byta pojkvän/partner med.

Zoe i Hart of Dixie, jag hade velat testa på det charmiga småstadslivet ett tag eftersom det är så långt ifrån det jag lever själv. Sen så är Blue Bell så mysigt. (samma kulisser som i Gilmore Girls) Haley i One Tree Hill hade jag tagit för att byta kille med, vem hade sagt nej till Nathan Scott?

8. Vad är det konstigaste du gjort för att du varit så inne i en tv-serie? Be honest!

Oj vad svårt att svara på, men det är nog saker liknande att man fått sitta uppe hela natten och plugga inför ett prov bara för att man var tvungen att se ett eller två avsnitt för mycket!
9. Avsluta meningen: ”Jag är en stor tv-nörd för att…”

Det jag ser mest fram emot på min lediga tid är att få sätta på ett avsnitt av serien som jag följer för stunden :)

10. Tv-serie som får dig att gråta/må dåligt mest.

The OC, har många stunder då jag fäller några tårar. Som i säsong 1 när Seth seglar iväg. Eller i säsong 3 då Marissa dör. Eller Avsnitt 1 i säsong 4 då Ryan är helt förstörd och istort sätt hela sista avsnittet bara för att det är sista avsnittet!
11. Tv-serie som får dig att skratta mest.

Jag ser int e så mycket på humor serier men jag hittar alltid roliga scener i vanliga serier också. Gilmore Girls tycker jag är skit rolig men Grey's Anatomy med mer och chrisina har sina roliga sidor också! Hart of Dixie är också lite små rolig på sina ställen :)

Jag utmanar nu alla serie älskare att göra samma sak. Glöm inte att skicka en länk till mig jag vill se vad ni svarar!

 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Likes

Comments

Veckans Serietips "Revenge"

 
Revenge
 
Revenge är den mest välgjorda och genomtänkta serien om man jämför men säsongens alla nyheter, det är också en av de bästa nya serierna i år!
 
Emily Thorn återvänder till the Hamptons för att hämnas på de som såg till att hennes pappa hamnade i fängelse. Emily hete innan Amanda men är nu tillbaka med nytt namn och en plan att försöra allas liv som var med och förstörde hennes egna liv. Hon är smart och kall och gör i stort sätt allt för att lyckas. 
 

Likes

Comments

Hart of Dixie och Smash

Här kommer de två sista som jag har kvar från den gånga veckan, Hart of dixie och Smash. Som vanligt är det bara att markera det svarta för att läsa vad jag skrivit om avsnitten!

Hart of dixie 1x19. Destiny & Denial
För första gången så tycker jag att George var rolig i serien. Men endast för att det var så uppenbart att han skulle bryta ihop. Jag älskar Wade, han är så jäkla skön och rolig, utan han hade serien inte varit lika bra. Så nu ska bara Zoe inse det också så är jag nöjd! :)
Smash 1x12. Publicity
Inte mitt favorit avsnitt direkt Karen var bara korkad, Ivy blev en bitch igen och Rebecka är bara irreterande. Jag tyckte dock väldigt synd om Julia när Leo var borta. Men att avsnittet inte var så bra kompenserades utav många bra musiknummer.
 

 

 

Likes

Comments

Torsdagens Serier

Många säger nog att fredag är en av de bästa dagarna på veckan och jag håller med men inte av samma anldning som de flesta andra. Torsdagar är en riktigt bra tv dag i USA och det betyder att vi kan på fredag morgon se på några av mina favorit serier! Kan det bli så mycket bättre. Jag ligger lite efter i Revenge men jag planerar att snart vara ikapp och då kommer det ett inlägg om den serien, men jag kan säga så här, har ni inte sett den gör det, den är super! De serier jag har hunnit se på idag är Grey's Anatomy, Vampire Diares och The Secret Circle

Idag har jag i alla fall sett på det nya avsnittet av Grey's Anatomy, bästa serien på tv just nu! Greys var den första serien som jag rekomenderade som veckans serietips, här är en länk till inlägget.

http://www.nattstad.se/Sofia.Mattsson?id=2870386

Grey's Anatomy 8x21. Moment of Truth

Jag tror inte jag kan hylla denna serien nog! Avsnitt som man ser på håller hög standard. Jag är dock rädd att att det här är sista säsongen med Mer och Der. Det känns verkligen som de håller på och säger hej då till oss nu. Jag gillar att det var några Lexi/Mark moments i detta avsnittet har sanat det. Alex sabbade för sig totallt jag undrar vad som händer där nu, jag gillar verkligen honom. Den stora ögonbryns höjaren i dett avsnittet var April som började som super löjlig, setg upp det skit rooig och en karaktär jag vill se mer av. Den Sista Jesus komentaren var dock inte en höjdare, men lite respekt van hon i alla fall!Jag hatar rykterna som går just nu, som säger att en utav huvudrollerna kommer dö och jag vet inte varför men jag har en kännsla av att det är der eller kristina, men jag hoppas att jag har fel, att ingen kommer dö att alla stannar kvar. Blir fett deppig när jag tänker på det! Nästa fredag då vet ni var ni kan hitta mig! Framför Grey's antagligen så lipar jag också!
 
Vampire Diares 3x20. Do Not Go Gentle
Jag vet verkligen inte vem jag vill att Elena ska välja, Damon eller Stefan. Detta kan vara ett av de bästa triangeldraman som gjort på tv, jag brukar alltid ha en favorit men här kan jag inte välja! Ett inte lika lyckat triangeldrama är det mellan Tylor, Klaus och Caroline. Tylor är bara tråkig och löjlig, innan var jag ett stort fan av Caroline och Tylor men nu är det Klaus all the way. Jag gillar verkligen inte det som hände med Alaric, känns så dåligt gjort! Nu finns det inget annat att göra en att döda han eller?
 
 
The Secret Circel 1x20. Traitor
Jag hade svårt att verkligen komma in i detta avsnittet. Vet inte riktigt varför, men kanske för att jag blev sur i början på Cassie. Varför ska hon hålla på med tönten Adam? Jag har sagt det innan och jag säger det gärna igen det ska vara Cassie och Jake. Inte blir det bättre utav att Jake och Faye håller på. Det som gav mig lite hopp var att det kändes som det kunde bli något mellan Adam och Melissa. Se så mycket jag har skrivit utan att ens komma till det viktiga i avsnittet, nämligen slutet då Nick dök upp igen yey! Jag tyckte också att det var kul att de körde en del på Blackwell systrarna, Cassie som the bad one och Diana som the one. Det blir spännande att se hur de lyckas få ihop slutet av säsongen. Jag hoppas faktiskt på en till säsong även om valet blir hart of dixie och jag måste välja en av CW nya serier som ska få leva vidare!

 

 

Likes

Comments

Make it or Brake it

"I can't just give up my dream of going to the Olympics! It's everything I ever wanted. It's my entire life. It's everything I am."

Make it or Brake it 3x5. Dream On

Peyson skvallrade på Lauren, det var på tiden, men jag kan inte hjälpa att tycka synd om henne. KP åkte ut vilken chock och den lilla skitungen som jag aldrig kommer ihåg vad hon heter var värsta smart och bitch, vem hade kunnat tro det?! Jag vill ha ett nytt avsnitt nu!!

 

Likes

Comments

The Secret Life of American Teenager

"I know a Weenie Man, He owns a Weenie Stand.He owns everything, Hot Dogs on Down. Someday, I'll be his wife, His little Weenie Wife, O how I love that hot Dog Man!"

 

The Secret Life of American Teenager 4x18. The Beach Is Back
Jag börjar tröttna på att Amy är så olycklig hela tiden. Jag förstår att hon är ung och vill hitta på saker men nu fick hon barn när hon var 15 och lite uppoffringar får man göra. Plus har man en kille som Ricky så ska man inre klaga. Ben är lika töntig som alltid och det är hans nya tjej med. Nu börjar alla få reda på att Graces bror har en bror vilket hon inte är lycklig över. Men det kanske kan bli något spännande med han. Dessutom älskar jag när gamla 7th heaven skådespelare är med :) Lucy <3
 

Likes

Comments

The Vampire Diares & The Secret Circle

Jag ska nu över till Carro och fixa mina naglar, men tänkte slänga in ett inlägg om förra veckans avsnitt av Vampire Diares och Secret Circle avsnitt 19.
 
The Vampire Diares 3x19. Heart of Darkness
Äntligen fick man lite Delena moments! Den scenen har man väntat på sen säsong 1. Det är också kul att Jermey vad med igen, jag gillar honom. Jag blir så trött på Alarics alterego, kan dom inte komma på något bättre. 
Sen måste jag säga att jag verkligen börjar gå åt Klaus Caroline hållet Tylor är bara tråkig. Sen måste jag säga stackars Rebecca, jag gillar henne men hon har alltid sådan otur!
The Secret Circel 1x19. Crystal
Ojoj nu börjar det bli lite spännande igen. Jag vill inte tro att Pappa Blackwell är ond. Men det verkar ju så. Men kanske Jakes Morfar kan vara en bra mentor för Cirkeln, han verkar ha sten koll på allt och kanske inte så galen som folk tror. Jag blev dock lite förvånad när det visade sig att Diana varen en Blackwell, jag trode mer på Adam. Spännande att se om Cassies mormor dog eller inte...

 

Likes

Comments

Titanic miniserie

Jag som nästan aldrig följer något på svensk tv hittade ett måste på SVT. Jag är kanske en av de stösta Titanic nördarna som finns och när jag hittar någon ny film eller serie så måste jag bara se den. Detta är en brittisk serie i fyra delar som går på söndagar på svt1 men det går också atta se den på svtplay. Det har hittills kommit ut 2 avsnitt och alla är bra gjorda. Der roliga är pusslet mellan de olika historierna och karaktärerna som vävs samman i storyn. Absolut en serie som jag rekomenderar och eftersom det endast finns 4 avsnitt på 45 min så är det inte ett jätte projekt att ta sig igenom serien!

 

 

Likes

Comments

Måndagens Serier

Här kommer en liten sammanfattning utav måndagen den 17/4 serier.

Make it or Break it, Smash och The Secret lite of american teenager (Markera det svarta för att läsa)

Make it or Break it 3x4. Growing Pains
Jag tycker verkligen att denna säsongen är bra. Kaylie är lite tråkig men jag tycker bättre och bättre om Kelly. Även om jag hoppas på att tjejerna från the Rock får OS platserna. Men jag har en kännsla av att Lauren är riktigt sjuk och något kommer hända som göra att hon inte kommer med. Men i denna serien är allt möjligt Peyson bröt ryggen och nu är hon med och fajtas om OS platserna. Det är också bra att Peyson har koll på Lauren, det är ju inte ovanligt att hon får försig att göra något dumt!
Smash 1x11. The Movie Star
Jätte bra avsnitt, jag tycker det är kul att Ivy och Karen börjar blli bra vänner. Men Herregud hur länge kommer de stå ut med Rebecka?! Hon kan inte sjunga och vill ändra på allt hela tiden. Men hon är en Movie Star! Vilket dock gjorde hela avsnittet mycket roligare :) Ett extra plus för avsnittet var att Marcus Schenkenberg var med!

The Secret life of American Teenagers 4x17. Suddenly Last Summer
Jag hoppas verkligen att Gracie och Jack blir tillsammans igen, dom är så söta. Men i Övrigt så känner jag att det måste hända något, detta avsnittet var spännande pga av att Amy kanske var gravid igen, men nu var hon inte det. Jag älskar serien och kommer inte ge upp den än på länge jag har varit med om värre svackor. Men den är inte på topp just nu det är en sak som är säker!

 

 

Likes

Comments

Veckans Serie Tips "2 Broke Girls"

Veckans serie tips blir den "nya" serien 2 broke Girls. Det har hittills kommit ut 21 avsnitt av denna charmiga serie. Den handlar om Caroline och Max som är servitriser. Caroline och Max är varandras raka motsatser. Caroline har varit rik  i hela sitt liv, men plötligt hamnar hennes pappa i fängelse och hon har inte längre tillgång till pengarna. Så hon måste ta jobb som servitris för att försörja sig. Max har aldrig haft pengar och är riktigt bitter och negativ till allt och alla.Tillsammans bildar de en fantastisk underhållande duo som man inte kan göra annat än att älska. Deras mål är att starta ett bageri, det stora problemet är att det saknas pengar. Så i varje avsnitt så följer vi dom då de försöker spara ihop pengar till sitt Cupcake bageri.

 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw