Header

Sista tiden har jag bara känt mig så vilse. Vem är jag? Vad tycker jag är roligt? Vad gillar jag för något?

Innan har det alltid varit så självklart. Jag lever för mina djur, framförallt hästarna.

Men just nu känns liksom inget roligt och jag känner min tom. Jag blir nästan rädd för mig själv. Jag är glad att jag har två fina hästar, även om jag inte är så aktiv i deras liv just nu. Det gör ont i mig att jag inte är det, men samtidigt så känner jag mig likgiltig. Jag kan liksom inte beskriva känslan.

MEN jag vet oxå att jag inte är mig själv just nu för att jag mår dåligt, så jag vill inte göra något jag kommer ångra resten av livet. Dvs sälja mina hästar.

Jag vill bara hitta tillbaka till mig själv och känna glädje och att jag faktiskt är tacksam för allt jag har. Vänner och familj och mina djur. Jag vill göra saker och se fram emot det och tycka det är kul.

Hur ska jag komma dit? Alla säger att det tar tid, men jag känner ändå att det borde vara bra nu. Känns om de flesta tycker att jag borde må bättre nu. Läkaren (en random jag aldrig haft innan) tyckte jag skulle gå upp till 75 % from måndag för då blir Försäkringskassan glad. Jag orka inte ens säga emot. Ok, jag provar, men jag känner nästan hur jag blir matt av bara tanken.

Ta mig tillbaka!


Ta mig tillbaks
Tillbaks till då jag fick min allra första skiva
Cykla runt o nynnade på Billie Jean
I en värld där vi försvann I 8-bitar
Ta mig tillbaks
Till ett baksäte mot gamla Paris
Det var ett krig med Rosa mil efter mil
O jag kände mig så liten men så fri

Det var en sommar som aldrig tog slut
För vi levde varenda minut

Ta mig tillbaka
Till när allting va så stort
Ta mig tillbaka
Till innan allt redan var gjort
Man fick vänta man fick längta
När tiden var så lång
Ta mig tillbaka
Till dem stunder jag vill känna igen

Ta mig tillbaks
Tillbaks till skogen där vi fann en annan värld
Det var vi som skrev historierna där
Krävdes så lite för att bygga nåt så magiskt
Ta mig tillbaks
Till alla uppenbarelser från MTV
Lika mäktigt som vårt stadsfyrverkeri
Tänker tillbaks på hur det var ett annat liv

Det var en sommar som aldrig tog slut
För vi levde varenda minut

Ta mig tillbaka
Till när allting va så stort
Ta mig tillbaka
Till innan allt redan var gjort
Man fick vänta man fick längta
När tiden var så lång
Ta mig tillbaka
Till dem stunder jag vill känna igen

Det var en sommar som aldrig tog slut
För vi levde varenda minut

-💜-

Malin

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Yes, nu är allt anmält o klart inför 3-årstestet för Zandy. Det är 2-3 juni på Smedstad. Ska bli så spännande.

Tiden har gått så sjukt fort. Minns när den lilla krabaten kom ut 3 veckor efter tiden. Jag var som ett vrak efter att ha fölvakat och varit nervös för allt som kunde gå fel. Jag tror aldrig jag varit lyckligare som när hon kom. GUL och ett STO! En av de bästa stunderna i mitt liv.


Så stolt över min fina älskade Zandy.

I helgen så kommer det två tjejer som ska provrida henne. Jag hoppas att det ska gå bra. 😊


-💜-

Malin

Likes

Comments

Efter mycket om och men så kom vi äntligen iväg till hästtandläkaren Torbjörn Lundström igår. Zahara skötte sig exemplariskt såklart. Hon blev lite trött i mössan.

Hon hade fortfarande problem med gombitning som ni kan se på båda sidor och det hade blivit små förhårdnader. Dessa får hon alltså pga hennes anatomi, som inte riktigt är anpassad för att ha bett i munnen. Men det vi kan göra är ju att använda olika typ av bett, gärna raka av olika varianter.

Hur som helst så lasrade dom bort förhårdnaderna. Då vakna Zahara till lite, antagligen för att det luktade bränt och rök lite. Så hon fick lite mer sovspruta.

Det som ni ser är lite svart i det omringande är alltså förhårdnaden som de sedan lasrade bort.

Nu ska vi tillbaka om ca 10 månader eller om vi känner några problem innan såklart. Duktiga Zahara.


-💙-

Malin

  • 88 readers

Likes

Comments

Jag har samlat ihop lite av det jag shoppade på Ullared och fotat.

Det är väl egentligen bara kläderna samt ljuskronan jag köpte som saknas. 😊

Jag hittade jättefina ringar, som jag inte kunde bestämma mig för en, så det fick bli, 3 st.

Mitt favvonagellack fanns för BARA 20 kr/st, så då köpte jag en hel del! Plus penslar och täckstift.

Hjärngympa och lite terapi

Billigt som tusan, med goda duschkrämer, deo, parfymer, badskum och det mest använda sen jag kom hem; RYGGBÄLTE!

Hästgodis, Lactacydtvål, skimmelschmpoo, pälsglas o grimskaft.

Årets spontanköp blev detta snygga skrittäcke i marin med röda kanter. Kunde inte motstå det bara!

Jag har nog ALDRIG köpt så lite hästsaker från Ullared. Men tycker faktiskt dom har ganska dåligt utbud på snygga schabrak som är min svaghet. Tur det kanske, för det är ju inte så att jag behöver fler. 😉 Höll på att köpa lite pannband oxå, men höll mig!


-💜-

Malin

Likes

Comments

Rosa och guld naglar. Kan det bli bättre? Ja, men skulle behöva nya tippar då, haha!


-💜-

Malin

Likes

Comments

Mår fortfarande som en påse skit. Mentalt och fysiskt. Ont i hela kroppen, huvud o hals. Snorig och febrig. Trött. Jag hoppas snart det här ska vända, för det börjar bli jävligt jobbigt. Jag känner hur den där klumpen i bröstet växer och hur paniken växer och hur jag knappt kan andas. Men som tur är så tar nog medicinerna och stoppar det värsta plus att jag vet hur jag ska försöka stoppa det.

Min situation, livet, ensamheten är det som får den att växa. Jag trodde det värsta var över... Jag bara önskar att jag kunde skaka av mig allt och gå vidare... Varför är det så svårt?

Jag såg en bra film igår på FB, som jag tyckte stämde så bra in på hur jag känner mig just nu. Det här med tröttheten. Folk i min omgivning säger att det är normalt att vara trött när man kommer hem från jobbet osv. Ja, det är det, men det är skillnad på trötthet och trötthet. Läs nedan.

🍀

Många människor använder uttrycket "Jag är trött" när de har sovit för lite eller känner att de behöver ta en vilopaus. När du lever med psykisk ohälsa kan "Jag är trött" också betyda brist på sömn, men ofta betyder det så mycket mer.

När jag säger att jag är trött är jag oftast inte fysiskt trött. Jag är känslomässigt trött. Hela jag är trött. Jag är trött även när jag spenderat hela natten sovande i sängen. Jag är trött även när jag inte rör mig på hela dagen. Det är inte bara trötta ögon och verkande muskler. Det är inte bara en gäspning och en timme till i sängen. Det är att gå upp och klä på sig i ett brus. Att borsta tänderna, fixa håret och sedan gå utanför dörren. Allt medan jag är trött. Känslomässigt trött. Stel. Tom. Totalt borta. Vilsen. Men man fortsätter med dagen ändå, eftersom det verkar finnas så lite acceptans för vad psykisk ohälsa kan göra med kroppen.

Inte många frågar mig om jag är okej, men när de gör det svarar jag alltid likadant. "Det är bra, bara lite trött" - och folk verkar acceptera det svaret. Trötthet är en accepterad känsla - alla fattar det. En lång dag på jobbet eller att kämpa sig igenom en tråkig föreläsning. Det är trötthet som många kan relatera till. Men den tröttheten är inte att ligga i sängen hela dagen och fortfarande känna som att man kan sova i tusen år. För mig är det trötthet. Den hänger med min depression och ångest. Det betyder att ligga i sängen helt utmattad av livet utan att kunna somna på riktigt. Det betyder att vara helt borta i vilsna tankar större delen av dagen. Det betyder trötta ögon och gäspningar även efter 12 timmars sömn. Det betyder att inte bara vara fysiskt trött, utan så mycket mer.

När någon säger att de är trötta behöver du ibland se igenom svaret. Är det trötta? Behöver de bara mer sömn? Eller behöver de dig? Behöver de någon som ser dem i ögonen och säger till dem att de inte mår bra, men att du är där för dem? Behöver de någon som inser att de inte är okej och erbjuder dem en kram? För jag vet att när jag säger att jag är trött är det precis det jag behöver.

Jag behöver inte sömn eller vila. Jag behöver människor. Jag behöver kärlek. Jag behöver förståelse.

--

Texten är översatt från: https://themighty.com/…/what-im-tired-means-for-people-wit…/


🍀


Hänger ni med? Jag är trött i själen, hjärnan och känslomässigt.Nu ska jag plocka ihop mig själv... Proppa i mig lite piller och åka till tandläkaren med Zahara och Carro.


Later!


-💜-

Miss Znark

Likes

Comments

Vi åkte ner till Ullared på lördags och det bjöd på sitt bästa väder då. Vi hann shoppa typ 2,5 timme innan de stängde kl 18. Då hade jag mest fokuserat på att köpa kläder till mig själv. Det blev som vanlig en hel del. Det var skönt eftersom det var väldigt lite folk på slutet.

Vi käkade varsin pizza innan vi checkade in på vårt hotellrum. Ett hörnrum med utsikt över hela UIlared. Var ganska skönt att däcka i sängen en stund. Sen så hade vi lite spakväll med ansiktsmask och ansiktsbehandlingar.

Sov väl sådär på natten, som vanligt första natten på hotell. Vaknade upp till ett Ullared där det ösregnade! God hotellfrukost åt vi i alla fall. Det är ju det bästa med att bo på hotell. Jag fick springa med ett paraply o hämta bilen o sen hämta upp mamma och packningen. Sen var det dags för dag två på Ullared.


Vi börja med att lämna tillbaka varsitt linne som vi passade. Sen så shoppade vi hela dagen. Jag fick med mig det mesta jag tänkt köpa. Jag köpte även en del åt några av mina vänner.

Vi åt middag innan vi åkte hem vid kl 16. Det var ganska mycket folk vid kassorna. Som tur var så hade det slutat regna när vi skulle lämna.

Jag ska visa delar av vad jag köpt senare.

Vägen hem gick bra o köra. Vi lämnade av täcken jag köpt år Nina i Linköping. Jag var väl hemma vid 20:30 och det tog lite tid att packa upp allt till lägenheten. Jag däckade i soffan nästan direkt.


Lyckad resa till Ullared. Skönt att det ändå kändes bra att vara där efter sista gången jag var där och hade panikångest.

-💜-

Malin

Likes

Comments

Imorgon drar jag och mamma till Ullared. Jag har en lång shoppinglista. Mestadels för hemmet, men även kläder.

Jag fattar inget, alla mina kläder har krympt de sista månaderna. Det blir väl så när man gått igenom hell and back. Eller jag i alla fall önskar att jag är tillbaka. Men så lätt är det bara inte.

Det ska i alla fall bli kul att åka dit. Jag hoppas bara att alla minnen från sista gången jag var där inte ska förstöra allt. Vi ska i alla fall bo på hotellet och shoppa i dagarna två.

Take care!


-💚-

Malin

Likes

Comments

Idag fick jag svart på vitt veta en sak... eller rättare sagt tog reda på det själv, fast det bara skadar mig själv. Men nu behöver jag verkligen inte ha några frågetecken längre. Du har visat var du står. Så detta är det sista du hör från mig.


Vaknar upp alldeles ensam en lördagsmorgon
Utanför ser jag regnat falla
Inombords dör jag sakta
Men regnet kommer dölja mina tårar

Men du, vet du inte att mina tårar kommer bränna kudden,
Sätta eld på hela stället
för att jag är så trött på dina lögner

Jag gav dig min kärlek fullt ut,
Min kropp har aldrig upplevt sån tillfredsställelse
Mitt hjärta har aldrig upplevt sån smärta,
Och du lämna mig så förvirrad,
Men nu har jag gråtit färdigt över dig

Du har kommit över mig, och ville aldrig se saker från mitt håll,
Jag gick vilse, och varför var jag en sån idiot?
Nu ser jag att gräset är grönare, men det är för sent för dig att finna din väg hem.
Hur kunde jag ha så fel?

Att lämna mig alldeles ensam,
Vet du inte att min tårar kan skapa ett Inferno?
Kärleken bleks med tiden, varför ska jag ta skulden för det?
Det var du som försummade mig,
Jag kan inte förlåta dig,
Så adda mig på din lista över krossade hjärtan!Jag gav dig hela mig, hur skulle jag veta?
Att du var svag och så var din kärlek!Du är inte värd att gråta över mer.
Du har visat dina rätta färger, och det gör det lättare för mig att glömma dig.
Jag borde ha vetat bättre, men nu i efterhand ser jag DITT TYDLIGA MÖNSTER.
Fast jag är ändå förvånad att du kan göra så.

Det är inte DIG, jag i kär i, utan i den jag önskar att du var... Den du var i början...

Att aldrig få raka svar, utan att behöva dra ut saker o ting.
Det tär på en relation...

Nä, jag är värd något bättre. Någon som älskar mig villkorslöst, och som pratar med mig och låter mig veta hur han känner och om nåt är fel.När du kan bete dig som en vuxen man och en vän, så kan du ju höra av dig om du vill... Men jag tvivlar på att det någonsin kommer ske... Vissa saker kan jag se så tydligt nu varför dom är som dom är... TRAGISKT!


-💜-

Malin


PS. Jag får säkert skit för detta inlägget som jag brukar... men vet ni vad. Detta är MIN blogg och jag får visst skriva hur jag känner!

Likes

Comments

Idag är det en sådär skön lördag utan några MÅSTEN! Jag tänker bara vara hemma och pyssla och förbereda mig inför morgondagens roadtrip till ULLARED.

Jag hade en riktigt skönt sovmorgon, med lite sweetdreams, hehe... Fixat lite här hemma och sen fick jag besök av Anna & Markus. Jättekul o se dom igen. Vi har inte setts sedan jag flyttade från landet. Vi fikade och snackade lite skit. Jag fick även en fin ROSA blomma! 😃 Den passar in i mitt hem.

Lily är lagom glad när hon måste ha sin tratt på. Tur hon har en snäll kompis som kan hjälpa till o tvätta.

Idag skiner solen och katterna njuter på balkongen. I alla fall Jackie. Trots att det blåser som tusan.

Eller vad säger ni om min snygga snelugg i blåsten igår?


-💚-

Malin

Likes

Comments


Better Blogging Nouw