Små små kuber med foton på på utställningen Omorganiserat fotografi.

Förutom loppis i torsdags så var jag och sonen till biblioteket. Sonen ville såklart gå på utställningen på BoMo vägg i vägg. Huvudutställningen var samma som jag skrev om i inlägget Tips- Kaj Franklin på BoMo. Det fanns dock denna gång också en annan jättefin interaktiv utställning. Omorganiserat fotografi av Karin Edvall. Hennes egen text om utsällningen finns längre ner.

Jättefin och rolig iallafall. Och tankeväckande. Ett lågt bord med väldigt många små kuber med fragment av fotografier på. Besökarna uppmanades att organisera bilderna efter färg, mönster eller eget behag. Både jag och sonen tyckte att detta var roligt. Lite skräckblandad förtjusning hos mig dock.

Jag stressade upp mig trots att det inte fanns några måsten i uppgiften. Jag vill gärna "uträtta" saker och göra saker "ordentligt". Samtidigt känns det som bortkastad tid att sitta och sortera kuber efter färg när någon annan sedan kommer sortera om dem. När det inte kommer "bli" något. Jag försökte se det mindfullnessa i det hela och fotade flera fina bilder. Ändå kändes det ganska skönt när sonen ville avbryta och gå ut och åka rutschkana. Jag fick en ursäkta att avbryta innan jag var färdig (med något man aldrig kan bli färdig med). Lite sorgligt dock att jag har så svårt att bara flytta kuber för flyttandets skull. Att jag alltid måste prestera något. Något behövligt.

Fler bilder nedan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kuponger naturskyddsföreningens klädbytardag.

Kuponger för inlämnade kläder att byta mot nya kläder.

Idag deltog vi i Naturskyddsföreningens klädbytardag. Tydligen hade de den idag i Borlänge istället för den 1:a April som annars är deras klädbytardag över hela landet. Jag hade nästan glömt av den men hann åka dit med några plagg i morse. Senare under dagen åkte vi dit igen för att hämta ut andra plagg. Det gick inte så bra. Det fanns inget vi ville ha.

Det var första gången de anordnade klädbytardagen i Borlänge så uppslutningen var inte så stor. Jag hade förväntat mig köer både för att lämna in och hämta ut. Det var nästan tomt på folk båda gångerna och därmed få plagg att välja mellan. Nu kom vi dock ganska sent så vi får skylla oss själva- det kanske fanns några godbitar från början.

Jag är dock ändå nöjd med att vi deltog. Visa intresse för att detta ska växa. Konceptet är ju superbra och jag har hört att det har varit bra tillställningar på andra orter. Ju fler som lämnar in desto mer att välja på såklart. Fem plagg lämnas in. Man får en biljett för varje plagg som man sen löser in mot nya plagg. Bara vuxenplagg vilket väl gjorde sitt till att det inte var så stor uppslutning. Jag har ju tidigare stått i jättelånga köer till barnloppisar så hade det även gällt barnplagg så hade det nog varit rusning. Tänk vilken grej. Kunna lämna in urvuxna plagg och hämta ut större. Perfekt!

Nu var det alltså inte någon hit denna gång trots stor potential. Vi gick dock ändå inte lottlösa. En tjej plockade fram en påse med några barnplagg som de ändå hade fått in. Där fanns en jacka till sonen i superfina färger. Väldigt smutsig så vi får se om den går att tvätta rent. I så fall var det ett riktigt lyckat byte. Fem av mina onödiga plagg mot en helt nödvändig skaljacka till sonen i storlek att växa i (även om planen varit att lämna in mina plagg och hämta ut till sambon som också har många färre plagg än mig).

Till hösten eller nästa år hoppas jag att de får mer spridning (jag ska komma ihåg att hjälpa till jag också här på bloggen och facebook) så att vi kan fynda mer. Detta är ju helt i min linje! Heja Naturskyddsföreningen!

#klädbytardagen #nordicswapday #ägodela

Broschyr naturskyddsföreningens klädbytardag.
Affisch en ny t-shirt motsvarar= inget vidare så byt kläder med varandra!
Naturskyddsföreningens klädbytardag Borlänge 2017.
Mysig fikahörna på naturskyddsföreningens klädbytardag i Borlänge.
Gratis jacka vossatassa i mintgrönt och limegrönt och turkost.

Likes

Comments

Utrensade foton.

Dag 29 av 30 i 30-dagars utmaningen. I inlägget 30-dagars utmaning i april beskrev jag upplägget. Nu är jag i hamn. Bara sista dagen kvar och de 30 sakerna ska rensas i sonens rum där det verkligen behövs mer plats i lådorna.

Det har varit både lätt och svårt att genomföra utmaningen. Jag insåg att jag inte har tillräckligt med saker som jag vill rensa bort. Eller att prio just nu behöver ligga i att få iväg det som redan är utrensat. Sälja av alla högar med saker och kläder som ligger på vänt. Det är dem jag stör mig mest på och vill bli av med. Sen kan jag gärna rensa vidare lite i taget och göra mig av med sakerna efter hand för att slippa stöket när det utrensade mellanlandar i källaren.

Jag ville dock ändå göra klart utmaningen. Jag har därför rensat ganska hårt bland foton. Fysiska foton som jag har massor av. Jättemånga fotoalbum men också många som bara ligger osorterade i kartonger. Jag gick genom två kartonger som blev till en. Sorterade ut foton för dag 22-29 (på bild ovan) samt säkert lika många till (på bild längst ner). Hälften slängdes. Fula ointressanta bilder eller till och med bilder helt utan motiv har av outgrundlig anledning sparats. Jag har haft VÄLDIGT svårt för att göra mig av med foton. Den spärren har iallafall lite försvunnit nu.

Hälften av bilderna har jag sorterat och ska ge till olika mottagare. När jag förut framkallade bilder tog jag ofta dubbla eller trippla kopior. Ofta gav jag bort kopiorna när det begav sig men vissa (säkert hundratals bilder) har bara blivit liggande. Nu ska de som finns med på bilderna få chansen att få en nostalgitripp.

Detta var inte den optimala rensningen då den inte gav så mycket extra plats i skåpen. Ändå skönt. Och för den som undrar över kaosbilden av vardagsrummet nedan så gjorde jag rensningen under två dagar när sambon var på kurs med jobbet :)

När jag tittade genom alla dessa gamla bilder kom jag också fram till att jag tycker mer om mitt utseende nu när jag har fått barn. Jag tyckte under tonårstiden att jag var väldigt ful. Jag hade så mycket finnar att självkänslan var i bott. Gillade inte mitt utseende i övrigt heller. Kanske ingen tonåring gör men för mig var det riktigt jobbigt. Nu när jag ser bilderna så ser jag så mycket av sonen i mig. Han har ärvt lite av mina drag. Jag tittar på den yngre upplagan av mig själv och vill bara ta henne i famnen. Älska henne lika mycket som jag älskar sonen. På nåt vis känns det som om det är en del av honom som tittar tillbaka på mig från bilderna.

Jag lägger med en selfie från när jag var 20 år längre ner i inlägget. En av ganska få bilder från hela min tonårstid då jag inte ville vara med på bild. Jag tycker fortfarande ofta inte om att se mig själv på bild. Den här och så många andra av bilderna jag tittat på i dagarna speglar dock tiden och utvecklingen på ett så roligt sätt. Det skulle vara svårt att ens förklara för tonåringarna av idag att när jag tog den här bilden av mig själv så visste jag inte alls hur den blev. Den fanns kvar på en filmrulle inuti kameran och kunde ses först efter några veckor efter att jag först kommit hem från semestern och sen lämnat in filmrullen på framkallning.

Jag brukar tänka på vilken teknisk utveckling som min mormor och morfar har varit med om under sin livstid men lite har faktiskt hänt under mina snart 40 år också :)

Likes

Comments

Närbild på jeans i baggy modell Rebels with attitude.

Mjukisbyxor i jeansstuk.

Jag var sugen på att åka på loppisrunda igår. Vi behövde inget men ibland kommer suget. Så på väg till matbutiken och biblioteket tog vi en vända på Emaus och Ta till vara jag och sonen. Jag var jätteduktig och köpte bara de här jeansen till sonen. Helbild nedan.

Jag gillar egentligen inte baggy byxor på honom. Han liksom drunknar. Precis innan vi åkte hade vi dock en diskussion om att han inte ville ha byxor med knappar eller dragkedja. Att mjukisbyxor är skönare. Detta har faktiskt aldrig hänt oss innan trots att han är 4,5 år. Tack och lov. Jag har sytt flera par mjukisbyxor till honom som han gärna får ha hemma eller på dagis. Annars tycker jag att jeans är snyggare. Nu kändes det dock som läge att hitta något bra mellanting och så hängde dessa där för 20:-. Taget.

De är ännu lite stora så inget onödigt inköp av ännu ett par byxor att inte hinna använda heller. Klapp på axeln till mig.

Jeans i baggy modell Rebels with attitude.

Likes

Comments

Pärlad Pokémon Pichu med förlaga i mobilen. Pärlplatta med hamapärlor.

Pärlad söt Pokémon vid namn Pichu.

Som jag skrev om i inlägget Broderad Pokémon Mega Gengar så har sonen återupptäckt Pokémon. I samband med filmer han tittar på där någon redigerar olika Pokémons hittade vi massa pixlade bilder. Det inspirerade till att både pärla Pokémons och till det broderi jag visade i det länkade inlägget.

Det finns väldigt många bilder på nätet på Pokémons i rutnät eller som andra pärlat. Vi satte igång att pärla hela familjen. Eller mest jag och sambon. Det var så himla roligt att vi hade svårt att släppa det ifrån oss till sonen. Vi måste köpa fler plattor att pärla på så att alla kan pärla samtidigt.

Vi hade två kvar sedan pysselprojekt jag gjort för 10-15 år sedan men fick bara en platta kvar efter en strykjärnsincident. Vi råkade stryka Charmander lite (alldeles) för länge. Se bilder nedan. Inte så lätt som man kanske tror det här tydligen :) Men himla roligt. Det blir garanterat fler gånger.

Pärlad Pokémon Charmander efter förlaga i mobilen. Pärlplatta med hamapärlor.
Pärlplatta Pokémon Charmander ska strykas med retro strykjärn på retro blommig strykbräda.
Söndersmält Pokémon Charmander av pärlad av hamapärlor.
Söndersmält Pokémon Charmander av pärlad av hamapärlor.
Sönderbränd vit pärlplatta hama.

Likes

Comments