Header

Elin Häggberg som driver bloggen teknifik. Bild från hennes blogg.

Livesändning med frågestund med framgångsrika Elin Häggberg.

Idag tittade/lyssnade jag på en live i gruppen Blog queens på facebook. Första gången som jag gjort det. Jag har i andra grupper sett att de haft livesändningar men aldrig stannat upp för att titta då det varit allmänt prat, sminktips etc. Denna gången var det dock en frågestund med den framgångsrika bloggaren Elin Häggberg som driver bloggen teknifik. Hon beskrev sig själv som en mindre bloggare men jämfört med mig är hon gigantisk och väldigt framgångsrik. Hon har dessutom nått dit hon är på väldigt kort tid.

Årets tema för musikhjälpen- barn är inte till salu.

Nåväl. Hon höll en frågestund till förmån för Musikhjälpen. Hon svarade på frågor av oss andra bloggare och ville att man skulle skänka pengar till Musikhjälpen som tack. Såklart skänkte jag pengar. Jag kommer skänka mer eller kanske köpa något till förmån för dem på tradera. Vi brukar stödja Musikhjälpen. I år är dessutom temat för insamlingen Barn är inte till salu. Vad kan vara mer viktigt att skänka pengar till?

Vill du läsa mer om temat och kanske skänka pengar du också kan du göra det här Musikhjälpen .

Frågor och bra tips för att få en blogg att växa.

Livesändningen var iallafall väldigt intressant. Jag ställde själv flera frågor om hur man ska tänka när det gäller bloggande. Som ni vet vill jag att min blogg ska växa så att jag kan använda den som en del av min försörjning. Jag fick många bra tips både av svaren på mina egna frågor och andras. Jag kommer sammanfatta lite av det nedan för dig som själv bloggar eller kanske ändå är intresserad. Vill du veta ännu mer så se gärna liven själv i Blog queen-gruppen eller om den går att se via Elins egna kanaler.

Ska jag tänka smalare gällande min målgrupp?

Elin tipsade om att fundera över vilken målgrupp man har till sin blogg. Man ska ha en tydlig bild av vilka man skriver för. Vilka "problem" ens målgrupp har som man kan hjälpa till med. Exempelvis skriva guider över hur man gör något inom sina bloggläsares intresseområden.

Detta är jättesvårt för mig. Jag skriver ju om min och familjens väg till ett enklare liv. Ett liv där vi behöver mindre pengar och därför behöver jobba mindre. Där vi istället får mer tid till att göra saker tillsammans. Odla, laga mat och laga saker, återbruka eller göra roliga utflykter. Detta är ju dock ett väldigt brett ämne. Jag skriver om allmänna spartips. Jag visar ofta våra loppisfyndade kläder för att normalisera 2nd hand och visa hur billigt man kan komma undan. Jag skriver om odling då vi vill bli så självförsörjande som möjligt. Jag skriver mycket om sömnad och pyssel då jag syr mycket av våra kläder och pysslar mycket av återbruk. Både för att det är roligt och för att det sparar pengar.

Det känns verkligen som om min blogg är spretig. Att olika läsare är intresserade av olika saker. Kanske skrämmer vissa inlägg iväg vissa läsare. Exempelvis du som tycker om att läsa om våra framsteg inom odlingen kanske tycker att det är sjukt tråkigt med inlägg om det jag sytt eller allmänna spartips om rabatter i olika butiker. Eller?

Vad tycker du? Du som faktiskt läser detta inlägg. Du som faktiskt läser min blogg. Borde jag nischa mig mer? Vad borde i så fall vara fokus? Jag gillar ju att skriva om allt jag skriver om men förstår verkligen om det blir spretigt.

Vad får min blogg att växa?

En fråga hon fick gällde hur man får sin blogg att växa. Hon rekommenderade att förutom detta med målgruppen se över vad som möter läsaren som kommer till bloggen. Vad gör att läsaren stannar kvar? Långsiktigt. Det finns många följartåg och liknande i olika grupper för bloggar. Där man ska följa varandra eller kommentera hos varandra. Jättebra och roligt att få mer trafik men det som räknas i längden är ju läsare som stannar kvar och återkommer. Som verkligen är intresserade av det man skriver om.

Hon sa något om att ge mycket för att få mycket. Att man ska engagera sig i kommentarsfältet hos andra bloggare som man verkligen gillar. Synas där man tror att bloggens läsare också skulle kunna vara intresserade av ens egen blogg. Då alltså ge relevanta intressanta kommentarer och inte bara nåt i stil med "fin bild- följ gärna min blogg". Här har jag också mycket att jobba på. Jag har svårt att få tid att skriva de inlägg jag planerar/vill. Ännu mindre tid till att läsa och kommentera andras bloggar. Men där kanske jag alltså prioriterar lite fel. Det är kanske bättre att producera färre inlägg och lägga mer tid på att skaffa fler läsare till dessa inlägg.

Borde jag skaffa instagram som komplement?

Jag frågade om instagram då jag själv inte har det men ofta hör att instagram är det nya bloggandet och det nya facebook. Jag känner att jag går miste om något. Blir lite utanför och efter. Samtidigt känner jag att det kommer ta tid att lära mig en ny plattform och jag avskyr verkligen när tekniken strular med mig. Vilket den helt säkert kommer göra i början.

Elin menade att instagram kan driva trafik till bloggen och till och med skapa samarbeten för bloggen. Dock att det beror på om min målgrupp finns på instagram och om jag känner att jag har tid för också instagram.

Såklart hade hon väldigt mycket mer att säga. Bland annat om vad som bör ingå i ett presskit (vilket jag borde skriva ett) och massor om beskattning vid samarbeten och pressutskick. Så leta gärna upp den jättebra livesändningen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Närbild petrolgrön slips till barn och vit skjorta fyndat på loppis.

Sonen i kalaskläder köpta på loppis.

Det behöver inte kosta att klä sig fint

I inlägget Om att rensa ur tre blusar när man klär sig till kalas skrev jag om att jag och sonen var på barnkalas i lördags. Jag visade där min outfit som jag var mindre nöjd med.

Sonens outfit var dock kalasig, klassisk och jättebillig. Byxorna nyköpta på rea för jag hade trots mycket letande inte hittat några på 2nd hand. Skjortan och slipsen är dock loppisfyndade. Gissningsvis för 20:- för båda. Så det behöver inte kosta att klä sig fint till festligheter.

Extra bild nedan på rosenkindad son efter fiskdamm och massa lek på själva kalaset.

Blont barn med vit skjorta och petrol grön slips fyndat på loppis.

Likes

Comments

Värdecheck från Medlemsklubben till The Bishops Arms.

Fått 150:- att äta gratis för på The Bishops Arms.

Idag fick jag och sambon brev från The Bishops Arms. Som jag skrev om i inlägget Nästan gratis middag så gick vi med i deras kundklubb. Då får man hem såna här värdecheckar. Sist var bara jag medlem och värdechecken kom så sent inpå slutdatumet att vi inte fick till någon middag. Denna gång har vi över en månad på oss och ska absolut utnyttja erbjudandet. Det är ju hur bra som helst!

Vill du också gå med så googla på deras kundklubb eller se länk i mitt länkade inlägg ovan.

Likes

Comments

Kungen åker vasaloppet i glittrig tomteluva på ett av årets julkort.

Julkort av random vykort istället för med foton på sonen.

I år pysslade vi julkort utan foton på sonen. Tidigare år har vi gjort julkort med bilder på honom se inläggen Julkulor av snusdosor (som vi skickade i kuvert som julkort) och Gratis julkort av urklipp ur reklamblad. Ännu tidigare beställde vi färdiga kort med foton på sonen eller familjen. I år skippade vi alltså det och pysslade julkort av random vykort.

Använde väldigt gamla vykort och gratis klistermärken.

Vissa av vykorten har jag haft sen jag var barn/tonåring och vissa hittade vi när vi rensade i huset som svärmor köpte för ett par år sedan. Klistermärken har jag kvar sedan länge och de med julkransar får jag nya varje år då jag är medlem i Röda korset och får julklappsetiketter hemskickade. Några texter och tomtar har sambon skrivit ut på jobbet också till pysslandet med kottar som min mormor initierade. Se inläggen Julpyssel med mormor- julgranar av kottar och Pyssel jultomtar av kottar.

All in med glitter och klistermärken

Många kitschiga julkort med glittriga älgar och änglar med tomteluvor blev det. Helt gratis. Också lite lite färre saker i pyssellådorna. Även portot fixade vi gratis i år se inlägget Postat julkort med julfrimärken från 1997.

Många bilder nedan på färdiga kort och pysslande barn och morföräldrar. Vi gjorde julkorten samtidigt som kottepysslet. Trots att det var ett par veckor sedan så hade dock mormor och morfar redan skrivit färdigt årets julkort så det var mest jag och sonen som gjorde kort.

Fler kommentarer under några av bilderna nedan.

Kortet med kungen original.

Morfar pysslade det inte så kitschiga julkortet nedan. Jag och sonen gick mer på glitter och more is more.

Fågel från broderimönster som jag aldrig kommer använda men har sparat till pyssel då jag älskar korsstygnsbroderier och såna här pixliga bilder.

Änglarna har fått glitter på vingarna och på nästa bild text och tomteluvor från pappersutskrifter.

Texten och stjärnorna är bakgrund på kartor till redan använda klistermärken. Det går alltså att använda den överblivna bakgrunden som man annars slänger också.

Likes

Comments

Svarta byxor sydda av återbruk av collegetröja med stor ficka på rumpan.

Sonen efter dansuppvisningen i söndags.

Så här sitter byxorna av ärmar på återbrukad tröja.

Som jag skrev om i inlägget Byxor av återbruk blev för tighta- räddade med kilar hade sonen dansuppvisning i söndags där han skulle ha helsvarta kläder på sig. Jag sydde först ett par byxor som blev för stora och sedan dessa av en tröja jag hade liggande i återbrukshögen.

Jag passade efter uppvisningen på att ta lite bilder på hur byxorna satt på. Riktigt bra av ett par ärmar från en av mina "kasserade" tröjor tycker jag. Kanske blev bakfickan lite stor men jag tycker det är coolt och sonen hade inga invändningar.

Byxor av återbruk skarvade med kil i sidan svarta college.
Svarta byxor till barn sydda av återbruk av ärmar på collegetröja.
Svarta byxor till barn sydda av återbruk av ärmar på collegetröja.

Likes

Comments