Godmorgon! Varit totalt fullt ös senaste dagarna. Idde blev vaccinerad i onsdags och fått vila och bara lunka i hagen. Hundarna har blivit förberedda inför utställning, varit på sin kurs och är annars allmänt inne i en "ta det lugnt" period.

Igår - lördag den 16:e var det min födelsedag, valde att spendera den på hundutställning med min kärlek, lillasyster och våra 3 hundar.

Skriver ett eget inlägg om var och en hund istället och dess resultat.

Nu ska jag skynda ut till stallet, mocka och rykta, sen ska vi ha kalas här hemma. Ja bara för mina syskon i å för sig, men endå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja igår när jag kom ut i stallet så fick jag hämta han i hagen. Tänkte att han skulle stå i boxen lite, dricka vatten och torka upp värsta leran innan jag skulle rida. Och då märkte jag det. Han började flemma mer och mer, såg orolig ut och gjorde hulkande ljud. Allt tydde helt enkelt på stopp i strupen men massage gjorde susen och sen fick han stå inne och landa lite, så jag kunde kontrollera att han fick i sig vätska och magen fungerade.

* i början när han flemmade innan det började bli överdrivet *

Idag mådde han mycket bättre och vi startade morgonen med lite longering. Sen väntade vi på veterinären som skulle vaccinera han. Efter det fick han helt enkelt gå ut i hagen igen.

Nu blir det en lugn vecka, bara borstande och mysande och lullande i hagen. Dessa hagar är så ansträngande för Ovana hästar endå så allt annat blir för mycket nu efter vaccinering helt enkelt.

Lycklig häst var det i alla fall som fick gå ut i hagen idag igen efter många timmar inne på Box för övervakning. Att hagen blivit ihopkopplad med en av dem mindre vinterhagarna gjorde inte lyckan mindre heller, en helt ny del att inspektera ;)

Likes

Comments

Nu går vi vidare med igångsättningen och idag satt jag upp. Barbacka, med repgrimma och den vanliga grimman under för ledare i början, för att minska risken med rodeo ;)

Jag är riktigt nöjd! Han bjöd Frammåt, svarade bakåt, svarade åt sidan och sökte sig fint neråt. Han börjar verkligen komma i balans nu, landa och finna ro i sig själv och nya stallplatsen.

Eftersom underlaget i ridhuset är väldigt tungt och han går i så kuperad hage får han ju träningsvärk och våra pass blir väldigt korta. Men nu är vi äntligen igång och ser fram emot härliga pass tillsammans framöver.

Likes

Comments

Idag longerade jag idde bara lite i ridhuset, sen fick han gå lite lös och bekanta sig med den livsfarliga gula konen och en tunna som står i ridhuset. Farliga grejjer det där ibland ;)

Efter det fick han sig faktiskt en dusch och sen ut direkt i sin stora paradis hage ihop med sin kompis. Har aldrig sett en häst så genuint lycklig över sin hage som idde är. Han är helt enkelt i paradiset.

På Instagram @ Narwania ser ni flera klipp och bilder ifrån idag.

Han är just nu väldigt uppe i varv och stressad över ny hage, nya kompisar, nya människor, nya rutiner. Han trivs också otroligt bra, framförallt i hagen och blir en aning upprörd när han tas in ifrån hagen (förstår han dock, är ju rena paradiset) och väldigt taggad och på när han tas ut i hagen igen, MEN det lugnar sig när han upptäcker nya rutinerna och att han faktiskt får gå ut igen.

Tyvärr verkar han inte riktigt förstått ännu att man dricker vattnet ur bäcken så han har fått en extra vattenhink i boxen och så fick han dricka vatten ur hink efter att jag longerat och duschat han idag.

När han väl kommer ner på jorden så kommer han upptäcka den delen också, snart är det också dags att ta upp dem på vinterhagarna med, i sommarhagarna får vi ju inte heller stödfodra pga att det är naturbete. Men det öppnas upp till mindre hagar för den delen snart också.

Vi trivs i alla fall riktigt bra och nu är det snart dags att sitta upp och sätta igång han ordentligt.

Först några fler dagar med longering och vänja sig i hagen. Såhär kuperade hagar ger rejäl träningsvärk ;)

Likes

Comments

Idde har verkligen landat på nya gården, trivs bra och varit såpass lugn att vi idag beslutade oss för släppa ihop dem. Här på det här stallet går hästarna på naturbete, det ger stora hagar, massa backar, vissa brantare än andra. Bäckar och träd - drömmen helt enkelt!

Idde ska gå i den största hagen med 2 andra hästar + korna (står på en westerngård) och Ihopsläppet gick faktiskt fint.

Tyvärr är det ju halt och lerigt vid grinden men hälsningarna gick bra. Det var lite bråk ett tag mellan gammelstoet som inte riktigt ville ha in idde i flocken men det släppte snart och istället började dem leka.. full galopp utmed staketet, nerför backen, hopp över bäcken och vidare uppför nästa backe.. mitt mattehjärta hoppade nästan ur bröstkorgen - framförallt när idde halkade omkull i leran.

*ovan ser ni en liten del av hagen*

Ja idde halkade som sagt omkull, men han var uppe på benen lika fort igen!

Tog faktiskt ur han ur hagen en stund och lät han kyla ner sig, tog av regntäcket och borstade. Körde lite "nh övningar" i ridhuset och sen fick han. Faktiskt gå ut en sväng själv i stora hagen och i lugn och ro bekanta sig med bäcken, backarna osv.

Vi trivs redan väldigt bra här och det bästa av allt är att vi nu har 5-10 minuter med bil istället för 30 minuter. Och massa kunnigt folk i vår omgivning. :)

Nu ska idde få gå i stora hagen och bekanta sig med backar osv. Det lär garanterat ge han träningsvärk som heter duga så vi väntar en vecka till med uppsutten igångsättning. Det ska vara roligt, inte ansträngande och jobbigt! :)

Likes

Comments

Hösten är här, sommaren är slut och idag flyttade vi hästen från betet till stallplatsen på ett riktigt trevligt ställe! Vi har både ridhus och utebana, underbara hagar och otroligt trevligt folk i stallet! 💞

Idag har idde bara fått landat. Känna in omgivningen, kollat in sin nya Box, fått en kort promenad i ridhuset. Imorgon blir det en lång pysselstund med lite longering.

Nu när det är dags att sätta igång han kommer det också bli roligare att blogga, därav också bättre uppdatering!

Vi höres mer imorgon! :) och juste.. snart ska ni slippa kassa mobilbilder här!

Likes

Comments

En gång i tiden var hon såhär liten, ullig och bara mest helt underbart gullig.. men tiden går fort och det gör även takten dem utvecklas i...

Idag är hon 8,5 månad gammal och en stor tjej! Vi fortsätter kämpa och träna på, lägger stor vikt på att ha roligt, vilja sammarbeta och dämpa besattheten över allt som går att äta/tugga på.. vi kämpar också riktigt hårt med att få upp en kamplust och jag tycker vi har lyckats bra hitills även om det är lång väg kvar!

Lumi har också haft sitt första löp. Tyvärr drog hon på sig livmodersinflammation men det upptäckte vi så tidigt att antibiotika sattes in direkt och Lumi är idag bra och återhämtad!

Nu närmar sig hösten och vi har massa roliga äventyr på gång. Tyvärr fick vi avboka kursen vi hade inplanerat pga livmodersinflammationen, jag tyckte inte Lumi var redo när kursen startade och jag ville inte missa första träffarna heller.

Men vi ska nog lyckas hålla igång endå hoppas jag.

Likes

Comments

Ja vi säger välkommen hem till Ideal Du Speed - en 17 årig varmblodsvalack som en gång tidigare funnits i mitt liv. Förra gången skulle jag rida till han och sen sälja han åt ägaren. Istället blev jag helt fäst och han blev kvar på foder. Tyvärr hände det hur mycket saker som helst och jag fick ta det svåra beslutet att lämna tillbaka idde och bryta tiden som fodervärd. Idag. Snart 2 år senare har saker löst sig på många plan och vi har hämtat hem han igen, den här gången för gott.

Idealen har nu bott hos oss en vecka, onsdagen 9 augusti hämtade vi hem han och sen dess har han hunnit gå upp i vilt, få hovarna verkade och även träffat veterinären som vaccinerat och kollat över tänderna. Vi har även börjat sätta igång han, ytterst försiktigt pga vaccineringen, 30 minuters promenad med 5-10 minuters barbacka ridning. Idealen är nöjd med livet och både jag och sambon är glada och nöjda med tillvaron.

Med detta sagt vill jag också säga att jag nu kommer kicka igång bloggen och jag hoppas ni uppskattar alla häst & hundinlägg som kommer upp!

Likes

Comments

Och jag har inte bloggat på evigheter, ber om ursäkt för det.. däremot har gruppen på Facebook - Zewens Olga kampen om att överleva olyckan till tävlingshund uppdaterats flitigt och även Instagram.

Bloggen har tyvärr glömts bort lite, blivit bortprioriterad av många olika orsaker.. tänkte försöka sammanfatta en del är er, men då det blir långt inlägg tar vi det i ett helt eget inlägg.

Här vill jag mest säga att vi lever, att jag ber om ursäkt för tystnaden och att jag verkligen hoppas på kunna starta om och få liv här inne igen!

Vi höres imorgon igen - då med sammanfattning om sista tiden!

Likes

Comments

Alltså jag är så galet lycklig just nu! Röntgade Olga i fredags och har sen dess varit nervös, orolig, otålig och bara längtat efter svar!

Jag gjorde misstaget och la upp bild på plåtarna på Facebook, folks gissningar var alltifrån HD A - ED 0 till HD c - ED 1 - jag blev inte mindre nervös direkt!

Imorse vaknade jag med ett ryck, flög upp och tog telefonen, surfade in på skk hunddata och sökte fram Olga, där va det - skulle jag våga kolla?! Och sen blev jag så löjligt glad av resultatet att jag nästan tjöt, jublade och skrek samtidigt (godmorgon lixom!) OLGA VA FRIRÖNTGAD!!!! 👏🏻👏🏻

Likes

Comments