För imorgon blir den här lilla tjejen hela sex år. Så ikväll fick jag säga godnatt till henne sista gången som femåring och hon var noga med att jag skulle få säga godmorgon till en sexåring när jag väcker henne.

Vår stora fina tjej som kan varenda My Little Pony och var och varannan karaktär i Star Wars. Som älskar att måla och pyssla och masstillverkar teckningar så att mamma inte vet var hon ska göra av alla. Vår älskade förstfödda som knappt kan vänta tills hon får börja skolan och börja få läxor, till hösten är det åtminstone förskoleklass och med skolplikt dessutom.

Hon som haft så mycket pirr i magen, att hon knappt kunnat sitta still, över att den här dagen äntligen är här och hon som snart tappar sin första tand.

Vi älskar dig du fantastiska unge! Stort Grattis på din dag

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Barnen var faktiskt riktigt peppade över att få vara i lekrummet på gymet medan jag tränade, att de dessutom fick popcorn innan middagen gjorde inte saken sämre. Dagen efter var det tillbaka men då fick de också röra på sig och prova på dans igen. De har gått på Born to Move tidigare men nu är båda så stora att de går utan förälder och i olika grupper vilket jag tycker är bra, de är ändå så mycket ihop både på förskolan där de på samma avdelning och hemma. Anmälde dem direkt när det fanns platser kvar på fredag eftermiddagar, perfekt n när jag slutar lite tidigare och dessutom kan hinna träna själv.

Söndagen var det full fart hemma när barnens kompisar kom över och lekte och krashade vårt pepparkakshus. På måndagen tog vi en tur till badhuset, där vi nästan var helt själva. En massa plask och lek och övande på att simma, det är inte långt kvar tills det släpper för vår stora tjej och jag hoppas badhuset härhemma öppnar i maj som planerat så kanske det kan bli simskola, för att lära sig helt eller lära sig mer.

Likes

Comments

Januari började med jobb och det har fortsatt så kan jag säga, det här är garanterat den stressigaste månaden av alla. Det är kontrolluppgifter som ska göras och nytt semesterår för många bolag och dessutom löner som ska ut. Minns hur det var för ett år sedan när jag började min anställning och direkt hamnade i hetluften. Nu känns det lite mer stabilt men då jag samtidigt har ett större ansvar nu och också får räkna mig till de mer erfarna då det kommit in två nya i arbetsgruppen.

Jag har dock gått ner i arbetstid för att få lite mer tid med familjen och plocka av de föräldradagar jag har kvar innan de brinner inne, stora fyller ju sex ändå om några veckor så det börjar närma sig skolstart och det blir svårare dessutom att ta ut dagar, nu har hon dessutom skolplikt från i höst!


Nyårsafton firade vi barnfria hemma hos en kompis, Mexico var temat med god mat, god dryck och nya bekantskaper. Vi har även varit mer i vårt sommarhus, lite kallt men mycket eldande och barnan trivs trots avsaknad av tv(går ju att smita upp till farföräldrarna och kika)

Jag gav inga nyårslöften men jag har, som säkert de flesta, tänkt försöka äta nyttigare och dessutom träna mer. För att inte ta allt på en gång och slippa känna mig totalt misslyckad om något skiter sig tog jag träningen först. Var hos en PT innan jul och fick ett bra program att köra. Det bästa är att jag kan göra det hemma med. Och ta mig tusan så har jag kört det två gånger i veckan utom i mellandagarna dock. Häromdagen var jag på gymet halv sju! Undrar fortfarande vad som hände där?! Men var sista chansen att hinna träna före jobbet innan mannen åkte ut igen och jag hade bestämt innan att jag skulle köra på tisdag. Var så skönt att ha gott det och jag var pigg på jobbet hela dagen med.
På fredag ska barnen få vara i gymets barnpassning medan jag tränar, de har fredagsmys med film där då, ett lite kul koncept som jag tänkte testa. Sen blir det gymet igen på lördag då de har happenings med prova på för barnen.


Även renoverat lite hemma, träet runt fönstrens på en sida hade ruttnat så det byttes ut och samtidigt flyttades fönstren ut så vi fick inbyggs fönsternisch istället för utanpåliggande fönsterbräda. Idag gjordes det sista så nu ska det bara spacklas och målas men det gör vi själva. Har varit lite duktig med att planera och strukturera matlagningen och det behövs när jag är själv med barnen nu igen

Likes

Comments

Vi tog några dagar hemma efter julen med lite fixande och årets sista besök på Liseberg. Riktigt mysigt och vi prickade nog in enda dagen utan regn eller snöblandat regn denna veckan.
Nu är vi återigen ute på Tjörn, barnen ska få fira nyår med farmor och farfar och vi ska på fest hos vänner så tog en natt här för att inte behöva flänga runt imorgon.

Börjar verkligen inse vidden av allt som måste göras på detta huset och det känns lite övermäktigt just nu men tror nog att vi fixar det. Bara börja beta av det sakta men säkert och börja med de absoluta måstena. Men visst jag längtar tills det roliga ska börja, att få tapetsera och inreda och verkligen göra fint. Har lite svårt att tycka att fasadbyte och dränering är direkt upphetsande och lockande även om jag vet att det är viktigt att göra det för husets bevarande. Vill ju gärna att det ska finnas kvar i 100 år till.

Likes

Comments

Det blev en jul i vårt röda hus och det blev riktigt mysigt. Barnen vaknade alldeles för tidigt och ville såklart direkt öppna alla julklappar men de fick nöja sig med de som låg i julstrumpan. Kvällen före fick de faktiskt ett också, med varsin ny pyjamas.

Mannen har fått elda för att vi ska hålla värmen och tjejerna har fått vara utan tv fatt de fick faktiskt se Kalle på plattan medan vi fixade julmiddagen och då passade minstingen på att ta en tupplur som höll henne vaken till elva sen.
En bra dag med lagom mycket mat, lite gotter, sällskapsspel och avslutades med ett legobygge. Fatt barnen tyckte nog det mest var väntande på klapparna, men det är väl precis som det ska vara?

Likes

Comments

Det här blev det enda luciatåg vi det idag. Vår lilla Nisse som ordnat men barnen har inte varit upplagda för bus och reagerade knappt på "buset".
Sjukdomarna har fortsatt och jag har två snuviga, hostiga och hängiga tjejer som tillbringat hela helgen och början av den här veckan i varsitt soffhörn.
De börjar återhämta sig men behöver komma igång och äta lite också för att orka gå till förskolan.
Ikväll kommer mannen förhoppningsvis hem så jag får en paus från sjukstugan och jobba några dagar. Men än vågar jag inte hoppas med tanke på att de två senaste gångerna har sista flyget från Köpenhamn och hem blivit inställt.
Hoppas bara de blir friska snart nog för på torsdag kommer deras moster och kusiner hit för lite julfirande och mys över helgen.

1.Kommit en del snö som smält lite under dagen men sen började det snöa igen
2. Hittade ett par mysiga julstrumpor idag, perfekta då det är kalla golv i stugan för vi ska fira jul
3. Ruskväder ute så jag har tränat på braständningen

Likes

Comments

Blev visst en vab-dag idag då jag hade en väldigt febrig och ynklig tjej i natt. Jag fick inte många timmars sömn inte och då hon dessutom kräktes fick även lillasyster vara hemma idag. En trött och hängig tjej och en väldigt pigg, inte lätt att hålla båda nöjda när man helst ville gå och lägga sig själv.

Tv:n har nog stått på hela dagen fast när ljudet plötsligt försvann undrade jag vad jag skulle göra. Som tur var fungerade det när jag gick över på Netflix. För att hålla lilla tjejen nöjd och sysselsatt har vi julpysslat lite grann, lagom mycket ansträngning för en trött mamma.

Hand-tomtar av trolldeg

Lite julkort har jag gjort med

Likes

Comments

Något ljus tände vi aldrig härhemma, vi tog frukost vid Tv:n till julkalendern så då glömdes det bort. Men vi fick se ljuset tändas ändå i kyrkan där vi firar familjegudstjänst dagen till ära. Barnen går på kyrkans barntimmar varje vecka och nu skulle de vara med och sjunga i kyrkan. De var så duktiga och jag blir så väldigt rörd. De kom av sig ibland men tog i när de verkligen kunde texten och stora var engagerad när prästen ställde lite frågor under sin predikan. En väldigt barnanpassad predikan men tyvärr var gudstjänsten lite lång med tanke på barnen, mot slutet var det svårt att stilla still och inte prata.

Där står de i finaste julkläderna dagen till ära

Efter gudstjänsten bjöds det på kyrkkaffe och det är så härligt att se hur alla barnen springer runt och leker i församlingshemmet. De känner sig verkligen hemma där och plockar vant fram leksaker och grejar. Vi hade tur och vann på en lott också och barnen fick välja vinst.

Eftersom det var strålande sol och riktigt fint väder bestämde jag mig spontant för att vi skulle ta en tur in till Liseberg också. Var bara hem och bytte kläder och sen iväg. Vi var inte direkt ensamma där tyvärr, första advent är väl en sån dag alla vill insupa julstämning.

Vi fick se isshowen, kaninteater och åka några karuseller och leka och se alla fina dekorationer innan jag kände att det var dags att åka hem och sova. Båda slocknade i bilen trots att de ihärdigt hävdade motsatsen när vi skulle hem.

En riktigt fin första advent men idag är jag väldigt trött.


Likes

Comments

Jag kunde ändå inte hålla mig ifrån att sätta upp vår Nissedörr och i år hamnade den i en ljuslykta som hade gått sönder, dörrens gångjärn hade gått av. Blev väldigt nöjd med den lilla världen jag skapade.
Igår morse fick tjejerna ett brev från Tomten som frågade om en av hans nissar fick flytta in fram till jul. Svaret var ett självklart ja och nu kommer vi ha ett litet busfrö hemma.
Planerat lite bus men även lite uppdrag till barnen och på advent kommer de få ett litet paket.

Likes

Comments

För inte allt för länge sedan så blev det klart, vi tog över ett av svärföräldrarnas hus ute på Tjörn. Vi flyttar inte dit utan det blir vårt sommarhus och vårt eget när vi hälsar på där ute och vi har planer på att hyra ut det då och då också.

Det är mycket som ska fixas, badrum och kök ska renoveras och all furu målas vit men vi tar det sakta men säkert och nu före jul ska vi bara se till att vi har lite möbler och göra det julfint med pynt, gardiner och adventsljusstakar eftersom julen ska firas där..


Likes

Comments