Jag älska verkligen tisdagar och det är för att jag varje tisdag går in i en ny graviditets vecka. Så nu kommer jag börja dela med mig utav hur mycket magen växt och även vilken vecka jag går in i och lite vad det är som händer under varje vecka. Skulle det vara något roligt att läsa om ? En gravid vecka för vecka kategori kanske ?

I alla fall så har jag gått in i V.1 3  och barnet är cirka 6,5 cm från huvud till stjärt och har nu kommit in i en kraftig tillväxtfas. Barnet rör sig mindre ryckigt och har börjat vrida på alla sina leder. Bebisen ögonbryn börjar framträda och lillen börjar även få hår på huvudet. Bebisen har även börjar träna sina lungor med in-utandning och fyller sina lungor med fostervatten. Lillen syresätter sig direkt från mammans blod via navelsträngen och moderkakan och får all sin näring från moderkakan. Hos mamman så kan kostvanorna förändras under den här perioden, mamman kan till exempel bli sugen efter ett visst livsmedel eller så tappar man helt lusten av något man vanligtvis brukar äta eller dricka.

Likes

Comments

Sitter och har utsikten ut över Götaplatsen och ser en hel del barnfamiljer som leker vid vattenspelet och det enda jag kan börja dagdrömma om är hur jag och R en dag kommer stå där nere med våran lilla som springer igenom den. Ja, det är ju lätt att börja dagdrömma om hur familjelivet kommer att se ut nu när magen växer och jag gillar att sitta och drömma mig bort och fantisera hur hon eller han kommer att vara och hur vi kommer att vara som föräldrar. Blir att dagdrömma en hel del tills hon/han ploppar ut men fram tills dess får hon/han mer än gärna ligga kvar för jag älskar verkligen att titta ner på magen och att se den växa värmer så skönt om hjärtat haha Aja bortsett från allt dagdrömmande så är det en ny vecka och jag är ledig så det jag valt att göra på min lediga dag är att spendera dagen med R. Vi bestämde oss för att åka till stadsbiblioteket och här har vi tänkt sitta en stund innan vi kilar iväg och äter. Synd att solen inte kände för att titta fram för då hade jag lätt velat sitta på någon uteservering med något gott grillat kött. Hur mår ni idag då och vad har ni för planer idag ? Hoppas solen är på eran sida att ni åtminstonde kan ta och njuta utomhus. Men jag önskar er en trevlig dag och hoppas ni får en bra start på eran vecka.

- Frågestund -
- Månadens blogg -

Likes

Comments

Fick en fråga ifrån Sandra angående hur jag mår nu under graviditeten och jo jag mår bra nu och tack och lov så börjar illamående lätt försvinna. Dock kan jag lätt börja må illa utav lukter och när jag åker bil eller buss men annars så mår jag väldigt bra. Är ju trött som jag nämnt i några inlägg men bortsett från det så mår jag som sagt bra. Början av graviditeten var värst eftersom det var så mycket som hände och jag var i stort sett rädd hela tiden och mådde väldigt dåligt. Men idag mår jag bra och lillen mår bra och illamåendet börjar försvinna helt men tröttheten sitter i.

Likes

Comments

Något jag velat ha länge är tavlor och nu när vi ska få en liten så håller jag på att kolla efter tavlor som jag skulle vilja ha ovanför lillens säng. Så här är några tavlor som jag fastnat för och kanske kommer beställa hem. inte alla så klart men kanske 2 i alla fall. Vad tycker ni ? Dessa kommer ifrån en sida som heter Thefashionroom.se och jag trillade in på denna sidan via FB faktiskt. Ni kanske ha märkt att FB har lite annonser, så när jag såg en annons på denna sidan så klicka jag in och hitta dessa fina tavlor. Men om jag nu beställer hem några utav dessa, vilka tycker ni i så fall att jag skulle beställa hem ?

Likes

Comments

bilkälla: Weheartit

Helgen börjar glida mot sitt slut och det gör även mitt helgs pass men än ska vi inte börja ta farväl utav helgen. Nu har ju inte jag något så jätte roligt att berätta då jag jobbar hela helgen men ni får gärna berätta vad ni har haft för er. Har ni gjort något speciellt denna helgen eller har det bara blivit en mys helg hemma i soffan ? Jag hoppas i alla fall ni haft en riktigt bra helg trots att vädret inte varit det bästa eller aa ni har kanske haft ett kanon väder men det har inte vi, bortsett från kvällarna. Hoppas dock att det blir ett kanon väder imorgon då jag är ledig men nu skulle vi ju inte ta slut på denna helgen på en gång så vi fortsätter ställa in oss på att det är söndag och precis som varje söndag så är jag segare än vanligt och detta är något jag inte förstår. Fattar inte varför jag alltid ska bli tröttare på just söndagar men antar att det är kroppens sätt att avsluta veckan. Nä nu ska jag ta och sluta skriva för känner att irritationen kryper upp så jag önskar er en trevlig söndag och hoppas att ni alla mår bra !

- Frågestund -
- Månadens blogg -

Likes

Comments

Att vara gravid förändrar otroligt mycket känner jag speciellt när det gäller min ork. Nu är jag fortfarande i en tidig gradvitet men jag hade hoppats på att dom flesta symtomen/besvären skulle ha försvunnit nu eller åtminstonde lugnat ner sig men det var väl att hoppas för mycket haha Är ändå glad att illamåendet sakta men säkert börjar upphöra för det var nog den värsta perioden tror jag, om jag nu inte räknar med värken som jag hade i början. Den enda som fortfarande håller i sig är tröttheten. Brukar vara trött vanligtvis men under den här graviditeten så har min trötthet tagit en helt ny nivå. Nu är det inte så att jag är trött konstant men när jag väl är pigg och full med energi så är det bara en tidsfråga innan jag vill krypa ner i en soffa/säng och sova. Blir speciellt trött om jag är utomhus för länge eller efter en arbetsdag, men istället för att åka hem och sova så försöker jag hålla mig sysselsatt med något så att jag inte sover bort dagarna. Men ibland så måste jag allt ta mig en tupplur. I början tänkte jag att det inte kunde vara normalt men efter att ha pratat med några av mina vänner som är föräldrar så har jag börjat förstå att detta är fullkomligt normalt, även om det känns skumt. Så dom enda symtomen som fortfarande hållit i sig är nog tröttheten och värken. Ni som varit gravida/är gravida, hur var det/hur är det för er ?

- Frågestund -
- Månadens blogg -

Likes

Comments

1 345346 Next