Med bara 3 veckor kvar i staterna bar rosa och jag av till Mexico för att träffa min mexikanska familjen en sista gång. 10 timmars bil färd från Dallas till el Paso och sedan över gränsen för att komma till Juarez.
Mexico är ett land med en korrupt stat, god mat och fantastisk miljö. Eller det beror väl lite på vart kan är. Juarez har länge haft problem med karteller men har återhämtat sig och är inte lika farligt längre. Kanske inte den finaste staden i Mexico men har ändå en del saker att se.
Vi har besökt stads parken och jag fick träffa en giraff! Köpt massa mexikansk godis så jag kan ha med hem till Sverige. Ätit gorditas, tortas, tacos, Shrimp cocktail, mexican style Eggs och det bästa av allt mango. En annan favorit är vatten med frukt i, ananas är gudomlig. Vi har varit mitt ute i öknen och sett sand så mycket sand.

Det är inte bara den fantastiska kulturen de har här som gör det så kul utan även all kärlek jag får från min "mexikansk familj". Dessa personer har träffat mig max en gång tidigare men ändå så är jag en av deras kusiner eller brorsdotter. De är inte bekant jag bor hos, detta är mina tios y tias som tar hand om mig. Resan kunde varit bättre om de inte var så att jag lyckats bli sjuk och behövt sova massa och äta medicin men jag kommer tillbaka snart! Är välkommen närsomhelst och vem tackar nej till Mexico?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Helgen spenderades i Oklahoma med yfu och alla andra utbytesstudenter! Älskar att umgås med alla eftersom vi alltid har så kul tillsammans! Fick träffa min favorit norska sol och massa andra. Under helgen har vi vandrat i skogen, ridit på hästar, klättrat, skjutit ler figurer och paddlar kanoter. När vi var ute och red så såg det nästan ut som i Italien när jag åker upp till basketlägret i Bologna och det gjorde att jag saknade naturen i Europa men snart är jag hemma så det känns okej. Under helgen passerade jag även mitt 2 månaders datum så nu räknas tiden verkligen ner. 58 dagar kvar hur jäkla sjukt är inte det?! Har haft väldigt många drömmar om när jag kommer hem och ser min familj igen. Kommer typ kyssa marken och bara krama min familj i 1 år. Mitt år här i USA har varit väldigt roligt och jag har lärt mig väldigt mycket. Kommer nog ha väldigt blandade känslor inför min hem gång.


Likes

Comments

Ingen uppdatering från min sida pga att de är samma sak som sker varje dag ungefär. Går till skolan, kommer hem, åker och tränar och sedan lägg dags.

I söndags var vi i alla fall på sixsflags och vädret var helt underbart så har lyckta få lite färg. I måndags blev jag frågad av en tysk kompis om jag ville vara hans prom date på hans prom. Jag tackade ja, så de innebär två proms för min del. Nu är det inte långt kvar tills jag åker hem och det är mycket som står på schemat. Ska försöka uppdatera mer nu när de kommer hända lite saker. Puss och kram


Likes

Comments

Kan du skriva lite om skillnaden på olika kurser, typ ap osv, hur svåra är de om man jämför med svenska skolsystemet? :)

Svar: mitt schema just nu är:
A-days; us history, fashion design, basketball och Us culture.
B-days: spanish 3, english 3, basketball och algebra 2.
Som du kanske ser så är mina A-days enkla dagar då jag aldrig har läxor och inte behöver göra speciellt mycket i skolan. Det är för att två av mina klasser är inviduelt val och där av inte svåra. Dock är mina B-days väldigt jobbigs för har 3 klasser med mycket läxor. Spanska är definitivt på samma nivå som i Sverige och är kanske ännu svårare pga att nästa alla i min klass är spansk talande. Engelska är nog svårt beroende pågår bra du är på det, jag tycker inte det har varit något problem. Algebra är mycket läxor och det är svårt beroende på hur bra du är på matte. I det stora hela är skolan lättare pga att i princip alla prov du skriver är flervals prov så du kan alltid gissa. Jag har A i alla mina ämnen förutom Spanska för det är en "honers class" och därför svårare. Har inga ap klasser så kan inte säga något om det men tror de är svårare. Jag hade ganska dåliga betyg i början för att jag inte förstod att jag var tvungen att göra mina läxor men sen när jag för stod det så gick det bra.

Hur är din träning där? Är det mycket fys att springa o sånt där? Och jag förstår inte riktigt för folk säger att man kommer gå upp i vikt när man är där, men om de nu är så hård träning blir man inte mer vältränad då?:/ och kan man välja kurser som e chill så man slipper plugga så
mycket?:)

Svar: Sanning är att om du äter pannkakor till frukost, pizza till lunch och hamburgare till middag så kommer du gå upp i vikt men såklart är inte alla familjer så. Man ska njuta av all mat som är här, men jag har inte haft några problem med att gå upp i vikt ( dock är jag lactotos intolerant och äter heller inte specielt mycket röttkött eller gris). En vanlig dag för mig är yoghurt till frukost, sallad till lunch och sedan är middag olika.

När det kommer till träning så sport väldigt viktigt i södern och när det var basket säsong så tränade jag 10 gånget i veckan. 8 av dem var med skolan, och i början var det mycket springa för att få bra kondition men man tränar alltid hårt tycker jag för gör man inte sitt bästa är det straff och då får man springa. Jag är definitivt mer vältränad nu än vad jag var när jag kom.

De lättaste klasserna är alltid tillvals klasserna för där har man aldrig läxor och lärarna är chill. Som utbytesstudent kan du alltid säga att du inte förstod dock, lite fusk men de funkar.

Likes

Comments

Lördag morgon började med att jag följer med Mike till gymmet där vi körde ett abs pass. Det var så brutalt jobbigt men antagligen bra dör mig. Efter det åt vi brunch på ett litet ställe nära oss. Vid 1 kom tasha och hämtade upp mig och så bar vi av mot köpcentrumet för att hitta en prom dress. Efter att provat typ 40 olika klänningar köpta jag en klänning från BCBG. På kvällen kom alla kusiner förutom en och resten av familjen och så åt vi en jättegod middag. Härligt slut på denna resa! Snart åker jag till Sverige och längtar faktiskt hem.
Likes

Comments

Både torsdag och fredag var Jag ensam under dagen så då tog jag mig tid för att träna och sedan lite shopping. Har också valt att vila eftersom det trots allt är lov vilket har varit väldigt skönt. På torsdag kväll gick vi på teater och såg något om black history. På fredagen så hade först Tasha, William och jag middag och sedan gick jag och William och såg på bio.


Likes

Comments

Hej! Jag undrar om du spelade basket innan du åkte eller om du lärt dej allt i USA och isf om det var svårt? Tack snälla!

Svar: Jag har spelat basket i ca 10 år så det var inte något nytt, men man måste inte ha gjort en sport innan dock tror jag de underlättar i lagsporter. I mer inviduella sporter som cross country, track, tennis etc så kan man vara nybörjare. Min kompis i Minnesota testade cross country och i slutet av säsongen var hon riktigt bra. Var mentalt redo på extremt hård träning!

Måste man vara lika lång som du är för att spela basket? Och hur lång är du?

Svar: Nej man måste inte vara lång för att spela basket här men för mig underlättade de en hel del.

Hur svårt tycker du skolan är på en skala 1-10? Fick du välja dina klasser själv?

Jag tycker skolan är väldigt lätt här men tror i fall man tar ap- klasser så är det lite svårare. Jag fick till en början inte välja själv vilka klasser jag ville ta men lyckades prata med rektorn och ändrade dem. Min svåraste klass är spanish 3 vilket är en honers class.

Likes

Comments

De två senaste dagarna har varit fullspäckade med aktiviteter och jag har haft det helt underbart. I tisdags kom Sara och Adela in till Boston för att "ta hand in mig". Vi började dagen med en juice på bästa stället här och sedan bar det av mot aquarium där vi kollade på fiskar och pingviner och sånna djur. Adela är väldigt intresserad av marinbiologi så fick en hel del saker förklarat för mig.

Efter det gick vi vidare till Quincy market där vi åt lunch och efter det blev de lite shopping. Kvällen avslutades med helt underbar sushi. Har nog aldrig ätit så god sushi.
Likes

Comments

Onsdag spenderade jag med min aunt Elise och hon hade verkligen planerat en full dag. Det började med en blomster utställning där de hade gjort massa fina saker med blommor och eftersom detta låg vid vattnet så blev de lunch vi hamnen. Jag har saknat fisk och god seafood så brutalt mycket att jag ätit fisk varje dag här.. Efter de fortsatte vi till ICA som är ett museum med modern konst. Efter de promenerade vi hem i solen. Denna dag gick jag över 2 mil och de var helt underbart.På kvällen fick jag se mitt favorit lag Boston Celtics spela mot Memphis Grizzlies. Det var en väldigt bra och jämn match som slutade med vinst. Jag var en stolt svensk på plats när Jonas Jerebko kom in på plan. Rich som är min kusin Tashas pojkvän hade fixat jättebra platser och vi satt på typ sjunde raden eller något sånt. När vi kom hem var jag helt slut och somnade.

Likes

Comments

Måndag eftermiddag satte jag mig på ett flyg som tog mig till Boston. Jag är här för att hälsa på mina släktingar. Resan tog 3.5 timme och kom fram på kvällen. Det är extremt skönt agg få träffa sin riktiga familj igen eftersom de saker på samma sätt som hemma. Vi hade en väldigt trevlig middag i alla fall och sedan gick vi alla och sov. Eftersom min farbror som jag är hos jobbar och även hans man så ska jag idag umgås med min kusins flickvän och hennes kompis. Boston har ju varit med om 3 snö stormar så har de väldigt mycket snö (även fast de säger att mycket redan smält bort..) men tycker de är så härligt att de är lite kallt och snö. Mest av allt ser jag fram i mot att kunna promenera då de inte är speciellt aktuellt i Texas!
Likes

Comments


Better Blogging Nouw