Header

För ca 2 veckor sen fick vi fin besök utav J och S. Har inte sett dom sen ja gud vet när hehe så det var jätte roligt att få träffa dom igen och extra roligt då dom fick träffa lilla Lucia. Sen fick även Lucia lite presenter vilket var dessa söta kläder och jag längtar så tills hon kan ha på sig dom. Tjejer om nu läser detta så tack, tack för besöket och tack för presenten.

Likes

Comments

Då var det måndag igen och vanligtvis ogillar man ju måndagar men jag har verkligen börjat gilla måndagar då måndagar är en start på en ny vecka och sen jag blev gravid så har jag ju sett fram emot nya veckor då vi kom längre in i graviditeten. Men nu så ser jag fram emot veckorna då våran lilla tjej blir äldre och äldre, dock vet jag att jag sedan kommer vilja att tiden går långsammare men än så länge så längtar jag efter att hon huvudet stadigare och att hon ska kunna sitta upp. Det enda jag märkt sen igår är att hon verkar ha rullat in i bannorna med att sova igen, hon sov ju nästan alltid under dom två första veckorna. Då var det äta och sova som gällde och sen kom hon in i att bara äta och ligga i famnen hela dagarna men sen igår efter middag så verkar hon börjat med att äta och sova igen. Så nu ligger hon i våran säng helt ner gossad i täcken och drömmer. Dock lär hon inte ligga och sova länge till då jag börjar höra hur hon sträcka på sig men det här är en riktigt bra början kan jag tala om för er. Nu får jag äntligen gå på toa och fixa mig en smörgås innan hon börjar stor gråta, ibland får jag även äta min frukost innan hon vill tillbaka till tutten. Min lilla tjej börjar bli stor och nu känner jag den där känslan just i stunden då jag skriver den här meningen och inser att ja hon börjar faktiskt bli stor. Min lilla bebis som var så liten men nu börjar le mer och titta mer och vågar sova ensam mer, ja den lilla bebisen börjar bli en liten större bebis. Nu får tiden börja gå lite långsammare igen hehe

Nä men till att det är en ny vecka i alla fall. Denna veckan har vi läkartid vilket jag ser fram emot för nu vill jag veta hur mycket hon har gått upp och hur lång hon har blivit. Vi hade nämligen ingen BVC tid förra veckan då hon hade hörseltestet som jag nu kom på att jag inte ens nämnt någonting om. Men ni som följer mig på instagram (Shawtygetooose) vet redan om att vi var och gjorde hörseltestet i onsdag och det gick jätte bra för våran lilla Lucia. Hon hörde hur bra som helst och hade inga tecken på att hon skulle ha någon hörselskada. Vi kände redan innan vi skulle till Östra att hon skulle fixa testet utan problem så mycket som vi själva märkt att hon hör bra men det är ändå alltid bäst att göra testet. I vilket fall pga att vi hade hörseltestet så blev det inget BVC besök för oss förra veckan men nu blir det som vanligt och jag längtar. Älskar att höra att hon mår bra och att hon följer sin kurva bra sen är det även träning för mig att våga mig ut med henne mer. Är så överbeskyddande att jag ibland måste tvinga mig själv att gå ut och få mig själv att förstå att det inte är farligt för henne utan tvärtom att det faktiskt är bra för henne att vi går ut och att jag kan klara mig själv med henne ute enstund. Nerver alltså haha Men vet ni va jag ska ta och passa på att äta någonting nu när hon fortfarande ligger och sover för sen blir det att mata henne när hon vaknat upp och sen ut på en promenad. Så vi önskar er en trevlig start på eran vecka och hoppas att ni mår bra.

Likes

Comments

Det här med att försöka uppdatera var lite svårare än vad jag hade tänkt även om planen var att kunna uppdatera via mobilen haha Men men vi visste redan att det här med bloggen och ta hand om en bebis inte skulle bli en lätt men än så ska vi inte ge upp. Så hur har helgen varit ? Själv har våran helg varit rätt så mysigt. Lucia mår mycket bättre och vi har faktiskt varit ute och gått hela denna helgen och jag vet att jag sa att jag inte skulle gå ut med henne i fredags men eftersom vi fick ett sånt vackert väder på eftermiddagen och Lucia hade mått bra resten utav dagen så tog vi oss allt en kort promenad och igår mådde hon väldigt bra så tog fortsatte vi med våran promenad och eftersom att även söndagen bjöd på solsken så körde vi på med en timmes promenad.

Något som gjort oss både gott och det gjorde henne mer gott än mig då hon fortfarande ligger och sover i barnvagnen vilket aldrig händer. Hon brukar nämligen alltid vakna upp så fort vi kommer innanför dörren men idag så verkar hon blivit helt utslagen efter våran lilla promenad så där får hon ligga tills hon vaknar. Vilket antagligen kommer vara ganska snart så får vara lite snabb i fingrarna med att uppdatera.

Tänkte förresten på det med månadens blogg tävling, det har ju inte kommit upp någon vinnare denna månaden och det kommer det inte göra då det redan är 12 Mars så det vi kommer att göra är att hålla igång tävling till slutet av mars. På så sätt får vinnaren en hel månad istället för en halv. Det är väl en bra ide ? Nu tror jag att Lucia börjar vakna till så får ta och avsluta det här inlägget. Hoppas i alla fall ni hade en mysig helg och att ni mår bra !

Likes

Comments

Äntligen är det fredag och visst har man alltid älskat fredagar men nu älskar jag fredagar lite mer än vanligt då våran lilla prinsessa blir en vecka äldre för varje fredag som går. Förra fredagen blev hon en månad gammal och om redan tre veckor så är hon 2 månader. Sjukt vad tiden går fort!

Det är i alla fall fredag och tråkigt nog börja vi våran fredag med att Lucia hade ont i magen. Anledningen till att hon hade ont i magen tror vi berodde på att hon hade mycket gaser. Så efter att ha hjälpt henne lätta lite på trycket så mår hon lite bättre. Men tror vi kommer skippa promenaden och mysa istället. Lucia har nämligen varit lite små dålig sen i förra helgen så vi är lite försiktiga med att ta ut henne. Men vi få se, om hon känner sig bättre efter att hon har fått äta och sova lite så går vi en kort promenad. Vad ska hända ni hitta på idag?

Likes

Comments

Känns som det var evigheter sen jag kunde sitta vid en dator och blogga, men det är så mitt nya liv ser ut nu. Våran lilla dotter tar väldigt mycket utav min tid och det beror mycket på att allt är nytt. Hon gråter mycket men ändå inte överdrivet men tillräckligt så att mitt hjärta går sönder varje gång. Hon är väldigt mammig som många bebisar är och det har varit riktigt tufft så ska inte sitta och säga att allt varit harmoni men trots att det varit tufft så har jag faktiskt njutit utav den första tiden som mamma. Hon blev en månad i fredags och det är nu man märker att saker börjar förändras (igen), hon är mer vaken om dagarna och kollar gärna runt i rummen vi befinner oss i, pratar mycket mer med oss och sina nallar, hon har upptäckt att hon kan skrika på andra sätt haha Och det bästa som hon börjat med är att hon ler så otroligt mycket när vi pratar med henne vilket värmer ens hjärta.

Egentligen började hon väldigt tidigt med att le men så som hon ler nu är underbart och jag längtar tills jag få höra henne skratta. Så ja mamma livet har allt slagit mig hårt på både gott och ont och misstolka mig inte nu, jag älskar mitt liv som nybliven mamma och jag skulle inte spola tillbaka tiden för min lilla Lucia är det bästa som har hänt mig. Men jag hade gärna velat att min ångest inte hade existerade under denna tid för visa dagar är verkligen fruktansvärda. Fast jag är ändå glad för är att trots att ångesten dykt upp under visa dagar så har jag ändå kunnat ta hand om min dotter och inte gjort som jag brukade göra förr vilket va ligga kvar i sängen och bara gråta. Så här kämpar vi vidare ! Varför skriver jag nu allt detta må tro? Ett inlägg med lite deppigheter och lite glada nyheter. Jo, för jag tänkte att jag skulle försöka börja blogga igen.

Saknar att blogga och sen hjälper det mig en hel del om dagarna att faktiskt sysselsätta mig på något sätt. Nu är jag väldigt sysselsatt med min lilla prinsessa men bortsett från henne så behöver jag kunna få göra något och som ni redan vet så stormtrivdes jag att blogga och prata med er om dagarna. Så nu ska vi se om min lilla Lucia låter mig få börja blogga igen. Håller tummarna för det!

Likes

Comments

Bloggen fortsätter att ligga nere ett tag till men eftersom lilla Lucia idag blir en månad gammal så gör vi ett litet undantag och kör med en kort uppdatering. Så hur har det gått för oss under denna första månaden tro? Ska jag vara ärlig så har det gått upp och ner precis som det gjort och gör för många andra föräldern. Våran dotter har dock varit otroligt mammig vilket hon fortfarande är och haft väldigt svårt att sova ensam eller ligga någonstans över huvud taget som inte är armar och bröst eller i närheten utav ens kropp. Hon är mycket piggare under dagen och vill gärna vara med något jag tycker är otroligt roligt och mysigt. Även om jag ibland gråter av utmattning så njuter jag av varje stund med min lilla prinsessa.

För er som undrar hur det gått med Dino nu när vi har en bebis i huset så kan jag meddela att det gått bra. I början tyckte han det var jobbigt då all uppmärksamhet gick till Lucia och sen att jag inte gullade med honom längre gjorde honom ledsen. Men nu låter jag honom vara mer med oss när vi sitter och myser i soffan t.ex och han får även komma fram och lukta på hennes fötter. Det enda jag inte låter honom få göra är att komma nära hennes ansikte. Men annars har det gått bra. Kommer berätta mer om den första tiden så fort vi har kommit in i bättre rutiner. För som det är nu är det nästintill omöjligt för mig att sitta vid en dator eller ens via mobilen.

Hur var det för er föräldrar under den första tiden? Några tips/råd vi ska tänka nu?

Likes

Comments

Det har varit så tråkigt att inte kunna blogga men våran lilla prinsessa vill inte låta sin mamma sitta vid någon dator. Inte ens för fem minuter. Så tänkte ta en liten bloggpaus tills hon börjar lugna sig lite. Som ni redan vet så är nu min dotter min prioritet nr ett och ja bloggen kommer få lida tråkigt nog. Vem vet inom kanske två veckor är jag tillbaka och kan blogga på igen. Men ni kan fortfarande följa oss på snapchat shawtygetloose2 och på instagram shawtygetooose.

Tack så jättemycket för att ni hängt med under graviditeten och jag vet att det är tråkigt att vi måste göra en liten paus nu. Som sagt våran dotter är det som styr oss nu och hon behöver oss otroligt mycket nu i början. Men förhoppningsvis så kan vi komma tillbaka snart.

Likes

Comments