Pimpad bonad på plats på verandan.

Ibland kan saker ta så sjukt lång tid. Då menar jag verkligen sjukt lång tid. Att spika upp den här bonaden på väggen bredvid ytterdörren bredvid de andra bonaderna vi har tog mig några minuter. Hade tagit lite längre tid om jag letat upp mer lämpliga spikar. Efter att ha haft den liggande i hallen i ett halvår så tog jag dock bara första bästa spikar och gjorde en insats. En sak mindre i hallen och väggen med retro pimpade bonader komplett. Ibland blir jag så trött på mig själv som alltid har fullt upp med tusen projekt istället för att slutföra ett i taget. Tog ju bara några minuter när jag äntligen tog mig för.

Men nu är detta iallafall klart och jag är supernöjd. Nu känns det som om denna fas är över för mig. Det är jätteroligt att dekorera färdiga loppisfyndade broderier men nu känns väggen färdig så det blir inga fler. Utom kanske till någon väska eller annat projekt framöver.

Fler bilder nedan på hela väggen samt närbilder. Finns också fler bilder i inlägget Pimpat broderi äntligen färdigt som jag la ut i Januari- ja jag sa ju att det tagit sjukt lång tid :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nysatta jordgubbsplantor bredvid perenner i sluttande land.

​Jordgubbsplantor från sambons morfar.

Detta landet grävde vi i våras om från blomland till grönsaksland. Det gick så där. En rabarberplanta vi fick från en arbetskamrat tog sig fint och squashplantorna växte bra. Övrigt mådde inte så bra i det sluttande landet där vattnet inte ville stanna kvar vid vattning. Nu testar vi istället att ha jordgubbar där. Med lite gräslök och timjan bredvid och sparad plats för squashplantor också nästa år.

Vi hade tänkt flytta våra jordgubbsplantor från pallkragen på baksidan hit. Sambons morfar ville dock ta bort sitt jordgubbsland och frågade om vi ville ha plantorna. Vi åkte dit och grävde upp så många som vi hade plats för. Han sa åt oss att sålla noga för att det fanns massa ogräs. Det mesta "ogräset" var dock gula och orange vallmo. Inte ogräs i mina ögon. Jag har tittat och suktat efter de där vallmona vid flera besök. Nu fick vi alltså med oss en hink såna också. Grävde ner dem i den lilla snutt blom (ogräs) land vi har kvar bredvid jordgubbarna. Jag hoppas att de tar sig. Dock inte så bra att jag själv börjar kalla dem ogräs :)

Uppgrävning av jordgubbsplantor från land fullt med gräs och vallmo.
Hinkar med jordgubbsplantor och vallmo.

Likes

Comments

Bokashihinkar och kartong.

Bokashihinkar.

Jag har ju glömt visa min för tidiga födelsedagspresent. Hinkar för bokashikompostering- precis som jag önskat mig! Så glad att äntligen kunna testa detta. Det ska ge jättebra gödning till våra odlingar. Både själva kompostmaterialet som används som jordförbättring och lakvattnet som man tappar ur och vattnar med som näring.

Vi har precis börjat lägga i nu köksavfall nu för ett par dagar sedan. Det ska bli så spännande att se hur det går. Det ska också bli spännande att se vad de säger på kommunen när jag ringer dem imorgon för att se om vi kan slippa betala för sophämtning för kompost. Jag hörde mig för för nåt år sedan. Då sa de att jag kunde ansöka men antagligen skulle få avslag. Nu känns det som om bokashi har slagit igenom lite mer så kanske har kommunen också hört talas om det och kommer godkänna min ansökan. Vi kommer inte spara speciellt mycket pengar på det men många bäckar små säger de ju...

Grå och gröna bokashihinkar på gräsmatta organico.

Likes

Comments

Regnkläder fotade på matta för att säljas. Mintgröna, neonrosa och randiga.

Regnkläder till salu.

Bredvid soffan står en "dåligt samvete påse" med sonens urvuxna kläder som ska säljas. Jag köper det mesta 2nd hand och säljer sen vidare när det blivit för litet. Ibland med förlust, ibland med vinst och allra bäst ibland mot ägg från höns som haft det bra. Vi har inte hittat någon som säljer såna ägg här i närheten. En vän byter dock ibland till sig något av sonens urvuxna. Perfekt! Glada mammor och glada höns.

Nu är det höst och vinterkläder som gäller. Jag har sorterat det som passar för säsongen och ska göra ett ryck. Det är dock inte alltid motivationen är på topp. Nu har jag dock precis betalat räkningen från semestern i Grekland (vi betalade mat, färjor och husrum med Norwegiankort och fick räkningen idag). Rätt mycket tommare på resekontot så nu är det dags att sälja av mer så att vi kan börja spara till nästa resa. Perfekt sätt för en samlare/sparare som mig att motivera sig att släppa taget från grejer.

Likes

Comments

Svart t-shirt med guldtiger till barn sydd av återbrukad dam t-shirt.

T-shirt med guldtiger till sonen.

Igår var det syträff. I morse la jag upp en gruppbild på de plagg jag sydde till sonen. Alla av återbruk. Här kommer lite mer detaljer om t-shirten med guldprint av en tiger. Den är sydd av en av mina avlagda t-shirts. Jag tror att jag köpte den i Sydamerika för många år sedan. Tyckte den var snygg då. Inte lika snygg sen. Eller snygg men inte min stil. Sjukt hur det kan bli egentligen. Man väljer bort plagg för utseende och inte för funktion, storlek eller att de blivit slitna. Fullt normalt men egentligen så stört.

Jag presenterade den iallafall för sonen då han nu vill ha lite coolare stil (svart och helst gepardtryck) på sina kläder. Han har inte tidigare brytt sig alls. Nu går dock Mumin och lite annat bort. Snart går väl allt hemmasytt och mammavalt bort...

Jag tänkte mig denna tröja med printet bak. Det kändes lite mer pojkigt. Jag vet- superogenusmedvetet av mig att tänka så och när sonen ville ha trycket fram så fick han ha så. Såklart vill han se tigern när han speglar sig och jag känner mig nöjd med resultatet.

Ärmarna i originalt-shirten var för korta för att räcka till normala ärmar i stl 116 så dem klippte jag från en annan avlagd t-shirt. Jag har många i källaren från när jag rensat ur. De flesta utrensade kläder sparas för att det kan vara bra att ha till något sömnadsprojekt. Tror att mitt lager skulle räcka för att sy underkläder till familjen så att det räcker i hela livet. Och då har jag ändå nästan slutat köpa nya plagg som sen ska bli liggande i garderoben och så småningom utrensade.

Nu börjar det bli på gränsen att sy nåt annat än underkläder till sonen också av återbruk. Om jag inte skarvar. Mina t-shirtar räcker inte längre till byxor till honom varken på längden eller bredden. Mina t-shirts räcker knappt till t-shirts till honom i stl 116! Se bilder längre ner. Bäst att passa på.

Damt-shirt med print av tiger i guld med mönsterdel till tröja i stl 116 till barn liggande på.
Damt-shirt med print av tiger i guld med mönsterdel till tröja i stl 116 till barn liggande på.
Väldigt liten skillnad och spillbitar mellan t-shirt i damstorlek och barnstorlek 116.
 Nålad halskant på t-shirt i barnstorlek 116 med tiger i guld.
Svart t-shirt med guldtiger till barn sydd av återbrukad dam t-shirt.

Likes

Comments