Header

Julklappstips!

" Ouff, vad jag har målat idag. Det är ju väldigt avslappnande för hjärnan att måla, men jag gör det stående, så man blir faktiskt lite tröt…"

Så gör du kaseinpudding

" Jag fick en fråga igår om hur jag gör mina kaseinpuddingar och vilket märke jag använder mig av. Jag använder mig av märket BodyScience, s…"

Vem är du?

" Det är fredagkväll, klockan är inte ens tolv och vi ligger båda redan i sängen. What is going on?! 😱 Jag brukar dock lätt kunna somna tid…"

Jag får ångest när jag ska äta efter träningen

" Q: Jag har börjat träna en del hemma, och jag vet att mat är viktigt, men jag får nästan alltid lite ångest när jag ska äta efter träninge…"

Styrkan ökar sakta men säkert

" Friiiyay...och leeeegday....bästa dagen i veckan! 😍 Totalt utpumpad! Först gymmet, sen en snabb tur till affären för att skicka en tavla,…"

Skor, skor, skor!

" Vi fortsätter väl med vår lilla önskelista...eller? 😉 Shoes, shoes, shoes, baby! Jag känner lite hur den där kvinnliga sidan i mig skrike…"

Mitt favoritmellanmål

" En storstädning och regnig promenad senare står jag nu och pluggar. Duktig jag känner mig, minsann! 😊 Man behöver dock energi när hjärnan…"

Nytt igen?!

" Lite sovmorgon, det var exakt vad jag behövde idag. Vaknade så sjukt mycket inatt, mest på grund av att katterna ville springa in och ut, …"

Min klippa

" Jag känner mig så blessed. Känner det mer och mer för varje dag som går...han är så underbar, mannen jag lägger mig bredvid i sängen varje…"

Q: Jag har en del fett, mest runt magen som jag vill bli av med. Jag styrketränar en del hemma och jag går mycket promenader, för jag har hört att promenader är bäst för att bränna fett. Stämmer det?

A: Det första man ska kolla på när man ska tappa fett är kosten, då den avgör till ca 70%. 😊 Men när det kommer till träning som du frågar om, så är det lite lurigt. Lågintensiv träning, som promenader, fokuserar på att använda fett som energikälla, ja, men du bränner inte så många kalorier som du skulle kunna göra om du tränade hårdare, plus att kroppen är smartare än man kan tro. Den balanserar gärna mellan fett och kolhydrater, så om du tränar lågintensivt och fokuserar på fettet kommer du senare under dagen bränna mer kolhydrater istället. Jag tycker absolut att promenader är bra, det kan man göra varje dag även om man dessutom tränat tyngre tidigare under dagen. Däremot är det så att just styrketräning, och tung sådan, är bästa alternativet. 😊 Just bukfett är det farligaste, och det har visat sig att styrketräning är det som skyddar bäst mot just det. Så fortsätt gå dina promenader så mycket du kan, men öka på styrkan lite, gärna på ett gym där du har tillgång till mer och tyngre vikter. 😊


Xoxo, Sandora

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon folket! 😊 Är ni lika pigga och glada som jag är? I sure hope so! Jag gör mig redo för gymmet, som vanligt vid den här tiden. Rygg och biceps ska få arbeta lite idag tänkte jag. Imorgon blir det däremot vila, eftersom jag kommer spendera största delen av dagen på mitt kommande jobb för info, vilket jag nämnde häromdagen. 😊
En liten magnesiumboozt, så drar jag sen. Varför just magnesium? Helt ärligt, jag är inte den som tar en massa olika kosttillskott i olika former varje dag. Jag dricker fortfarande moringa eftersom jag blir så pigg av den, men annars är det inget speciellt, för jag känner att jag får nog i mig bra från maten. Däremot prenumererar jag ju på en hälsobox som jag får varje månad, och titt som tätt kommer det med något kosttillskott, och då känner ju jag att det är klart det ska förbrukas, inte bara stå och samla damm. 😉 Så nu är det magnesium som gäller, och det är ju bra för muskelfunktionen, skelettet, bildandet av DNA, hormonsystemet osv....det finns många anledningar att få i sig ordentligt med magnesium. Det är ovanligt att man får brist på just magnesium, då det finns i många baslivsmedel, och precis som med allt annat kan man överdosera, men en brustablett om dagen är ingen fara. 😊 Man ska ju inte överdriva och hälla i sig flera tabletter om dagen! 

Symtom vid brist: Benskörhet, migrän, muskelsvaghet, ångest, depression, darrningar. (Detta är bara några av symtomen) Och vad jag har hört, jag vet inte hur mycket sanning det ligger i detta, men om man är deprimerad och har mycket inre stress, så hämmas upptaget av magnesium bland annat, så kroppen tar alltså inte upp tillräckligt mycket av det som du får i dig via maten. Kan vara värt att kolla upp!

Symtom vid överdosering: Lågt blodtryck, diarré, illamående och magkramper. 


Xoxo, Sandora

Likes

Comments

Ursäkta mig om jag låter tjatig, men vissa grejer i livet känns så pass stora så man måste nästan upprepa sig om det för att själv kunna tro på att det är sant. 😊 Jag minns en tid då jag var otroligt osäker i mig själv. Jag kände mig lite söndertrasad, som ett pussel som saknade några pusselbitar, incomplete. Mitt värde hade jag ingen aning om, att våga lita på folk var väldigt svårt och allt det här var något jag blev bekväm med, för det var min verklighet. När jag var liten hade jag mycket kaos omkring mig, vilket nog bidrog till mycket av min osäkerhet. Jag har fortfarande mina demoner, jag har fortfarande saker jag jobbar på och som jag försöker göra bättre...skillnaden nu är dock främst att jag verkligen VILL. Jag har blivit av med en del av mina demoner och jag har fått smaka lite på den sötma livet har att erbjuda. Jag känner mig inte längre fångad och styrd av mitt förflutna.

Vad jag vill ha sagt med detta är... att jag har nått ett av mina många mål i livet, och nog det viktigaste. Mitt mål var att våga släppa på ilska, sorg och osäkerhet, och även om jag har släppt på det litegrann bara så har jag lyckats. Jag är inte samma person som jag var för 2 år sen. Idag är jag gladare, friare, mer öppen och framför allt...jag vet att jag har ett värde. 👊 Och om jag kan nå dit, så kan du det också.

Bilden här nedanför är tagen för 2-3 år sen, när jag precis hade flyttat till Göteborg. Jag minns känslan! Nervöst, läskigt men så otroligt härligt. Där släppte jag nog min första tegelsten. 😊 Brunett var jag tydligen också! Ska man ta och bli det snart igen tro?


Xoxo, Sandora

Likes

Comments

Färdigmålat för idag! Jag blir verkligen helt slut i kroppen, och jag tror det kan bero på att jag inte har någon riktigt bra plats att måla på. Jag står i köket, och tavlan står då på köksbordet, vilket blir liiite för lågt, så jag får stå i squatposition titt som tätt. 😂 Extra träning, yes!!! Nä, men det hade faktiskt varit väldigt bekvämt och smidigt med en liten atelje. DRÖMMEN! Där hade jag kunnat kladda hur mycket som helst utan att oroa mig för att råka skvätta färg på möbler. Kan nästan se det framför mig...jag i ett par hängselbyxor och t-shirt (kommer ALDRIG ske, men det är den bilden jag får i huvudet). 😂

En sak jag har lagt märke till med målning är att man måste testa sig fram hela tiden. Man kan inte fega ur. Jag gör fel hela tiden känns det som. Jag testar en sak som ibland faktiskt blir skitbra, men ibland blir det bara konstigt och då får jag måla över. Om du funderat på att börja måla och du är nybörjare, så är det mitt första råd till dig... testa, testa, testa! Våga göra fel! Blir det inte som du tänkt dig så är det bara att måla över igen, men man blir ibland förvånad över hur bra det kan bli. 😊Såhär ser mina små lovebirds ut just nu. Det jobbiga, som jag verkligen stör mig på, är att den är så mycket snyggare i verkligheten. Det röda smetas ut på fotot. Egentligen är det lite mer struktur och man ser fjäderstrukturen mer. Oh well...den är ju ändå inte klar ännu. 😊

Xoxo, Sandora

Likes

Comments

Ny vecka och det inleddes med triceps och mage på gymmet. Det lär kännas imorgon, det känner jag redan nu. 😳 Och appropå träningsvärk...mina bröstmuskler!!! 😨 Wohohooo....en enda övning igår med lätt vikt räckte lagom för mig, det känner jag! It buuuurns....! 😂 Gött är det i alla fall, det var ju ett tag sen jag hade träningsvärk där.

Resten av planerna för dagen är inte många. Det är mest det vanliga...läsa igenom gamla böcker och renskriva anteckningar, måla på några tavlor och idag är det dessutom storstädning. Mitt liv är inte mycket mer intressant än såhär för tillfället, men det är faktiskt helt okej. Detta är väl lugnet före stormen antar jag. På onsdag ska jag tillbaka till min nya arbetsplats för några timmars information. Vi ska få veta allt från vart nödutgångarna är till hur man skriver in folk i receptionen, för även om det inte kommer vara min egentliga tjänst, så vet man aldrig ifall en receptionist blir sjuk eller måste iväg, och då är det bra om jag ändå vet hur man gör och kan hoppa in. 😊 Ser fram emot all den här informationen, men framför allt att få träffa folket, för jag antar att det kommer vara en massa nya ansikten där, Kanske inte exakt ALLA som ska jobba där kommer befinna sig på plats, vet inte hur lätt det är att ge info till så pass mycket människor, men en hel del nytt folk räknar jag med att få träffa. 😌

Eftersom det har blivit lite av tradition för mig att dricka en Nocco under helgen, och det faktiskt aldrig blev av denna helg, så unnar jag mig en nu istället. Det känns nästan lika viktigt som att dricka julmust på julen. 😉 Jag har bestämt mig för att hålla igång som en virvelvind idag, för att sen senare ikväll få dyka ner i soffan och kötta lite mini-maraton av The walking dead, för jag har ju missat en massa nya avsnitt! Gotta earn it.


Xoxo, Sandora

Likes

Comments

Jag är den viktigaste personen i mitt liv. Min omgivning kan påverka mig, vänner kan höja mitt humör och stötta mig på min väg, men det ligger alltid i slutändan i mina egna händer. Vill jag må bra, måste jag själv finna vägen för att nå dit. Jag har tänkt en del på det här den senaste tiden...tidigare, när jag mådde dåligt, då var det lättare att skylla på omvärlden, händelser och människor omkring mig, men allt handlar om inställning och hur man hanterar saker. Jag antar att det är en del av att mogna, att lära sig hitta sina egna metoder och sin egen väg. Livet är för kort för att dränka sig själv bland sina egna demoner och tycka illa om sig själv. Man måste göra allt man kan för att ta sig upp på land igen, även om man misslyckas flera gånger på vägen. Jag kommer aldrig ge upp mig själv, och det ska ingen göra! Man ska ta hand om sig själv, sina intressen, ta vara på nära och kära, leva livet som man vill göra, innan det är försent och man ångrar sig.

Med det säger jag godnatt...! Det är en ny vecka imorgon, en nystart! Let's kick some ass! 😄


Xoxo, Sandora

Likes

Comments

Som jag sa tidigare skulle jag köra ett litet träningspass här hemma som kompensation för att mitt gympass blev kortare än vanligt, och nu är det gjort! 😊 Nu har jag fått svettas ordentligt och kroppen känns sådär skönt mör och avslappnad. Det blev ett medelintensivt pass som fick pulsen att gå, svetten att rinna, men det var inte så pass att jag trodde jag skulle dö. Gotta switch it up! Såhär såg passet ut:

Passet tar 20 minuter och glöm inte att värma upp innan. Gör varje övning i 1 minut utan vila mellan. Det är 10 övningar sammanlagt och när du kört igenom alla övningar en gång, ta en liten paus på 10-20 sekunder för att hämta andan, och gör sen om ett varv till. ☝

  • Jogga på stället
  • Mountain climbers
  • Hopprep (låtsas att du håller i ett om du inte äger ett)
  • Jumping jacks
  • Skiers (Tänk att du åker slalom)
  • Indianhopp på stället
  • Front kicks
  • Höga knän
  • Squats
  • Butt kicks

Nu ska jag ta min avslappnade kropp och kolla på filmen "Legend", vilket råkar vara en av mina absoluta favoritfilmer. 😍 Vet inte hur många gånger jag sett den, och jag har inte tröttnat än. Ja... att Tom Hardy har huvudrollen är en del av orsaken till varför jag älskar filmen, EN av orsakerna. 😉 Lite eyecandy...


Xoxo, Sandora

Likes

Comments

People keep asking me why I do it... I'm wondering why they don't.

Andra advent och det firades på gymmet. ALLT firas på gymmet. 😂 Det blev dock ett lite kortare pass idag, av ren bekvämlighet. Sambon skulle klippa sig och handla lite i samma område, så jag fick skjuts dit, och då kändes det väldigt lockande att få skjuts hem också. 😉 Hann i alla fall pressa en hel del axlar och en bröstövning, yes jag vågade! Det blev bröstpressmaskinen, med väldigt lätt vikt, men det gick. 😊 Jag får öka lite försiktigt helt enkelt, för att vänja mig vid känslan.
Jag tänkte att jag ska kompensera med ett litet pass här hemma senare också, så jag ikväll ändå kan känna att jag fått arbeta hårt, en av de bästa känslorna som finns! 😉 Hur har ni firat andra advent?


Xoxo, Sandora

Likes

Comments

Håret i en lös knut på huvudet, en kopp te, något gott att mumsa på, inlindad i en filt och två kurrande kissar bredvid. Det här är ett av de bästa sätten att spendera en kylig kväll om ni frågar mig. 😊 Jag tog ju vilodag från träningen idag, och laddar nu lite extra för morgondagen. Dock inte bestämt mig för vad jag ska träna än, men tror det blir lite axlar och triceps. Ska försöka slänga in någon lätt bröstövning också, för att komma över "rädslan" jag haft ett tag nu. Jag kan ju faktiskt sitta och nästan dansa med boobisarna nu, ni vet som en del män kan göra med sina bröstmuskler, haha! Det känns verkligen sååå skumt! 😂
Det dröjer nog inte länge innan jag ligger och snarkar, trots att tvn är på och sambon sitter och snackar med folk över ett game. 😉 Med det sagt säger jag godnatt..!


Xoxo, Sandora

Likes

Comments

Ouff, vad jag har målat idag. Det är ju väldigt avslappnande för hjärnan att måla, men jag gör det stående, så man blir faktiskt lite trött efter ett par timmar. Känner mig totalt relaxed nu med andra ord. Dags att dyka ner i soffan och försvinna in i serievärlden en stund. 😍 Jag har jobbat lite på målningen till min kompis, plus att jag har påbörjat en annan tavla. Lovebirds...😍 Ser inte så mycket ut för världen än, men den ska nog bli bra tillslut den också. 😊 Detta är dock ingen beställning, så om man skulle ha intresse av att köpa den, så hojta till! Det skulle ju vara en bra julklapp till antingen sig själv eller någon annan. 😊 Ska försöka bli klar med den snart, så man kan få hem den till jul om det är så! 😄


Vill dessutom påminna om att det finns 2 tavlor till att välja mellan om man är ute efter någon fin julklapp. 😊 Alternativt att man gör en egen beställning!

🌟 Psychadelic (Cannabis) = 1200kr
🌟 Moonshine = 900kr

Vid intresse: sandra_bergman91@hotmail.com


Xoxo, Sandora

Likes

Comments