Sonens vinterkläder på hög för att provas.

Jag har sett att det nu är dags att börja sälja urvuxna höst och vinterkläder. Det finns mycket ute på köp och sälj sidor. Jag har börjat lägga ut annonser på sonens urvuxna kläder och skor som fanns i kartonger i källaren. Redan sålt en del faktiskt.

Jag kom dock på att det han har i garderoben också behöver gås genom för att eventuellt hinna fynda något nytt till honom också. Inte bara sälja av. Än har jag inte hittat något han har behov av dock. Så går det när man fyndar superbilligt på loppisar i förväg. Vintergarderoben redan fixad.

Kanske behöver du också rensa, köpa, sälja lite vinterkläder. Läge för det nu.

Allt på bilderna köpt 2nd hand.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Pojke med broderad jeansskjorta och virkad grön fluga.

Sonen kalasfin i broderad skjorta och virkad fluga.

Igår jobbade jag eftermiddag men sambon och sonen var på svärmors kalas. Jag fotade sonen lite i farten innan vi åkte. Han valde själv skjortan som är köpt på loppis. Från början från HM och antagligen 70-tal eller 80-tal att döma av etikett och modell. Så himla fin med spetspartier och blommor broderade i korsstygn.

Flugan har min mamma virkat efter "beställning" av mig. Byxor är också loppisfyndade och strumpor Villervalla köpt på outlet.

Sonen valde papper och snöre till svärmors paket (en av sina leksaker han ville ge som en skämtpresent). Papperet är hyllpapper köpt på loppis. Säkert också det från 70-talet. Se bild längst ner.

Barn med stort blont hår, broderad blommig jeansskjorta och gröna byxor går ner för trappa.
Paket med rutigt papper i rött och lila samt grönt snöre.

Likes

Comments

Lampskärm klädd med tygremsor i olika färger.

Kökslampa med färgglad skärm.

Äntligen har jag tagit mig tid att fixa ett inlägg med den fina inredningen hos vännerna vi besökte utanför Hudiksvall. Det är tur att dessa bilder inte på nåt vis blir inaktuella. Retro och färgglatt pimpat står sig ju liksom länge. Iallafall i mitt tycke och smak.

Lampan i köket har min vän fixat till själv av en loppisfyndad lampskärm. Hon har lindat stommen med färgglada tygremsor. Jag blir lite avundsjuk att det inte var jag som kom på den idén och väldigt sugen på att ha en likadan.

Vi har dock inte behov av fler lampor. Jag gillar de vi redan har men ett hett tips till någon annan kanske. Går ju verkligen att variera utseendet beroende på vilken färg man väljer på remsorna. Ett perfekt sätt att få användning av fina mattrasor man brukar se på loppis också.

Kökssoffan är också ett loppisfynd som hon målat gul. Så himla fint! Vår är ju fortfarande svart efter att jag och sambon inte kunde enas om mintgrön eller röd. Den får nog fortsätta att vara svart. Jag känner inte längre behov av att måla om den. Däremot vill vi nu ha en soffa på verandan. Den tänker jag ska vara mintgrön. Undrar vad sambon tänker sig för färg :) Gul hade också varit superfint om inte väggen på verandan också varit gul.

Den fina orange lampskärmen på nedersta bilden är arvegods men liknande brukar ibland gå att hitta på loppis.

Kök med färgglad taklampa och gul soffa i trä.
Gul pinnsoffa och fina krukor och burk i fönstret bakom.
Köksfönster med krukväxter och lampa i lantlig stil.
Stilleben av rosa och vitt vad med blad samt retro rådjur i porslin.
Hembakat bröd på galler under handduk.
Ljust turkos ljuslyktor i glas.
Retro golvlampa med stor orange skärm bredvid soffa.

Likes

Comments

Wilmaguide öluffa i Grekland samt ett visakort från Norwegian.

Resa till Grekland med Norwegian.

Idag skaffade sambon ett Norwegian kort via min länk i ett tidigare inlägg. Man kan bjuda in andra och därmed få extra cashpoints att betala resor för.

Både den som värvar och den som skaffar kortet får 200 poäng. Alltså fick vi sammanlagt 400 poäng eller kronor till vår kommande Greklandsresa. Vill du också skaffa ett kort via min länk så går det bra genom att klicka här. Sen kan du i din tur värva dina vänner och få fler poäng.

Man får ju också poäng på allt man köper. Vilket för oss går sakta då vi inte konsumerar så mycket. Men sakta men säkert blir också rabatt tillslut. I vårt fall 2300:- billigare flyg denna gång. Vilket verkligen kändes behövligt. Till Grekland var det faktiskt inte alls så billigt som jag hade räknat med. Norwegian har ju ofta erbjudanden med flyg för 299:- osv men såklart inte just till Grekland just nu.

Jag har säkert skrivit tidigare om att vi planerade att åka till USA för att bila i vinter. Ingen av oss var dock egentligen så sugen på det. Däremot vill vi båda gärna båtluffa i Grekland. Så så får det alltså bli.

Tyvärr är det inte väder för att resa runt i Grekland under vintern. Sen september till tidig oktober blir istället planen. Helst missar jag ju november eller februari om jag får välja. Jag ser dock väldigt mycket fram emot det här.

Vi har lånat böcker på biblioteket för att läsa på lite och lättare kunna välja vilka ökar vi vill fokusera på. Jag har också intervjuat arbetskamrater för att få ett hum. Det finns ju så många öar. Guideböckerna kommer vi låna igen sen när vi ska åka. Perfekt att ta med sig en gratis guidebok från biblioteket när man inte ska vara borta så länge.

Likes

Comments

Contains affiliate links
Fönster med tre blommor i retro mintgröna krukor bredvid kråka i plast.

Retro blomkrukor och kråka i plast i vardagsrumsfönstret.

Innehåller reklamlänkar.

När sambon började plantera om en Aloe Vera planta som förökat sig och blivit för stor för sin kruka passade jag på att erbjuda en till retro favoritkruka.

Jag gillar de här mintgröna krukorna från gissningsvis 50-talet (ingen jättekoll de kanske är äldre också). Jag gillar färgen och jag gillar formerna och att de har ett litet fat till. Nu matchar inte alla i storlek då jag inte köpt dem i set men fina ändå tycker jag.

Den som ser ut som en kotte köpte jag billigt på en skol-loppis när jag bodde i Göteborg. Övriga är från min farmor och farfar. Min kusin rensade när hon köpte och renoverade deras hus. Jag tog tacksamt emot blomkrukor, awabpall, köpmansdisk och mycket annat från källaren.

Fler bilder på krukorna nedan. Kråkan i plast är köpt på rea i en jaktbutik där sambon tittade på fiskegrejer för några år sedan. Likadan för 59:- hittade jag länk till här Kråka Stående eller en nästan identisk för ett par hundra kronor mer här Kråka.

Retro mintgrön blomkruka på fat med aloe vera blomma.
Retro mintgrön blomkruka på fat med aloe vera blomma.
Fönster med retro blomkrukor, lampa och glas samt kråka i plast.

Likes

Comments