Jag har mått så bra en länge tid nu och då valde jag att chansa. Men det blev inte så och det tog 1 dag, min kropp klarade inte av den fysiska ansträngningen och nu är jag tillbaka på ruta 1 där jag var för 2 år sen, oförmögen att jobba heltid.

Jag blev så lycklig när jag fick nya jobbet, jag fick en chans att öka inkomsterna rejält. Jag slutade på gamla jobbet (som ja skulle oavsett bli av med from juni 2017 p.g.a företagets omorganisering).

Nu står jag här med en sommar utan jobb, ett försenat halvfärdigt examensarbete och en förlorad arbetsplats där jag verkligen trivdes. Och smärtan jag haft väldigt "lite" av en tid nu har nu kommit tillbaka med full fart och gör allt i sin makt för att vinna. Den kroniska smärtan som för en stund blev lindrigare.

Men jag är den som lever på hoppet och ser möjligheterna. Det finns en mening med allt, och skall man se det positiva i detta är att jag nu har tid att fokusera på mig, min hälsa och vad jag vill göra med mitt liv och ge min blogg mera inlägg haha, jag är nog en av de dåligaste SOME-MÄNNISKAN som finns!. Kanske kommer denna sommar bringa tur med sig, vem vet? jag har inte gett upp, bara ramlat lite på den ojämna väg..

Jag har dessutom turen att ha mina två bästaste finaste vänner som stöder mig i varje litet beslut jag tar, i vått och torrt i glädje och sorg. De är guldvärda! ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bloggen har legat nere en tid men är nu uppe igen! Det har hänt mycket på senaste tiden, jag har slutat mitt nästan 3åriga jobb som assitent men fått vänner för livet och mycket erfarenhet. Jag har även börjat på med mitt slutarbete och går de sista kurserna nu på våren, så är det bara praktik på hösten innan jag förhoppningsvis blir färdig socionom till julen 2017!

Den största förändringen är mitt Ny-gamla jobb på hemtjänsten. Där har jag fått mera ansvar och har nu min första helt egna klient som jag får vara med och utarbeta nya modeller för att öka självständigheten och följa med utveckling , så spännande! Mina dagar är varierande och arbetstiden mellan 7-21(flextider) och denna vecka har ja jobbat från morgon till sena kväll, men bara 50% jobbar jag nu p.g.a skolan men ja trivs faktiskt med detta! :)

Dock har jag känt av en hemsk nervsmärta i flera veckor och mediciner hjälper inte och inte heller TENS-apparaten, men nästa vecka ska jag ti fysioterapeuten så får vi se hur de går då. Ikväll får ja äntligen träffa J x2 när jag slutar vid 21-tiden, så ikväll är det bara chill framför tv:n för imorgon väntar sista morgonskiftet och sen är det helg!

(bilden är från netti för nå veckor sen med min bästa Jenny❤)

/milla

Likes

Comments

Boka in i kalendern  19.3 för då smäller det, kom o fynda bra prylar och kläder och träffa  oss bloggare och andra trevliga människor. Då är det dags för BLOPPIS på Bock's corner Brewery i Vasa mellan 12-16. Bjud in era vänner till evenemanget via Facebook eller personligen eller ta med familjen! Vi ses där!

Likes

Comments

Ett liv som tog slut för fort, en vän som togs ifrån oss.Vi kunde bara sitta i timmar och prata, hänga med vänner och du spred glädje omkring dig. Du lät oss vara en del av ditt liv, ett val som vi är tacksamma över. Vi har så många fina galna härliga minnen tillsammans med dig, genom glädje,sorg och ovisshet. Nu är du borta föralltid, men vi ses igen när vi kommer upp till himlen för att göra dig sällskap. Du finns föralltid i våra hjärtan ❤

"When someone you love becomes a memory, the memory becomes a tresure. Through miles may lie between us, we are never far apart, for friendship doesn't count miles, it's measured by The heart"

/ Anna, Jontte, Robin, Sukunya, Matthew och Milla

(Copyright :Sukunya, Matthew, Ana, Milla)

Likes

Comments


LUFTMILJÖBUTIKEN- mot en grönare framtid!


Sänkt energikostnad och behagligare inomhusklimat

Luftmiljöbutiken som jag också skrivit detta inlägg tillsammans är belägen i Stockholm och deras mål är att hjälpa människor få bättre inomhusluft med värmepumpar till ett förmånligt pris som sänker uppvärmningskostnaderna med upp till 80%. På deras hemsida kan man ta reda på genom ett test vilken sorts värmepump som passar just dig. Service dygnet runt erbjuder de ifall du redan har en pump installerad av deras certifierade kyltekniker.

Vad är en värmepump?

En värmepump flyttar värmen mellan platserna och reglerar temperaturen så att den passar omgivningen. Energin lagras som förnyelsebar solenergi som inte kostar någonting, och det ger mera värme än den förbrukar, man kan jämföra det med ett omvänt kylskåp. På 30 år har du halverat din uppvärmningskostnad så det lönar sig att så fort man hittat ett eget hus fundera på hur man vill fördela energin och resurserna i många år framåt. Detta är ett alternativ jag rekommenderar eftersom man tänker även på miljön. Ta kontakt med Kundtjänsten så hjälper dig med resten!

/Camilla

Likes

Comments

Hej på er mina fina läsare! det har börjar väldigt tungt och många händelser kring jul och på årets första vecka. Min farmors bror dog hastigt i lungcancer på mellandagarna, jag besökte även på julafton min kära farfars grav och min vän Marcus samt lade ett ljus på graven. Jag har mått så dåligt hela veckan p.g.a muskelsjukdomen trots min ökade medicindos för att min apparat plötsligt slutade fungera, det har varit så tungt både fysiskt med hälsan och psykiskt. Ligger efter med skolarbeten, mitt slutarbete har ja int ens börjat ännu.

Men så finns de små glädjestunderna där mellan. Jag har spenderat kvalitetstid med mina syskon, mina föräldrar,mina vänner och min pojkvän, jag har jobbat lite och försökt skriva lite skolarb. I helgen tänkte jag ta det lugnt men fredagskvällen blev en spontan utekväll med Jenny, sen på lördag kväll fick jag överraskningbesök till Larsmo på Sällskapsspel kväll med boysen, så vi satte uppe till halv 1 och spelade inwest, men dock åkte jag o Linda ut ganska tidigt haha. Och så har min bil tillfälligt "dött" så den ska återupplivas på tisdag hahah! :D

Nästa vecka som är min sista lediga vecka förrän skolan börjar så blir det jobb, sjukhusbesök och kvalitetstid med mina böcker och läxor haha! Men snart e de ny vecka med nya möjligheter och detta år ska bli ett av de bästa åren, de har ja bestämt!
Hunnit med ett gymbesök men det resulterade i grym träningsvärk 4dgr haha, så ja ska nog hålla mig till simningen och ut och gå. Nu ska ja läsa en bra bok innan jag tar natten och lämnar denna vecka bakom mig. Ta hand om er! /Milla

Likes

Comments

Om några timmar är det nytt år. Detta år har varit väldigt tung både fysiskt och psykiskt. Sjukdomen har regerat störta delen av tiden, mycket skola och jobb. Nu skall ja sammanfatta året som gått.

Våren 2016 vände allting. Jag var 3 veckor på rehabilitering på sjukhuset och då fick jag mycket nya sätt att jobba med mig själv och acceptera min sjukdom, att tillåta mig själv att må dåligt ibland. Att livet har så mycket mer att ge, att min nya medicin och min nerv apparat och fysioterapi gav så mycket bättre hälsa och välmående.

Sommar 2016 var lite bättre. Jobbade 3 olika ställen deltid och vikariat, hann träffa lite vänner mellan varven, samtidig som mitt privat liv brast i tusen bitar och jag förlorade kontakten med min familj.

Hösten 2016 kom med mycket stress i skolan och jobb, mycket smärta och återbesök på sjukhuset. Omvälvande händelser och mycket vänskap.

Vintern 2016 blev en av de allra värsta och bästa tiden detta år. Jag fick tillbaka en del av min familj, jag köpte en helt egen nerv apparat som ja får ha anytime, vilket hjälper så otroligt mycket. Jag fick tidigt jullov och har spenderat de 3 senaste veckorna med mina fantastiska vänner, och speciellt min granne och bästa vän har vi haft många mysiga kvällar❤ Jag förlorade en nära släkting för 2 dgr sen i lungcancer, jag har haft väldigt mycket smärta nu en veckas tid så min sjukdom har gjort att jag inte orkat skriva så mycket läxor eller blogga.

Men snart byter vi år, det skall bli bättre än förra året. Mera glädje,kärlek,vänskap, förändringar, hopp och framtidstro på att livet kommer bli som jag vill, det tar bara lite längre att nå mitt mål.
2017 skall bli det år jag utvecklas mest på jobbet och skolan, jag blir bättre fysiskt och psykiskt och jag har många fina stunder och resor att se framemot. Så tack 2016 för en obeskrivligt händelserikt år, och give me 2017!! Gott nytt år kära läsare, tack för ert stöd! Kraam // Milla

Likes

Comments

Hej på er! Jag har inte hunnit blogga för det har hänt så otroligt mycket den senaste tiden, och jag hade inte motivationen heller. Men nu har jag uppdaterat bloggens header,beskrivning och innehåll. Denna kommer bli en mer personlig blogg där man får följa med hur det är att leva med ett osynligt handikapp som är en muskelsjukdom( mer om detta i ett skillt inlägg kommer senare) och jag vill dela med mig av mina erfarenheter och alla livets stunder, både de bra och de mindre bra sakerna. Hoppas ni fortsätter läsa min blogg, skriv gärna önskemål om ni har något ämne eller fråga ni vil jag skall ta upp. Eftersom denna blogg nu kommer vara mer personlig så vill jag säga att detta gör jag inte för att söka uppmärksamhet eller bli tyckt synd om. Jag vill sprida vidare hur det är att leva med en sådant handikapp och hjälpa andra som är i samma situation. Ännu mera kärlek, glädje och foton kommer finnas i denna blogg, så tack för att ni fortsätter att läsa min blogg ni betyder så mycket för mig kära läsare!

(Denna bild tog min fina vän Josefin på vår girlsroadtrip till kokkola tidigare i höst, och denna klänning föll jag för. Dock köpte jag inte den, men ja fick iaf känna mig som en princessa en liten stund hehe! )

Ta hand om varandra, kram! /Milla

Likes

Comments

Hej alla fina bloggläsare! Hösten är på inkommande och jag ser faktiskt fram emot det och börjar känna mig väldigt lycklig. Har fått befordran på jobb fronten, ja börjar mitt 3e år som socionom och kandidatstuderande och mår psykiskt ganska bra. Har klarat av deltidsjobb sen april månad hela!!! sommaren,kan ni fatta hur obeskrivligt härligt de låter hehe? I'm so proud of myself!

Jag befinner mig nånstans mellan överlycklig och glädjefylld, jag börja känna en balans inom mig och livet börjar gå mot rätt håll. Hoppas det håller i sig, har så myki spännande framför mig i höst!

Nu tar jag semester resten av veckan, mitt pass och min ryggsäck, hämta mitt hjärta Jonathan och sen åker vi på en liten miniresa, bara vi två. En födelsedagspresent av min underbart fantastiska(nästan) man, och jag är nästan för lycklig 😊❤

/See ya next week, är utan både internet och dator under resan om inte hotellet vårt har wifi haha!

Likes

Comments

Har inte haft tillgång till dator, nät och min tele gedd upp och så ja ha vari lite offline ett tag, bloggar via mobilen nu. I förrgår var det varmt och soligt, igår kom det kraftigaste åskvädret över larsmo och idag blåser löv ner från träden, de är augusti redan,känns som om sommaren flugit förbi. Har knappt hunnit nnat än äta,sova och lite tid med vänner och J, men augusti blir det deltidsarbete så då får jag mer tid över att spendera de sista veckorna med vänner, familj och pojkvännen innan skolan börjar igen.

Om 6 dagar fyller jag, det börjar närma sig nu haha, ja tänkte inte på det förrän J sa att han fixat min födelsedagspresent, det skall bli så spännande för jag vet INGENTING ännu, bara att ja fixat ledig från arbetet 19-21 aug. Jag är en sån som planerar flera veckor på förhand, men denna gång ska ja bara följa med och får se, utan att ha hjälpt till alls. Snart kommer lite uppdatering på bloggen, ikväll är det tid för tjejkväll med Ana och Linda, se ya later!

Bjuder på en bild från senaste nyåret tå de int finns andra bilder på telefonen ännu!

/Milla

Likes

Comments


Better Blogging Nouw