Contains affiliate links
Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar.

Hylla a la pensionär som vi (sambon) byggde av sånt vi hade hemma.

När vi planterade om tomatplantor sist insåg vi att vi framöver inte kommer få plats med alla små krukor i fönstren. Vi vill plantera några tomatsorter till och ha så många plantor vi kan i trädgården till sommaren. Jag skrev mer om det tidigare i inlägget Planterat om 19 tomatplantor.

Jag har tidigare tänkt att vi borde bygga en "pensionärshylla" i köket. Något som jag väl aldrig trodde att jag skulle vilja ha. Tycker att det ser plåttrigt och fult ut med såna hyllor med massa prydnadssaker på. Med plantor på tycker jag däremot att det är jättefint. Kom på det när jag såg att svägerskan hade så i köksfönstret förra året. Och nu blev den allts av för oss också.

Vi hade svarta metallkonsoler i garaget. Vi fick plocka på oss massa saker som min farfar sparat i sin källare när min kusin flyttade in i huset och rensade. Bland annat en jättefin köpmansdisk med allt möjligt i lådorna. "Bra att ha" saker som farfar säkert sparat halva livet. Några som vi också säkert kommer spara halva livet. Vi har dock börjat beta av några. Nu kom konsolerna till användning.

Jag sprayade dem dock vita för att de inte ska synas så mycket i köksfönstret. Planen är att plocka bort hyllplanen och bara ha konsolerna kvar när det inte är odlingssäsong. I min värld kommer konsolerna inte synas så mycket. Vi får väl se :)

Hyllplanen är gamla golvlister som sambon letade fram på vinden. De har antagligen suttit i huset från när det byggdes 1958 till renovering sent 70-tal tidigt 80-tal (att döma av färger och material som fanns när vi flyttade in). Perfekt med återbruk och gratis hylla. Precis som vi vill ha det..

Många bilder nedan på framställning och det färdiga resultatet som iallafall jag tycker är jättefint.

Svarta konsoller i metall.

Svarta helt oanvända konsoler som låg fint i en ask.

Spraymålade dem vita. Dock inte supernoga. Är inte så haj på spraymålning. Hade nog behövt vända dem i olika vinklar för att få färgen att stanna i "vecken".

Spraymålat svarta konsoller i metall vita.
Spraymålat svarta konsoller i metall vita.

Golvlisterna/hyllplanen. Kanske borde ha målats men jag tycker att de är fina som de är. Inte helt plana men det fungerar.

Trångt i fönstret innan.

Vårt fina insynsskydd Pelargon som vi har i köksfönstret istället för blommor. Fönsterbrädan är för smal för större krukor än dessa återbrukade mjölkförpackningar. Förutom vid odlingssäsong har vi tomt där och tittar på Pelargoner av plast istället. Rätt hemtrevligt faktiskt istället för de kristallrutiga insynsskydden vi har i resten av huset.

Vill man se bättre bilder eller köpa sig egna Pelargoner på rulle kan man klicka på länken ovan. Då tjänar jag också 15 öre före skatt- det ni! Det är lukrativt att vara bloggare :) Såklart utan att det kostar dig som klickar något.

Ikeas basilika att så själv har kommit upp.

Det har tittat upp något smått grönt i krukan med basilika från Ikea som vi fick av svägerskan. Ska bli gott till sommaren.

Insynsskydd pelargon
Insynsskydd pelargon i köksfönstret när sambon skruvar upp konsoller.
Vitmålad konsoll och hyllplan av återbrukad golvlist.

Så här fint blev det. Och har man tröttnat på hylla med små tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkkartonger så kan man scrolla vidare till näsa inlägg för det kommer många fler bilder nedan. Jag tycker att det är så FINT så kan inte låta bli...

Metallfoliekrukan gjorde sonen på dagis förra året.

Vitmålad konsoll och hyllplan av återbrukad golvlist.
Vitmålad konsoll och hyllplan av återbrukad golvlist
Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar
Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar
Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar

Med blixt på kvällen för att slippa störande bakgrund. Dock blev ju sonens kladd på fönstret väldigt tydligt. Note to self att putsa fönstret innan vi sätter upp hyllor och krukor nästa gång :)

Hylla av återbruk med massa tomatplantor i krukor av återbrukade mjölkförpackningar

Och ja jag tycker att det är fint utifrån också :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt och glitter.

Återbrukat påskägg dekorerat med färg och glitter av sonen.

Igår hade vi påskpyssel hemma med vännerna. Deras dotter fick en pysseldag i 4-års present av oss. Hennes mamma är inte lika intresserad av pyssel som dottern. Därför tänkte jag att det var perfekt att erbjuda det hos oss där resurserna på små tyglappar och glitter är outtömliga :)

Eftersom det passar tidsmässigt att göra påskpyssel nu så fick det bli tillverkning av påskkort och påskägg. Äggen är såna mönstrade som vi hade kvar sedan tidigare påskar. Jag målade dem med vit snickerifärg som vi hade kvar sedan köksrenovering för några år sedan. Sen fick barnen gå loss med färg och glitter.

Jag hade också klippt ut massa påskiga bilder ur reklamtidningar samt skrivit ut foton på barnen och fler påskiga bilder. Äggen hann dock inte torka innan pysselsuget försvunnit men bilderna kom till användning till några påskkort iallafall.

Se många fler bilder nedan.

Återkommer nog med ett till inlägg längre fram också då sonen bara hann göra ett påskkort igår. Finns ju många fler släktingar än så att skicka till...

Påskägg att återbruka.

Som påskäggen såg ut från början.

Slipat sandpapprat påskägg.

Jag mattade ner ytan med sandpapper.

Påskägg vitmålade för återbruk.

Grundmålade dem vita i två lager.

Påskägg vitmålade för återbruk.
Påskägg vitmålade för återbruk.
Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt och glitter.

Sen fick barnen gå loss på varsitt. Jag hade tänkt göra det stora under tiden men det hanns inte med. Jag hann knappt med att tvätta penslar och rädda glitterburkar och kläder mellan varven. Jag förstår inte hur förskolepersonalen klarar av tio barn eller mer som behöver hjälp!

Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt, gult, lila och glitter.

Färdiga ägg. Jag styrde inte alls färgval men tycker att de valde väldigt påskiga färger.

Sonen gjorde sitt ägg till mig. Min favoritfärg grön på båda sidorna.

Jag borde dock ha målat lite noggrannare vitt och inte räknat med att hela ägget skulle täckas med färg och bilder. Nåt att tänka på till nästa år om det blir fler ägg då.

Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt och glitter.
Påskpyssel återbrukat påskägg målat med grönt och glitter.
Urklipp från reklam för påskpyssel av återbruk.

Bilder klippta ur reklam.

Urklipp från reklam för påskpyssel av återbruk
Urklipp från reklam för påskpyssel av återbruk

Utskrifter.

Färdigt kort. Jag hade guldfärgade dubbelvikta kort och klistermärken att tillgå. Även spets, sidenband och tygbitar men så långt hann vi inte.

Påskpyssel påskkort med kyckling och glitter.
Pysselmaterial.

Resurser. Det minskar sakta men säkert. Kanske dags att köpa nytt när jag ska pyssla med eventuella barnbarn om "några" år sen :)

Pysselmaterial.
Diverse färgburkar och tuber.

Likes

Comments

Rea på Röda korset i Borlänge skyltfönster.

Rea på Röda korset i Borlänge.

Jag och sonen var till Röda korset igår. Det händer inte så ofta längre. Jag rensar ju hemma och drar därför automatiskt ner på loppisshoppandet. Igår gick vi dock förbi och när det var rea var vi ju tvungna att rota lite. Hittade bara en skjorta till sonen i större stl än de han redan har. 4:- är ju ett fantastiskt pris. Fantastiskt av mig också att låta bli att köpa massa annat bara för att det var billigt.

Nästan bättre än rea på Röda korset är när de efter rean fyller upp butiken med massa nytt. Då kan man också göra fynd för på Röda korset är det ju alltid fyndpriser. Får se om vi kommer förbi om någon vecka när det säkert är slutreat...

Loppisfyndad vitskjorta 4:-

Vitskjortan till sonen.

Mintgröna och gula kläder och tygväska med matchande soleroglass.

Mysigt med en glass i vårsolen- iallafall i början. Sen blåste det så kallt att det var plågsamt att ha handen utan vante. Men snart så är det vår på riktigt. Då byts loppisfyndade kappan 40:- och loppisfyndade skorna (tror 10:- på en tidigare rea på Röda korset) ut mot tunnare. Tygpåsen från Röda korset får såklart hänga med även under sommaren.

Grön jacka på resa samt loppisfyndade vantar, mössa, jeans och gummistövlar.

Alla sonens kläder utom jackan är 2nd hand. Dock inte plastormen som fick följa med på promenad.

Likes

Comments

Billigaste skorna foppatofflor mintgröna och gula.

Billigaste foppatofflorna i superfina färger.

Ett snabbt spartips så här på morgonen. Det finns jättebilliga foppatofflor (fejk såklart) på Dollarstore nu. Jag och sonen tog en promenad dit igår efter att ha sett reklamen. 20:- styck för de små storlekarna. Tidigare år har vi köpt liknande skor 2nd hand vilket såklart känns bättre. Nu går jag inte lika ofta på loppis (även om det blev ett besök på Röda korset också igår) och har inte hunnit köpa på mig några till sonen till sommaren. Så det fick det bli ett undantag med nytt.

Jag tycker egentligen inte att den här typen av sko är så snygga. Dock väldigt enkla och användbara. Trots att sonen haft skinnsandaler och alla möjliga tygskor etc på somrarna så har såna här används mest. Lätta för honom själv att ta på redan när han var liten. Så vill ni också fynda de mest användbara sommarskorna så fanns det massa fina färger kvar.

För oss blev det mintgröna efter att sonen miste rösträtt genom att bara vilja ha mörkblå i stl 44 :)

Billigaste skorna foppatofflor mintgröna.
Mintgröna och gula kläder med matchande tuttifrutti glass.

Både jag och glassen vi åt på vägen dit matchade foppatofflorna. En av mina favoritfärger turkos/mintgrön. Sonens favoritfärg gul. Kappa köpt på Emaus för 40:- och tygväska köpt för 19:- på Röda korset. Skorna är också från Röda korset men minns inte vad jag betalade. Tror det var rea då liksom idag så kanske så sjukt lite som 10:-

Skuggor på asfalt med grus i vårsolen.
Grön jacka rea och loppisfyndade vantar, mössa, jeans och gummistövlar.

Sonens jacka är köpt på rea på HM för några år sedan. Köpte en svart i den storlek hann hade då och en grön större. Nu är den gröna på väg att växas ur och jag har köpt en svart större till nästa år på tradera. Älskar modellen. Alla andra plagg är 2nd hand inklusive mina vantar som han lånat.

Billigaste skorna foppatofflor mintgröna.

Hemma med vårsolen genom fönstret.

Likes

Comments

Använda kreditkortet från Norwegian maximalt ännu mer.

Nu ska vi använda kreditkortet från Norwegian ännu mer.

Trodde jag- texten nedan skrev jag glad i hågen när jag trodde att det skulle ge cashpoints att betala räkningar med Norwegiankortet. Det gör det tydligen INTE efter att jag kollat upp efter en läsarkommentar under dagen. Besviken. Ändå ett bra kort men det kommer ta mycket längre tid att fortsätta samla ihop poäng nu. Läs alltså texten nedan med denna info i åtanke.

Jag har tidigare skrivit om vårt Norwegiankort i inlägget Flyga gratis för cashpoints. Det är det man kan göra för de poäng man samlar genom sina inköp. Flyga gratis. I vårt fall hoppas vi kunna samla ihop till en flygresa till USA där vi vill bila innan sonen börjar skolan. Kanske redan sent i år för att undvika ståhej under min 40-års dag.

För att få fler poäng så har vi börjat använda kreditkortet maximalt. Tidigare har vi haft det till alla gemensamma inköp. Nu har jag dock börjat använda det också när jag bokar frakt till alla saker som jag säljer. Jag rensar ur hemma och säljer på olika sidor på facebook. När det är tunga skrymmande saker så använder jag postens skicka lätt paket för 53:-. Inte en jättestor utgift men många såna paket samlade blir några poäng. Man får 1% poäng på sina inköp. Det är ju dessutom gratis poäng eftersom frakten betalas av köparen. Det är bara jag som tidigare har varit för lat för att hålla reda på vad som är mina privata och våra gemensamma utgifter. Det är dock jätteenkelt då man får en lista på sina inköp varje månad.

Jag har också varit för lat för att ta reda på om/hur man betalar räkningar med sitt kreditkort. Nu vet jag och kommer framöver också betala el/värme/sophämtning och andra pappersräkningar vi får hem via kreditkortet. Perfekt! Vi köper ju inte så mycket annat än mat annars så då är det svårt att få cashpointsen att öka. Men nu ni ska vi se till att få våra nuvarande 1600 poäng att stiga lite.

Du kan hjälpa till om du själv skaffar ett kreditkort via min länk 200 cashpoints . Både du och jag får 200 cashpoints vilket ju motsvarar ganska många "skicka lätt paket" och inköp på Ica.

Kortet är gratis och fungerar jättesmidigt och enkelt att använda. Inget för den som har svårt att hantera pengar och sin ekonomi förstås då det läggs på ränta om man inte betalar hela summan samma månad man får räkningen. För oss som gör det så är det dock helt gratis och ger också gratis flygresor för poängen. Var drömmer du om att åka? För oss är det bila på västkusten i Usa samt Grönland som ligger högst på önskelistan.

Jag hade lite svårt att hitta fliken betalning på deras sida man nu har jag koll och första räkningarna är betalda. Hej hej cashpoints och gratis resa till Usa :)

Likes

Comments

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Så himla fin fluga jag har sytt- om jag får säga det själv :)

En vän såg en fluga som jag sytt till sonen i detta retro tyg med kurbits på (se sonens nedan och i inlägget Sommarflugan äntligen färdig ). Hon ville ha en lika till sin son. Jag var osäker på om jag hade tillräckligt stora bitar kvar av gardinen. Jag har tidigare förutom flugan till sonen sytt två klänningar till sonens kusiner av gardiner. Se bilder i inlägget Födelsedagsklänningen användes direkt och 4-årskalas med hemsydda presenter.

Jag hade dock en bit kvar så att vännens son kunde få en precis lika fluga som sonen förutom på begäran lite mindre samt med resårband. Se många fler bilder på den färdiga flugan och tillverkningsprocessen nedan.

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Sonens fluga. Likadan fast lite längre. Jag gillar verkligen flugor och gärna i lite större modell. Nu tycker jag dock nästan att flugan till vännens son blev snyggare. Mer "riktig" i modellen. Men denna kommer också bli supersnygg i sommar. Kanske till den gulrutiga skjortan som jag planerar att sy om till honom. Se bild i inlägget Rensa garderob och hålla sig från internet.

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Sonens fluga har sydda band och tryckknapp.

Fluga hemsydd av retro grönt blommigt örngott.

Vännen ville hellre ha denna variant med resårband. Enklare med storlek då. Denna fluga har jag sytt av ett söndernött retro örngott förstärkt med vliselin.

Det fanns en bit kvar på gardinen att få till en fluga till med lika mönster.

Jag syr inget på själva stora delen på flugan. Bara viker.

Tygbit till bandet runt flugan. Viker också bara detta för att få fina kanter. Syr sen ihop för hand på baksidan.

Tyckte denna bit kunde bli ett lite roligare band runt halsen. Jag gjorde tidigare flugor med bara resårband men det är inte så fint om det syns vid kragen. Nu syr jag en tub av tyg så som på den gröna flugan ovan. Trär i resårbandet så att det löper löst däri.

Enda maskinsydda sömmen på flugan.

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Färdig. Så somrig och fin!

Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Inte så rak och fin handsöm på baksidan. Jag drar ihop så mycket jag kan medan jag syr för att få fin form på flugan framifrån. Kan säkert göras snyggare men detta är första flugan jag gör till någon annan än sonen så jag har inte funderat på det innan då sömmen inte syns vid användning.

Flugor hemsydda av retro gardin med kurbits.
Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.
Fluga hemsydd av retro gardin med kurbits.

Likes

Comments

Nyputsade skor och retro rutig kappa mot fabrikens betonggolv.

Lyxig känsla med nyputsade skor.

Nu strax skulle jag ha varit på en kvällsaktivitet på BoMo som verkade jätteintressant. Temat är hantverk och intressanta personer kommer tala om ett intressant ämne. Läs mer via länken. Jag blir dock sittande hemma i soffan istället. Så är det att ha ms.

Jag vaknade med en sån huvudvärk och trötthet efter nattskiftet att jag först var osäker på om jag skulle kunna hämta hem sonen från dagis. Det gick dock bra och nu är jag piggare. Inte alls i stånd att orka sminka mig, skjutsa sonen till barnvakt och lyssna intresserat under ett par timmar ikväll dock. Jag är van och det är ok. Fast ändå inte. Det är faktiskt inte ok. Det är så himla frustrerande och orättvist. Jag vill kunna leva och planera mitt liv som de flesta andra kan.

Jag har nyligen ett par gånger haft en diskussion på jobbet med en arbetskamrat. Han tycker att jag som vill vara så miljömedveten borde cykla till jobbet. Jag försöker förklara att jag inte KAN cykla till jobbet. Jag har att välja mellan att cykla ELLER att jobba. Han verkar inte förstå hur jag menar.

Jag skulle inget hellre vilja än att orka cykla till jobbet och ändå orka med att jobba och att vara en trevlig sambo och mamma. Det GÅR dock inte. Kanske låter konstigt men jag har testat. Förut cyklade jag till jobbet men jag orkar inte det nu. Förhoppningsvis kommer jag orka det igen. I höstas började jag dock åka bil då jag märkte att det gjorde att jag klarade av livet bättre. Att jag inte behövde sätta mig och gråta på köksgolvet när jag kom hem. Att jag iallafall ibland orkar laga mat och för det mesta ha tålamod med barnet. Jag var ingen bra mamma när jag var helt utan energi. Så jag väljer att inte cykla till jobbet. Och jag väljer att inte gå och lyssna på " I ny dräkt- om hantverk mellan tradition och förnyelse" ikväll. Jag väljer att orka med en dag med mitt barn imorgon istället.

Men jag ÄR bitter. Jag tycker inte om att vara så här begränsad. Nu är jag dock ledig till tisdag. Imorgon ska vi påskpyssla med vänner och i helgen ska vi till Stockholm som jag skrev om i mitt inlägg Billigaste hotellet i Stockholm. Och jag har nyputsade skor. Som detta inlägget ju egentligen skulle handla om.

Jag var tvungen fota när jag gick in i fabriken innan nattskiftet igår. Det kändes så härligt att se ner på mina fötter med de nyputsade skorna. De såg så nya och fina ut och känslan av att ha tagit hand om och vårdat sina skor är fin. Lik känslan av att ha sytt i knappar och borstat kappan som jag skrev om tidigare i inlägget Veckans utmaning- rensa böcker samt klädvård. Jag älskar känslan av att lära sig älska de saker man har istället för att hela tiden leta nya.

Vill man se alla skor jag putsade och läsa mer om anledningen så finns det i inlägget Vårda de skor du väljer att behålla. Annars kan man bara beundra de svarta blanka skorna med nykänsla (trots loppisfyndade) :)

Nyputsade svarta kängor på betonggolv i fabriken.

Likes

Comments

Billigaste hotellet i Stockholm. Best western capital.

Billigaste dealen på hotell.

I helgen åker vi ÄNTLIGEN till Stockholm. Vi har velat åka hela hösten och hälsa på vänner. I julas fick också sonen i julklapp att få åka till Junibacken i Stockholm. Se inlägg om det här . Det var meningen att facket skulle ha en bussresa dit. Den blev dock inställd. Nu har vi dock tagit itu med det själva. Plus ett återbesök på Naturhistariska som vi alla älskade när vi var där i början av december. Se inlägg här .

En supermysig helg i Stockholm ska det bli. Och superbillig också. Iallafall vad gäller boende. Vi kollade upp olika erbjudanden via våra fackföreningar, Ica och Coop. Så sent som vi är ute så fanns det inte så mycket prisvärt. Efter lite googlande hittade jag dock via Trivago en deal med Amoma. Hotellrum för tre inklusive frukost för 531:- per natt. Nästan för bra för att vara sant känns det som. Trots den röda ledsna gubben :)

Vi avvägde lite om det var värt att bo mer centralt med trevligare omgivning. Vi kommer ändå behöva åka tunnelbana till nästan allt då vänner och saker vi tänkt göra är lite utspridda. Nu kör vi alltså den här dealen till mindre än halva priset av det mesta annat vi hittade. Och håller tummarna :)

Likes

Comments

Rocka sockorna ena strumpan hemsydd.

Omatchande strumpor idag då jag såklart också vill rocka sockorna.

Strumpan till höger är hemsydd. Jag gjorde denna och en röd (se längre ner) för ett år sedan eller så. Jag fick ett gratis mönster i en sygrupp jag är med i på facebook. Sydde av spillbitar jersey som jag fått av min syster. Jag blev jättenöjd med resultatet först. Efter en användning var dock den röda strumpan sliten i färgen på tyget. Kändes tråkigt. Har nog bara använt dem en gång till efter det.

Nu när jag plockade fram dem så blev jag dock sugen på att ge strumpsömnaden en till chans. Den gröna ser ju helt ok ut och sonens blev ju inte heller "slitna" i färgen. Vore ju så perfekt att till och med kunna sy sina egna strumpor!

Fler bilder nedan på hur tex hur hälen är sydd.

Rocka sockorna med hemsydd strumpa.
Rocka sockorna. Hälen på hemsydd strumpa.

Kanske ser obekvämt ut men de är jättesköna på. Har för mig att jag sydde med gles sicksack och drog isär tyget. Gjorde ett inlägg på min gamla blogg som jag nog får leta upp om det ska bli fler :)

Så här sliten blev den röda som egentligen ska matcha med den gröna. Vit fläck bak på hälen och ganska "blekt" under foten generellt.

Likes

Comments

Vårda de skor du väljer att behålla. Nyputsade skor.

Nyputsade vinterskor i solen.

Jag hann putsa mina skor innan veckans utmaning var över. Jag skrev i förrgår här om att jag genomfört en del av veckans utmaning i en rensa grupp jag är med i. Andra delen av utmaningen var att rensa skor vilket jag har gjort nyligen tidigare (se här ) samt att vårda de skor man väljer att behålla.

Det fick jag till igår efter jobbet. Sambon och sonen var hos svärmor. Jag valde mellan att sova middag eller putsa skor i solen. Det fick bli både och men först skorna. Nu är alla mina skinnaktiga skor putsade. Jag har inte så stor koll så jag putsade även icke äkta skinn. Kanske fel men nu ser de fina ut iallafall.

Jag har plockat fram några tygskor som behöver rengöras också men det får bli en dag med mer energi.

Som en äkta tv-kock så har jag dessutom förberett mig inför denna utmaning fast helt utan att veta om det. Jag och sambon har i dagarna limmat fast en sula på ett par kurbitsmålade träskor som har legat obrukbara länge. Det passade ju perfekt in i denna utmaning med att vårda sina skor.

Supernöjd med dagens "verk" iallafall. Fler bilder nedan på kö till putsning, lagad sula samt klack som jag funderar på att kunna klacka om själv.

Som ett tecken låg skoborsten i skohyllan när jag kom hem. Kanske putsade sambon skor på förmiddagen eller så har sonen lekt med den. Det blev ett enkelt beslut att sätta sig en stund i solen och ta tag i det jag tänkt på hela veckan iallafall.

Hittade alla dessa skor att putsa. Störst behov hade retro näbbstövlarna. Alla skor utom tre är köpta 2nd hand. De "nyinköpta" är också minst 5 år gamla. Ballerinaskorna rensades ur då de blivit konstigt klibbiga i materialet (och att den snygga röda insidan ändå från börjat färgat av sig).

Mest dammiga men också lite skavankiga under vårdammet.

Vårda de skor du väljer att behålla. Oputsad och putsad näbbstövel.

Inte jättebra resultat men den infettade till höger ser absolut finare ut iallafall i väntan på nästa vinter.

Mina loppisfyndade kängor jag gått i hela denna vinter och några innan säkert- och ja sulan börjar bli rejält sliten baktill. Frågan är om det går att göra något åt det och om det är värt priset. Extremt sköna finsktillverkade "tant"kängor iallafall.

Nyputsade hälar.

Hittade dessa stövletter också som hade behövt en ny klack för länge sedan. Jag har varit medveten om det men inte brytt mig då jag nästan aldrig använder dem längre. Har tänkt att det inte varit värt att klacka om utan att jag bara ska slita ner dem tills de är obrukbara och sen slänga dem.

Nu tänker jag annorlunda och funderar på om jag kan klacka om dem själv. Ska göra ett försök framöver. Återkommer med resultat.

Den fastlimmade sulan på mina kurbitsträskor. Har tydligen en gång i tiden kostat 53:- men jag har loppisfyndat dem för mindre.

Jag har tidigare försökt limma sulan med superepoxy vilket inte alls fungerade. Nu testade vi med Liquisole vilket verkar fungera bra. Återstår att se när jag får tillfälle att använda dem dock såklart. Lär dröja då det bestämde sig för att snöa inatt nu när jag tagit fram vårskorna...

Vårda de skor du väljer att behålla. Laga sula på kurbitsträsko. Träsko med kurbits.

Före.

Limmet som ska fästa på det mesta inklusive gummi och plast borde väl fungera. Hoppas hoppas.

Limmet blev dock lite blankt vilket inte kändes snyggt. Jag försökte skära bort överflödet med en skalpellkniv men det var svårt. Jag filade istället ner ytan med en metallfil så att ytan blev matt.

Supernöjd och de är så snygga! Nu längtar jag till sommar och midsommar.

Vårda de skor du väljer att behålla. Retro träsko med kurbits.

Likes

Comments