Nu har det varit så där mycket under en tid igen, pluggar, barnen, försöka hinna med att träffa lite vänner samt att jag skolar in Mini till hennes dagmamma, hon började där i måndags och det går faktiskt över förväntan. Idag är det första gången jag ska lämna henne en liten stund för att se hur det går när jag inte är där. 

Men innan vi ska till dagmamman så måste jag se till så de små äter frukost, har försökt i en timme nu men ingen av dom är intresserade. Ska försöka hinna med att skriva lite mer i bloggen under dagen. Men har en del studier som väntar med.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har väldigt mycket skolarbete just nu vilket är anledningen till att jag inte skriver så mycket. kommer försöka bättra mig

Likes

Comments

Tack alla ni som läst om Ola, Elin och Bonnen, tack för alla fina kommentarer och alla meddelanden :)

Jag vet att det finnns de som har kontaktat media men nej, ingen har tagit kontakt om detta i och med att det är en grej man inte vill skylta med, tidningar och tv vill inte att man ska ta upp detta mer än vad de redan gör. Många missbrukare tror då att det är en skam. 
Livet är inte lätt för en missbrukare och sedan nekas när de försöker hjälpa andra... Det är så fel att det ska behöva vara på det här sättet.

Likes

Comments

Vaknade upp till ett kaos, de två äldre bråkade som aldrig förr, direkt jag försöker komma fram till vad som är fel sätter sig prinsessan och gråter och i den gråter tillkommer ett pipande i en så pass hög volym så det är allt du hör. Prinsen springer runt och säger att alla tycker att han är dum men jag har inte ens yttrat ett ord om det. Mini har dom hjälpt ur sängen så hon var iväg på sitt eget äventyr. 
Äntligen är det lite bättre, just nu väntar jag på att te-vattnet ska koka upp så är det dags att äta frukost. Själv har jag inget intresse av att äta men tror barnen kommer äta så snart det står något på bordet. Även om de två äldre säger att frukost är äckligt...

Kunde ju ha varit en bättre start på den här dagen i alla fall... 

Likes

Comments

Nu är det dags att plocka upp prinsessan och sedan är det marsh pannkaka i sängen för min del och som jag har längtat, ville bara säga tack till alla som läser och sedan rekommenderar jag även att man läser det som finns under kategorin JOBBA MOT DROGER då det är något som verkligen är något som får dig som person att reagera. Tar gärna emot kommentarer på dessa saker som står och jag kommer självklart ta emot frågor som jag sedan förmedlar vidare till de som står bakom och gett oss chansen att blicka in i en missbrukares liv. 

Ola, Elin och Bonnen är 3 stycken som valt att berätta sin del, det finns fler därute och jag är beredd på att fortsätta kämpa tills dess att vi nått ut och spridit vårt budskap

Likes

Comments

Sitter här i soffan, väntar på att det är dags att väcka upp prinsessan så hon får gå på toaletten innan jag går och lägger mig och tänker på hur mysigt det är, har en bebis i min säng, jag har prinsessan inne i sitt sovrum och jag har min bubbe inne i sitt rum och han lika glad varje gång han sover i sin säng då det är en säng som ser ut som en ferarri bil.

Dagen har spenderats med mestadels sömn, jag har sovit middag mer eller mindre varje gång som mini har sovit och jag är fortfarande lika trött, hoppas dock på att få lite mer sömn i natt än natten som var eftersom denna natten gav mig några av de vidrigaste mardrömmarna på länge.

R.I.P 
Jag tänker på dig "lillebror", saknaden efter dig är enorm,
4 långa år har gått men ännu är det svårt att förstå.
Du finns i våra tankar.

Likes

Comments

En karl jag pratade med under Valborgskvällen, Bonnen, valde också att vara med och berätta om sitt liv då han levde med droger och alkohol. Idag är Bonnen är "fri" man, han har en son och livet har gått vidare för honom.

 

Bonnen började dricka redan som 13-åring, det var då han drack sin första mellan öl och detta var det som grundade hans alkoholism. Bonnen är övertygad om att han var född alkoholist då detta är gener som finns från hans fars sida. Då han drack sin första öl fick han känslan av att han dög och detta gjorde att han tog sin tillflykt till alkoholen, hans alkoholism gav honom konsikvenser redan då han var 17 – 18 år gammal.


1970 gick han med i militären och på den tiden var det inte mycket mer än att man drack. Bonnen var officier under 20 års tid och han är även en gammal politiker.
Han var 26 år gammal när han gifte sig och äktenskapet varade då under 1½ års tid, hans kvinna var otrogen och det sårade honom djupt, när det var dags för skillsmässa ökade drickandet. En period lugnade det ner sig och då flyttade han.

1980 var han med om en olycka och slet sönder högerbenet, det man gjorde då var att man pumpade i honom morfin i höga doser och det var starten till drogmissbruket. Läkarna skrev ut morfin i stora mängder och Bonnen hade en dos som var så hög som 1½ gram om dagen.

Från 1980 fram till 1994 hände det mycket i hans liv, han bildade familj fick barn flyttade med familjen till södra Sverige där han levde med familjen,utan större problem men drogandet och alkoholintaget ökade succesivt fram till1992.

1993 blev han avvärjd från morfinet, då hade han en sådan hög dos av opium i kroppen så det hade räckt till att ta död på 3 personer. Detta var något som han då kunde få fram genom sina tabletter och han sköt i sig detta. Under tiden som detta pågick använde han sig även av andra droger som LSD, heroin och amfetamin, allting han kunde få tag på. Han glömde bort alkoholen för det var själva kicken som han ville ha. Han trodde själv att han hade koll på vad som hände men i dagsläget vet han att så var inte fallet.
Då han avvänjdes från detta fick han 8 kemiska epileptiska anfall på 2 dygn, hans kropp gjorde motstånd och personalen fick lägga kylda lakan över honom för att musklerna inte skulle sprängas och detta var på ett lasarett i Stockholm. Bonnen svävade då mellan liv och död. I och med detta fick han problem att gå under ca ett års tid men han gav sig tusan på att han inte skulle röra allt sådant igen. Idag tar han inte ens alvedon.


1994 flyttade han upp till norrland, han skaffade ett företag som betydde mycket jobb, så mycket som 16-18 timmar om dagen, han drack under 3 timmar och fick oftast inte mer än 2-3 timmars sömn per dygn.

2003 försökte Bonnen begå självmords genom att använda sig av valium, han tog då en hel burk men kräktes upp allting och det var en räddning för honom. Då han vaknade upp på sjukhuset berättade en läkare för honom att han var tvungen att ta det försiktigare med alkoholen. Man skrev ut en annan sort av morfintabletter men Bonnen vägrade att använda sig utav dessa, han fick på recept men han gjorde valet att inte hämta ut tabletterna.

2004 ville Bonnen ta tag i problemet och valde då att skriva in sig på ett öppet behandlingshem i Söderhamn. Men det var stor skillnad på honom och de andra som fanns där då Bonnen själv endast led av alkoholism och andra som var där led av stora narkotika missbruk. Han påtalade det för läkarna varpå man gav honom antisugtabletter Antabus ( reducerar suget ) och skrev ut honom.

 

2005 eskalerade hans drickande radikalt, han fick sluta jobba kunde bara arbeta sporadiskt och under de sista 2 åren kunde han dricka 2-3 flasker brännvin om dagen. Det var även ett år då han igen försökte ta livet av sig, då via hägning, han hade gjort klart allting med papper, avskedsbrev till sina döttrar men han misslyckades med detta, han tänkte hänga sig på logen, han misslyckdes även med detta då han hade ett för långt rep som ledde till att han stukade sina fötter och det var hans dotter som hittade honom och då var han inte alls långt ifrån döden, hans luftstrupe hade skadats vid fallet och han fick bestående men för sitt fortsatta liv.

Han har tagit flera överdoser av heroin, en gång såg han elefanter med spjut i sina snablar som kom utspringande från väggen för att ta död på honom, en annan gång såg han svarta änglar med huggtänder. 4 dygn efter överdoserna kvicknade han till på ett sjukhus, då gav man honom ett annat läkemedel som är direkts skadligt mot levern om man tar det i för stor mängd, detta åt han då under 2 månader tid.

 

Den 4 december 2006 satt han på sitt badrumsgolv, diverse saker hände med hans kropp och även då han kräktes genom näsan drack han brännvin, när detta inte gav honom något bestämde han sig att han skulle för första gången i sitt liv be om hjälp, han ringde då socialen i sin kommun för att få hjälp, hjälpen kom, med en promillehalt hög nog att ta död på 2 vanliga Svensson som dricker lite nu och då kliver han in genom dörrarna, han pratade sammanhängande och han var fullt fungerande, något som personalen på behandlingshemmet aldrig sett förr.

2007 fick han den behandlingen som han önskade men det är 7 dygn som han inte minns, det har personalen fått berätta för honom. Under dessa 7 dygn hade han tagit på sig 3 par byxor, varenda par av både kalsonger och strumpor, alla tröjor samt 3 jackor och en filt och gått runt med, han frös även då han hade det på sig.
Sedan dess har han endast haft 2 återfall vilket resulterat i 6 starköl, han har konstaterat att han lider av alkoholism och efter det är det lugnt och skönt. Men än idag är det ett hårt arbete som han fortfarande måste ta sig igenom.

-Supstitutet är inte så svårt att bli av med utan det är själva beteendet, jag drack på grund utav rädslor, detta är något jag måste övervinna idag. Och det uppger han att han bara kan genom en enorm villighet att ändra sig själv och sina beteenden

- Det fanns tider då jag gömde alkoholen, en gång hissade jag upp en flaska med brännvin upp i flaggstången. Jag gömde sprit till slut så jag inte hittade den själv och gav då sin fru skulden för att ha tagit den

Bonnen hade blivit en mästare på att manipulera folk, han kunde prata omkull allt och alla. Det var 2012 som han fick en ny knäled och under 32 år led han med sina problem, men sedan 1994 har han tagit sig igenom detta utan att använda sig av läkemedel

Bonnen var fast i missbrukets cirkel under 43 års tid.

Jag reagerade på några saker som Bonnen berättade under samtalets gång, att alla missbrukare har en nämnare gemensam, missbruket och det kan man ju förstå, men därefter är livet dock avvikande.
Killar blir oftare kriminella, de tar saker för att sedan sälja vidare till andra och i steg 4 ( dom 12 stegen) tar man upp avvikande beteenden och sedan är man förlåten för sina synder men konsekvenserna kvarstår.
Som tjej är det inte samma sak, då är det psykiskt och detta är då när de säljer sig själva. I nyktert tillstånd får tjejen det svårare, hon måste försöka ta sig ur skammen som hon lever med och idag finns det fortfanade brister för att kunna berarbeta tjejer.
Vanliga människor har egentligen inte en aning om hur det är att vara narkotika missbrukare, man jämför detta med alkohol, det är en enorm skillnad, de har inte en aning om vilken kick man får av drogerna. Men en sak som måste poängteras är att droger inte alls är som alkohol samt att alkohol är ju faktiskt lagligt vilket narkotika inte är.
 

Jobba mot drogerna du med, gå med i dessa grupper på Facebook
UNGDOMAR MOT DROGER
BARN MOT DROGER
 

Likes

Comments

Idag har det varit dåligt med uppdateringar men jag har inte varit hemma så mycket utan varit hos läkare och liten har fått svar på sina provsvar vilket var väldigt skönt. Ingenting som var direkt någon större fara utan bara saker att tänka på. Senare ikväll har jag samtal som väntar men annars finns det ingenting inplanerat men jag hoppas att det blir något för det är rätt trist.

Snackar med folk på Skype men det är allt och ska få liten att sova, hoppas på att det blir lite bättre fart på mig senare. Vill hitta på något men jag vet inte vad...

Likes

Comments

Jag vet inte om jag ska säga att jag har tur eller något men alla jag känner får ofta kliva upp mellan 5-6 tiden med sina barn men jag har aldrig gjort det. Jag brukar få kliva upp tidigast klockan 7, idag vet jag inte vad klockan var men när klockan var 8.30 så satt vi och åt frukost. 
Jag trodde aldrig att jag skulle behöva ställa en väckaklocka för att komma upp i tid men tydligen är det ett måste, då vill jag även berätta att Mini somnar någonstans mellan 19-20.30 det är inte senare än det. Jag försöker vrida på det och lägga henne tidigare men det går inte direkt bra.

Måste även tacka för den respons som OLA och ELIN fått från sedan jag skrev om deras liv. Här har det rullat in någon kommentar och på Facebook har det rullat in ännu fler, personligen känner jag mig glad att vi når ut, att vi uppmärksammar samhället på detta.

Vill ni läsa om OLA och ELIN klicka bara på deras namn så kommer ni direkt till deras livs historier. 

Vill ni precis som jag och 200 andra personer gå med i grupperna UNGDOMAR MOT DROGER eller BARN MOT DROGER så klickar ni bara på namnet på gruppen så hamnar ni på deras facebooksida. 
Gör som jag och 200 andra, hjälp till att nå ut, hjälp till att visa samhället vad som försiggår och vad vi vill förändra, stoppa och kämpar för.

Likes

Comments

Finns det något som får mig att känna lycka förutom mina små guldklimpar så måste det vara jobbet jag lägger ner på att skriva om personerna som haft sitt missbruk. Jag känner mig upprymd, glad och så lycklig, jag älskar att jag kan hjälpa andra i det dom sliter för.
Att få skriva för dessa personers skull, det är de viktigt och jag känner mig lycklig över att jag får vara en del av det, att jag får hjälpa andra att nå ut till personer som de annars inte nått fram till. 

Tack för att jag får vara en del av er resa.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw