Header
View tracker
View tracker

BRA box även denna månad! Jag tycker att det är så lustigt ibland för det är som att de som sätter ihop boxarna kan läsa mina tankar. Jag brukar nämligen tänka högt för mig själv att jag skulle vilja ha en viss sak i nästa box och det slår fan nästan aldrig fel. Nästan varje gång har jag fått just den saken, sjukt! Den här gången var det en handkräm jag önskade mig och visst låg det en däri! Förutom den var det en ögonpenna som även kan användas som highlighter, en rengöringsgrej för sminkborstar, body lotion från body shop och en ansiktsscrub. Testade den sistnämnda igår och även lotionen, luktade himmelskt! ❤️

Likes

Comments

View tracker

Jag kollade nyss på försäkringskassans hemsida och JAG FÅR FORTSATT SJUKPENNING. Herregud så lättad jag känner mig nu! Jag kommer kunna betala mina räkningar och leva. Gud så orolig jag har varit, men på en sekund var det som att alla spänningar släppte och jag fick direkt huvudvärk, haha.

Inatt har jag sovit som en stock. Sängen var sådär extra mjuk och gosig så det var lite småträligt att behöva gå upp. Låg kvar en liten stund och kollade julkalendern innan jag älgade upp och nu har jag precis druckit upp mitt morgonkaffe. Gud vilken lättnad alltså, kan inte beskriva med ord!

Likes

Comments

Mat och recept

Idag slängde jag ihop en pizza lite käckt sådär. Botten blev riktigt bra den här gången! Ibland är det svårt att få till en bra glutenfri sådan och den kan lätt bli lite "svampig" eller hur man nu ska uttrycka sig ;P Den här gången blev den dock fast och fin i konsistensen ;) Tyvärr mäter jag ju aldrig någonting, men jag vet ju vad jag hade i så jag skriver på ett ungefär.

Pizzabotten
2 ägg
~0,5 dl linfrön
~2-3 msk chiafrön
~1 msk fiberhusk
~1-1,5 tsk bakpulver
~1 dl pofiber
Salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen fluffiga och rör sen ner resten av ingredienserna. Smeten ska inte vara fast, men inte heller rinnig. Både linfrön och chiafrön suger åt sig vätska. Rör ner mer pofiber om smeten känns allt för lös. Kleta ut på ett bakplåtspapper (det här kan vara ett helt helvete, men blöt skeden du trycker ut den med, då blir det enklare). Kör in i mitten av ugnen i cirka tio minuter eller tills botten fått färg och stelnat till sig. Plocka ut den från ugnen och fyll med det du vill ha på. Som tomatsås använde jag krossade tomater som jag blandade med vitlök och lite örter. Skinka hade ju varit gott, men det hade jag ingen hemma så jag tog i stället färska champinjoner, paprika och så ett litet lager med ost på toppen. Kör in i ugnen igen och spana efter när osten smält ordentligt!

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Julkalender 2016

Lucka fem - Ett av de tuffare ögonblicken i år

Gud vad den här listan var att ta sig vatten över huvudet känner jag nu. Svåra frågor som sjutton ju, haha. Mitt år har överlag varit ganska tufft på många vis. Jag har oroat mig, stressad, känt press, inte sett någon ljusning och så vidare vid flertalet tillfällen. Det har dock inte alltid varit mörkt för ibland har det kommit in lite ljusstrimmor och vissa saker har inneburit både glädje och skräck. Det jag tänker skriva om handlar, återigen, om teatern. Det här känns liksom lite skamfyllt att skriva och jag känner mig otacksam, men innerst inne vet jag att jag inte kan hjälpa hur jag mår så... Teatern var rolig, verkligen rolig, men både min kropp och skalle sa stopp flera gånger. Jag kände panik i stort sett varje dag och jag kände mig låst. Det var som att jag gick och gick men aldrig kom fram, jag såg inget slut på någonting och jag ville bara fly. Att ha det så intensivt som vi hade det skulle nog tära på många och den som dessutom lider av depression, ångest och utmattning har det nog lite extra tufft. Jag klarade inte av att ha återhämtning, jag såg bara stress, stress, stress och många gånger önskade jag att jag kunde köra av vägen för att slippa allt ansvar och all press. Jag mådde fysiskt dåligt, riktigt jävla dåligt mådde jag till och med, men jag visste att jag inte hade något val, jag var tvungen att bita ihop. Ett dåligt samvete på det med som sa åt mig vilken värdelös person jag var gjorde definitivt inte saken bättre. Jag svek ingen, jag tog mig igenom alla rep och alla föreställningar, jag höll ihop mig och i det stora hela gick det väldigt bra, men den där känslan av att krascha var fruktansvärd. Efter det har jag liksom inte riktigt hämtat mig, men samtidigt längtar jag efter att göra något liknande igen. Det var så roligt samtidigt som det var jobbigt. När jag mår bättre igen vill jag söka andra roller för det är trots allt någonting jag brinner för.

Likes

Comments

HEJ!
Idag verkar ipaden fungera som den ska, phuuu.. Rena mardrömmen när prylarna börjar krångla. Är ju helt tokberoende av min lilla pryl ❤️
Inatt lyckades jag sova utan att drömma en massa, skönt! Vaknade dock sjuttioelva gånger i vanlig ordning. Blir så trött! Var verkligen helt säker på att det skulle ge sig, de där nattliga toaspringet, när jag slutade dricka femhundra koppar kaffe, men det hänger envist kvar. Jag är ändå dock ganska stolt över att jag lyckats sluta. Inte särskilt sunt kanske att bälja i sig kaffe på det viset jag gjorde ;P
Låg kvar i sängen ett tag efter att jag vaknade och tittade på dagens avsnitt av julkalendern och ett avsnitt av bron. Så himla bra! Idag har jag i vanlig ordning noll planer. Vet knappt vad jag ska skriva här ens. Lever ju världens tråkigaste liv så det finns ju inte så mycket att skriva ner. Är det något ni skulle vilja läsa? Egentligen har jag en del saker jag skulle vilja skriva om, men det är som att jag satt upp en massa avspärrningsband runt mig. Jag vågar inte riktigt skriva allt jag vill, men berätta gärna om det är någonting ni vill veta :)

Hoppas att er start på veckan är bra!

Likes

Comments

Min ipad verkar vilja ge upp. Fattas bara det också! Stundtals reagerar den inte när jag trycker på bokstäverna så jag måste trycka flera gånger och skriva värsta långsamt annars blir det hur knasiga ord som helst. Snälla, gå INTE sönder!! Jag har verkligen inte råd att köpa en ny o_O

Nu blir det hopp i säng och jag hoppas att jag kan få slippa mardrömmar inatt..

GODNATT ❤️

Likes

Comments

Lite mysmiddag för mig själv såhär denna eftermiddag.

Idag hade jag egentligen en sak inplanerad, men jag ställde in det eftersom jag inte känner mig särskilt bra. Det är vara för jobbigt just nu med alla tankar som nu främst rör ekonomin. Vissa stunder kan jag tänka bort det, rycka på axlarna och tänka att det ordnar sig, men i nästa stund kryper den där iskalla kylan sig på och tar över hela kroppen så att det gör fysiskt ont.
Jag är SÅ rädd för att bli av med min inkomst och det är väl inte så konstigt egentligen, vem skulle inte vara det? Jag försöker tänka ut en plan, men det finns ju liksom ingen hemlig gömma här hemma med massa pengar. Dras min sjukpenning in har jag ingenting och jag vet inte vad jag ska göra. Hur ska jag kunna betala mina räkningar i december? Var ska jag få pengarna ifrån? Jag kan liksom inte se en lösning, den går inte att hitta hur mycket jag än letar. Det enda jag kan göra är att hålla tummarna hårt för att det ordnar sig och för att den nya ansökan ska bli godkänd. Jag vill lyssna på de som menar att det är en rutingrej, att det är något som sker varje år, att de bara vill ha en bekräftelse på att sjukpenningen ska fortsätta, men sen kommer de där andra kommentarerna och stör, de där kommentarerna som berättar att de drabbats av samma sak och faktiskt blivit av med den. Det skapar sån panik det här och jag är livrädd inför den här nya veckan. Kommer jag få ett svar? Är det positivt eller negativt? En del av mig vill bara veta NU medan den andra helst vill stoppa huvudet i sanden och låtsas som att det regnar.

Likes

Comments