Header

Imorse när jag vaknade hade jag inga symptom från förkylningen kvar, precis som det brukar vara med andra ord :) Däremot känner jag mig väldigt utmattad. Det är lite som att gå runt i en dimma här hemma. Det är dessutom så tyst och det känns lite som att världen har stannat av. Inga ljud inne och inga ljud ute, det enda jag hör är min tinnitus, hehe. Jag vet inte om det var eventet igår som dränerade mig på energi. Det krävs ju inte så mycket numera, lite extra ljud och några extra människor och så har vi en trevlig soppa av stress, men det gör ingenting. Det är ju fredag, jag har kollat på ett avsnitt av en ny serie jag hittade (The fall) och jag lyckades titta på hela avsnittet utan att pausa och greja med annat. Plötsligt händer det!

Nu ska jag strax hugga in på lite käk som blir korvstroganoff för typ sjunger dagen på raken. Jag har inga problem med att äta samma mat varje dag så länge det är gott. Jag tröttnar liksom inte ;P Det är så bra att laga storkok eftersom det ibland kan kännas övermäktigt att stå och vara kokerska varje dag.

Hur ska ni spendera den här fredagen då?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ligger i divanen, sippar på en kopp te och lyssnar på ett avsnitt av paranormalia. Bästa man kan göra innan man ska sova va? ;) nä, jag är inte värst lättskrämd av mig, inte det minsta faktiskt, eller jo, jag blir rädd och sätter hjärtat i halsgropen när det ringer på min dörr (eller på grannens med för den delen) eller när telefonen ringer, men just det övernaturliga är jag inte direkt rädd för. Nu får jag väl snart äta upp att jag skrev så, hehe.. Tror ni på det övernaturliga? Det gör jag, helt klart. Tycker även att sånt är väldigt spännande och gottar mig gärna i olika texter och berättelser. Gillar de här poddarna som creepypodden och paranormalia. Har ni någon annan liknande podd på lager att dela med er av?

Nu ska jag strax hoppa ner i sängen. Håll tummarna för att jag INTE är krasslig imorgon. Det känns faktiskt redan lite bättre jämfört med tidigare, men såg dock att jag är rosig som tusan om kinderna så jag hoppas det inte är feber... Nej, det här sover vi bort :)

Likes

Comments

..Och jag känner mig på gränsen till sjuk. Det trycker över bihålorna och är snorigt i lilla näsan. Det kan ju kanske förklara varför jag har gått omkring och huttrat hela dagen. Jaja, jag brukar aldrig bli sjuk så förhoppningsvis går det över tills imorgon, så brukar det nämligen va. Jag har släckt ner här hemma och tänt en massamassa ljus så jag klagar inte :)

Jag och Anna har förresten bestämt att vi ska till Loka spa här i dagarna! Längtar!! Det är så fint och mysigt där för att inte tala om hur skönt det är med massa bubbelpooler! ❤️

Likes

Comments

Ja, jag tog mig iväg fast det kändes så himla motigt. Satt innan med ångesten upp över öronen, men jag bestämde mig för att jag skulle gå ändå för varför skulle det vara bättre att sitta här innanför mina fyra väggar och ruttna bort? Kan ju lika gärna göra något med tiden och jag är stolt som inte ställde in! Det var riktigt trevligt :) Som hemma (ett café här i stan) hade dukat upp ett långt bort med tapas. Alltså!!! Det var det bästa, lätt! Guuuuud så mycket gott det fanns! Älskar verkligen tapas!

Jag menar, se bara! Vågade inte hugga för mig allt för mycket dock ;P

Annars var det massa tävlingar som vi deltog i. Finfina priser i potten så det är väl bara att hålla tummarna nu då;)

Lite olika prover fick man i sina påsar. Bland annat var det några serum och det ena av dem testade jag efter duschen. Det la sig som silke i ansiktet, så himla skönt! Misstänker dock att priserna inte är av det mest plånboksvänliga slaget, hehe.

Lång, gosig polotröja blev dagens outfit, hepp hepp..

Nu har jag som sagt tagit en dusch och värmt upp mig lite. Det är inte särskilt kallt ute egentligen, men det är sådär rått och äckligt så att man fryser ända in i benmärgen, brr..

Likes

Comments

Hej!
Äntligen klar i tvättstugan som var dagens "måste". Det är egentligen inte så jobbigt eftersom jag alltid tvättar en gång i veckan trots att det inte blir mycket tvätt. Väntar jag för länge blir det övermäktigt så det här passar mig perfekt då orken inte tar slut på samma sätt.

Ikväll, eller i eftermiddag snarare, är det tjejkväll på Möller bil här i Karlskoga där massa olika företag visar upp sig, delar ut goodiebags och så vidare. Min bästa vän och hennes ena dotter vill gå, men nu känner jag mig så jäkla osugen. Jag har ingen direkt lust att hasa runt där bland en herrans massa människor för att titta på saker jag inte ens är intresserad av. Jag är dessutom så trött och seg. Bara tanken på att behöva göra mig i ordning och hitta kläder att ta på mig suger musten ur mig och det bara av att tänka på det, pust.. Jag tycker att det är jättejobbigt att gå på såna där tillställningar delvis för att jag blir så jäkla uttråkad, men också för att jag inte kan gå hem när jag vill. Eller kan och kan, självklart kan jag gå när jag vill, men när man är i andras sällskap får man ju anpassa sig. Jag antar dock att jag kommer gå ändå, lite för att det känns som att jag *måste*. Det kanske blir jättetrevligt, vem vet? Blir det inte kul så är väl inte det hela världen heller. Jag får ju i alla fall lite tid med bästis och det är aldrig tråkigt ❤️

Likes

Comments

Tips

Det har varit en ganska tung dag idag, men det är okej. Jag har tillåtit mig själv att få känna vad jag känner. "Jag mår inte bra", har jag sagt till mig själv och att bara uttala de orden har gjort mig lättare till sinnes. Jag behöver inte kriga med mig själv för det är helt okej att inte må bra för allting måste inte vara så jävla bra hela tiden, det är okej att vara som man är och känna som man känner.

Idag har jag faktiskt lyckats titta på ett avsnitt av The exorcist (sjukt bra btw, har ni sett den?) och ja, jag lyckades se hela avsnittet utan att ta en paus. Det, mina vänner, brukar aldrig gå annars, haha. Jag har även haft ljus tända hela dagen och varit i en riktig dimma av doftljus, så mysigt!

Rekommenderar serien varmt om ni vill ha lite spänning såhär i höstrusket ❤️

Likes

Comments

Personligt/om mig

❤️ Jag avskyr när folk talar om för mig vad jag ska göra/tycka/känna utan att jag bett om råd. Börjar typ alltid trilskas vid såna situationer och vägrar ta åt mig för ingen ska tala om för mig vad jag ska göra. Jag kan till och med börja göra tvärtom bara för att. Moget beteende, jaa..

❤️ Jag somnar alltid med någonting i munnen. Det lät kanske lite skumt, hehe, men jag har alltid en läkerol eller liknande i munnen. Väntar bara på att kvävas till döds typ, hehe.

❤️ Jag kan få panik i mina egna kläder. Jag kan ha haft ett par strumpor en hel dag men helt sådär från ingenstans känner jag varenda söm och struktur och måste slita av mig dem på en gång.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Tips

För att spåna vidare på gårdagens inlägg. Jag vill verkligen ge det här en chans nu. Det kan kännas konstigt att prata med- och peppa sig själv, men jag har, varje gång, jag tänkt en elak tanke om mig själv vänt den, bekräftat mig själv, tänkt något i stil med "vad jobbigt att jag känner såhär, men det är okej att känna så, jag är inte sämre än någon annan. Jag ska hjälpa mig själv". Om det behövs tänker jag prata högt för mig själv även om det så ekar in till grannarna, haha.

Jag kom att tänka på en annan sak i och med det här. Jag har inga problem med att säga till mig själv att jag är dum, onormal eller konstig. Det pratet med mig själv känns alltså helt okej för det är jag van vid. Den där elaka rösten har pratat på och gjort det till en helt naturlig del av mina dagar, men så fort jag i stället vänder tanken och blir min egna personliga terapeut DÅ känns det helt plötsligt väldigt främmande. "Herregud, här sitter jag och pratar för mig själv", tänker jag, "tänk om någon visste det? Jag skulle antagligen bli inlåst". Vad är det som gör att det är konstigare att resonera med sig själv på ett snällt och bekräftande sätt än att trycka ner sig själv med hårda ord? Intressant! Beror det på att man blivit lärd att man inte ska tro att man är något, eller vad tror ni? Är det jantelagen som ställer till det i tankarna? Vem säger egentligen att du inte får vara vänlig mot dig själv? Är det inte JAG som bestämmer hur jag vill leva och vilka tankar jag vill tänka? Behöver vi passa in i en oskriven, osynlig mall? Kan jag skriva en egen mall och slänga den där andra i soporna? JA, det kan jag för jag bestämmer innehållet i min bok. Jag får säga att jag är bra på vissa saker, jag får bekräfta det där lilla barnet som bor i mig. Jag får säga att jag är stark och att jag gör så gott jag kan. Jag får klappa mig på axeln hur många gånger jag vill och jag får skriva listor över saker jag är stolt över hos mig själv. Jag får till och med klistra upp den listan i trapphuset om jag så skulle vilja. Nu vill jag ju inte det, men ändå, haha.

Hädanefter ska jag bekräfta varenda elak tanke med att i stället klappa lite på mig själv och jag ska framförallt ifrågasätta den. Ställa frågan "varför tänker jag såhär? Vad finns det för grunder?". Jag är TRÖTT på att vara min egen mobbare!

Vad tror ni? Kan det fungera? Det känns faktiskt bra de gånger jag har hunnit testa :)

Likes

Comments

Hejsan, hallå, hej, tjabba!
Jag höll på att aldrig somna igår kväll. Så himla irriterande! Låg där, vände och vred mig och var pigg som en lärka, men samtidigt trött. Kollade på en hel film och läste flera kapitel i boken jag läser, men ingenting fick mig att bli sömnig. La mig tidigt, men somnade inte förrän runt halv två ish.. Det var inte med sprudlande glädje jag klev upp imorse kan jag säga er. Usch vad tungt det var och jag ville bara somna om, men det gick inte för jag hade samtal med B som alltid på tisdagar. Jag lyckades dock släpa mig upp efter en liten snoozning och det gick bra, jag dog inte! Haha.

Samtalet idag var bra som alltid. Tyvärr har vi bara fem gånger kvar nu på den här terapin. Jag är lite rädd för att jag ska bli lämnad efter det trots att jag egentligen vet att det inte blir så. B har sagt vid ett flertal tillfällen att vi kommer fortsätta ses och att det bara är själva terapiformen (psykodynamisk terapi) som tar slut då. Det känns lite skönt faktiskt att det bara är fem gånger kvar med en kamera i nyllet för det är den som stört- och hämmat mig mest. Gillar inte alls att det jag säger spelas in. Det känns som att det då finns en hållhake på mig om ni förstår vad jag menar?

Idag pratade vi om att jag är lite tudelad. Jag är vuxna Nathalie idag, men inuti finns även lilla Nathalie. Lilla Nathalie kommer fram när saker är svåra. Det är hon som vill ha bekräftelse och gillande, det är hon som blir rädd när saker blir svåra. Lilla Nathalie vill ha uppmärksamhet och hon vill bli sedd till varje pris. Hon söker trygghet från andra och hon vill känna att hon duger eftersom rädslan av att inte duga är väldigt stark. Hela tiden vill hon känna att det hon gör är rätt för att göra fel innebär katastrof. Lilla Nathalie försöker den här kloka vuxna Nathalie mota bort. Vuxna Nathalie är ganska elak mot den lilla Nathalie. Jag känner mig fjantig som går med vissa tankar och känslor, men i stället för att vara elak mot den rädda lilla delen av mig borde jag i stället omfamna den, berätta att allting kommer bli bra, att jag ska skydda henne och berätta att det är okej att vara rädd och osäker, men att jag idag har möjligheten att göra andra val för jag kan faktiskt skydda den här lilla, rädda delen av mig själv. Idag är jag vuxen och kan ta beslut som gynnar mig själv och lyfter upp mig. Idag har jag möjligheten att bekräfta mig själv. Jag behöver inte omgivningens gillande, jag behöver inte jaga perfektion. Jag kan klappa på den där rädda lilla delen och säga att inget ont någonsin kommer behöva hända henne igen, att jag i alla fall ska göra allt jag kan för att det inte ska bli så. Jag behöver inte köra på och köra över. Allt jag tänker och känner är okej, det är mina upplevelser, erfarenheter och känslor, men allting är inte som det var då. Idag behöver jag inte ha andras skydd till 100 %, jag behöver inte vända ut och in på mig själv för att vara andra till lags. Idag kan jag duga precis som jag är. Jag behöver inte vara perfekt eller göra allting perfekt för att få finnas till.

Jag ska försöka ta till mig av min egna text och faktiskt omfamna den här lilla delen av mig själv om jag så ska behöva prata högt med mig själv ;P Varje gång osäkerheten och bekräftelsedelen kommer fram ska jag klappa mig själv på axeln och säga att jag får tänka så, att jag förstår och hör, men att det kommer bli bra, att jag gör så gott jag kan.

Låter det kanske flummigt det här? Haha

  • 266 readers

Likes

Comments

En kopp kaffe, goströja och mysbrallor, så kommer min kväll se ut. Känns skönt :) Ska alldeles strax även hoppa in i en lång, varm dusch för att skingra tankarna lite. Brukar kunna slappna av ganska bra efter att jag duschat. Jag är lite speciell bara och tänker alltid att jag ska duscha läääänge och så kommer jag ut och det har gått typ fem minuter (?!) haha. Något jag brukar göra är att lyssna på någon podd medan jag är därinne. Det är mysigt och trevligt :) Skulle vilja ha vattentåliga högtalare med bluetooth att ha i duschen. De vore lite fräsigt! Kanske ska jag önska mig även såna i julklapp?

Likes

Comments